Oranio- to o ile tygodni mam wysiewać póżniej kwiaty? Albo lepiej w jakim miesiący je wysiewać, aby nie konkurowały z siewkami warzyw?
Aga- hosty...Sa piękne! a gazanie włąsnie musiałam sprawdzić...rzeczywiście. Dopisuję do ...listy wraz z jeżówką i rudbekiami-gazanie!
Mnie bardzo się podobają jaskry...Ale jeszcze nie mam żadnych nasion...
Agnieszko! Dzięki, właśnie ja myślałam, że to są te kwiaty co mają kłącza. W książkach te nazwy sią wymiennie, i już mi się pokićkało wszystko doszczętnie....Czyli chodzi, że byliny, to ponad dwuletnie, bez względu na kształt:bulwa, czy cebula, czy z nasionka...?Bo to mulące "byliny, kwiaty, zioła"
a to też i krzewy, i kwiaty...
Własnie z czerwonych małych pomidorków to maskotka i koralik. Nie mogłam się zdecydować. Ale wiesz, stwierdziałam,z ę nasiona nie są drogie, a powysadzam kilka różnych krzaków, aby posmakować jak najróżniejszych odmian. Choćby po 1 krzaku miałabym sadzić, byleby różne i jak się da aby miały różny czas i porę dojrzewania...
W międzyczasie, między dniem a Forum, kończę dziś karmnik, i...jestem zachwycona, oczarowana wkrętarką, wiertarką!!! Marzenie....Ale teraz brak mi normalnego stołu, imadła, wkrętów - słowem brak mi garażu Dziadka...., nagle zrozumiałam całe bogactwo tych dziwnych, przedmiotów o niezrozumiałym przeznaczeniu, z dzieciństwa...
Znów musze jechać do sklepu, nie mogę dokończyć dużymi wkrętami, bo wystają po 2 cm...). Choć wczoraj tam byłam już po mniejsze gwoździe, ale to nie wystarczyło...ehhh...
Wyszedł jakiś ogromny, jak dla jakichś kruków...haha. Boję się, że tam żadne małe ptaki się nie posilą, bo duże wlezą...
Lucy! Witaj! Czy masz fioła? Myślę, że ...tak!

Rozumeim Cię całym sercem! Taka mała rzecz, nasionko- a jak cieszy! Ja mam rozłozone na podłodze w sypialni, i co - chodzę tam i patrzę z góry na wszystkie, przesuwam i wyobrażam sobie co obok czego ...;) A gdzie Twój wątek? Chciałam Cię odwiedzić?Widziałam Twoje bukiety z liści, są przepiękne!