Na starym po nowemu 4.

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
apus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 kwie 2007, o 21:57
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Na starym po nowemu 4.

Post »

Beatko, moja dopiero zaczyna kwitnąć, ale kwiaty nie sa jeszcze "otworzone", taka początkowa faza, póki co wyższa jest od tej gailardii, co miałam. Zobaczymy...
Wolałabym żeby nie zniknęła wiosną ;:333 Twój Elmshorn piękny!

A tak wygląda u mnie dziwaczek (samosiejka), wyższy jest od tych co posiałam.

Obrazek
Pozdrawiam, Basia.
viewtopic.php?f=2&t=117468
Awatar użytkownika
Beaby
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2014, o 13:16
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Basiu, dziękuję za zdjęcie. ;:196
Tak myślałam, że tak to wygląda bo wypatrzyłam u siebie dwie sztuki takich liesteczków ;:138 I pomyślałam, że to może być właśnie dziwaczek, I się potwierdziło.
A o lwią paszczę pytałam bo moje się świetnie przetrzymały od zeszłego roku (listeczki widoczne były atkże zimą) i teraz są śliczne. Mile mnie zaskoczyły.

Obrazek

Jadziu, to różyczki od Ciebie, które już kwitną

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
x - e-1
Konto usunięte na prośbę.
Od: 17 lut 2015, o 20:33
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Róże, róże...wszędzie róże....tylko ja uwielbiam juz je oglądać i robię to z wypiekami na twarzy. :D
Beato jakie Ty masz piękne okazy, a Elmshorn taka duża?
O matuńciu...ja chciałam tam jeszcze inne dosadzić, a później to chyba będę w zbroi chodziła po ścieżce. ;:oj
Taka wysoka i szeroka. ;:oj
Hm...dobrze, że u Ciebie można takie juz okazy zobaczyć. ;:196
Tę biało czerwoną też mam chyba, ale jeszcze w pąkach, dostałam od znajomej.
Lilia śliczny ma kolor, pasowałaby mi na moją rabatę. Lilie dokupię w przyszłym roku, w tym zainwestowałam w dalie.
Łazienka kabriolet bomba. ;:306
Awatar użytkownika
apus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Beatko, w przyszłym roju posieję sobie lewie paszcze, bardzo je lubię. No ale cóż... Wzeszły mi tylko lewkonie (chyba) i sama klarkia się wysiała i nawet zaczyna już kwitnąć, ta ostatnio kolejny rok z kolei się "samosieje". No i dziwaczek. Są miejsca, z których muszę go plewić, bo rośnie wielki, a to okolice róż i mógłby mi je przysłonić, zdominować.
Piękne masz róże ;:167 a co to za dama na przed ostatnim zdjęciu?
Pozdrawiam, Basia.
Awatar użytkownika
Beaby
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Elu, Elmshorn mam taką od samego początku. Fajnie była rozkrzewiona od razu i cały czas trzyma taki fason. Chociaż uważam w jaki sposób ją tnę. Ładnie się prezentuje. Jedyną wadą jest chyba tylko to, że nie pachnie.
Ta białoczerwona to Papageno, zastanawiałam się nad jej kupnem dość długo iale fajnie się prezentuje, cieszę się, że ją mam.
Ja widziałam już oczyma wyobraźni ten szklany dach, rozsuwany..., że też myśleli, że żartuję z tą łazienką.... ;:306
A w lilie zainwestowałam w ubiegłym roku na wiosnę i jestem bardzo zadowolona, bardzo bardzo. Muszę tylko jakieś pachnące dokupić bo nie mam ani jednej zapachowej ;:306 A tak się bałam jak ja wytrzymam zapachowo w ogrodzie z taką iloscią lillii jaką mam :;230
Twoja inwestycja w dalie jest nie do podważenia. ;:215

Basiu, a wiesz, że ja kupiłam lewkonie, a okazało się potem, że to są właśnie te moje lwie paszcze :;230 Dopiero Marysia / Maska mnie oświeciła.... Więc mam je przypadkiem. A lewkonie wysiałam sobie na wiosnę, zaczynają kwitnąć.
Ta róża to Chopin, ależ ma wielkie kwiaty ;:167
Awatar użytkownika
apus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Beatko, mnie i lewkonie i lwie paszcze się bardzo podobają, to takie stare, "wiejskie kwiaty", a ja takie lubię. ;:215
Żeby jeszcze miejsce było na to wszystko ;:306
Pozdrawiam, Basia.
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Beatko dawno mnie nie było, ale to przez zawirowania z powiadomieniami i przez strasznie krótki wieczór. jak się wstaje z kurami i toi pada się krótko po ich zaśnięciu. Cudne kwiatuszki pokazujesz i wszystko wcześniej kwitnie niz u mnie. Amadeusz przystojny ;:333 Pamiętasz jak pisałyśmy o babce większej? U mnie wyrosło monstrum, a liście ma prawie takie jak rabarbar ....dlatego sobie przypomniałam :D Nareszcie mamy ładne lato, ciepłe i słoneczne, chociaż teraz u mnie się chmurzy więc może w nocy podleje? Pozdrawiam serdecznie i teraz już mam nadzieję być na bieżąco ;:196
Awatar użytkownika
Tulap
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2014, o 09:30

Post »

Jak mogę do dziewann wrócić-u mnie takie to norma, całe szczęście nie należą do gigantów. Jadzia ma tą fajną, gigantyczną, to wyrośnie na 2 metry i wszystko zagłuszy ;:183 Będzie mieć pełno kwiatów i zima da popalić :;230
ObrazekObrazek
Awatar użytkownika
Elizabetka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 4 lip 2006, o 20:04

Post »

Beatko bo samosiejki najlepiej rosną. Czy będziesz zbierać nasionka bo ta czerwona driakiew jakoś mi w pamięci została. Jakbyś mogła choć zdziebko ;:180
Wyobraź sobie, że Ville de Lyon miałam...i klops. ;:124

Róże cudne a reszta też oczywiście. :lol:
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44

Post »

Beata czekam z niecierpliwością na zdjęcia powojników. ;:65 Tym czasem powybałuszam oczy na ten zmutowany rabarbar. ;:oj
Awatar użytkownika
any57
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2012, o 16:56

Post »

A ja Beato martwiłem się remontem swojej łazienki ;:oj
Bezapelacyjnie - dach szklany pasowałby wam :)
U mnie by się nie udało - jeszcze 4 kondygnacje nad nami :(
Andrzej zaprasza
aktualny wątek
poprzedni
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

Beatko, pięknie kwitną Twoje róże, ;:333 ale one we wszystkich ogrodach dają teraz popis, ;:108 natomiast w Twoim ogrodzie widzę kwitnące już lwie paszcze, i kilka lilii. ;:63 Wcześniej niż u mnie. ;:303
Tylko co w Twoim ogrodzie robi moja róża łaciata i ta lilia w majtkowym kolorze? ;:306
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Masz ładnie rozkrzewionego swojego Elmshorna mój ma tylko 2 pędziki i jednego młodego chyba wiosną ciachnę go na 1m wysokosci .Od góry 1 to chyba Alinka, 2 Chantal Morieux ,3 Smooth Buttercup,4 Arthur Bell bo zaraz poznać po błyszczących listkach .Beatko u mnie sporo siewek Lwich paszczy i nie wyobrażam sobie ,żeby ich nie było. Fajny variegatowy jaśminowiec ???? Papageno daje po oczach a jak w dodatku taka wytrzymała to musowo trzeba dokupić ;:108 .Twój Chopin juz kwitnie a mój dopiero w pakach .Pachnace lilijki musowo trzeba kupić .Mati nie martw się o moją wielką pannę dam sobie z nia radę, niech tylko pokaże kwiaty wtedy zadecyduję co z nią zrobię
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
Beaby
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Basiu, no ja głównie to na te starocie mam miejsce. ;:306
Ale najprawdopodobniej gdyby nie ta pomyłka to w tym roku nadal nie miałabym tych lwi paszczy, a byłaby to wielka strata dla mojego ogrodu. ;:108

Marysiu, babkę posadziłam w tyle rabaty i stale ją obserwuję, wywalić zawsze przecież zdążę. Za Twoją namową ją tylko zostawiłam. Zobaczymy jakie moja osiągnie gabaryty.
Od Ciebie pierwszy mak

Obrazek

Ależ ta pelargonia od Ciebie ma piękny kształt kwiatów ;:196

Obrazek

Tulapku, to moja dziewanna przy Twojej to chucherko ;:306
Zgadza się, Jadzia ma piękną tą dziewannę.
Przegorzan już jest ok, udało mi się z tymi mszycami. Zaraz ładnie zakwitnie.

Elu, z driakwią spróbujemy na dwa sposoby, troszkę Ci jej odkopię i jasne, że zbiorę Ci nasiona.
Masz rację, też mam takie zdanie, że samosiejki są potem bardzo mocne. Tak jak np u mnie nagietki, ależ w tym roku szaleją.
Ja sobie Ville de Lyon kupiłam drugiego bo nie wiem jaki ten co tu już był, jest stary.

Therese Bugnet powtarza kwitnienie

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Rugosa także

Obrazek

Aneczko, / aneczka1979 - no cały czas opracowywuje strategię jak się tu pozbyć tego rabarbaru. To nie to miejsce dla niego :roll: Mam nadzieję, że już jest na tyle stary, że też sam od siebie troszkę odpuści.

To moje dzisiejsze niezpominajki

Obrazek

Lilie

Obrazek

I wspomniana hortensja bukietowa / Vanille Fraise

Obrazek

Obrazek

No takiego zestawienia w czerwcu się nie spodziewałam.... ;:3

A powojniki u mnie troszkę już też zaczynają / dzięki Tobie ;:168

Ville de Lyon (junior)

Obrazek

Obrazek

Jackmanii

Obrazek

Solina

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Alba

Obrazek

Błękitny Anioł (to od pytań Ciebie o niego się wszystko u mnie z powojnikami zaczęło)

Obrazek

Obrazek

Andrzejku, no widzisz, jak Ci ciężko z remontem łazienki to zajrzyj do kogoś kto ma jeszcze gorzej ;:306
Na szczęście łazienka kabriolet to u mnie już historia. ;:108

Lucynko - też masz różę Papageno? U mnie w tym roku kwitnie bardzo ładnie, tylko ja jakoś tego czerwonego koloru fotografować nie zawsze potrafię, więc fotki ma różne, ale raczej mało fajne. Natomiast w ogrodzie prezentuje się super.
Lwie paszcze przezimowały mi ładnie, nawet nie wiedziałam, że tak potrafią. ;:215
A ta lilia jest urocza, bardzo ładnie kwitnie ;:108 W ogóle się cieszę, że mi tak ładnie lilie przetrwały, bo je późno jesienią sadziłam.

To ten uratowany przeze mnie wiciokrzew, nie wiem co to za odmiana, podpowiesz mi? ;:168
Słabo pachnie, niestety.

Obrazek

Obrazek

Jadziu, kolejna róża od Ciebie zakwitła, to ta pnąca ;:196

Obrazek

Ja Elmshorn tnę dośc nisko, tak jak parkowe.
Dziękuję za nazwanie różyczek
Ten jaśminowiec jest prześliczny. Długo się zastanawiałam jaki wybrać i padło na tego.
Może i mnie się rozsieją kiedyś lwie paszcze, na razie są tylko w jednym miejscu. Ale w zeszłym rku miałam więcej jasnych, prawie białych, te sa ciemno różowe, ach, super!

I troszkę kolejnych kwitnących lub prawie kwitnących ;:172 :

macierzanka

Obrazek

krwawniki

Obrazek

lewizje (obie powtarzają kwitnienie) ;:167

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Pysznogłówka

Obrazek

Chopin

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Miłego tygodnia :wit ;:3
x - e-1
Konto usunięte na prośbę.
Od: 17 lut 2015, o 20:33

Post »

Beatko, byłam, ale żadna fotka mi się nie chce już otworzyć. :roll:
Znak od Boga-idź spać kobieto bo 2:00 się zbliża. :pogon
Za to przeczytałam i również miłych dni życzę.
Nasionka orlików bym przygarnęła :D ...jakby coś przypadkiem do jakiejś tytki papierowej wpadło. :wink:
Pozdrawiam i miłego ogrodowania życzę. :wit
edit.
Otworzyło mi się jak już wyszłam z ogrodu...róża ta drobna różowa przepiękna, ja takie lubię bo mi się z taką łąkową lekkością kojarzą, trochę jak bez-lilak. Lilie różowe śliczne, a co to za odmiana i jakie wysokie są?
Ja bym białe raczej potrzebowała, ale ten róż jest śliczny...taki słodki. ;:167
Moje pysznogłówki z siewu chyba zakwitną, ale jeszcze paków nie mają.
Pelargonia na oknie i ta firanka. ;:173 ;:215
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”