piękny ogród..
Trawnik cudny...i te krawężniki...coś mi przypominają.....
Bagienno-bylinowego mam...rośnie obok mnie.....
ale nie wiem czy przeżyje do wiosny

Bez nazwy....basjak pisze:Ja za Scarlet też zapłaciłam więcej, dziesięć dałam za białego bez nazwy.
Ten biały był niski i "gruby", bez pędu przewodniego, jak gdyby prowadzony na rozłożysty krzaczek. Inny, ale równie atrakcyjny.
Jacku, dziękuję...JacekP pisze:Gabrysiu, Twoje zdjęcia zawsze przyciągają uwagę; nawet tojad lisi, którym nie jesteś zachwycona. Ale szczególnie zwróciłem uwagę na imperatę. Jest zjawiskowaIle ma lat? Moja ma trzy źdźbła na krzyź i zastanawiam się, ile mi wypadnie czekać na taki efekt
Przemku, są duże bo mają już sporo lat.Priam pisze:Hosty masz niesamowite! Duże i lśniące!!!
Grzesiu witajGrzesiu pisze:Bardzo ładnie....![]()
piękny ogród..
Trawnik cudny...i te krawężniki...coś mi przypominają.....![]()
Bagienno-bylinowego mam...rośnie obok mnie.....
ale nie wiem czy przeżyje do wiosny

Witaj Markus...markussch01 pisze:Serwus Gabi !
Nie mam hibiscusa bylinowego,będę musial nabyc/zrobie wypad do Holandii wiosna
Ten Twoj czerwony jest przepiekny.
Pozdrawiam Markus
Grzesiu, miło mi że Ci się podobają moje rośliny.Grzesiu pisze:Łał.....![]()
Powiem tylko tyle.....zwiedziłem lipiec i sierpień 2009
to tak w pigułce....
ale wystarczy....
jestem oczarowany.....
mnogością gatunków.....pięknych zadbanych roślin....
bo to widać...że jak się dba.....i kocha to co robimy....![]()
Oczywiście zima ma to do siebie....że lista chciejstw powiększyla się o kilka pozycji.....
Liliowce...cudo
Kronenburg......cudo
Pustynniki....cudo.....itd...itp.....
Judi... pisałam już że nie mam za wiele zdjęć takich ogólnych.judyta pisze:Gabi bardzo dziękuję za foty..mam nadzieję, że to dopiero początek pokazu.
Mam kilka pytań odnośnie trzeciego zdjęcia-tego z figurką panieneczki z konwią.
Co to takiego czerwonego rośnie przed panieneczką..ale fajnie wyglada i komponuje sie z tą przetóżną zielenią.
Dołączam do piejących z zachwytu nad hibkiem bylinowo-bagiennym.
Jak on zimuje?..były u nas sadzonki różnych kolorów-kwiaty większe niż roślina...tani nie był 20zł..ale bałam się, że nie przezimuje.
Witaj Haniu...Hanka 1 pisze:Witaj Gabrysiu
Twój Chopin zawsze mnie zachwyca jak go pokazujesz.Śliczny krzaczor.Biały tojad-też ciekawy.Nie wiedziałam,że są i białe
Aniu, kawałek trawnika musi być, żebym się mogła na nim wylegiwać...AniaDS pisze:Gabi, a tak w ogóle to po co Ci trawnik...![]()

O róże, Gabrysiu chyba nie mamy się co martwić.Pod taką ogromną pierzyną śniegową nic im nie będzie.Gorzej z cebulami a i byliny nie lubią za dużo wody.Gabriela pisze:Jestem ciekawa jak będą się sprawować róże, które kupiłam jesienią.
Oby tylko przeżyły...

Nooo... tak mówili wczoraj...AniaDS pisze:Poważnie?
![]()
Luty się kończy już za niecałe dwa tygodnie
Grażynko, co racja to racja... mam nadzieję że będzie topnieć powoli, i ziemia nadąży z wsiąkaniem.agrazka pisze:Z jednej strony to cieszy ocieplenie i wiosna- nareszcie, ale boję się tej wody (błota) gdzie i kiedy to wsiąknie w moją glinę