Ogród Moni cz.2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Moniś przepięknie kwitną Ci róże, u mnie już niewiele kwitnie, pozostałe odpoczywają, jedynie pienne są w pełni kwitnienia :D Widzę, że nieźle się napracowałaś, krawężnik pięknie się prezentuje :D ja to przy tym upale to mam lenia ogrodowego :oops: :lol:
x-d-a

Post »

Moniko, wykonałaś kawał dobrej roboty! Podziwiam Cię, bo to ciężka, fizyczna praca, a oprócz tego to trzeba umieć :!:
Ja też mam grządki obwiedzione kostkami granitowymi, albo nieregularnymi kawałkami granitu, ale po prostu je lużno układam.
Miłego wieczoru :wink:
Awatar użytkownika
dominikams
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 sty 2008, o 10:48

Post »

O rany, Monia, szok po prostu :shock: Jak ty biedaku dałaś radę sama to wszystko zrobić?! :shock: :shock: :shock: Po prostu ;:118 , nie kobieta :wink:
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 lip 2008, o 21:55

Post »

dala pisze:Moniko, wykonałaś kawał dobrej roboty! Podziwiam Cię, bo to ciężka, fizyczna praca, a oprócz tego to trzeba umieć :!:
Ja też mam grządki obwiedzione kostkami granitowymi, albo nieregularnymi kawałkami granitu, ale po prostu je lużno układam.
Miłego wieczoru :wink:
Dzięki, Dalu :wink: Czy nie przechodzą Ci chwasty przy takim luźnym ułożeniu kostek? Ja niestety 2 lata temu ułożyłam podest w jednym z kącików i w tym roku są takie chwaściory pomiędzy kostkami, że szok - w zasadzie widać samą zieleń :evil: Trzeba tam normalnie kosić kosiarką :roll: Muszę w wolnej chwili zdjąćwszystko i ułożyć na takiej podsypce jak teraz układam.
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

dominikams pisze:O rany, Monia, szok po prostu :shock: Jak ty biedaku dałaś radę sama to wszystko zrobić?! :shock: :shock: :shock: Po prostu ;:118 , nie kobieta :wink:
ja jestem uparciuch i jak mi się coś umyśli, to muszę dopiąć swego :lol: nawet bez niczyjej pomocy :wink: to ma swoje plusy i minusy :wink: :lol: Padnięta jestem do tej pory jak mrówka :roll:
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

AGNESS pisze:Moniś przepięknie kwitną Ci róże, u mnie już niewiele kwitnie, pozostałe odpoczywają, jedynie pienne są w pełni kwitnienia :D Widzę, że nieźle się napracowałaś, krawężnik pięknie się prezentuje :D ja to przy tym upale to mam lenia ogrodowego :oops: :lol:
akurat na tej rabacie róże w dużej części kwitną, bo na pozostałych trzeba jeszcze 2-3dni zaczekać na powtarzanie kwitnienia :wink: Róże pienne też dopiero będą powtarzały kwitnienie :roll:
Awatar użytkownika
hanka55
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 sty 2008, o 15:30
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

No patrz, Moniś.
A moje pienne, już są w połowie powtórki!
Niesamowite rzeczy się zdarzają w zimnych padołkach :lol:
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

hanka55 pisze:No patrz, Moniś.
A moje pienne, już są w połowie powtórki!
Niesamowite rzeczy się zdarzają w zimnych padołkach :lol:
znaczy się, przegoniłaś mnie :lol: :lol: :lol:
Awatar użytkownika
liska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 mar 2008, o 20:07

Post »

Monia wróciłam z wakacji i znów podziwiam Twoje róze :)
z uśmiechami Iza
u liski
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

liska pisze:Monia wróciłam z wakacji i znów podziwiam Twoje róze :)
Witaj, Izunia - miło Cię znów widzieć :D Ja w tym roku znikam tylko co jakiś czas, ale na krótko, 2-3 dni - dłuższe wakacje dopiero za rok :roll:
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Wczoraj udało mi się wyłożyć kostkę granitową do połowy różanego trejażu. Kostki zabrakło, więc znowu trzeba jechać do sklepu ogrodniczego. Policzyłam, że trzeba jeszcze ok.200 kostek :roll: Dzisiaj niestety nie zdążyłam dojechać przed zamknięciem. Sporo czasu spędziłam na działce przy plewieniu i wkopywaniu roślin, które od dawna oczekiwały w donicach na swoje miejsce w ogrodzie. Nadal pozostało kilka roślin w doniczkach, ale to dlatego, że nareszcie doczekałam się aż Marek złapał wenę i chwilę czasu na konrynuowanie prac przy trejażu. Udało nam się pomierzyć i dociąć belki na górną część. Oczywiście nadal prace nie zostały ukończone, ale już mały krok do przodu. Wysokość trejażu wynosi 220cm - myślę, że wystaczy, aby róże swobodnie mogły się piąć. Mam nadzieję, że w tym roku doczekam się na zakończenie tej inwestycji :lol: Na razie połowa wykonania planu - tj. połowa kostki i wstępna przymiarka górnych listw trejażu prezentuje się tak:
Obrazek

Obrazek

Trzeba jeszcze wypionować i wypoziomować belki, pogrubić górną belkę, dociąć drabinkę, pomalować lakierobejcą wszystkie niepomalowane elementy i można skręcać. W przyszłym roku chciałabym wyłożyć kamieniem środek tego różanego kącika. Dzięki temu można będzie wstawić komplet wypoczynkowy i miło będzie posiedzieć przy kawusi, a chwasty będą miały utrudnioną drogę do róż rosnących na okrągłej rabacie :wink:

Zakwitły kolejne róże - pokażę fotki, bo niektóre jeszcze nie miałam okazji zaprezentować:

Concerto
Obrazek

White Rose
Obrazek

Kronenburg
Obrazek

Casanova
Obrazek

Cottage Rose
Obrazek

Piruette
Obrazek

Octavia Hill
Obrazek

Emotion
Obrazek
Awatar użytkownika
Comcia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 maja 2008, o 14:28

Post »

Zdjęcie Casanovy jak z folderu reklamowego :D
A kącik różany nabiera kształtów i aż ci zazdroszczę że będziesz miała taki piękny trejaż :oops:
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Moniś trejaż pięknieje :D strasznie jestem ciekawa końcowego efektu :D Różyczki prześliczne :D Concerto cudo, bielusia niesamowita, Casanowa bajka :shock: prawdziwe piękności-wszystkie :D
Awatar użytkownika
dominikams
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 sty 2008, o 10:48

Post »

Świetnie! Postępy widzę :D Ach, to będzie wspaniały zakątek, mmm.... :D :D :D
magdala

Post »

Moniu ,gdzieś w jakimś wątku trafiłam na temat ( z Twoim udziałem )szczepienia róż.
Powiem Ci ,że robiłam to dwa razy na dzikiej rózy w sierpniu i to z dobrymi efektami.
Kupiłam w ogrodniczym zestawik do szczepienia (maść ,gumka) i według instrukcji z gazety ,za pomocą nożyka zaszczepiłam kilka oczek róży szlachetnej na dzikiej.
Jest to prostsze niż się wydaje. :D
Miałam piekną Fairy na pieńku do momentu ,aż złamała się nie zabezpieczona na wietrze....

Magda.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”