Wczoraj troszkę posiałam już deczko w warzywniku; fasolkę szparagową, pietruszkę,buraczki, szpinak, cebulkę,sałata, akasamitki .
Po niedzieli planuję posadzić trochę ziemniaczków.
cyma2704-Soniu
Złoty motyl trochę umila widoczek. Wianek dostał jeszcze gałązkę forsycji
Jak tam , zrobiłaś jakieś dekoracje ?? Trzymam kciuki za Palibina .
Maska-Marysiu Jak ja się cieszę ,że mam ten swój Dębowy, przestrzeń, ogród.
Chyba w tym trudnym czasie zwariowałabym w 4 ścianach.A tak można myśli zająć, cieszyć się roślinami, popracować i na bocianki popatrzeć.

Oj tak, tak aby te moje rośliny przesadzane się przyjęły.
Rdzewiaczków mam 4. A motyl zadomowiony
iwwa-Asiu Wiosną to wszędzie u nas się dzieje w ogrodzie. Trochę przesadzeń poczyniłam. oby się udało.Najbardziej martwię się o magnolie, bo duża, poszła dalej pod warzywniak. I tujka dredzik .O nie najbardziej się martwię.Lilie uwielbiam.Oczywiście kilka nowych już lilii posadziłam.
Hmm, jeszcze nie wiem gdzie posadzę Bouquet Barfait.Jest jeszcze w doniczkach. Tak to krzaczasta róża.
Dziękuję za pochwałę moich prac.Na razie nie mam czasu na jakieś tworzenie. Trochę remoncik w domku robimy.
Dziękuję i wzajemnie zdrówka i spokoju w tym arcy-trudnym czasie.
marta64-Martuś U mnie jeszcze dziś było w nocy - 2 .Ale teraz słońce ciepełko, super. Powynosiłam trochę pelargonek i pomidorków na dwór aby się hartowały. Och tak miejmy nadzieję, że to już koniec spóźnionej zimy i będzie juz ciepła prawdziwa wiosna.
plocczanka-Lucynko Ty wszystko zawsze dojrzysz.I motylka, i rękodzieła i koguta nawet, on docelowo ma iść na dach. Bukiecik i na tarasie jest i w domku taki mały .Takie kwiatuszki znalazłam nas stawem w trawie.

Liliowce moje są w różnym stadium.Ale ogólnie już ładne i spore.
O tak tak, Fiona lubi kolanka panci i mizanie. Dziękuję.I swoją Misię wymizaj ode mnie.
Wzajemnie kochana I wy trzymajcie się cieplutko

i zdrowiutko.
lanceta-Lodziu ;ed04 Wianek świąteczny jest..Taki inny w tym roku mamy klimat wyjątkowo inny.
Cieszę się ,że kwiatek metalowy się spodobał.Mi bardzo.
Jagody kamczackie już mają paki kwiatowe.Malutkie.Ale mają .
Iwonko1 Kilka ozdób przybyło.A inne też już powyciągałam z garażu.I są ponownie w ogrodzie.
Motyl bardzo mi się podoba , bo duży i mieniący się.
Rdzawy kwiat i mi się podoba.rok na niego chorowałam i w końcu mam. A taki lustrzany środek dodaje mu duzo uroku.
Oj tak smutne to będą święta, inne, nie z pełną rodziną.Moi chłopcy sami na obczyźnie. Ale najważniejsze aby przetrwać w spokoju i zdrowiu. Czego i tobie życzę, bo tez was nie wiele będzie na święta. Dziękuję za te życzenia i słowa otuchy.

.
I ogrodowy gość
Locutus-LOKI Jak tam twoje roślinki ??
Moje po mimo przymrozków dzielnie się trzymają.
Oj trudnee czasy i teraz i po tej pandemii nas czeka, ale póki co też wolę nie myśleć.
Ale trzeba mieć nadzieję w Bogu i myśleć pozytywnie. to trudne, ale to pomaga..a najbardziej nam nasze ogrody i kochane roślinki.
Kasiu100780 Thuja whipcord ( dredzika ) polecam.Ale , taki szczepiony na pniu wygląda efektowniej.
Ja to taka sroka jestem bardzo lubię różne ozdoby.
Dobrze,że zima poszła już sobie.Miejmy nadzieję,że już będzie tylko ciepełko.I deszczu potrzeba, bo u mnie sucho.
Sasanki miałam 3. tylko ta biała jest.A inne n ie wiem czemu mi przepadły.

Narcyzki mi gdzieś poznikały.Niewiele ich jest.