Róże w moim ogrodzie.
- Deirde
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 18 cze 2007, o 10:41
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Bardzo Ci dziękuje Olu za piękne zdjęcie, zależało mi na zdjęciu liści bo moje mają dziwną barwę, nie ciemno-zieloną ale jakby żółto-zielony, taką oliwkową. Chciałam więc zobaczyć jaki kolor liści mają inne osoby, dziś w katalogu Austina znalazłam inną róże, nazywa się Munstead Wood, ma podobny kolor oraz zamsz na kwiatach. W katalogu nie ma takiego zamszu na Shakespeare ale on ma z kolei ciemne liście, z róży zgadza się tylko kształt kwiatu oraz zapach, który z kolei jest dla mnie delikatny, a nie silny. Takie to zakręcone ale pytania o róże zostają.
Dzięki Monika, u Ciebie są ciemno-zielone, więc albo muszę ją dożywić albo mam inną róże.
Dzięki Monika, u Ciebie są ciemno-zielone, więc albo muszę ją dożywić albo mam inną róże.
- Deirde

Moni - dzięki, chodziło mi tylko o kolor liści, jest jasny, a nie ciemny ale kwiat jest taki jak ma W., nawet myślałam o kupnie drugiego krzewu.
Wszystkie moje róże tonęły wczoraj w tonach wody i dziś mogłam sprawdzić jak sobie poradziły - najgorzej pnące - Elfe, Schneewalze oraz parkowa Gartentraume - z tych kwitnących - inne poradziły sobie.
Elfe.

A tak cieszyłam się z nowych kwiatów Elficy, Biały Walc ma płatki poobijane przez deszcz.

Gartentraume płatki zlepiają się, teraz wygląda tak dziwnie, z tego co pamiętam tylko jeden kwiat zakwitł normalnie w tym roku.

Albrecht Durer Rose - całkowicie mnie zaskoczył, pierwsze zdjęcie po deszczu.

Graham mojej cioci - jedna wielka plamistość w tym roku.

Oraz na koniec WC.

Wszystkie moje róże tonęły wczoraj w tonach wody i dziś mogłam sprawdzić jak sobie poradziły - najgorzej pnące - Elfe, Schneewalze oraz parkowa Gartentraume - z tych kwitnących - inne poradziły sobie.
Elfe.

A tak cieszyłam się z nowych kwiatów Elficy, Biały Walc ma płatki poobijane przez deszcz.

Gartentraume płatki zlepiają się, teraz wygląda tak dziwnie, z tego co pamiętam tylko jeden kwiat zakwitł normalnie w tym roku.

Albrecht Durer Rose - całkowicie mnie zaskoczył, pierwsze zdjęcie po deszczu.

Graham mojej cioci - jedna wielka plamistość w tym roku.

Oraz na koniec WC.

- Deirde

Biały Walc - Schneewalzer i Elf jest tej samej firmy - Rosen Tantau - mieszkają sobie w kąciku dla róż piennych z Handlem i Piruette.
Jeśli chodzi o średnicę kwiatów 12 - 14 cm, kwiaty białe, półpełne, wysokość do 300 cm. Z tego co czytałam może chorować na mączniaka.
A Abraham, jak mnie zdenerwuje to go przeniosę w inne miejsce jesienią, może obecne miejsce mu się nie podoba.
Jeśli chodzi o średnicę kwiatów 12 - 14 cm, kwiaty białe, półpełne, wysokość do 300 cm. Z tego co czytałam może chorować na mączniaka.
A Abraham, jak mnie zdenerwuje to go przeniosę w inne miejsce jesienią, może obecne miejsce mu się nie podoba.