30 - metrowe maleństwo

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: 30 - metrowe maleństwo

Post »

Bożenko, miałaś piękne różowe stokrotki. To takie troszeczkę zapomniane kwiatki. Patrząc na twoje zdjecie, obiecuję sobie, żę na wiosnę kupię stokroteczki do donicy do jakiejść kompozycji. Mam nadzieję, że długo kwitną, bo nawet nie pamiętam, jak to z nimi jest pod tym względem.
bozunia
1000p
1000p
Od: 30 maja 2010, o 01:41

Post »

Witaj Pacynko "Smolinosku" :wink:
Miło Cię gościć u mnie ;:196 Teraz w sprawach ogródkowych nic się nie dzieje, ale poplotkować na różne tematy można i powspominać również :wink:
Widzę, że Ty fachowcem od Zieleni jesteś :shock: No to teraz muszę się bardziej postarać :;230 Zapraszam jak najczęściej!

Wandziu stokrotki nie są moimi wiosennymi faworytami, ale jakoś tęskna za kwiatami po zimie zawsze bierze górę... Kwitną długo, dla mnie aż za długo bo pamiętam, że chciałam je zamienić na coś letniego a te jeszcze miały kwiaty :wink: W tym roku miałam je w towarzystwie jaskrów jako taki maleńki kwietnik wiosenny :wink: Ale to wdzięczne kwiatki i można je posadzić już z początkiem jesieni na przyszły sezon. Ja zwykle po właściwym kwitnieniu wyrzucam, chociaż kiedyś bawiłam się w sianie itd

Obrazek

i jeszcze kilka wiosennych :)

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
Kriss1515
1000p
1000p
Od: 15 cze 2012, o 21:16
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

cieszę się :heja a wiosna piękna :wink:
evluk
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lis 2008, o 17:19
Kontakt:

Post »

Miła wiosna Bożenko u Ciebie, aż przyjemnie się patrzy ;:108
Tęsknota za wiosną .....narasta ;:3
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42

Post »

Bozuniu, ta ławeczka z doniczkowym wsadem wygląda bajecznie ;:138
Wiosenka cudowna ;:173
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Awatar użytkownika
Pacynka
500p
500p
Od: 16 lis 2012, o 19:04
Kontakt:

Post »

Fachowcem może, ale póki co bardziej z tytułu, niż z rzeczywistej wiedzy ;:132 ;:27 Teoretyk z niewielką praktyką. Ale to się zmieni! Mam nadzieję :]
Wiesz co, z Architekturą Krajobrazu jest tak, że jest to świetny kierunek o bardzo szerokim zakresie. Na szczęście i niestety.
Ale ostatecznie trudno być jednocześnie świetnym architektem, inżynierem, artystą, ogrodnikiem, grafikiem ... fachowcem od wszystkiego. Więc wszystkiego po trochu i nic w szczególności, zazwyczaj. Trzeba po prostu samemu ukierunkować się w którąś stronę :)

Tak więc, podsumowując, jako 'fachowiec' smolinosek będę zadawać jeszcze mnóstwo pytań 'zielonych' ;:173

No i chwalić będę Twoje wysmakowane kompozycje :uszy Nie są ani przesadzone, ani kiczowate czy totalnie standardowe. Podoba mi się, że masz sporo ciekawych aranżacji w pojemnikach, zwłaszcza jeśli chodzi o koszyki czy gliniane donice. Świetne ;:333
Awatar użytkownika
justi177
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 wrz 2011, o 17:42

Post »

Witaj Bożka :wit
Twoje maleństwo to luksusowa bombonierka, to wyczytane gdzieś słowo najbardziej mi pasuje do twojego letniego pokoju....
Jest mnóstwo elementów i roslin na takiej powierzchni, podziwiam, tak pięknie skomponowanych....ze smakiem i z sercem.
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
Pacynka
500p
500p
Od: 16 lis 2012, o 19:04
Kontakt:

Post »

Witaj 'boziuniu' !;) Na początek nowego miesiąca połechczę Twoje ego... Przeglądam (póki co jeszcze po łebkach) Twoje nie takie małe 'maleństwo' i naprawdę coraz bardziej mi się podoba. Jest wielce w stylu, który lubię :) Poza tym, to jeden, z niewielu ogrodów, które odwiedziłam, ale mam zamiar przejrzeć cały i dalej go odwiedzać :wit
To teraz jak już się podlizałam trochę, mam parę pytań ;:173 Na 3ciej stronie Twojego wątku są foty z tawułkami, po prawej różowa, a z jej lewej str ... no właśnie. Też tawułka? Taka bordowa? Co to za odmiana? Czy to może coś innego? (kwiaty ma jakby to była olbrzymia żurawka ;)
Kolejne z serii pytań ... widziałam ostrokrzew u Cie. Chciałam tez posadzić, ale w podwyższonej skrzyni przy wejściu, nie bezpośrednio w gruncie. Powiedz mi, jak on daje sobie radę? Bo mam obawy, ze jest nazbyt delikatny, przemarznie, nie będzie rósł, będzie miał za mało wilgoci itd. ...
No i zareklamuj markę aparatu, którym robisz te fotki, bo są bardzo dobrej jakości i jestem ciekawa ;>
Awatar użytkownika
jacekopole71
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2012, o 17:28
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Bożenko,w czasie kiedy za oknem szaro,mokro i nieprzyjemnie,to Twoje zdjęcia są jak lekarstwo ;:oj żywe, słoneczne i kolorowe kwiecie...tego nam teraz potrzeba.Super ;:63
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42

Post »

Bozuniu, dzięki za spotkanie ;:138 Krótko, ale intensywnie ;:333 Lubie te nasze ploty i niekończące się historie ogrodowe, do następnego :wit
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Awatar użytkownika
asia2
1000p
1000p
Od: 2 maja 2006, o 19:11

Post »

Bozuniu, następnym razem musimy wybrać taki termin, żebyś nie musiała siedzieć jak na szpilkach! I żeby było więcej czasu - jak napisała Kasia- na ploty i historie ogrodowe! ;:162
Miłej niedzieli! :wit
aha, czy mogłabyś przesłać mi również link do sklepu z cebulami?
bozunia
1000p
1000p

Post »

Krystian :wit

Ewa witaj! to prawda, tęsknota za soczystą zielenią i świeżymi kolorami wiosny ogarnia chyba każdego w zimowym czasie... Do łask wracają "parapetowce" :wink: Stąd moja miłość do hippeastrum - lek na brak kwiatów ogródkowych :wink:

Pacynko doświadczenie zdobędziesz :wink: A jeśli jeszcze kochasz to co robisz, to wszystko prędzej i łatwiej przychodzi. Wiedza teoretyczna jest bardzo ważna, ale znam teoretyków, którzy w życiu dołka pod roślinę nie wykopali :;230
Dziękuję za Twoje miłe słowa, na forum jest dużo pięknych ogrodów, więc jeszcze się pozachwycasz... Mój to taki bąbel przy innych, właściwie nie powinien nazywać się ogrodem, tylko przydomową rabatką :wink:
Co do Twoich pytań... Obie rośliny to tawułka - różowa Tawułka Arendsa, bordowa -tawułka chińska. Bliżej odmian nie napiszę, bo kupione jako nn... Ostrokrzew jest fajny w pojemniku ( najładniejszy jak będzie formowany), ale nie wiem jak on sobie poradzi zimą... Musiałabyś go porządnie opatulić od dołu (korzenie) i jakiś styropian podłożyć po skrzynie. W Wielkopolsce są zawsze cieplejsze zimy a świętokrzyskie jest zimniejszej strefie... U mnie rośnie w glebie w zacisznym miejscu, ładnie sobie radzi,chociaż po zimie coś tam zawsze ucinam, bo mu podmarza... Ale i tak jest przeznaczony do formowania. Aparat mam Canona, wcześniej 350d, teraz 550d, ale obiektyw kiepski...

justi177 witaj u mnie :wit Podoba mi się to określenie -bombonierka :wink: bo ja lubię bombonierki... Dziękuję za miłe słowa i wizytę ;:196

Jacku trzeba sobie jakoś radzić poza sezonem ogródkowym... Zdjęcia są taką odskocznią od szarości krótkiego dnia :wink:

Kasiu ja również dziękuję za spotkanie, szkoda tylko, że musiałam tak szybko lecieć... Mam nadzieję, że nadrobimy nastepnym razem ;:196

Asiu następnym razem zaplanujemy tak, żeby posiedzieć dłużej i spokojniej :wink: Już wysyłam ci linka. Myślę, ze ta oferta będzie powiększana bliżej wiosny...

U nas dzisiaj słoneczko, co prawda zimno (teraz 2st) ale chociaż oczy się nacieszą światłem.
Kilka wspomnień , tym razem w tonacjach niebieskich i fioletowych

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
przemo1669
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 cze 2011, o 11:06
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Bożko ale piękne kwiatuszki aż zapachniało wiosną u ciebie ;:180
bozunia
1000p
1000p

Post »

Przemku, to taka wiosna pomieszana z latem :) Ale zapach nieziemski :wink:
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

O jakie ładne wspomnienia...aż mi się cieplej zrobiło:)
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”