Ogród mojej małej Wiki

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogród mojej małej Wiki

Post »

Ania, miałaś deszcz?? ;:oj U mnie suchutko ;:7
Fajna rabata hostowo - żurawkowa. Lubię te roślinki, bo zdrowo rosną, fajnie wypełniają przestrzeń i można je dzielić i mnożyć w nieskończoność. :lol:
Awatar użytkownika
AGA Z
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 paź 2009, o 11:20

Post »

Ale hostowisko, łał za rok - dwa zarośnie i nie będzie widać kory. ;:oj
Pozdrawiam Agnieszka
Spis treści
Awatar użytkownika
buum
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2015, o 17:43
Kontakt:

Post »

Aniu piękna rabata !!! Niech kwiatuszki pięknie Ci rosną. ;:333
Ja swoje muszę podlewać by rosły bo deszczu jak nie było tak nie ma.
Moja działka mój raj :) Pozdrawiam Piotrek ;:163
Moja działeczka cz1.
Moja działeczka cz2.
Awatar użytkownika
maniolek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 gru 2016, o 17:45
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Aniu hosty bardzo ładnie wyrosły :) iryski piękne i kolorowe :) a jeśli chodzi o chwasty to niestety wszyscy się z nimi borykamy ;:224
Awatar użytkownika
irpam
500p
500p
Od: 10 lip 2017, o 17:30

Post »

Rabatka hostowo-żurawkowa prześliczna. A jak się rozrośnue to ho ho.
Rośliny fotografowane po deszczu z kroplami na liściach ładnie wygladają.
Pozdrawiam i zapraszam, Irena
Ogród i róże Ireny
Awatar użytkownika
TROJA
500p
500p
Od: 6 kwie 2017, o 09:21

Post »

Beatko za dużo to jest jak mam cały bagażnik i jeszcze tylną kanapę zajętą (zdarzyło mi się dwa razy :oops: ), dużo to jest pełen bagażnik :wink: a niedużo to kilka doniczek lub cebulek - taka jest moja metoda myślenia :wink:

Zuziu ta rabatka będzie jeszcze przerabiana bo nie do końca jest tam tak jak bym chciała :wink:

Małgosiu ja praktycznie codziennie podlewam, teraz przed dwoma godzinami trochę popadało więc dziś nie muszę podlewać. A to jedna z takich rabat bo mam jeszcze dwie, lubię je bo są ładne bez kwiatów.

Aguś ja kiedyś jak zakładałam pierwsze hostowisko to posadziłam roślinki zbyt blisko siebie i praktycznie po dwóch latach wchodziły jedna roślinka w drugą i nie było to ładne, więc teraz nauczona doświadczeniem sadzę z odstępami.

Piotrek niestety wodę lać trzeba codziennie wieczorkiem godzina mi schodzi na podlewanie. Inaczej wszystko by uschło.

Mariusz niektóre hosty podrosły a inne stoją jak zaklęte w początkowej liczbie kłów i może w przyszłym roku pokażą się w większej odsłonie, zobaczymy. A z chwastami walczę i kurki je zjadają :wink:

Irenko lubię te krople deszczu na roślinkach po podlewaniu lub po prawdziwym deszczu. Czekam z niecierpliwością jak roślinki rozrosną się na rabatach.

Dziś zebraliśmy siano zmokła nam ostatnia belka ale jest dobrze, teraz niech pada nawet codziennie bo sucho na polu a łąki muszą odrosnąć na drugie cięcie bo siana mało dla koników na zimę. Tak mało mam teraz czasu na forum bo do domu przychodzę o 21 jem kolację i zasypiam... Ale oglądam na bieżąco wasze wątki w telefonie a z niego nie lubię pisać.

Zakwitły ostatnie irysy (zeszłoroczne zakupy)
Obrazek

Obrazek

No i czas piwonii się zaczął na dobre :wink:
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Pozdrawiam Ania
Mój ogród http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=100470" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje nadwyżki viewtopic.php?f=11&t=117198" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
adamanna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 kwie 2008, o 23:11
Kontakt:

Post »

Piękne irysy , urzekła mnie również ta biała pełna piwonia
Awatar użytkownika
Bazyla
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lut 2017, o 20:44

Post »

Aniu pięknie, po prostu pięknie. A te dwa irysy i pełne piwonie po prostu wymiatają. Cudowny czas jest teraz w naszych ogrodach.

Życzę Ci kolejnych pięknych i długich kwitnień.

A, zapomniałam dodać - Twoja definicja wielkości zakupów bardzo mi się podoba ;:215

Pozdrawiam ;:168
Życie jest zbyt krótkie, żeby się na nie obrażać
Beata
Bazylowo
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lip 2014, o 15:28

Post »

Piękne żurawki i hosty, i fajne rabaty dla nich ;:215 Ja z pokazywaniem swoich zawsze czekam na czas, gdy nie będzie kwitnących do focenia, ale jakoś nigdy nie ma takiego przestoju z kwitnieniami :wink: Iryski masz cudne, piwonii również niezłą kolekcję ;:215
Awatar użytkownika
Zuzia111
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 paź 2016, o 16:43

Post »

Aniu...sporo masz odmian piwonii i to bardzo ładnych ;:180 . Nie wiem jak to się stało że u mnie tylko jedna , jedna która właśnie po trzech latach zakwitła mi po raz pierwszy ;:oj . To chyba było powodem że nie sadziłam następnych bo ja wszystko bym chciała na już. ;:108 . Pozdrawiam ;:167
Awatar użytkownika
TROJA
500p
500p

Post »

Aniu piwonie pełne białe są dwie odmiany, ta która nie ma różowego w środku i jak się rozwijała była kremowa, ona pierwszy raz mi zakwitła i jest cudna, czekam aż będzie miała więcej kwiatów.

Beatko każda definicja jest dobra jak się chce usprawiedliwić swoje postępki zakupowe :wink: Te odmianowe wysokie irysy są piękne, ale mają minus bo się pokładają, są za ciężkie, za to staruszki pięknie stoją i kwitną. A piwonie jeszcze nie wszystkie rozkwitły, jestem zła, że jest tak ciepło bo wszystko momentalnie przekwita a jaka pogoda będzie latem?

Małgosiu ja wczoraj kawałek rabaty z hostami musiałam rozkopać bo nornica tak poryła, że musiałam na nowo sadzić. A kwitnące zawsze się lepiej ogląda, ja nawet obcinam hostom kwiaty bo wolę ich liście a córcia robi bukiety dokładając kwiaty od żurawek. Piwonie które zakwitły to niewielki fragment tego co mam :wink: dużo mam tegorocznych zakupów które jeszcze są w doniczkach bo mąż nie ma czasu na robienie nowej rabaty choć ja mam już sporo kwiatów na nią czekających w doniczkach, to ich podlewanie to koszmar.

Zuziu z piwoniami trzeba się zaprzyjaźnić, bo cudownie kwitną i pachną. Musisz koniecznie powiększyć ich liczbę :lol:
Pozdrawiam Ania
Mój ogród http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=100470" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje nadwyżki viewtopic.php?f=11&t=117198" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
Zuzia111
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 paź 2016, o 16:43

Post »

Aniu..mam już obiecaną od sąsiada piwonię , ale z tym trzeba czekać sierpnia a sąsiadowi się bardzo rozrosły i chce abym brała już. ;:oj ..pewnie mu przeszkadza. Boję się bo to teraz nie termin na przesadzanie , abym znów na kwiaty nie czekała ze trzy lata. :wink:
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54

Post »

Aniu podziwiam piwonie. U mnie kwitną powoli takie zwykłe babcine, ale moje serducho cieszą, bo jakoś im ciężko się było zadomowić.
Awatar użytkownika
TROJA
500p
500p

Post »

Zuziu jeśli już przekwitła to bierz póki chce dawać, nic jej nie będzie tylko pamiętaj żeby bardzo płytko posadzić :wink: Ja też muszę jak przekwitną z łopatą pojechać do sąsiadki bo ma takie jak ja nie mam :wink:

Małgosiu takie babcine są równie piękne bo już wtedy było sporo odmian, pamiętam te nasz na działce były w kilku odmianach bo zawsze mama z kimś się wymieniła i miała ich dużo.

U nas okropnie gorąco, dziś rozkładamy basen bo córka już strasznie męczy :wink: Przez nornice miałam nieplanowane przesadzanie i robienie sadzonek z żurawek bo miały podgryzione korzenie, no i podobnie musiałam zrobić z kilkoma hostami. Wszędzie jest strasznie sucho, codziennie trzeba godzinami podlewać bo wszystko klapie, jedynie te rabaty co mam korą wyłożone lepiej trzymają wilgoć i tam idzie mniej wody.

Solange zaczyna się rozwijać
Obrazek

A tu Solange w pełnym rozwinięciu
Obrazek

A ta miała być Bouquet Perfect i chyba nią nie jest, kwiat bardzo duży, wręcz olbrzymi
Obrazek

Ta sama już prawie przekwitająca
Obrazek

Polska odmiana Barbara
Obrazek
Pozdrawiam Ania
Awatar użytkownika
Biedronka641
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 cze 2012, o 17:17

Post »

Aniu cudna masz piwonie. Jam mam trochę babcinych a nowych nie kupuje, bo zajmują dużo miejsca.
Podziwiam je w innych ogrodach.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”