Ewo - na razie, dopóki sezon trwa, nie chciałabym jej dzielić, bo wyjątkowo mi się ta kępa liści podoba, a też jak widzisz jakoś wyjątkowo ogromna nie jest

Obejrzałam War paint i kusisz, oj kusisz, faktycznie jest wyjątkowa...
Edit: hosta została zidentyfikowana - to Whirlwind
Krysiu - ja sadziłam u Mamy w okolicach czerwca sporą kępę hosty od forumki i już kwitnie

A miejsce ma nieciekawe, bo pod płotem na trasie przelotowej ciężkiej rottweilerki

Wiesz, wczoraj zrobiłam napar z czosnku wg Twojego przepisu i przyznam, że wydaje mi się być optymalnym (jeśli chodzi o czas przygotowania i uzyskaną moc, co akurat oceniam tylko po zapachu ;) Pozwolę go sobie skopiować tutaj, żeby było go łatwiej znaleźć, a może jeszcze ktoś skorzysta
Napar z czosnku
1 średniej wielkości główkę czosnku rozgnieść, zalać 5l wrzątku i pozostawić pod przekryciem na 5-8 godzin.
Po określonym czasie płyn odcedzić i stosować do oprysku roślin - preparatu się nie rozcieńcza.
Podobnie, jak odwar ze skrzypu, także ten z czosnku sprawdza się przeciw chorobom grzybowym. Tym naparem warto polewać też glebę wokół chorej rośliny.
Napar z czosnku ma własności antybiotyczne.
A poza tym muszę pomyśleć nad zmianą hostingu zdjęć.. Na Imageshack, mimo że jestem zarejestrowana, niektóre zaczynają ginąć.. Bez względu na czas dodania. Po prostu nagle niektóre są widoczne w miniaturkach, ale na pełnym rozmiarze mam informację, że zdjęcie zostało usunięte

Czy ktoś z Was też coś podobnego zauważył?