Ogród Azy

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Aza
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lut 2008, o 18:33
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Różne są dzieci 11letnie, jedna taka ostatnio prawie na śmierć mnie i swoją matkę zagonila na szlaku nad reglami z Koscieliskiej do Chochołowskiej. Wejść dziecko wejdzie, ale jeśli jest bardzo żywe to lepiej schodzić na południe, na Słowację tam jest dużo łatwiejsza ścieżka.

U mnie niedawno było grdobicie, a właściwie gradołaskotanie pospadały biale kulki ale jakoś tak łagodnie, a wysokie góry są pobielone.
Awatar użytkownika
EwkaEs
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2008, o 20:28
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witaj Olu po gradołaskotaniu i z rozkwitłymi piwoniami.Begonia na szafie kwitła już jak ja byłam w ubiegły czwartek , zrobiłam jej zdjęcie.

Obrazek
Awatar użytkownika
dez_old1
1000p
1000p
Od: 10 maja 2009, o 08:19

Post »

Dzięki za objaśnienie z górami- aj nabrałam chęci oby M dostał urlopek to wbijamy do Zakopca. Dziś w pogodzie powiedzieli że u Was spadł śnieg, więc może wrzucisz fotkę z bałwankiem :wink:
Awatar użytkownika
Aza
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Agnieszko fotki z bałwankiem nie wstawię, ale piwonie nieco pogniecione i inne kwiatki. To są dzisiejsze zdjęcia. Ja śnieg w ogrodzie chyba przespalam, a potem stopil się.
Obrazek
Obrazek
Obrazek
I jeszcze kwiatki które dzisiaj dokupilam i dosadziłam.

Obrazek
Awatar użytkownika
EwkaEs
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Olu-kwitnie mi największa z wieczornic, zaczyna 4 kwiatuszkami,są lila.Żywokost pięknie się wyprostował i umył po deszczu.Tojeść się przyjęła.Ma dokupione 3 koleżanki.
Awatar użytkownika
EwkaEs
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Olu-dwa wieczerniki damskie są jasne(lila),a jeden ciemny.Miałam szczęście,że są różne.Ogródek na ukończeniu, śladu klepiska i zbiorów rzeczy różnych a nieprzydatnych pana Rysiaczka.Mamy jeszcze trochę gałęzi i gruzu do utylizacji.Okien nie będą mi wymieniać(odwołali zlecenie), bo muszą zabezpieczyć spadający tynk.
Awatar użytkownika
EwkaEs
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
Aza
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ewo widziałam te twoje wieczorniki w innych miejscach, mimo że u mnie dużo zimniej to te kwiatki u mnie są bardziej rozkwitnięte. Ja dzis nie pracowałam w ogrodzie, byłam na Gęsiej Szyji , ale wracałam przez Halę Gąsienicową , bo chciałam pooglądać co kwitnie. Kwiatki są marne, drobne ,bo w maju było bardzo sucho ,a teraz był śnieg i dębik który kwitł już przed opadem śniegu jest sponiewierany. Jak wróciłam o piątej to w ogrodzie pachniało zjednej strony białym bzem a z drugiej wieczornikiem damskim. Zrobiłam parę zdjęć.
Widok domu z ulicy.
Obrazek
Obrazek
Ślicznie wygląda młody smreczek, zkwitła pierwszym kwiatkiem truskawka. Irga, posadzona dzięki pomysłowi KaRo ma pączki, ale jeszcze nie mogę dociec czy będzie kwitla bialo czy różowo.
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
Aza
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Pięciornik złoty:
Obrazek
Gnidosz okółkowy:
Obrazek
Przelot:
Obrazek
Wierzba żyłkowana i wierzba alpejska:
Obrazek
Obrazek
Widok na Kozi Wierch i soldanella czyli urdzik:
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
izabella1004
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 kwie 2008, o 08:57

Post »

Jak zwykle piękne widoki i kwiaty górskie .
Mój urdzik znowu mi padł .Już sama nie wiem dlaczego?
Pozdrawiam Izabella

Ogród Izabelli
Awatar użytkownika
Karo
-Administrator Forum-.
-Administrator Forum-.
Od: 16 sie 2006, o 14:39
Kontakt:

Post »

Olgo - przepiękne portrety roślin i widoki ... dzięki wielkie!
eh...że nie można zobaczyć na żywo :D
Mój urdzik już dawno przekwitł ale te pędy z całą masą nasion sa również bardzo ozdobne...tak bym chciała by się rozsiał :P
a z zarzyczką górską tworzą idealny duet.
Wierzby cudne - szukam już u ogrodnika... :)
Aza pisze: Właśnie się zastanawiałam czy nie zrobić osobnego tematu o kwiatkach w TPN i TANAP ,żeby nie denerwować Administratora bałaganem,zrobie tak jak mi doradzisz,

Zastanawiam się nad tym Olgo...bo:

- oddzielny temat byłby może wskazany a z uwagi na umieszczenie go w innej sekcji forum i
byłby pewnie bardziej dostępny ogółowi forumowiczów ale tylko tych zarejestrowanych.
W obecnym układzie dostęp do Twoich relacji maja wszyscy również goście forum
- prowadzenie 2 wątków będzie wymagało Twojej większej uwagi
- tematyka jaką zawiera Twój watek jest prawidłowa - a treści jakie tu zamieszczasz nie wykluczają się wzajemnie.
Wręcz przeciwnie ,moim zdaniem stanowią spójną całość.
Wszystko ma sens,ogródek przydomowy,wyprawy w góry,Twoje czworonogi i portrety roślin górskich.
Wszystko jest ok i na miejscu :)
Może tylko zastanów się nad zmiana tytułu swojego wątku by był on adekwatny do treści jakie zawiera?
Np. Tatrzański ogródek Azy,Ogródek Azy w Tatrach... ale niekoniecznie :D

Jeśli jednak zdecydujesz o wyłączeniu treści dotyczących TPN daj znać,
wydzielę te posty lub po prostu załóż tutajnowy wątek poświęcony Twoim relacjom z wypraw w góry.

Pozdrawiam i idę znowu na spacer w nasze góry :D
Awatar użytkownika
EwkaEs
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Olgo-namawiam na utworzenie nowego wątku Widoków tatrzańskich jak Kogra ma beskidzkie.Wtedy pytania o trudność wyprawy dla niewprawnych na Rysy trafią tam zamiast do ogrodu Azy.
brunetka2
1000p
1000p
Od: 24 wrz 2008, o 13:19

Post »

Azo prześledziłam Twój wątek od deski do deski co zajęło mi chyba za trzy wieczory. I muszę Ci powiedzieć , że takiego wątku choć jest na tym forum tego trochę , jeszcze nie spotkałam .
Tak mnie zachwiciły Twoje opowieści o Twoim domku , ogrodzie , o twoich pieskach , o wycieczkach w góry i o wypadzie do Peru , jakbym czytała jakąś książkę .
Jestem pod wielkim wrażeniem .Piszesz tak ciekawie , ze nie chce sie ani na chwile stąd wychodzić tylko chce się jeszcze i jeszcze.....
Góry ja też uwielbiam , jestem w Zakopanym co roku latem i również uwielbiam spacerować po nich . W zeszłym roku zaliczyłam Giewont . Na Rysy sie nie wybierałam bo myślałam , że nie jest tak łatwo , ale z tego co piszesz to wcale nie jest tak źle . Może kiedyś sie zdecyduje.
Pozwolisz , że będę do Ciebie zaglądać ......bardzo mi sie u Ciebie podoba
Awatar użytkownika
Aza
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Renatko-brunetko zawstydziłam sie czytając twoje pochwaly. Mam nadzieje że za następnym pobytem w Zakopanem odwiedzisz mnie. POZDRAWIAM
Awatar użytkownika
Aza
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

KaRo Jeśli uważasz że nie narażam się na wyrzucenie z FORUM treścią mioch postów to nie będę nic zmieniać.
Tytuł jest najkrótszy możliwy, a ja lubię zwięzłość.
Kto zaglądałby do mojego zapóźnionego w rozwoju ogrodu, gdyby nie przynęta w postaci relacji aktualnej z Tatr.
Idę na spacer po twoim ogrodzie bo dawno tam nie byłam.POZDRAWIAM.
Obydwie wierzby lubią bardzo wapień. tak jak dębik skalnica i szarotka.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”