Bardzo, bardzo
 . Uroczo się u Ciebie robi. Kudy tam do trzech różyczek przy studni ( a wydaje się, że nie tak dawno zaczęłaś urządzać swój  ogródek ). Boszszsz, jak ten czas leci
 . Uroczo się u Ciebie robi. Kudy tam do trzech różyczek przy studni ( a wydaje się, że nie tak dawno zaczęłaś urządzać swój  ogródek ). Boszszsz, jak ten czas leci  

kto Ci to oddarnia przecież to ciężka praca coś o tym wiem
  kto Ci to oddarnia przecież to ciężka praca coś o tym wiem 

Dzisiaj na pocieszenie nabyłam dwie trawy pampasowe - egzemplarze wielkie i bardzo tanie
 Dzisiaj na pocieszenie nabyłam dwie trawy pampasowe - egzemplarze wielkie i bardzo tanie  ale poczytałam  sobie, że praktycznie mała jest szansa, żeby przezimowały...radzą też raczej przezimować je w doniczkach i sadzić wiosną...nie wiem jeszcze, co zrobię
 ale poczytałam  sobie, że praktycznie mała jest szansa, żeby przezimowały...radzą też raczej przezimować je w doniczkach i sadzić wiosną...nie wiem jeszcze, co zrobię  
  no warto coś takiego czasami zrobić, żeby wzmóc motywację do dalszych wyczynów
 no warto coś takiego czasami zrobić, żeby wzmóc motywację do dalszych wyczynów  

Jest jeszcze tyle róż  do kupienia i tyle pięknych roślin których nie masz .Ja nie mam trawnika i dobrze mi z tym ,spaceruję sobie w kwiatach ,no i nie muszę go ciągle kosić
 Jest jeszcze tyle róż  do kupienia i tyle pięknych roślin których nie masz .Ja nie mam trawnika i dobrze mi z tym ,spaceruję sobie w kwiatach ,no i nie muszę go ciągle kosić   

Dzisiejsza prognoza zwaliła mnie z nóg. Przymrozki!!!!!!!!! To co, już zima?
 Dzisiejsza prognoza zwaliła mnie z nóg. Przymrozki!!!!!!!!! To co, już zima? 
U mnie przymrozek już był wczoraj w nocy i zważyło hostyHelios pisze:
Boszszsz.... 17 rabat, czyste szaleństwo. Jak sobie pomyślę, że miałabym opielić 17 rabat + warzywnik, to proszę o azyl na pustyni.Dzisiejsza prognoza zwaliła mnie z nóg. Przymrozki!!!!!!!!!
 .
 .

Zresztą przymrozek był już wczorajszej nocy,  ale jakoś szczęśliwie wszystkie rośliny się ostały.
  Zresztą przymrozek był już wczorajszej nocy,  ale jakoś szczęśliwie wszystkie rośliny się ostały. 
  więc robię rabatki. A z pieleniem bywa różnie...teraz już nowe rabaty będą zabezpieczone czymś i  wysypane korą. Piszę "czymś", bo mam zamiar wypróbować patent April, czyli tekturę
 więc robię rabatki. A z pieleniem bywa różnie...teraz już nowe rabaty będą zabezpieczone czymś i  wysypane korą. Piszę "czymś", bo mam zamiar wypróbować patent April, czyli tekturę  

Owszem, można na kompost...ale nie takie hurtowe ilości...
 Owszem, można na kompost...ale nie takie hurtowe ilości... 

Nie daj się zbajerować, Gajowa, rób rabaty
  Nie daj się zbajerować, Gajowa, rób rabaty  
  Jagoda
 Jagoda
 ) nie mam żadnej, miejsc w których rosną kwiaty z dziesięć, a nie wyrabiam...
 ) nie mam żadnej, miejsc w których rosną kwiaty z dziesięć, a nie wyrabiam...

coś tam więc zrobiłam: trawnik skoszony, rabata skończona (chociaż jeszcze nie obsadzona), jedna różanka powiększona, bo musi przyjąć 2 lub 3 róże, no i...wytyczony kontur kolejnej rabaty
 coś tam więc zrobiłam: trawnik skoszony, rabata skończona (chociaż jeszcze nie obsadzona), jedna różanka powiększona, bo musi przyjąć 2 lub 3 róże, no i...wytyczony kontur kolejnej rabaty 
 a byłoby tak ładnie...
 a byłoby tak ładnie...  

Inna rzecz, że nie mam pewności, czy sa dobrze pomyślane...
 Inna rzecz, że nie mam pewności, czy sa dobrze pomyślane...  
  nieźle by było...A rabaty wypielęgnowane...no cóż, bywają...czasami...
 nieźle by było...A rabaty wypielęgnowane...no cóż, bywają...czasami...  
  skoro to Ty piszesz, to znaczy, że naprawdę tak jest
 skoro to Ty piszesz, to znaczy, że naprawdę tak jest  A wiesz, że i ja lubię to zrywanie darni...od razu widać efekt
 A wiesz, że i ja lubię to zrywanie darni...od razu widać efekt 

No nie...
  No nie... 

I jeszcze względem tej tektury. Co, jak, gdzie? Baaaardzo mnie to interesuje. Proszę o szczegóły.
  I jeszcze względem tej tektury. Co, jak, gdzie? Baaaardzo mnie to interesuje. Proszę o szczegóły. 

Mróż był ze dwa dni temu,  ale chyba jakoś krótko trzymał, bo chociaż samochód trzeba było skrobać, to kwiatkom nic się nie stało.
 Mróż był ze dwa dni temu,  ale chyba jakoś krótko trzymał, bo chociaż samochód trzeba było skrobać, to kwiatkom nic się nie stało.