Kanna - paciorecznik - cz.3

Tulipany, krokusy, narcyzy, lilie, dalie, begonie, irysy, kanny, bratki, maciejki, ...
Zablokowany
Awatar użytkownika
drozd
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lut 2009, o 21:12
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Kanna-paciorecznik - cz.3

Post »

Ula . Zdiwisz się jak któregoś pięknego poranka przepikuje Ci roślinki. Ciekawość kota nie ma granic to taka chwilowa dezorientacja. Chyba,że wytresujesz sunię,by tłumiła kocie zapędy.
Ula nie wysyłam obiecanych nasion, bo nigdzie nie ruszam się z domu. Myślałem,że w tym tygodni zrobi się już cieplej a tu co dzień gorzej.
:wit
Pozdrawiamy. Krystyna i Janusz
x-U-ie
---
Od: 23 cze 2009, o 16:09
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

ZImno wiem:)
Awatar użytkownika
Dyshia
1000p
1000p
Od: 17 lut 2010, o 12:19
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

drozd pisze:Mądrzejsze głowy wypowiedziały się na temat kotów i jak ktoś myśli,że jest ich panem to niech wie,że koty myślą identycznie a przymilanie ocieranie się o nogi to nic innego jak znaczenie swojej własności.
Oj, drążysz temat dalej... ;:224 Wypowiedź najczęściej charakterystyczna dla osób, które mają negatywne zdanie o kotach, wyrobione bynajmniej na podstawie osobistych doświadczeń i kontaktów z nimi. Podobne podłoże ma twierdzenie, że kot nie może być przyjacielem człowieka. Dalsze rozważania szybko prawdopodobnie przekształciłyby się offtopic typu "kto lepszy: kot czy pies", znacznie mniej przyjemny niż wątek o kannach, więc wrócę do kann. :wink: Sprawdziłam jedno kłącze na próbę, wygląda na zdrowe. Ostatnio podlałam je dopiero drugi raz tej zimy, więc zgnić chyba nie miały za bardzo jak. :lol:
Awatar użytkownika
mewa
1000p
1000p
Od: 25 paź 2009, o 17:13

Post »

Cały czas Was podczytuje i nie mogłam się powstrzymać - wysadziłam już dwie odmiany do donic :wink: na więcej na szczęście nie wystarczyło ziemi :;230 :;230
Pozdrawiam. Ewa
Awatar użytkownika
drozd
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

..też bym już zaczął dzielić, bo zimno nie ma co robić ale to jednak za wcześnie. Kilka odmian można przetrzymać na parapecie okiennym ale kilkadziesiąt to już gorzej..
Keetee
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 paź 2010, o 00:18

Post »

Janusz Ty sadzisz canny wcześniej w domu czy do gruntu od razu :?:
MLODA1
500p
500p
Od: 2 kwie 2010, o 23:08

Post »

Moje kanny schowane pod kołdrami bardzo grubo, bo boję się że zmarzną. Mam piwnicę koło garażu, nie jest głęboka i jest w niej szron na ścianach. Przestraszyłam się, ze stracę cały swój dorobek i wszystko nakryłam.
x-U-ie
---

Post »

Moje są w piwnicy w piasku, potem siedziska na fotele plastikowe, na nich kartony. Muszą przeżyć. Nie mają wyjścia
Awatar użytkownika
Helios
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 cze 2010, o 18:56

Post »

;:3
U mnie jest teraz -24,3 st. Martwię się nie tyle o kanny, bo poza sławetnymi trzema odmianowymi, mam te najzwyklejsze i są dobrze zabezpieczenie. Boję się o spustoszenie w ogrodzie :(
Ten ciepły początek zimy uśpił trochę moją czujność :evil:
Dla prawie wszystkich moich roślin w ogrodzie, to pierwsza zima :?
Ogród Heleny cz.3
Awatar użytkownika
drozd
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

...i stało się -30 :( ..teraz już może być tylko lepiej.. :wink:
Adam S.
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 mar 2009, o 15:24

Post »

Pozdrowienia z mroźnego Podkarpacia :wit Janusz u mnie ta sama temperatura :( chyba rekordowa tej zimy..... i ja mam nadzieję , że już będzie tylko lepiej . Wczoraj zaglądałem do piwnicy ;:108 nie jest tak źle +4 st.
moje obawy nie sprawdziły się i dobrze ....
Razem z kannami i daliami w piwnicy trzymam ubiegłoroczny dorobek ziemniaków ...oj byłyby straty :roll:
x-U-ie
---

Post »

Ja też mam na działce wiele roślin posadzonych dopiero jesienią i martwię się o nie, w piwnicy prócz dalii i kann także mam swoje i mamy ziemniaki. Te ostatnie to nawet starszymi kocami nakryte i jakąś kołdrą z działki.
X-A-9
---
Od: 24 gru 2009, o 12:54

Post »

Ja chyba posieję rosplenicę purple majesty, rok temu też siałem ok 8 lutego, wolno rośnie... :roll: a taka piękna potem :)
Awatar użytkownika
Dyshia
1000p
1000p
Od: 17 lut 2010, o 12:19

Post »

Zima zaskoczyła ogrodników. :wink: U mnie -15, powinnam chyba z ciekawości sprawdzić, jaka temperatura utrzymuje się w garażu.
tade k
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 5 lis 2010, o 20:56

Post »

Dalie i inne nie wytrzymałe na mróz zakopałem w zimnej piwnicy, nie ma betonu tylko piach dożć suchy na spodzie. Na to narzuciłem gazety , kartony i chodniki, powinny przeżyć. :uszy ;:108
Zablokowany

Wróć do „Rośliny CEBULOWE i jednoroczne”