Storczyki Storczykowej

Zablokowany
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lut 2008, o 19:31
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

jeszcze kilka:
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

a tak poza tym ten Phalaenopsis w ciapki co puszczał pędy to puszcza, mam nadzieję, że chociaż 1 mu zakwitnie, a najlepiej obydwa. puszcza też poraz 3. w tym roku żółta Vanda, na razie to tylko maleńki, zielony bąbelek, ale mam nadzieję, że tym razem zakwitnie.
Awatar użytkownika
miaaa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 lut 2008, o 13:58

Post »

No no Dusia ... a jednak marzenia Ci się spełniły :P Vanda prześliczna :shock: :shock: :shock: falenopsisy też cudne :D Zadowolona wreszcie :P :?: :?: :?:
x_o-n
1000p
1000p
Od: 5 maja 2008, o 07:38

Post »

Piękne zakupki Dusiu :) Może w końcu się humorek poprawi? :roll:
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

cieszę się bardzo z tych storczyków. Vanda jest ładna, ma duże korzenie. było kilka na wystawie. Potem wrzucę fotki z wystawy. a Phalaenopsisy też śliczne. ten rózowy z białą warżką ma lekko czerwone liście, chyba widać na jednej fotce... Phalaenopsisów było sporo, ale głównie takich zwykłych różowych, białych.
x_o-n
1000p
1000p

Post »

Storczykowa chyba taki ich urok, że mają czerwonawe liście. Mój ma tak samo i obecnie wystawiany na allegro też takie ma. :)
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

twój też takie ma? ten drugi co był w czwartek też takie miał. może to taka odmiana. ten storczyk od razu zwrócił moją uwagę, gdy oglądałam storczyki. na półce był tylko 1 taki, obok były zwykłe różowe, białe, żółte itp. wystawa była fajna. widziałam nawet białą Vandę.
Awatar użytkownika
sonia
1000p
1000p
Od: 21 maja 2007, o 00:50

Post »

Duśka super, że spełniły się Twoje marzenia ;:333 Vanda śliczna, a ile kosztowała :?: a ten różowy z białą warżką to cudo ;:224 -wiem na co teraz będę polowała ;:183
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

No Dusia, gratuluję Ci, wreszcie spełniły się Twoje marzenia. Mam nadzieję, że masz uśmiech od ucha do ucha :D
dorcia
1000p
1000p
Od: 19 lut 2008, o 19:20

Post »

Widzisz, Duśka, warto mieć marzenia, a czasem dobrze trochę poczekać na ich spełnienie - -ileż przez to radości :lol: zakupy prześliczne
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

cieszę się, że wam się podobają te storczyki. Vandy kosztowały 110 zł. w szklankach były po 130. Ta moja vanda jest ładna, wybrałam sobie najładniejszą, ale na zdjęciach nie wygląda tak ładnie jak w rzeczywistości. na zdjęciach wyszła jasnoniebieska, a ona jest taka bardziej niebieskofioletowa. ma długie korzenie, musiałam ją wstawić do największej szklanki i to bardzo ostrożnie, by jej nie połamać korzeni.

moja żółta Vanda puszcza teraz korzeń. jest bardzo gruby i niestety rośnie w górę zamiast w dół(nie wiem, jak ja go będę moczyć). Pozostałe V. też mają się dobrze, ale nie kwitną. Może na wiosnę będą miały łodyżki...

teraz w mojej kolekcji jest:
4 Vandy
1 Vascostylis
2 Tolumnie
3 Cattleye
1 Zygopetalum
2 Dendrobium
1 Paphiopedilum
33 Phalaenopsis
x_o-n
1000p
1000p

Post »

Pokaźna kolekcja :)
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

a ty ile teraz masz???

a co do moich storczyków to jeszcze 1 mi się marzy, niestety na wystawie nie było. może będą na nastepnej... (Phalaenopsis biały z fioletowymi mazami na brzegach).
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
x_o-n
1000p
1000p

Post »

Mam 43 - a moja Lista Chciecjstw jest już krótka : żółty z borodwymi plamami i biały w kropki (taki jak ma Mamba w swoim wątku na pierwszej stronie) :) Licytuję obecnie podobnego na allegro, ale niestety niekwitnącego.
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

mi się marzy obecnie tylko ten z mazami. białych w kropki mam trochę, ale każdy jest inny. zresztą ciągle mam jakieś wymarzone storczyki. często przeglądam sobie wasze fotki storczyków i zawsze jakiś mi się spodoba.

a ty masz tylko Phalaenopsisy czy jakieś inne też?
Awatar użytkownika
miaaa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 lut 2008, o 13:58

Post »

Asiu to będziesz miała większą frajdę jak zakwitnie :lol:
Zablokowany

Wróć do „Moje storczyki !”