Storczyki Storczykowej

Zablokowany
Awatar użytkownika
Wanda
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 29 mar 2008, o 11:44
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Pomarańczowy ma piękny pęd. Będziesz miała dłuuugie kwitnienie. Super!
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lut 2008, o 19:31

Post »

mam nadzieję że w ogóle zakwitnie, bo boję się, że może zrzucić te pąki. tego pomarańczowego kupiłam w biedronce. a różowego na wystawie.
Awatar użytkownika
Jeanne
1000p
1000p
Od: 21 gru 2007, o 16:08

Post »

Oba cudne, a ten pomarańczowy i jego pęd... :shock: :shock: :shock:
Nie kracz nie kracz, na pewno nie zrzuci pączków :wink:
Pozdrawiam, Asia
Moje storczyki
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

zrzucanie pąków po zmianie warunków jest normalne i często się zdarza. tam było kilka takich, w większości z 1 pędem, mało kwiatów miały, 2 miały po 2 pędy, wzięłam tego bo w lepszym stanie był (tamten na tym drugim pędzie miał zżółknięte pąki, a ten jeszcze nie). ale i tak opłacało się go kupić. korzenie i listki ma zdrowe.

a na wystawie były fajne storczyki, upatrzyłam sobie różowego z białą warżką i białego w rózowe kropki. w sobotę będą już moje (mam nadzieję). i Vandę bym chciała, ale jeszcze nie było. nie umiem doczekać się soboty :))))
x_o-n
1000p
1000p
Od: 5 maja 2008, o 07:38

Post »

Storczykowa zakupki udane :) Buzia na pewno Ci się śmieje do nowych nabytków :) Życzę jak najdłuższego kwitnienia :)
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Dusia, nowe nabytki śliczne, pomarańczowy- marzenie.A jak dokupisz sobie jeszcze pozostałe to będzie niesamowicie. To przyszalałaś :D
Awatar użytkownika
Mamba
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 cze 2008, o 21:25

Post »

Dusia, u każdego przychodzi czas wyrastania pędów i udanych zakupów., teraz również u Ciebie. Nowości śliczne i muszę przy okazji powiedzieć, że też takie mam ;:31 Taki jat ten w nakrapiane liście był nawet pokazany na wystawie w Berlinie. Czekam na zdjęcia z wystawy w Sosonowcu i powodzenia w polowaniu na vandę.
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

jutro będę na wystawie. mam nadzieję, że nikt nie wykupił moich 2 Phalaenopsisów. jak mi ktoś wykupi to będę tak wściekła, że lepiej się nie zbliżać. tym bardziej, że te Phalaenopsisy były oryginalne, jedyne na wystawie. ja je wypatrzyłam pierwsza i musze je mieć! mam nadzieję, że będą Vandy (nie droższe niż 100 zł) i najlepiej niebieskofioletowe w kratkę, bo o takich marzę. chcę mieć Vandę na tej wystawie. bo nie chce mi się do kwietnia czekać na następną wystawę. na Vandę czekam już bardzo długo. zamarzyłam o niej jakiś czas po kupieniu pierwszego storczyka (zobaczyłam gdzieś zdjęcie niebieskofioletowej Vandy w kratkę i chciałam i chcę mieć właśnie taką).

a tak poza tym, moje inne storczyki mają się dobrze. Phal. ever spring (ten w drobne kropki) puszcza nie 1 pęd, jak kilka dni temu pisałam, ale 2. Mini Mark też coś puszcza i zdaje mi się, że żółta Vanda też - po raz 3. w tym roku. niestety pierwsze 2 odpadły jej, bo było uchylone okno, ale teraz, jakby to rzeczywiście była łodyżka - nie będę otwierać okna, zresztą i tak bym nie otwierała, bo już jest zimno.

mam nadzieję, że jutro moje2 Phalaenopsisy będą już stały w moim pokoju. No i Vanda - jak się uda.
Awatar użytkownika
joannna
200p
200p
Od: 29 mar 2008, o 21:51

Post »

Dusiu ja też mam nadzieje że uda Ci się kupić to o czym marzysz .życzę powodzenia jutro na wystawie .
Awatar użytkownika
adamanna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 kwie 2008, o 23:11
Kontakt:

Post »

czego ci życzę... sama wiem jak się czlek czuje jak mu coś wymarzonego umknie z przed nosa :P
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

;) mam nadzieję, że uda mi się kupić te Phalaenopsisy i Vandę. niestety nie wiem, czy są Vandy i jakie są. wczoraj nie było.
Awatar użytkownika
miaaa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 lut 2008, o 13:58

Post »

Dusia trzymam kciuki ;:215 i z niecierpliwością czekam, co tam przywieziesz :P

P. S. Widzę, że upolowałaś wreszcie wymarzonego z liśćmi w kropki :P mój właśnie przekwitł :?
Awatar użytkownika
bobi
500p
500p
Od: 12 maja 2006, o 09:00

Post »

Proszę, proszę, naszej pesymistce marzenia się spełniają :shock: :wink: :wink: :wink: :lol:
Gratuluję :!: ;:215 Bardzo ładne kwiatki wybrałaś :D
Życzę kontynuacji w spełnianiu :D
Pozdrawiam, Baśka
Awatar użytkownika
marta c
200p
200p
Od: 7 cze 2008, o 01:37

Post »

widzisz Dusiu i ty sie doczekalas nowych pedow,chyba twoje storczyki slyszaly jak sie na nie skarzysz i wziely sie do roboty :wink:
Zycze powodzenia na wystawie i udanych zakupow tych wymarzonych
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

byłam dzisiaj na wystawie. kupiłam te 2 Phalaenopsisy co widziałam w czwartek (dobrze, że sobie je zarezerwowałam, bo już by ich na pewno nie było, bo taki z białą warżką były tylko 2 na całej wystawie) i Vandę. Vanda jest niebieskofioletowa w kratkę, niestety fotki nie oddają jej prawdziwego koloru. Phalaenopsisy są: rózowy z białą warżką i biały w kropki. oto fotki tych nowych i nie tylko:

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Zablokowany

Wróć do „Moje storczyki !”