Zakątki na Dębowym 2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Zakątki na Dębowym 2

Post »

Aniu, u Ciebie motyle fruwają, koguty pieją, wozak bratki Ci przywiózł, ciemiernik cuchnący cieszy :tan :tan i nawet śniegowa serwetka nie przeszkadza podziwiać Twego rękodzieła i wiosennego bukiecika. ;:138 ;:138
Fionka jak moja Miśka, też na kolanka lubi się wtarabanić i poprzytulać do pańci. ;:168 Wymiziaj ją za uszkami.
Trzymajcie się cieplutko ;:3 ;:3 i zdrowiutko. ;:167 ;:167 ;:196
Awatar użytkownika
lanceta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 wrz 2010, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Aniu, wianek świąteczny - klimatyczny, daje radość i nową energię.
Podoba mi się metalowy kwiat z Autorką fotogr. w środeczku ;:333
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35

Post »

Jak zwykle rewelacyjne ozdoby zaprosiłaś do siebie ;:oj Złoty motyl bardzo oryginalny i na pewno uda mu się podgrzać temperaturę w Twoim ogrodzie, żeby roślinom było ciepło ;:63 Rdzawy kwiat przecudny i ten srebrny środek, jak bombka, albo jak kto woli bańka wspaniałe współgra ze śniegiem. Latem na pewno będą się w nim odbijały kwiaty, to dopiero będzie efekt ;:oj
Smutne to będą święta bez rodziny, nawet jakoś nie mam weny, co przygotować na nie, skoro do śniadania i to na dodatek dopiero we wtorek, zasiądą zaledwie trzy osoby?
W tym roku to problem chyba każdej rodziny. Zdrówka przede wszystkim Aniu, dla całej Twojej rodzinki ;:168
Awatar użytkownika
ed04
Przyjaciel Forum - silver
Przyjaciel Forum - silver
Od: 5 mar 2017, o 14:48

Post »

Bazie, wielkanocne stroiki, cudnie. ;:63
Awatar użytkownika
kasia100780
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 lip 2014, o 16:39

Post »

Aniu dredzika jak spotkam to też kupię :)
Fajne te metalowe ozdoby, ale drogie (kiedyś na targach widziałam i pytałam).
U mnie też sniegem sypnęło, ale juz zniknął, na dniach ma być znowu ciepełko :tan ;:3
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

Danutko z Dziękuję za pochwałę mojego wianka.Sam go też na jesieni uplotłam.
Tak to ja w tej kuli się odbijam.
Fiona lubi spacery po ogrodzie nawet w chłodne dni.Wie, co to natura.Bezcenne miejsce.I jak dobrze,że mamy te ogrody.Łatwiej nam przetrwać z nimi w tym trudnym czasie.
A ty byłaś już w swoim ogrodzie ?? muszę przesadzić.
Do tych podpórek dam chyba jakieś powojniki .Do 1 już mam.Tajgę muszę przesadzić.Ale groszek pachnący też fajnie by wyglądał.Pomyślę, dzięki ;:196
Ten bukiecik to wyżej i niżej zbliżenie. :)
korzo_m-Dorotko; inka52-Tereniu , tulipanka-Wiolu Dziękuje i ciesze się,że mój wianek się spodobał.
Dobrze,że śnieg był tylko kilka godzin. Ale zimne przymrozkowa aura kilka dni był.Dzisiaj mam w końcu noc na plusie.
I idą cieplejsze dni.
Wiecie, ja lubię różne dekoracje w ogrodzie.Tak sroka jestem.W domu też różnych bibelotów,( kurzojadków jak to mówi moja córcia ) się nazbierało. ;:306
Tak przed nami zupełnie inne, wyjątkowe święta.Takich jak nigdy w życiu nie mieliśmy. :? Aby w zdrowi i spokoju.Dla każdego. ;:173
Tereniu, jak tam piwonie ,żyją ?Moje żyją.
marpa-Maryniu Dziękuję. ciepło wraca, to i ogród nam będzie ładniał.
Dekoracje jeszcze nie wszystkie wystawiłam.
Ok, dzięki za podpowiedź. to tego motyla wypoziomuję.
JAKUCH-Jadziu Och dziękuję.Złote rączki może nie do wszystkiego. Ale motyle złote są. I nawet mi się podobają. bo duże i świecące. Ot sroka ze mnie. ;:306
Zima poszła sobie.aby już na długo do prawdziwej zimy .A ciepła, oj bardzo nam się chce.
Święta zapowiadają się inne, zupełnie wyjątkowe. Trzeba wszystko przyjąć w pokorze.
Trochę smutne, bo rodzina nie będzie w pełni razem.synowie po raz pierwszy nie będą z nami. będą sami.
Ale najważniejsze aby w zdrowiu i spokoju.
O tak, dobrze,że chociaż internetowo możemy codziennie się komunikować.
Dziękuję.I ty Jadziu uważaj na siebie.Zdrówka i optymizmu życzę. ;:196

Hiacynty u mnie dopiero się szykują
Obrazek
Obrazek
Piwonie
Obrazek
liliowce
Obrazek
szafirki przesadzane.Może nie padną.
Obrazek

Obrazek
Obrazek
Obrazek

Obrazek
Wybaczcie na pozostałe posty odpowiem póżniej.
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

Twoje liliowce, Aniu, to już olbrzymy! ;:138
Moje zaledwie noski pokazały :( , a teraz przez te zimne noce i dnie stanęły w miejscu i czekają na lepsze czasy. Zresztą tak jak my. ;:108
Pozdrawiam i życzę spokoju oraz zdrówka. ;:167 ;:167 ;:196 ;:196
Awatar użytkownika
Locutus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2010, o 16:48
Kontakt:

Post »

Rośliny dalej wyglądają marnie (conocne przymrozki pewnie nie sprzyjają polepszeniu się ich stanu), ale też nie zdychają, więc jest nadzieja. Jedna z sasanek zresztą zaczyna nieśmiało kwitnąć (nie liczę drugiej, która już z kwiatami przyjechała)? A o tym, co nas czeka z punktu widzenia gospodarki, to wolę nawet nie myśleć? Oby moje słowa w g**** się obróciły, ale boję się, że ci z nas, którzy epidemię przeżyją, pożałują, że nie umarli?

Pozdrawiam serdecznie!
LOKI
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

:wit
Wczoraj troszkę posiałam już deczko w warzywniku; fasolkę szparagową, pietruszkę,buraczki, szpinak, cebulkę,sałata, akasamitki .
Po niedzieli planuję posadzić trochę ziemniaczków.
cyma2704-Soniu
Złoty motyl trochę umila widoczek. Wianek dostał jeszcze gałązkę forsycji ;:108
Jak tam , zrobiłaś jakieś dekoracje ?? Trzymam kciuki za Palibina .
Maska-Marysiu Jak ja się cieszę ,że mam ten swój Dębowy, przestrzeń, ogród.
Chyba w tym trudnym czasie zwariowałabym w 4 ścianach.A tak można myśli zająć, cieszyć się roślinami, popracować i na bocianki popatrzeć.
Obrazek
Oj tak, tak aby te moje rośliny przesadzane się przyjęły.
Rdzewiaczków mam 4. A motyl zadomowiony :)
iwwa-Asiu Wiosną to wszędzie u nas się dzieje w ogrodzie. Trochę przesadzeń poczyniłam. oby się udało.Najbardziej martwię się o magnolie, bo duża, poszła dalej pod warzywniak. I tujka dredzik .O nie najbardziej się martwię.Lilie uwielbiam.Oczywiście kilka nowych już lilii posadziłam.
Hmm, jeszcze nie wiem gdzie posadzę Bouquet Barfait.Jest jeszcze w doniczkach. Tak to krzaczasta róża.
Dziękuję za pochwałę moich prac.Na razie nie mam czasu na jakieś tworzenie. Trochę remoncik w domku robimy.
Dziękuję i wzajemnie zdrówka i spokoju w tym arcy-trudnym czasie. ;:196
marta64-Martuś U mnie jeszcze dziś było w nocy - 2 .Ale teraz słońce ciepełko, super. Powynosiłam trochę pelargonek i pomidorków na dwór aby się hartowały. Och tak miejmy nadzieję, że to już koniec spóźnionej zimy i będzie juz ciepła prawdziwa wiosna.
plocczanka-Lucynko Ty wszystko zawsze dojrzysz.I motylka, i rękodzieła i koguta nawet, on docelowo ma iść na dach. Bukiecik i na tarasie jest i w domku taki mały .Takie kwiatuszki znalazłam nas stawem w trawie.
Obrazek
Obrazek
Liliowce moje są w różnym stadium.Ale ogólnie już ładne i spore.
O tak tak, Fiona lubi kolanka panci i mizanie. Dziękuję.I swoją Misię wymizaj ode mnie.
Wzajemnie kochana I wy trzymajcie się cieplutko ;:3 ;:3 i zdrowiutko. ;:167
lanceta-Lodziu ;ed04 Wianek świąteczny jest..Taki inny w tym roku mamy klimat wyjątkowo inny. :(
Cieszę się ,że kwiatek metalowy się spodobał.Mi bardzo.

Jagody kamczackie już mają paki kwiatowe.Malutkie.Ale mają .
Obrazek

Iwonko1 Kilka ozdób przybyło.A inne też już powyciągałam z garażu.I są ponownie w ogrodzie.
Motyl bardzo mi się podoba , bo duży i mieniący się. ;:173
Rdzawy kwiat i mi się podoba.rok na niego chorowałam i w końcu mam. A taki lustrzany środek dodaje mu duzo uroku.
Oj tak smutne to będą święta, inne, nie z pełną rodziną.Moi chłopcy sami na obczyźnie. Ale najważniejsze aby przetrwać w spokoju i zdrowiu. Czego i tobie życzę, bo tez was nie wiele będzie na święta. Dziękuję za te życzenia i słowa otuchy. ;:196 .
I ogrodowy gość
Obrazek
Locutus-LOKI Jak tam twoje roślinki ??
Moje po mimo przymrozków dzielnie się trzymają.
Oj trudnee czasy i teraz i po tej pandemii nas czeka, ale póki co też wolę nie myśleć.
Ale trzeba mieć nadzieję w Bogu i myśleć pozytywnie. to trudne, ale to pomaga..a najbardziej nam nasze ogrody i kochane roślinki. ;:173 ;:167
Kasiu100780 Thuja whipcord ( dredzika ) polecam.Ale , taki szczepiony na pniu wygląda efektowniej.
Ja to taka sroka jestem bardzo lubię różne ozdoby.
Dobrze,że zima poszła już sobie.Miejmy nadzieję,że już będzie tylko ciepełko.I deszczu potrzeba, bo u mnie sucho.

Sasanki miałam 3. tylko ta biała jest.A inne n ie wiem czemu mi przepadły. ;:218
Obrazek
Obrazek
Narcyzki mi gdzieś poznikały.Niewiele ich jest.
Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Aniu a u mnie różowe sasanki rosną ,a z kolei biała zanikła :D
Dokupiłam sobie niedawno dwie i teraz czekam na rozsianie.uwielbiam te puchate kwiatuszki:)
Ogrodowy gość ;:215

Pozdrawiam niedzielnie:)
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Aniu ten żółty kwiatek to może być Złoć żółta [Gagea lutea] Super masz też widok na boćka i fajnie możesz podglądać wychowywanie młodzieży . W domku czuć świąteczny nastrój ,ale to nie takie jakie mieliśmy dotychczas, to tylko namiastka .Cóż trzeba i to przeżyć oby w zdrowiu ;:196 ;:196
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lip 2014, o 15:28

Post »

Aniu super to zdjęcie :;230 Pewnie całe forum się pod tym podpisze :D
Podobnie jak pod słowami o koronawirusie :( Nie do uwierzenia jak szybko takie małe paskudztwo podporządkowało sobie świat... My chociaż możemy sobie troszkę humory poprawić w naszych ogrodach. Zawsze to choć odrobinę smutków i trosk wiatr z głowy wywieje, część wyjdzie z potem podczas cięższych prac :wink: jakoś musimy to wszystko przetrwać.
Wszystkie nowe ozdoby fajne, ale najbardziej zauroczył mnie ten kwiatuszek z kulą w środku i ty wraz z domkiem "zamknięta" w tej kuli ;:173
Widoczki wiosenne przepiękne ;:215
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Aniu biała sasanka już kwitnie. ;:oj Rudzik Cię odwiedził w ogrodzie. ;:215 Do mnie też przylatuje, ale jest tak płochliwy, że nie udaje mi się go uchwycić aparatem.
Też z ziemią przywiozłam do ogodu tego żółtego kwiatka, to złoć żółta. Dość inwazyjny gatunek. Nad stawem pewnie nie będzie żadnym roślinom przeszkadzał.
Zdjęcia przepiękne. ;:oj
Zrobiłam dekoracje świąteczne, choć nie cieszą specjalnie, zostajemy we dwoje w domu. ;:174
Pozdrawiam ;:196
danuta z
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 cze 2011, o 11:58

Post »

Aniu u Ciebie już prawdziwa wiosna.Bociany przyleciały?Wczoraj widziałam klucz żurawi.Leciały,leciały a potem zaczęły latać kółko,czyżby chciały lądować.?
Ja też lubię różne ozdóbki.Niestety stoją w domu.Na działce mogłyby zniknąć.Fajna ta kula z Tobą.Miałaś fajny pomysł. :D
Miłego dnia.
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Aniu, niestety święta będą trudne, ale najważniejsze, żeby humoru nie tracić
Kolejne już będą normalne..
Trzymam za to kciuki