Kiciuś prześliczny!
Działka na Kaszubach - 2014
- renzal
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 13 maja 2011, o 12:33
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Działka na Kaszubach - 2014
Marysiu! Wszystkiego najlepszego w Nowym Roku!
Wpadłam się przywitać
Kiciuś prześliczny!
Moje to typowe buraski dachowe, ten to prawdziwy elegant! 
Kiciuś prześliczny!
pozdrawiam Renata Pod Jesionem cz.5 ,czyli: akt V dramatu!
Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja
)Nadzieja umiera ostatnia...
Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja
- amba19

- Od: 11 kwie 2007, o 20:04
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Joasiu - bardzo się cieszę

Reniu(Reniak) - Belzebub zwany pieszczotliwie Bubkiem to faktyczne najprzystojniejszy z moich kotów. Dwa pozostałe są piękne inaczej...Mikolina jest mała i chuda, a Fidel wielki i pokraczny
To o co pytasz - to jest taka kratka do pnączy z Lidla, jest płaska i po prostu jest wbita w ziemię. W tamtym miejscu służy do poskramiania żylistka, żeby nie właził na różę Alabaster.

Reniu(Renzal) - nawzajem - Ja również życzę Ci wiele szczęścia w Nowym Roku! Miło Cię widzieć!
Koty dachowe typu Buras są prześliczne, ja bardzo buraski lubię. Wszystkie koty z mojego dzieciństwa były bure
Dawno nie zaglądałam do Twojego wątku
muszę to nadrobić

===================================

i na zakończenie Fidel w niezapominajkach

Reniu(Reniak) - Belzebub zwany pieszczotliwie Bubkiem to faktyczne najprzystojniejszy z moich kotów. Dwa pozostałe są piękne inaczej...Mikolina jest mała i chuda, a Fidel wielki i pokraczny
To o co pytasz - to jest taka kratka do pnączy z Lidla, jest płaska i po prostu jest wbita w ziemię. W tamtym miejscu służy do poskramiania żylistka, żeby nie właził na różę Alabaster.

Reniu(Renzal) - nawzajem - Ja również życzę Ci wiele szczęścia w Nowym Roku! Miło Cię widzieć!
Koty dachowe typu Buras są prześliczne, ja bardzo buraski lubię. Wszystkie koty z mojego dzieciństwa były bure
Dawno nie zaglądałam do Twojego wątku

===================================

i na zakończenie Fidel w niezapominajkach

-
e-babcia

- Od: 31 paź 2011, o 16:34
Piękne masz irysy a ten kotek toż to top model 
- renzal

- amba19

Babciu Jadziu - Top model...
....ależ się uśmiałam! Model to on jest ale żeby od razu top
Irysy bardzo lubię! To jedne z moich ulubionych kwiatów. W zeszłym roku posadziłam kilka odmian niskich irysów pumila, więc wiosną będę niecierpliwie wypatrywać kwiatków.

Reniu - chyba wszyscy lubimy niebieskie kwiaty. U mnie niestety widać je głównie wiosną. Latem to już gorzej...ale pracuję nad tym

============================
Koty trzy....

Irysy bardzo lubię! To jedne z moich ulubionych kwiatów. W zeszłym roku posadziłam kilka odmian niskich irysów pumila, więc wiosną będę niecierpliwie wypatrywać kwiatków.

Reniu - chyba wszyscy lubimy niebieskie kwiaty. U mnie niestety widać je głównie wiosną. Latem to już gorzej...ale pracuję nad tym

============================
Koty trzy....

- Andzia84
- 1000p

- Od: 23 sty 2014, o 15:51
Marysiu Twoje koty pięknie się prezentują jako wystrój domu
I po co nam telewizory, piękne bibeloty i inne drobiazgi skoro mogą je zastąpić koty. Ja uwielbiam te zwierzaki. Teraz po stracie swojego
jestem szczególniej wyczulona na takie zdjęcia. I sprawdzam codziennie czy ktoś w okolicy nie ma małych kociaków. 
Zbudowałam dom, urodziłam syna, czas posadzić drzewo 
Gdzieś tam na końcu świata...mój raczkujący ogródek
Gdzieś tam na końcu świata cz.2
Gdzieś tam na końcu świata...mój raczkujący ogródek
Gdzieś tam na końcu świata cz.2
- sweety

- Od: 20 mar 2012, o 09:37
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
To dokładnie tak jak ja. generalnie zrobiłam rewolucję w irysachh. Co zaś do ulubionych fioletów, to wśród irysów ich nie brakuje. Na szczęścieamba19 pisze:Irysy bardzo lubię! To jedne z moich ulubionych kwiatów. W zeszłym roku posadziłam kilka odmian niskich irysów pumila, więc wiosną będę niecierpliwie wypatrywać kwiatków.
- Reniak

- Od: 6 cze 2009, o 13:53
Wrócę to tej kratki ,jest świetna, przydalaby mi się na powojnik taka , nie wiedziałam że w lidlu także bywają , muszę przypilnować w tym roku , może coś będzie . Koty
, ja mam tylko jednego ,bardzo domowego , i już innych nie chcę , u mnie są lisy i nie dzikie i koty moje miałam rok góra dwa i ginęły , mąż mi zabronił już mieć takie wolno chodzące, bo za bardzo odchorowywałam każdą stratę .
- amba19

Aniu-Andzia84 - doczytałam w Twoim wątku, że straciłaś Kicię...bardzo współczuję i przytulam z całego serca...
Ja bardzo przeżywam to, że Fidel-powsinoga wychodzi poza działkę. W pierwszym sezonie to prawie płakałam za każdym razem(i latałam za nim po działkach i po lesie)..tak się bałam, że coś mu się stanie. Teraz już się trochę przyzwyczaiłam...ale jak go dłużej nie ma...to szkoda gadać! Pozostała dwójka nie wychodzi przez płot. Tylko furtkę trzeba zamykać. Otwartą uważają za zaproszenie na spacer po okolicy
Aniu-Sweety - Rewolucja w irysach...czy to oznacza nowe nabytki? Oj trzeba będzie uważnie śledzić Twój wątek jeśli tylko łaskawy internet będzie fotki otwierał....

Reniu - takich kratek mam kilka, ale uważam, że do powojników są za małe i za delikatne. Ja sieję przy nich wilec abo pachnący groszek. Kupowałam je w Lidlu zawsze na początku marca - coś tak około 10-go, jeśli dobrze pamiętam.

====================================================
Zrobiłam sobie zestawienie moich irysów...nie mogłam uwierzyć, że tyle się ich nazbierało...myślałam, że mam tylko kilka
1...20.03.2014
2...22.03.2014
3...26.04.2014
4...27.04.2014
5...4.05.2014
6...12.05.2014
7...17.05.2014
8...21.05.2014
9...21.05.2014
13...27.05.2014
To Irysy reticulata - na dwóch pierwszych zdjęciach a na pozostałych niskie Irysy pumila
.....CDN....
Ja bardzo przeżywam to, że Fidel-powsinoga wychodzi poza działkę. W pierwszym sezonie to prawie płakałam za każdym razem(i latałam za nim po działkach i po lesie)..tak się bałam, że coś mu się stanie. Teraz już się trochę przyzwyczaiłam...ale jak go dłużej nie ma...to szkoda gadać! Pozostała dwójka nie wychodzi przez płot. Tylko furtkę trzeba zamykać. Otwartą uważają za zaproszenie na spacer po okolicy
Aniu-Sweety - Rewolucja w irysach...czy to oznacza nowe nabytki? Oj trzeba będzie uważnie śledzić Twój wątek jeśli tylko łaskawy internet będzie fotki otwierał....

Reniu - takich kratek mam kilka, ale uważam, że do powojników są za małe i za delikatne. Ja sieję przy nich wilec abo pachnący groszek. Kupowałam je w Lidlu zawsze na początku marca - coś tak około 10-go, jeśli dobrze pamiętam.

====================================================
Zrobiłam sobie zestawienie moich irysów...nie mogłam uwierzyć, że tyle się ich nazbierało...myślałam, że mam tylko kilka
1...20.03.2014
2...22.03.2014
3...26.04.2014
4...27.04.2014
5...4.05.2014
6...12.05.2014
7...17.05.2014
8...21.05.2014
9...21.05.2014
13...27.05.2014To Irysy reticulata - na dwóch pierwszych zdjęciach a na pozostałych niskie Irysy pumila
.....CDN....
- amba19

-
Tamaryszek

- Od: 13 lip 2009, o 20:55
Cześć Marysiu, będę odwiedzać forumowych przyjaciół, a Ciebie do nich zaliczam!
Ciekawa jestem, czy wieczernik Ci wiosną wykiełkuje. Ja planuję biały, ale szukam potwierdzenia, że da sobie radę sam.
Czy jaśmin tniesz po kwitnieniu?
Masz śliczne biało-żółte orliki. Ostatnio "zachorowałam" na te kwiatki i ciągle chcę je dosadzać.
Ciekawa jestem, czy wieczernik Ci wiosną wykiełkuje. Ja planuję biały, ale szukam potwierdzenia, że da sobie radę sam.
Czy jaśmin tniesz po kwitnieniu?
Masz śliczne biało-żółte orliki. Ostatnio "zachorowałam" na te kwiatki i ciągle chcę je dosadzać.
- amba19

Izo - nawet nie wiesz jaką mi zrobiłaś przyjemność zaliczając do grona przyjaciół
Poczułam się wyróżniona..A to bardzo miłe uczucie. Ja też jestem bardzo ciekawa....muszę się tylko pilnować i nie grzebać w ziemi w okolicy wieczornika. Nigdy nie widziałam jego kiełkujących siewek - więc mogłabym je niechcący zniszczyć. Co prawda siałam w ubiegłym roku wieczornik - nasionami obdarowała mnie nasza przesympatyczna forumowa koleżanka - ale niestety nic z nich nie wykiełkowało
Jaśmin przycinam ci dwa-trzy lata, głównie w celu ograniczenie jego wzrostu. Jakbym tego nie robiła to już bym pewnie nie mogła wejść na werandę - bo zarósłby wejście
A przycinam tak jak napisałaś właśnie po kwitnieniu'
Orliki o których piszesz kupiłam w ogrodnictwie w mojej gminnej wsi. Niestety prawie wcale nie mają już bylin, produkują na skalę wręcz przemysłową rośliny balkonowe i chryzantemy. Jak Ci się podobają - to może spróbuję zebrać dla Ciebie nasiona? Nie mam ich siewek bo obcinam wszystkie kwiaty po przekwitnięciu.

Jaśmin przycinam ci dwa-trzy lata, głównie w celu ograniczenie jego wzrostu. Jakbym tego nie robiła to już bym pewnie nie mogła wejść na werandę - bo zarósłby wejście
Orliki o których piszesz kupiłam w ogrodnictwie w mojej gminnej wsi. Niestety prawie wcale nie mają już bylin, produkują na skalę wręcz przemysłową rośliny balkonowe i chryzantemy. Jak Ci się podobają - to może spróbuję zebrać dla Ciebie nasiona? Nie mam ich siewek bo obcinam wszystkie kwiaty po przekwitnięciu.

- Reniak

- Od: 6 cze 2009, o 13:53
Piękny orlik , moje siane w zeszłym roku , w tym mam nadzieję dadzą pokaz .
- amba19

Reniu - byłam u Ciebie i przeczytałam, że kupiłaś 230 torebek z nasionkami
Ja mam na razie 20 w domu i dwa zestawy w drodze - czyli 22 i mnie się wydawało że to jest dużo
Orliki rosną u mnie od zawsze. Bardzo lubiła je moja mama i chyba stąd ten mój sentyment...
Życzę wspaniałego kwitnienia Twoich orlików!
Z dedykacją dla Ciebie

=======================================
Na zakończenie jeszcze raz pierwiosnki z kotem Belzebubem w tle

Ja mam na razie 20 w domu i dwa zestawy w drodze - czyli 22 i mnie się wydawało że to jest dużo
Orliki rosną u mnie od zawsze. Bardzo lubiła je moja mama i chyba stąd ten mój sentyment...
Życzę wspaniałego kwitnienia Twoich orlików!
Z dedykacją dla Ciebie

=======================================
Na zakończenie jeszcze raz pierwiosnki z kotem Belzebubem w tle

- renzal

Marysiu! Melduję, że nie kupiłam jednorazowo tylu nasionek... ostatnio nie kupiłam nawet setki... (chyba 98
) Ja zbieram nasionka, a te 230 to tylko warzywa i zioła... Większość zostanie wysiana tej wiosny...
Kwiatków dużo nie kupowałam... tylko dlatego, że nic super ciekawego nie był... ot uzupełniłam zapasy...
Ile ich mam.. jeszcze nie wiem... boję się policzyć... 
Kwiatków dużo nie kupowałam... tylko dlatego, że nic super ciekawego nie był... ot uzupełniłam zapasy...