Familokowego ciąg dalszy

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Familokowego ciąg dalszy

Post »

JOASIU kupiłam wiosną parę nowych floksów adessa White, Pina Colada nie pamiętam reszty bo kartki w ogródku .Jak zakwitną to pokażę ..Zakwitła cudna azjatka Pink Giant jak ja uwielbiam takie tygryski i następna od naszej forumowej koleżanki zwie sie jej imieniem Hanusia, bo oryginalnej nazwy nie znam czyż ona nie jest cudna ;:167

Obrazek

a tu obok siebie ;:167

Obrazek

oczywiście nie może zabraknąć owadzich fotek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

chryzantema od Reni

Obrazek
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
Gabriela
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 gru 2007, o 17:22
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Jadziu, widzę że uchowała Ci się lilia od naszej Hani... ja też mam, ale tylko dwie cebulki i tylko z jednym kwiatkiem... nie wiem czemu one giną... a takie fajne są...
Ten floksik Light blue flame śliczny jest...
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

GABI mnie się nie uchowała Hanusia dostałam jesienią mamę z dzieciaczkami od Elusi .Posadziłam je do doniczki i w doniczce będą rosnąć ,żebym ich znów nie zgubiła, a raczej ziemia ich nie pochłonęła.Na jesień pójdą w doniczce do przechowalni razem z daliami i innymi wrażliwcami.Mam nadzieję ,ze w ten sposób wreszcie ją uratuję. U Hani rosła bezproblemowo i się namnażała i jak widać u Elusi też. Kurde łysy świeci mi prosto w okna i jak tu iść spać ;:222
Awatar użytkownika
daysy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lut 2014, o 12:45
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Jadziu duuuzo mam do nadrobienia w Twoim wątku, a warto bo sesja biedronkowa r e w e l a c j a ;:138, teraz lecę na Maję w ogrodzie chyba z naszą Karolinką ;:333
Pozdrawiam Daysy
Zapraszam
Róże i bajkowy świat ogrodów 2018
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35

Post »

Jadziu, to przepoczwarzenie uchwyciłaś bezbłędnie ;:138 Też mogę Ci mówić: Mistrzu! Larwy biedronki nie widziałam nigdy, a przecież na pewno są, bo biedronki mam. Wczoraj było ich bardzo dużo, ale właśnie takie pomarańczowe. Przyglądałam się im, czy to nasze czy nie, ale z tego co piszesz, to jednak nasze. Ale wczoraj byłam zajęta czym innym i zdjęcia im nie zrobiłam :oops:
Czy dobrze zrozumiałam., że będziesz dzielić żółtego liliowca? Jakby została Ci odrobina, to ślicznie się do Ciebie uśmiechnęObrazekPiękny Ci on ;:108
Awatar użytkownika
patkaza
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 cze 2010, o 23:13

Post »

U ciebie to można się nauczyć wiele przyrody,pooglądać piękne róże i ciekawe bylinki . U mnie tak sucho że skorupa z ziemi twarda jak głaz. Liście powiedniete u hortensji i języczek...a gady lubisz? Córa za jaszczurki przepada nawet mi pokazywała jajami traszki w naszym oczku-fajnie że są ludzie którzy uczą szacunku do zwierząt
Opowieść o moim miejscu...cdnn
"Opowieści są jak ludzie z upływem czasu stają się coraz lepsze"pozdrawiam Aga
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

AGUSIU u mnie też sucho i dziennie latam z wężem bo gdyby nie to to wszystko by zaschło.Jednak dopiero po lekkim deszczu rozbujały się kwiaty powojników, czyli po mimo podlewania mają sucho.Amelka też ciągnie w stronę owadów, tylko nie chcę jej za bardzo ośmielać ,żeby czasem nie użądliła jej pszczoła.Szkoda ,ze u mnie nie ma jaszczurek tak chciałabym mieć u siebie takie Zwinki czy Traszki niestety mam tylko ropuszki, lecz dobre i to .Może gdybym miała oczko to i takie by się pokazały
IWONKO to po prostu znaleźć się w danym miejscu o danej porze .Te pomarańczowe to też są te azjatyckie, bo u mnie jest ich przewaga.Będę dzielić nie tylko żółtego, ale również tego NN.U mnie takich larw wszędzie było pełno i co rusz je spotykałam na swojej drodze.Wczoraj zaś miałam setki latających mrówek no i z ciekawości musiałam sobie o tym poczytać .O określonej godzinie wszystkie mrówcze gniazda się otwarły i wyfrunęła z nich jakby szarańcza tyle ich było http://www.echodnia.eu/podkarpackie/wia ... ,id,t.html .Twój nietoperz superowy

Obrazek

Obrazek

DAYSY z ta Karoliną to trochę przegięli zaledwie sie zaczęło a już się skończyło .Minutę programu mogli sobie darować, a tyle materiału nakręcili.Przecież ona ma tyle cudnych okazów drzew i krzewów wiec było co pokazywać

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Yollanda
500p
500p
Od: 23 maja 2014, o 14:34

Post »

Jadziu, ładnie zakwitły Ci liliowce ;:138 . To są wspaniałe, długowieczne, mało wymagające rośliny. Mają wiele odmian, różnorodne kolory i kształty. Jest się czym zachwycać :heja .
Skrzydlatych mrówek u mnie nie ma, ale ciągle pada deszcz i mam plagę ślimaków.
Awatar użytkownika
dorotka350
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 26 maja 2014, o 20:18

Post »

Jadziu, zaczynają kwitnąć floksy, lilie, liliowce. Zastąpią choć na chwilę odpoczywające róże. W oko wpadły mi Twoje floksy Light Blue Flame ;:215 Bardzo piękny kolor i ten rzucik fioletu ;:224
A duet nakrapianych lilii fantastyczny. U mnie w tym roku coś mało tych pięknych kwiatów. Część podmarzła w maju, inne dopadł jakiś szkodnik, który zostawia takie maziste, czarne odchody :? A na kilku odpadają pąki. Zupełnie nie mam pojęcia co się w tym roku stało? :( No i oczywiście mam sporo pomyłek.
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jadziu, to biorę oba ;:108 Takich tłuściutkich jeszcze nie mam :heja Dziękuję ;:196
Kiedyś widziałam takie latające mrówki, ale nie w takiej ilości ;:202
Awatar użytkownika
daysy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lut 2014, o 12:45
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Jadziu Jan PaweL II piękny, gdzie go kupiłaś?. Przydał by się taki do towarzystwa Mount Shasty, Chopina i nowej francuski /True Love?/
W tym roku, na szczęśćie, jeszcze nie miałam fruwających mrówek, ale kilka lat temu było ich pełno.
Pozdrawiam Daysy
Zapraszam
Róże i bajkowy świat ogrodów 2018
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

DAYSY JPII kupiłam wiosną u nas w szkółce razem z Gardenką i Cherry Girl .Nie wiem od kogo oni biorą róże wszystkie były w donicach .Z tego co widzę to warta była zakupu bo juz dawno o niej marzyłam kiedy ja zobaczyłam u koleżanki .Niestety patyczki mi się nie przyjęły ,ale teraz mam ładny krzaczek .Za chwilkę skończy pierwsze kwitnienie i z pewnością bedzie budować krzaczek .Cóż nie mogłam się oprzeć ,żeby nie zobaczyć u siebie jego kwiatów i cudnie pachnących .W tym roku tych mrówek było znów multum ;:222 .Niech znajdą sobie nowe domy i dobrze ,że się wyprowadziły.
IWONKO mam też oranżowego ładnie pachnie ten co na fotce pod Fransem Hals .OK masz zaklepane i jak tylko przekwitną zaraz wyślę Tego czerwonawego z pierwszej dzisiejszej fotki też mam w dwóch miejscach
DOROTKO Blue light flame to wiose4nny zakup z BR na fotce był ładny lecz w realu jeszcze ładniejszy.Ten szkodnik zostawiający maziaste odchody to Poskrzypka liliowa Kiedyś myślałam ,że to ślimaki zostawiają takie odchody dopiero dowiedziałam się na forum ,że to poskrzypka je zostawia.U mnie też sporo pąków poodpadało z jednej lilii wszystkie, a liście nie wyglądają zadowalająco jakby podgniwały. To chyba wina małej ilości wody ,ale po ostatnim deszczu kwiaty powojnika Julia Correvon widocznie sie zwiększyły to samo z Polish Spirita wynika z tego ,ze jednak miały za sucho
JOLU u mnie ślimaki tez narobiły szkód chociaż nie mam zbyt dużo deszczu raczej można powiedzieć ,ze susza.Sporo liliowców jeszcze nie zakwitło, lecz tylko te sadzone jesienią .Nie mogę się im oprzeć chociaż nie mam aż tyle miejsca dla nich zbyt szybko się rozrastają.Trochę zaczyna padać ,ale nich pada chociażby calutka noc :heja

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Elwi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lis 2013, o 19:38

Post »

Jadziu niesamowita relacja z przepoczwarzania biedronki ;:180 Podziwiam Cię, że wypatrzyłaś poczwarkę, rozpoznałaś i jeszcze pilnowałaś procesu z aparatem ;:63 Relacja spokojnie do jakiegoś fachowego pisma ;:215 Swoją drogą, nie miałam pojęcia, że biedronka zmienia kolory i na początku jest żółta ;:oj
U Ciebie sucho? U nas, po sąsiedzku przecież, pada niemal każdego dnia :( I to akurat po południu, kiedy wracam z pracy :evil:
Fantastyczne masz liliowce ;:180
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jadziu, jak nikt nie będzie reflektował na tego czerwonawego, to też go dorzuć. Ale jeżeli znajdzie się chętny, to mi wystarczą te dwa ;:108 A może coś sobie wybierzesz ode mnie? Bo to aż nie wypada, że tylko tak w jedną stronę :oops: Czytałam u Beatki, że podobają Ci się strzępiaste aksamitki? Mam żółtą i pomarańczową, chcesz nasionka?
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Jadziu jak u Ciebie ciekawie, owady, rosliny, no pięknie ;:138 , Jadziu ten floks jest prześliczny, gdzie go kupowałaś?
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”