Witam wszystkich z działeczki, dalej upalnie..czy te upały się nigdy nie skończą. :win . Dziś pierwszy dzień lata a po kwiatkach wydaje mi się jak by to była co najmniej połowa lata. Lubię ciepełko ale nie aż takie, niektóre kwiatki wręcz się gotują na słońcu. Dobrze że jest woda, przestawiam tylko prysznic do podlewania w inne miejsce i biegusiem zmykam do cienia

. Co do opłat działkowych...działkowicze zorganizowali zebranie i poszło pismo odwoławcze do głównego zarządu. Prezes naszych działek podjął decyzję że póki nie przyjdzie odpowiedź płacić po staremu, choć część działkowiczów zapłaciła już wyższą kwotę.

. Prezes tłumaczy że wyższe koszty bo pozakładali kamery...przy śmietniku ,bo dużo ponoć z pobliskich domków podjeżdża samochodami i wywala śmieci a my za to płacimy. Poza tym tłumaczy że mamy działki w miejscowości rekreacyjnej..jezioro, zalew, restauracje, podmiejskie lasy
Izo..jarzmianki nie mogę przeboleć że w taki głupi sposób straciłam. Codziennie podglądam że może coś od korzonka ale marnie to widzę.

. Działeczka moja to 400 m. Zrozumiała bym małą podwyżkę, ale aż tyle !
Joasiu..Na kwitnienie żylistka także czekałam, doczekasz się i ty..cierpliwości bo warto
Iwonko..jarzmianki nie ma bo przedobrzyłam z nawozem , spaliłam

. Pan w sklepie powiedział że to taki sam jaki kupowałam tylko po inną nazwą, tamtym nigdy nic nie spaliłam, ile bym roślinką nie zapodała. Co do opłat działkowych, od lat płaciłam 350 zł więc twoje 200 to można nazwać
zaledwie
Marysiu,,dziękuję za pochwały, staram się ale jak widać nie zawsze mi to wychodzi..jak z tą jarzmianką

. Szumu fal już nie mogę się doczekać, jeszcze dwa tygodnie. Martwię się jednak o działeczkę przy takich upałach. Wybieramy się całą rodzinką, nikt więc nie zaopiekuje się działeczką na ten czas.
Basiu..już mam co nieco do przesadzenia

ale za duże upały na to
Mariuszu..no to mnie pocieszyłeś, myślałam że ze mnie tylko taka ogrodniczka jak z koziej du,,,trąba
Bożenko..cieszę się że też będziesz mieć tą piękność

. Ja jestem nią zachwycona póki mnie nie zawiedzie
Lucynko..tak, 600 zł...nie pomyliłam miejmy nadzieję że to odwołanie coś pomoże.

. Zapowiadają na dziś burze, ciekawe czy się sprawdzi
Alu..dziękuję za życzenia, choć przy takiej pogodzie nawet wypoczywać się nie da..
CDN