Fajna rabata hostowo - żurawkowa. Lubię te roślinki, bo zdrowo rosną, fajnie wypełniają przestrzeń i można je dzielić i mnożyć w nieskończoność.
Ogród mojej małej Wiki
-
PEPSI
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 20 sty 2013, o 10:54
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ogród mojej małej Wiki
Ania, miałaś deszcz??
U mnie suchutko
Fajna rabata hostowo - żurawkowa. Lubię te roślinki, bo zdrowo rosną, fajnie wypełniają przestrzeń i można je dzielić i mnożyć w nieskończoność.
- AGA Z

- Od: 14 paź 2009, o 11:20
Ale hostowisko, łał za rok - dwa zarośnie i nie będzie widać kory. 
Pozdrawiam Agnieszka
Spis treści
Spis treści
- buum

- Od: 16 mar 2015, o 17:43
- Kontakt:
Aniu piękna rabata !!! Niech kwiatuszki pięknie Ci rosną.
Ja swoje muszę podlewać by rosły bo deszczu jak nie było tak nie ma.
Ja swoje muszę podlewać by rosły bo deszczu jak nie było tak nie ma.
- maniolek

- Od: 21 gru 2016, o 17:45
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Aniu hosty bardzo ładnie wyrosły
iryski piękne i kolorowe
a jeśli chodzi o chwasty to niestety wszyscy się z nimi borykamy 
Rabatka hostowo-żurawkowa prześliczna. A jak się rozrośnue to ho ho.
Rośliny fotografowane po deszczu z kroplami na liściach ładnie wygladają.
Rośliny fotografowane po deszczu z kroplami na liściach ładnie wygladają.
Pozdrawiam i zapraszam, Irena
Ogród i róże Ireny
Ogród i róże Ireny
- TROJA
- 500p

- Od: 6 kwie 2017, o 09:21
Beatko za dużo to jest jak mam cały bagażnik i jeszcze tylną kanapę zajętą (zdarzyło mi się dwa razy
), dużo to jest pełen bagażnik
a niedużo to kilka doniczek lub cebulek - taka jest moja metoda myślenia
Zuziu ta rabatka będzie jeszcze przerabiana bo nie do końca jest tam tak jak bym chciała
Małgosiu ja praktycznie codziennie podlewam, teraz przed dwoma godzinami trochę popadało więc dziś nie muszę podlewać. A to jedna z takich rabat bo mam jeszcze dwie, lubię je bo są ładne bez kwiatów.
Aguś ja kiedyś jak zakładałam pierwsze hostowisko to posadziłam roślinki zbyt blisko siebie i praktycznie po dwóch latach wchodziły jedna roślinka w drugą i nie było to ładne, więc teraz nauczona doświadczeniem sadzę z odstępami.
Piotrek niestety wodę lać trzeba codziennie wieczorkiem godzina mi schodzi na podlewanie. Inaczej wszystko by uschło.
Mariusz niektóre hosty podrosły a inne stoją jak zaklęte w początkowej liczbie kłów i może w przyszłym roku pokażą się w większej odsłonie, zobaczymy. A z chwastami walczę i kurki je zjadają
Irenko lubię te krople deszczu na roślinkach po podlewaniu lub po prawdziwym deszczu. Czekam z niecierpliwością jak roślinki rozrosną się na rabatach.
Dziś zebraliśmy siano zmokła nam ostatnia belka ale jest dobrze, teraz niech pada nawet codziennie bo sucho na polu a łąki muszą odrosnąć na drugie cięcie bo siana mało dla koników na zimę. Tak mało mam teraz czasu na forum bo do domu przychodzę o 21 jem kolację i zasypiam... Ale oglądam na bieżąco wasze wątki w telefonie a z niego nie lubię pisać.
Zakwitły ostatnie irysy (zeszłoroczne zakupy)

No i czas piwonii się zaczął na dobre

Zuziu ta rabatka będzie jeszcze przerabiana bo nie do końca jest tam tak jak bym chciała
Małgosiu ja praktycznie codziennie podlewam, teraz przed dwoma godzinami trochę popadało więc dziś nie muszę podlewać. A to jedna z takich rabat bo mam jeszcze dwie, lubię je bo są ładne bez kwiatów.
Aguś ja kiedyś jak zakładałam pierwsze hostowisko to posadziłam roślinki zbyt blisko siebie i praktycznie po dwóch latach wchodziły jedna roślinka w drugą i nie było to ładne, więc teraz nauczona doświadczeniem sadzę z odstępami.
Piotrek niestety wodę lać trzeba codziennie wieczorkiem godzina mi schodzi na podlewanie. Inaczej wszystko by uschło.
Mariusz niektóre hosty podrosły a inne stoją jak zaklęte w początkowej liczbie kłów i może w przyszłym roku pokażą się w większej odsłonie, zobaczymy. A z chwastami walczę i kurki je zjadają
Irenko lubię te krople deszczu na roślinkach po podlewaniu lub po prawdziwym deszczu. Czekam z niecierpliwością jak roślinki rozrosną się na rabatach.
Dziś zebraliśmy siano zmokła nam ostatnia belka ale jest dobrze, teraz niech pada nawet codziennie bo sucho na polu a łąki muszą odrosnąć na drugie cięcie bo siana mało dla koników na zimę. Tak mało mam teraz czasu na forum bo do domu przychodzę o 21 jem kolację i zasypiam... Ale oglądam na bieżąco wasze wątki w telefonie a z niego nie lubię pisać.
Zakwitły ostatnie irysy (zeszłoroczne zakupy)

No i czas piwonii się zaczął na dobre

Pozdrawiam Ania
Mój ogród http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=100470" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje nadwyżki viewtopic.php?f=11&t=117198" onclick="window.open(this.href);return false;
Mój ogród http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=100470" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje nadwyżki viewtopic.php?f=11&t=117198" onclick="window.open(this.href);return false;
- adamanna

- Od: 24 kwie 2008, o 23:11
- Kontakt:
Piękne irysy , urzekła mnie również ta biała pełna piwonia
- Bazyla

- Od: 15 lut 2017, o 20:44
Aniu pięknie, po prostu pięknie. A te dwa irysy i pełne piwonie po prostu wymiatają. Cudowny czas jest teraz w naszych ogrodach.
Życzę Ci kolejnych pięknych i długich kwitnień.
A, zapomniałam dodać - Twoja definicja wielkości zakupów bardzo mi się podoba
Pozdrawiam
Życzę Ci kolejnych pięknych i długich kwitnień.
A, zapomniałam dodać - Twoja definicja wielkości zakupów bardzo mi się podoba
Pozdrawiam
-
clem3

- Od: 8 lip 2014, o 15:28
Piękne żurawki i hosty, i fajne rabaty dla nich
Ja z pokazywaniem swoich zawsze czekam na czas, gdy nie będzie kwitnących do focenia, ale jakoś nigdy nie ma takiego przestoju z kwitnieniami
Iryski masz cudne, piwonii również niezłą kolekcję 
Pozdrawiam Małgosia poprzednie wątki - Nasze 1500 m2; Wyznania kwiatoholiczki ;)
Własnymi łapkami
Nadwyżki ogrodowe
Własnymi łapkami
Nadwyżki ogrodowe
- Zuzia111

- Od: 13 paź 2016, o 16:43
Aniu...sporo masz odmian piwonii i to bardzo ładnych
. Nie wiem jak to się stało że u mnie tylko jedna , jedna która właśnie po trzech latach zakwitła mi po raz pierwszy
. To chyba było powodem że nie sadziłam następnych bo ja wszystko bym chciała na już.
. Pozdrawiam 
- TROJA
- 500p

Aniu piwonie pełne białe są dwie odmiany, ta która nie ma różowego w środku i jak się rozwijała była kremowa, ona pierwszy raz mi zakwitła i jest cudna, czekam aż będzie miała więcej kwiatów.
Beatko każda definicja jest dobra jak się chce usprawiedliwić swoje postępki zakupowe
Te odmianowe wysokie irysy są piękne, ale mają minus bo się pokładają, są za ciężkie, za to staruszki pięknie stoją i kwitną. A piwonie jeszcze nie wszystkie rozkwitły, jestem zła, że jest tak ciepło bo wszystko momentalnie przekwita a jaka pogoda będzie latem?
Małgosiu ja wczoraj kawałek rabaty z hostami musiałam rozkopać bo nornica tak poryła, że musiałam na nowo sadzić. A kwitnące zawsze się lepiej ogląda, ja nawet obcinam hostom kwiaty bo wolę ich liście a córcia robi bukiety dokładając kwiaty od żurawek. Piwonie które zakwitły to niewielki fragment tego co mam
dużo mam tegorocznych zakupów które jeszcze są w doniczkach bo mąż nie ma czasu na robienie nowej rabaty choć ja mam już sporo kwiatów na nią czekających w doniczkach, to ich podlewanie to koszmar.
Zuziu z piwoniami trzeba się zaprzyjaźnić, bo cudownie kwitną i pachną. Musisz koniecznie powiększyć ich liczbę
Beatko każda definicja jest dobra jak się chce usprawiedliwić swoje postępki zakupowe
Małgosiu ja wczoraj kawałek rabaty z hostami musiałam rozkopać bo nornica tak poryła, że musiałam na nowo sadzić. A kwitnące zawsze się lepiej ogląda, ja nawet obcinam hostom kwiaty bo wolę ich liście a córcia robi bukiety dokładając kwiaty od żurawek. Piwonie które zakwitły to niewielki fragment tego co mam
Zuziu z piwoniami trzeba się zaprzyjaźnić, bo cudownie kwitną i pachną. Musisz koniecznie powiększyć ich liczbę
Pozdrawiam Ania
- Zuzia111

- Od: 13 paź 2016, o 16:43
Aniu..mam już obiecaną od sąsiada piwonię , ale z tym trzeba czekać sierpnia a sąsiadowi się bardzo rozrosły i chce abym brała już.
..pewnie mu przeszkadza. Boję się bo to teraz nie termin na przesadzanie , abym znów na kwiaty nie czekała ze trzy lata. 
-
PEPSI

- Od: 20 sty 2013, o 10:54
Aniu podziwiam piwonie. U mnie kwitną powoli takie zwykłe babcine, ale moje serducho cieszą, bo jakoś im ciężko się było zadomowić.
- TROJA
- 500p

Zuziu jeśli już przekwitła to bierz póki chce dawać, nic jej nie będzie tylko pamiętaj żeby bardzo płytko posadzić
Ja też muszę jak przekwitną z łopatą pojechać do sąsiadki bo ma takie jak ja nie mam
Małgosiu takie babcine są równie piękne bo już wtedy było sporo odmian, pamiętam te nasz na działce były w kilku odmianach bo zawsze mama z kimś się wymieniła i miała ich dużo.
U nas okropnie gorąco, dziś rozkładamy basen bo córka już strasznie męczy
Przez nornice miałam nieplanowane przesadzanie i robienie sadzonek z żurawek bo miały podgryzione korzenie, no i podobnie musiałam zrobić z kilkoma hostami. Wszędzie jest strasznie sucho, codziennie trzeba godzinami podlewać bo wszystko klapie, jedynie te rabaty co mam korą wyłożone lepiej trzymają wilgoć i tam idzie mniej wody.
Solange zaczyna się rozwijać

A tu Solange w pełnym rozwinięciu

A ta miała być Bouquet Perfect i chyba nią nie jest, kwiat bardzo duży, wręcz olbrzymi

Ta sama już prawie przekwitająca

Polska odmiana Barbara

Małgosiu takie babcine są równie piękne bo już wtedy było sporo odmian, pamiętam te nasz na działce były w kilku odmianach bo zawsze mama z kimś się wymieniła i miała ich dużo.
U nas okropnie gorąco, dziś rozkładamy basen bo córka już strasznie męczy
Solange zaczyna się rozwijać

A tu Solange w pełnym rozwinięciu

A ta miała być Bouquet Perfect i chyba nią nie jest, kwiat bardzo duży, wręcz olbrzymi

Ta sama już prawie przekwitająca

Polska odmiana Barbara

Pozdrawiam Ania
- Biedronka641

- Od: 5 cze 2012, o 17:17
Aniu cudna masz piwonie. Jam mam trochę babcinych a nowych nie kupuje, bo zajmują dużo miejsca.
Podziwiam je w innych ogrodach.
Podziwiam je w innych ogrodach.