Mój ogródek - kogra - 2cz. 2008r

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Gabi - a która z nas się zastanawia gdzie to zmieścić jak zobaczymy piękny kwiatek czy krzaczek. Odruch jest silniejszy niż głowa ;:112 i kupujemy a potem się głowiomy gdzie to posadzić. I pod tym względem można powiedzieć, że wszystkie mamy ogrody z gumy. :wink: :lol:

Lady - r - najtańszy jaki znalazłam to 3,50 zł. To nie jest wygórowana cena. Są i po 14,00 zł ale jak spojrzysz na alegro to są i o wiele droższe. Ja wiele moich roślin kupiłam z tej firmy i jak na razie jestem zadowolona.

renizant - Witam w kogrobuszu :P Cieszę się, że podobają Ci się moje roślinki. Śnieżyce można kupić jesienią, jako że wtedy jest pora na sadzenie cebulek kwiatów kwitnących wiosną. Ale widziałam i wiosną jak sprzedawano je luzem, chyba po 0,50 zł za sztukę/ chyba w Castoramie o ile pamiętam /. Z pewnością znajdziesz je w sklepach, bo są popularne.

Bogusiu - spojrzyj na pw :wink: :lol:
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
jolciajci
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 26 lut 2007, o 13:00
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Grażynko no to teraz już nie wiem na co bedę patrzeć jak takie śliczności dokupiłaś :shock: .
Twój ogród to teraz już będzie ogrodem botanicznym :P , tyle w nim pięknych i rzadkich roślin :lol:
Już się cieszę że będę mogła popatrzeć jak ci pięknie kwitną te liliowce, bo katalog to katalog a w naturze jest najlepiej oglądać :D

Pozdrawiam.
Jestem jaka jestem - pozdrawiam serdecznie Jola
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2006, o 10:14
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Grażynko jejku, ale piękne liliowce kupiłś, Twoja kolekcja się powiększa POWODZENIA :P :P :P
Pozdrawiam Dorota
Zapraszam do mojego ogrodu
Spis wątków | Aktualny wątek
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Jolu - ale ja nie mam tylu pięknych jednorocznych, ile będzie kwitło u Ciebie. Ale to fajnie, bo będziemy mogły sobie obejrzeć to czego nie mamy u siebie.
Jeszcze do mnie nie dotarły kwiatki, które zamówiłam, więc zobaczymy czy coś przyjdzie, bo czasem różnie to bywa. Ale cieszę się na nie bardzo. :wink: :lol:

Dorotko - mam nadzieję, że nie tylko moja :wink: .Jeśli wszystko się uskuteczni, to faktycznie pragnienie posiadania liliowcowej łączki mi się spełni. OBY :!:
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
basow@
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 gru 2007, o 21:03

Post »

[quote="kogra"]Jolu - ale ja nie mam tylu pięknych jednorocznych, ile będzie kwitło u Ciebie. Ale to fajnie, bo będziemy mogły sobie obejrzeć to czego nie mamy u siebie.
Jeszcze do mnie nie dotarły kwiatki, które zamówiłam, więc zobaczymy czy coś przyjdzie, bo czasem różnie to bywa. Ale cieszę się na nie bardzo. :wink: :lol:

Grażynko , ja mam b. dużo nasion kwiatów (ich zdjęcia umieszczone są w moim wątku) ,z prawdziwą przyjemnością podzieliłabym się z Tobą ,jeśli coś byś sobie wybrała....

Oj, za dużo wykasowałam ,nie wyszedł mi cytat :oops: :oops: :oops:
Pozdrawiam,Małgorzata
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Małgosiu bardzo dziękuję, ale ja preferuję byliny,bo mniej z nimi roboty i nie zżerają ich tak ślimaki. Jednoroczne nie mają u mnie szansy na przetrwanie. :cry:
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
basow@
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Grażynko ,bylin też mam trochę ;:109 ;:109 ;:109
( w tym też fioletową,jeśli wierzyć zdjęciu pysznogłówkę...) ;:113

Oczywiście nie zmuszam , ale myślałam,że się zrewanżuję :oops:
Pozdrawiam,Małgorzata
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Małgosiu a za co Ty mi się chcesz zrewanżować? Czy ja coś Ci obiecałam a nie dotrzymałam ? :oops: :oops: :oops:
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
basow@
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Nasiona swoich pomidorków mi przesyłałaś :oops: :lol: :lol:
Pozdrawiam,Małgorzata
Awatar użytkownika
Wisienka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 9 lis 2006, o 11:45

Post »

No to widzę Grażynko, że faktycznie będzie piękna łączka liliowców! ;:215
O jaśminowcu nagokwiatowym sobie poczytałam i zdziwiłam się, że jest to pnącze lub krzew!
Ups! Jeszcze raz spojrzałam i okazuje się, że to jest jaśmin a nie jaśminowiec :?.
Pozdrawiam serdecznie
Awatar użytkownika
ulina
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 mar 2007, o 20:31
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

;:100 Witaj Grażynko.

Wpadam do Twojego ogrodu, by nacieszyć oczy wiosennymi kwiatami.
Pierwszy raz zobaczyłam jaśmin nagokwiatowy, jestem nim zauroczona, szkoda, że nie można przesłać zapachu.
Ale kto wie co nas czeka w niedalekiej przyszłości. :wink:
Piękne liliowce zamówiłaś, ja jeszcze się zastanawiam gdzie kupić, myślę o sklepie cebule.pl
Pozdrawiam, Halina
Awatar użytkownika
miikaka
200p
200p
Od: 12 lis 2007, o 11:14

Post »

Grażynko!

Przyznam się szczerze, że ja też "zachorowałam" na liliowce. na razie kupiłam jednego...ale to pewnie nie koniec :wink:
Pozdrawiam
Mika
Mój mini ogródeczek
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Małgosiu - ja już dawno o tym zapomniałam i nie ma o czym mówić. To drobnostka i życzę Ci aby urosły jeszcze ładniejsze niż u mnie. Zapraw je tylko przed wysianiem wyciągiem z czosnku i szałwii lub Funabenem / na sucho / .
A już się bałam że o czymś zapomniałam, bo mam taką głowę, że jak od razu czegoś nie zapiszę, to zaraz zapomnę. :wink: :lol:

Wisienko - Jaśmin nagokwiatowy jest lużnym krzewem o wiotkich pędach, wiecznie zielonych. Czasem przemarza w mrożne i bezśnieżne zimy, ale odbija z korzenia. Młodą roślinę trzeba jednak zabezpieczyć na zimę. Czasem zaczyna kwitnąć już w listopadzie i kwitnie aż do marca, jeśli zima jest lekka a temperatura nie spada poniżej minus 5 stopni. Jego kwiatki, żółte ładnie pachną i kiedy krzew jest już duży daje to wspaniały efekt. Lubi rosnąć pod murkami, koło ściany lub pergoli w zacisznym miejscu na każdej praktycznie glebie. Nie lubi jednak zastoin wodnych.

Ulino - to rzeczywiście szkoda, że nie można przesyłać netem zapachów, ale technika tak się rozwija, że kto wie......za lat kilka..... :wink: :lol:
Też przeglądałam ich ofertę. Ale już tyle nakupiłam w innych, że więcej już nie upchnę, nawet gdybym zaczęła sadzić na dachu ;:112

Miikako - moja choroba liliowcowa się pogłębia i sama nie wiem, czy moja upragniona liliowcowa łąka znajdzie dość miejsca, aby się właściwie rozrosnąć. Ja mam już kilkanaście a zamówiłam ponad dwadzieścia - więc jak widzisz choroba liliowcowa pochłonęła mnie całkowicie i rozwija się w najlepsze. Ale za to czekają mnie niezwykle przyjemne widoki i zapachy. :wink: :lol:
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
gucia
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 27 wrz 2007, o 18:27

Post »

Grażynko, nie mogę się napatrzeć na te Twoje zamówione liliowce i chyba też się zdecyduje, chociaż na trzy odmiany. Doradź mi tylko Kochana gdzie i jak je zamówić? Czy to nie za późno?
Pozdrawiam serdecznie, Bożena
Moje wątki
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Guciu nie jest za póżno a liliowce można sadzić przez cały rok / za wyjątkiem zimy oczywiście /.Możesz zamówić przez neta na alegro, od ogrodnika lub z katalogów. Jeśli jest u Ciebie targowisko, to z pewnością też znajdziesz na nim jakieś starsze odmiany liliowców. Wszystko zależy od tego jakie chcesz kupić. Możesz też umieścić ogłoszenie w temacie - kupię, zamienię......
Ja też mogę Ci coś wysłać ale dopiero latem jak będą kwitły, dlatego, że w zeszłym sezonie poprzesadzałam dużo kwiatów i teraz nie pamiętam gdzie mam jaką odmianę ;:223 :oops:
Spójrz na pw.
Grażyna.
kogro-linki
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”