a tak poza tym ten Phalaenopsis w ciapki co puszczał pędy to puszcza, mam nadzieję, że chociaż 1 mu zakwitnie, a najlepiej obydwa. puszcza też poraz 3. w tym roku żółta Vanda, na razie to tylko maleńki, zielony bąbelek, ale mam nadzieję, że tym razem zakwitnie.
cieszę się bardzo z tych storczyków. Vanda jest ładna, ma duże korzenie. było kilka na wystawie. Potem wrzucę fotki z wystawy. a Phalaenopsisy też śliczne. ten rózowy z białą warżką ma lekko czerwone liście, chyba widać na jednej fotce... Phalaenopsisów było sporo, ale głównie takich zwykłych różowych, białych.
twój też takie ma? ten drugi co był w czwartek też takie miał. może to taka odmiana. ten storczyk od razu zwrócił moją uwagę, gdy oglądałam storczyki. na półce był tylko 1 taki, obok były zwykłe różowe, białe, żółte itp. wystawa była fajna. widziałam nawet białą Vandę.
cieszę się, że wam się podobają te storczyki. Vandy kosztowały 110 zł. w szklankach były po 130. Ta moja vanda jest ładna, wybrałam sobie najładniejszą, ale na zdjęciach nie wygląda tak ładnie jak w rzeczywistości. na zdjęciach wyszła jasnoniebieska, a ona jest taka bardziej niebieskofioletowa. ma długie korzenie, musiałam ją wstawić do największej szklanki i to bardzo ostrożnie, by jej nie połamać korzeni.
moja żółta Vanda puszcza teraz korzeń. jest bardzo gruby i niestety rośnie w górę zamiast w dół(nie wiem, jak ja go będę moczyć). Pozostałe V. też mają się dobrze, ale nie kwitną. Może na wiosnę będą miały łodyżki...
a co do moich storczyków to jeszcze 1 mi się marzy, niestety na wystawie nie było. może będą na nastepnej... (Phalaenopsis biały z fioletowymi mazami na brzegach).
Mam 43 - a moja Lista Chciecjstw jest już krótka : żółty z borodwymi plamami i biały w kropki (taki jak ma Mamba w swoim wątku na pierwszej stronie) Licytuję obecnie podobnego na allegro, ale niestety niekwitnącego.
mi się marzy obecnie tylko ten z mazami. białych w kropki mam trochę, ale każdy jest inny. zresztą ciągle mam jakieś wymarzone storczyki. często przeglądam sobie wasze fotki storczyków i zawsze jakiś mi się spodoba.
a ty masz tylko Phalaenopsisy czy jakieś inne też?