Na wsi u maakity cz.1
- tu.ja
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 21 lip 2008, o 09:18
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Chyba powinnaś się cieszyć z puchowej pierzynki w ogrodzie. Ja swoją leśną rabatę sama dziś przysypywałam śniegiem ze ścieżek., bo nie za wiele go napadało - pod świerkami czarną ziemie było widać.
Mam pytanko: czy gazanie też tak szybko Ci wykiełkowały? U mnie pierwsza wyszła z ziemi po 48 godz. ...Aż się mocno zdziwiłam.
Co do tych padających siewek wszystkim to myślę,że były za wcześnie posiane i najbardziej dał im się we znaki brak światła.
Mam pytanko: czy gazanie też tak szybko Ci wykiełkowały? U mnie pierwsza wyszła z ziemi po 48 godz. ...Aż się mocno zdziwiłam.
Co do tych padających siewek wszystkim to myślę,że były za wcześnie posiane i najbardziej dał im się we znaki brak światła.
- maakita

- Od: 17 maja 2007, o 08:47
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Żartowałam, mam nadziej, że nie jest im najgorzej pod tą pierzynką. Choć taki mokry śnieg (a w czasie tych opadów było u mnie między -1, a +1) to też nie jest dobry, bo roślinki nie mają za bardzo dopływu powietrza. Teraz przyszły mrozy to zupełnie się skorupa zrobi.
Izo gazanie mi w ogóle nie wyszły
, czekam na nie już ponad tydzień, całe szczęście, ąe mam jeszcze nasionka od Jolki to je wysieje. Zgodnie z kalendarzem biodynamicznym w najbliższym czasie najlepiej siać kwiaty w niedzielę i we wtorek.
Odnalazłam w Obi półkę z przecenami i zakupiłam trochę prymulek po 0,99, były lekko zmulone, ale po kilku dniach w chłodnym pomieszczeniu dorównały jakością tym bez przeceny. I uwaga w Obi są różyczki miniatrurki po 7zł, niestety tylko dwa kolory.
Izo gazanie mi w ogóle nie wyszły
Odnalazłam w Obi półkę z przecenami i zakupiłam trochę prymulek po 0,99, były lekko zmulone, ale po kilku dniach w chłodnym pomieszczeniu dorównały jakością tym bez przeceny. I uwaga w Obi są różyczki miniatrurki po 7zł, niestety tylko dwa kolory.
- bishop

- Od: 4 cze 2008, o 22:54
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Ale się A wyłgał. Zamiast sam ciąć, to upiekł 2 pieczenie przy jednym ogniu 
Pozdrawiam - Krzysiek
Mój czasopożeracz
Mój czasopożeracz
- maakita

- Od: 17 maja 2007, o 08:47
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Nie wyłgał, nie wyłgał ja nie dotykam pilarki, a mamy starych sporo drzew, które będą ciachane właśnie pilarką. Będziemy razem ciąć: ja będę mówić co gdzie i jak (włącznie z instrukcją jak ma trzymać pilarkę), a on będzie starannie wykonywać wszystkie moje polecenia. On sobie świetnie z tego zdaje sprawę. No chyba, że zerknie do książki i na czas cięcia wyjedzie na delegacje
.