Ula nie wysyłam obiecanych nasion, bo nigdzie nie ruszam się z domu. Myślałem,że w tym tygodni zrobi się już cieplej a tu co dzień gorzej.
Kanna - paciorecznik - cz.3
- drozd
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 13 lut 2009, o 21:12
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Kanna-paciorecznik - cz.3
Ula . Zdiwisz się jak któregoś pięknego poranka przepikuje Ci roślinki. Ciekawość kota nie ma granic to taka chwilowa dezorientacja. Chyba,że wytresujesz sunię,by tłumiła kocie zapędy.
Ula nie wysyłam obiecanych nasion, bo nigdzie nie ruszam się z domu. Myślałem,że w tym tygodni zrobi się już cieplej a tu co dzień gorzej.

Pozdrawiamy. Krystyna i Janusz
ZImno wiem:)
- Dyshia
- 1000p

- Od: 17 lut 2010, o 12:19
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Oj, drążysz temat dalej...drozd pisze:Mądrzejsze głowy wypowiedziały się na temat kotów i jak ktoś myśli,że jest ich panem to niech wie,że koty myślą identycznie a przymilanie ocieranie się o nogi to nic innego jak znaczenie swojej własności.
Cały czas Was podczytuje i nie mogłam się powstrzymać - wysadziłam już dwie odmiany do donic
na więcej na szczęście nie wystarczyło ziemi

Pozdrawiam. Ewa
- drozd

..też bym już zaczął dzielić, bo zimno nie ma co robić ale to jednak za wcześnie. Kilka odmian można przetrzymać na parapecie okiennym ale kilkadziesiąt to już gorzej..
-
Keetee

- Od: 15 paź 2010, o 00:18
Janusz Ty sadzisz canny wcześniej w domu czy do gruntu od razu 
Moje kanny schowane pod kołdrami bardzo grubo, bo boję się że zmarzną. Mam piwnicę koło garażu, nie jest głęboka i jest w niej szron na ścianach. Przestraszyłam się, ze stracę cały swój dorobek i wszystko nakryłam.
Anka
Ogród Anki
Ogród Anki
Moje są w piwnicy w piasku, potem siedziska na fotele plastikowe, na nich kartony. Muszą przeżyć. Nie mają wyjścia
- Helios

- Od: 15 cze 2010, o 18:56
U mnie jest teraz -24,3 st. Martwię się nie tyle o kanny, bo poza sławetnymi trzema odmianowymi, mam te najzwyklejsze i są dobrze zabezpieczenie. Boję się o spustoszenie w ogrodzie
Ten ciepły początek zimy uśpił trochę moją czujność
Dla prawie wszystkich moich roślin w ogrodzie, to pierwsza zima
Ogród Heleny cz.3
Ogród Heleny Ogród Heleny cz.2
Ogród Heleny cz.3
- drozd

...i stało się -30
..teraz już może być tylko lepiej.. 
Pozdrowienia z mroźnego Podkarpacia
Janusz u mnie ta sama temperatura
chyba rekordowa tej zimy..... i ja mam nadzieję , że już będzie tylko lepiej . Wczoraj zaglądałem do piwnicy
nie jest tak źle +4 st.
moje obawy nie sprawdziły się i dobrze ....
Razem z kannami i daliami w piwnicy trzymam ubiegłoroczny dorobek ziemniaków ...oj byłyby straty
moje obawy nie sprawdziły się i dobrze ....
Razem z kannami i daliami w piwnicy trzymam ubiegłoroczny dorobek ziemniaków ...oj byłyby straty
Ja też mam na działce wiele roślin posadzonych dopiero jesienią i martwię się o nie, w piwnicy prócz dalii i kann także mam swoje i mamy ziemniaki. Te ostatnie to nawet starszymi kocami nakryte i jakąś kołdrą z działki.
Ja chyba posieję rosplenicę purple majesty, rok temu też siałem ok 8 lutego, wolno rośnie...
a taka piękna potem 
- Dyshia
- 1000p

- Od: 17 lut 2010, o 12:19
Zima zaskoczyła ogrodników.
U mnie -15, powinnam chyba z ciekawości sprawdzić, jaka temperatura utrzymuje się w garażu.
-
tade k
- Przyjaciel Forum - Ś.P.

- Od: 5 lis 2010, o 20:56
Dalie i inne nie wytrzymałe na mróz zakopałem w zimnej piwnicy, nie ma betonu tylko piach dożć suchy na spodzie. Na to narzuciłem gazety , kartony i chodniki, powinny przeżyć.