Różana hacjenda Anego
- JAKUCH
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Różana hacjenda Anego
No widzisz Andrzeju, a moje przylaszczki jeszcze śpią, a dzisiaj nawet tam nie dotarłam ,ale od jutra wchodzę w te rejony.Tylko tamten rejon mi pozostał do czyszczenia i przekopanie na truskawkowisku .Dopiero tak w maju- czerwcu można zobaczyć siewki wawrzynka czasem z dala od matki
- any57
- Od: 16 sty 2012, o 16:56
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
A ja Doroto popracowałem dzisiaj ostro
Jeszcze jutro i .... wszystkie rabaty będą wyczyszczone
A potem będę siedział i patrzył jak inni pomału się schodzą i zaczynają pracować.
A wstawał będę tylko po to by robić zdjęcia
Jadziu - wczoraj, albo dzisiaj rano kot wlazł tam gdzie przylaszczki i tak zakopywał to co zostawił, że przylaszczki zakopał - dopiero teraz sobie przypomniałem, że ich nie odkopałem.
Będę miał na uwadze te siewki wawrzynka, ale już tam trochę pograbiłem
Dzisiaj ...

A potem będę siedział i patrzył jak inni pomału się schodzą i zaczynają pracować.
A wstawał będę tylko po to by robić zdjęcia

Jadziu - wczoraj, albo dzisiaj rano kot wlazł tam gdzie przylaszczki i tak zakopywał to co zostawił, że przylaszczki zakopał - dopiero teraz sobie przypomniałem, że ich nie odkopałem.
Będę miał na uwadze te siewki wawrzynka, ale już tam trochę pograbiłem

Dzisiaj ...

- JAKUCH
Grabić Andrzeju możesz byle nie kopać ,bo mógłbyś nie zauważyć siewek jeśli takowe są.Achhh te kociaste zawsze widzą gdzie mają sobie zrobić kuwetę
do takich cudnych kwiatków Sporę kępki krokusów u mnie na razie pojedyncze sztuki się pojawiają .

- sauromatum
- Od: 18 maja 2010, o 08:54
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Rabaty wyczyszczone? ale jestem w czarnym lesie... A u mnie cały czas nieogarnięty ugór 
Super te wiosenne kwitnienia
Czasem właśnie dla pewności lepiej zbierać nasiona i wysiać w miejscu, gdzie się ich nie usunie przypadkiem przy czyszczeniu rabat
A kaktusy zacząłeś już podlewać? czy po prostu poczuły wiosnę?

Super te wiosenne kwitnienia

Czasem właśnie dla pewności lepiej zbierać nasiona i wysiać w miejscu, gdzie się ich nie usunie przypadkiem przy czyszczeniu rabat

A kaktusy zacząłeś już podlewać? czy po prostu poczuły wiosnę?
- stasia_ogrod
- Od: 13 mar 2011, o 16:48
Andrzeju, wiosenne ślicznoty już pięknie Ci zapozowały, ale pszczółek nie widać, chyba zbyt zimno było.
Pracuś, uwinął się ze wszystkim raz dwa a potem będzie się byczył, patrząc jak inni tyrają.

Pracuś, uwinął się ze wszystkim raz dwa a potem będzie się byczył, patrząc jak inni tyrają.

- anida
- Od: 26 sie 2015, o 21:28
Zazdroszczę wiosny. U mnie dopiero zszedł śnieg. Na szczęście większość roślinek przetrwała, ale ja taką wiosnę, jak u Ciebie będę miała za 2 tygodnie.
Co ja robię nie tak, że przebiśniegi u mnie giną?
Co ja robię nie tak, że przebiśniegi u mnie giną?
Pozdrawiam Anida
Nie należy mylić prawdy z opinią większości.
Nie należy mylić prawdy z opinią większości.
- ewita44
- Od: 11 maja 2018, o 19:38
Andrzeju
Piękne masz te wiosenne klimaty.
Widzę, że nie możesz tak jak i my usiedzieć na 4-ch literach i hyc do ogrodu jak tylko pogoda pozwala.
Dziś rano po nocce skrobałam lód z szyb samochodu i jak przyjechałam to pierwiosnki, które na parapecie u mnie stały w doniczce przymroziło. Chyba jest jeszcze za wcześnie na dekoracje przydomowe.
Kaktusy fajne , takiego podobnego miała kiedyś moja mama, fajna duża kula z niego była.
Piękne masz te wiosenne klimaty.
Widzę, że nie możesz tak jak i my usiedzieć na 4-ch literach i hyc do ogrodu jak tylko pogoda pozwala.
Dziś rano po nocce skrobałam lód z szyb samochodu i jak przyjechałam to pierwiosnki, które na parapecie u mnie stały w doniczce przymroziło. Chyba jest jeszcze za wcześnie na dekoracje przydomowe.
Kaktusy fajne , takiego podobnego miała kiedyś moja mama, fajna duża kula z niego była.
- any57
Ależ piękny dzień był wczoraj
Oczywiście dniówka na ogrodzie od 10tej do 16tej
Krokusów Jadziu, mamy kilka rodzajów o różnych terminach kwitnienia. Po pierwszych zakwitły już drugie, na pozostałe trzeba poczekać, a te ostatnie to jeszcze nie wszystkie wzeszły.
Masz rację z wysiewaniem Karolu, a kaktusy miały w tym roku krótki okres spoczynku i zaczęły się wyrywać do kwitnienia, jak to zobaczyłem to zacząłem podlewanie.
Stasiu - pszczółki fruwały ale byłem zajęty pracą i nie miałem czasu ich 'obfocić' ale wczoraj już skończyłem czyszczenie najważniejszych rabat więc nadrobiłem tą ważną czynność ogrodnika jaką jest fotografowanie
Nie wiem Anido dlaczego giną ci przebiśniegi - u nas rosną i w ziemi kwaśnej po różanecznikami i rosną też w wielu innych miejscach. Może podpowiem - nie obcinam pędów po kwitnieniu ale zbieram te kuleczki nasienne, nawet zielone i rozrzucam je w różnych miejscach, czasem rozgniatając i przysypując. Na drugi rok jest mnóstwo takich cienkich szczypiorków.
Wiem Ewo, że był przymrozek - jak pojawiłem się na ogrodzie o 10tej to jeszcze w cieniu trawa była oszroniona a ziemia chrupała pod nogami ale bardzo szybko się ociepliło i było 17 stopni w cieniu
Z pozdrowieniami dla wszystkich ... wiosna w przyrodzie

Oczywiście dniówka na ogrodzie od 10tej do 16tej

Krokusów Jadziu, mamy kilka rodzajów o różnych terminach kwitnienia. Po pierwszych zakwitły już drugie, na pozostałe trzeba poczekać, a te ostatnie to jeszcze nie wszystkie wzeszły.
Masz rację z wysiewaniem Karolu, a kaktusy miały w tym roku krótki okres spoczynku i zaczęły się wyrywać do kwitnienia, jak to zobaczyłem to zacząłem podlewanie.
Stasiu - pszczółki fruwały ale byłem zajęty pracą i nie miałem czasu ich 'obfocić' ale wczoraj już skończyłem czyszczenie najważniejszych rabat więc nadrobiłem tą ważną czynność ogrodnika jaką jest fotografowanie

Nie wiem Anido dlaczego giną ci przebiśniegi - u nas rosną i w ziemi kwaśnej po różanecznikami i rosną też w wielu innych miejscach. Może podpowiem - nie obcinam pędów po kwitnieniu ale zbieram te kuleczki nasienne, nawet zielone i rozrzucam je w różnych miejscach, czasem rozgniatając i przysypując. Na drugi rok jest mnóstwo takich cienkich szczypiorków.
Wiem Ewo, że był przymrozek - jak pojawiłem się na ogrodzie o 10tej to jeszcze w cieniu trawa była oszroniona a ziemia chrupała pod nogami ale bardzo szybko się ociepliło i było 17 stopni w cieniu

Z pozdrowieniami dla wszystkich ... wiosna w przyrodzie

- JAKUCH
Ojjjj szalały ,szalały i jedzonko zbierały takie śliczne puchate pracownice .Jeszcze kawałek pozostał mi do sprzątania, a dzisiaj pauza za chłodno .Andrzeju nie ma to jak ogrodowy jogging przyjemne z pożytecznym

- Florian Silesia
- Od: 3 lip 2016, o 19:56
Świetne te zdjęcia z pszczołami tańczącymi w pierwszych kwiatach. Ty też jak ta pszczoła uwijasz się na działce. Aż Ci tego zazdroszczę, bo ja tak z doskoku, walcząc z daliami na innym froncie no i chodząc do pracy
Różowe bazie rewelacja i już widzę oczami wyobraźni te pędy w bukietach; to będzie hit!

Różowe bazie rewelacja i już widzę oczami wyobraźni te pędy w bukietach; to będzie hit!
- Arkadius121
- Od: 30 kwie 2011, o 13:34
Piękne kolaże z dorodnymi i bajecznie kolorowymi roślinkami i bzyczkami
Pozdrawiam
i miłego weekendu życzę 

Pozdrawiam

- stasia_ogrod
- Od: 13 mar 2011, o 16:48

U nas zrobiło się zimno, biało i ślisko, miałam nosa żeby roślin nie odsłaniać i im nie zaszkodzić.

- Beaby
- Od: 16 lut 2014, o 13:16
Pięknie już się dzieje!
Bardzo poszło wszystko do przodu.
I świetnie, że tyle czasu możesz już teraz podziałać w ogrodzie.
Zdjęcia pięknopogodowe super!
Dereń
Ja chętnie wrócę do tego postu gdzie piszesz, Andrzejku, że będziesz za niedługo tylko fotki pstrykał.
Oj - chyba nie byłbyś sobą gdybyś się migał od pracy w ogrodzie, nawet jak już wszystko jest zrobione.
Bardzo poszło wszystko do przodu.
I świetnie, że tyle czasu możesz już teraz podziałać w ogrodzie.
Zdjęcia pięknopogodowe super!
Dereń

Ja chętnie wrócę do tego postu gdzie piszesz, Andrzejku, że będziesz za niedługo tylko fotki pstrykał.

- any57
- JAKUCH
Dziękuję Andrzeju że tak o nas myślisz i za bukiet róż