Teraz jest w doniczce, musi zmężnieć, bo bardzo krucha na razie. Trzymaj kciuki

Sabinko, heliotrop kupiony

Aneczko, niestety maszycory wpiep...ają tą odmianę równie chętnie jak inne. Zapachu tylko nie lubią, bo na pędach z kwiatami ich nie widać

Ewka, wykopać całość

Aniu, syp, syp jeszcze jest dobry czas. Moje borówki młodziutkie, owocu będzie niewiele

Anita, ja kupiłam już jakiś czas temu. Zapomniałam o nim i pewnego dnia zwiędł na maxa. Myślałam, że już kaput, ale po kąpieli odżył

Iwonko, dziękuję chętnie skorzystam z twojej propozycji

Kasiu, ja jak już pisałam podsypuję przytarganymi z lasu przekompostowanymi igłami sosnowymi i raz lub dwa (jak mi się przypomni) razy w roku stosuję agrecol lub biopon. Możesz kupić tester do pH gleby. Może mimo wszystko jest zbyt słabo kwaśna. Taki tester nie kosztuje wiele, a będziesz miała wiedzę co może być nie tak.
--------------------------
Nawet nie wiecie jak się cieszę, że jaśminowiec tak Wam się spodobał. A dlaczego? Bo zdecydowałam się w związku z tym zrobić dla Was jeszcze kilka jego zdjęć, i "zmusiło" mnie to do dłuższego przebywania w jego otoczeniu. Zapach upaja...

Z ciekawostek - niektóre jego pędy bywają całkiem białe, takie albinosy

Krzaczek w całości. Aha, zaczyna się otwierać jedyny pączek kaisera. No chyba, żebym ze szczęścia nie pękła