W moim ogródku - IWONA1311

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
nirali
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lis 2011, o 12:20
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: W moim ogródku - IWONA1311

Post »

Hej Iwonko witam po małej przerwie :wit Ciągle brakuje mi czasu...tyle miałam jeszcze wykonać w tym sezonie-planowo! i co? i śnieg a raczej zimno pokrzyżowały moje plany a do tego jeszcze jakieś bóle którym też się chciało mnie nawiedzić :roll:
No ale dobra- Iwonka czy przypadkiem Ty w sobotę nie świętowałaś?! Jeśli to Twoje święto to przesyłam bukiet serdecznych życzeń byś zawsze była radosna i niech Ci ogród pięknieje każdego dnia ;:196
Obrazek
Pozdrawiam Kasia.

niralowy ogród
Awatar użytkownika
IWONA1311
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 mar 2011, o 12:10

Post »

Danusiu, Sylwio, Beatko ta zima zaskoczyła nas wszystkich, na pewno każdy ma jeszcze coś do zrobienia a tu tylko sanki wyciągać...
U mnie padało w sobotę i ten śnieg szybko zginął bo potem padał deszcz, wczoraj sypnęło i było do dzisiaj i wieczorem znów dosypało, a pewnie w nocy jeszcze śniegu przybędzie...ale mam nadzieję że jeszcze się ociepli tak żebyśmy mogli wszyscy pokończyć prace ogrodowe na ten sezon i planować następne...
Kasiu mi za dużo nie zostało ale jak w sobotę zobaczyliśmy ten śnieg to szybko zbieraliśmy doniczki z tarasu, dobrze że część w czwartek pochowałam, teraz jak się ociepli to zostanie mi powytywać jednoroczne i szykować okrycia zimowe dla roślinek...
Za życzenia i piękne kwiatuszki bardzo Ci dziękuję ;:196 ale ja nie obchodzę imienin w pażdzierniku, będą na zaś bo niedługo mam urodziny...
Awatar użytkownika
KLEO1
1000p
1000p
Od: 12 paź 2011, o 08:36
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

A u mnie w nocy było -8. Nie wykopałam wszystkich dalii i w ostatniej chwili pozabierałam do domu rośliny tarasowe. A śnieg nadal leży.....
Awatar użytkownika
IWONA1311
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Basiu ja nie wiem ile na minusie było u mnie w nocy ale o 8 rano wszystko było pokryte szronem.
Awatar użytkownika
IWONA1311
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witajcie :wit
Dziś mrozu nie ma jest zaledwie dwa stopnie na plusie, ale śnieg nadal leży, dziś roślinki w białych czapeczkach
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Miłego dnia!
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Iwonko naprawdę niesamowicie wyglądają takie kolorowe kwiaty pod śniegiem :D Mam nadzieję, ze taka piękna pogoda jak dziś utrzyma się jeszcze długo, moje dalie i begonie jeszcze nie wykopane, mam nadzieję, ze te przymrozki i śnieg ich nie zniszczyły, że bulwy są zdrowe, nie przemrożone....
Awatar użytkownika
KLEO1
1000p
1000p
Od: 12 paź 2011, o 08:36

Post »

U mnie dziś dla odmiany ulewa - poda i to całkiem mocno. Może to i dobrze, bo deszcz rozpuści śnieg i będę mogła wreszcie zrobić porządki na działce. Chyba niedługo będę kopczykować róże, pogoda taka, że nic nie wiadomo, w każdej chwili może znów przyjść mróż i już nie odpuścić. W zeszłym roku taka piękna i ciepła jesień była aż do grudnia. W tym roku tak łaskawie chyba nie będzie.
Awatar użytkownika
jola1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 kwie 2008, o 08:15

Post »

Iwonko mam nadzieję że u Ciebie też pogoda się poprawiła.Ja jeszcze nie okrywałam na zimę żadnych roślin nawet nie przygotowałam "materiału" na przykrycie. Muszę też powbijać patyki przy niektórych roślinach żeby przymocować do nich okrycie.
Awatar użytkownika
IWONA1311
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Agnieszko ja też mam nadzieję że ładna pogoda jeszcze przez troszkę czasu się utrzyma, myślę że Twoim daliom nic nie będzie przymrozek uszkodził część nadziemną roślin ale w ziemi miały one jeszcze cieplutko.
Basiu u mnie też wczoraj padał deszcz ale to wieczorem , dziś świeci słoneczko. Ja mam raptem trzy róże i bedę kopczykować tylko jedną i te miniaturowe reszta niech sobie radzi a jak nie to pa pa. A z tą naszą pogodą to nigdy nic nie wiadomo...
Jolu ja też jeszcze nie wyjowałam włókniny, nawet nie wiem czy mam jej wystarczająco na wszystkie rośliny które muszę okryć nie mówiąc już o tym że nie wiem czy mam jakieś patyki które też będą potrzebne no i muszę się gdzieś rozejrzeć za jakimiś gałązkami żeby okryć paprotki...
Pogoda się poprawiła dziś pomalutku przebija się słoneczko, ale my siedzimy w domciu bo maluchy znowu chore ;:223
Awatar użytkownika
jola1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 kwie 2008, o 08:15

Post »

Iwonko ja też siedzę w domu, wywiesiłam pranie bo pokazało się słońce ale rano jeszcze popadało i wszędzie mokro i kapie woda.Może jutro uda się coś porobić w ogrodzie.Zastanawiamy się nad zakupem dmuchawy do liści bo te ilości nas wykańczają.
Awatar użytkownika
IWONA1311
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Widzisz Jolu Wy się zastanawiacie nad dmuchawą do liści a ja się zastanawiam skąd by ich tu trochę wziąć bo by się przydało na zimę :;230
Awatar użytkownika
E-mienta
500p
500p
Od: 21 mar 2011, o 18:22

Post »

hehe... co ogrodnik to inne problemy. Iwona po liście to do mnie :;230 ja mam nadmiar, a i tak wszystkie jeszcze nie opadły. Kompostownik powiększył swoją objętość kilkakrotnie i M się wkurza, że śmietnik się robi. Trochę słusznie - uważa ze za dużo mam roślin jednorocznych które trzeba teraz z rabat usunąć. A tu jeszcze liście, trawa,...
Jolu pozwól, ze Ci podszepnę (Iwona, wybacz, że u Ciebie, ale skoro temat tu padł...;-)), jeśli będziesz zaopatrywać się w dmuchawę to warto z funkcja odkurzacza, zwróć uwagę by była LEKKA, lub tak skonstruowana by dało sie jeździć po podłożu. Zakupiłam taka po kolejnym sezonie "wybierania" liści z kamyczków i żwiru. Urządzenie się sprawdza, ale jest cieżkie i nie wygodne w obsłudze.
Buziole, oby jeszcze aura pozwoliła nam uprzątnąć te liście ( a nie breje z nich).
Pozdrawiam Ewa
Spis treści, Życie po życiu - 2014 - Aktualny
"Ludzie posłuszni żyją, aby spełniać oczekiwania innych. Nieposłuszni realizują swoje marzenia..."
Awatar użytkownika
Dana58
200p
200p
Od: 22 lip 2012, o 22:18

Post »

IWONA1311 pisze: ja się zastanawiam skąd by ich tu trochę wziąć bo by się przydało na zimę :;230
Każdą ilość Iwonko, możemy nawet podrzucić po drodze. Może igieł potrzebujesz :?: ... :wit
Awatar użytkownika
IWONA1311
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ewa dzięki ale do Ciebie po liście to troche za daleko. Ja na razie nie mam takiego problemu z przepełnieniem kompostownika, bo niewiele do wyrzucenia, a część jednorocznych to chyba i tak pójdzie do spalenia, a może ich użyję zamiast liści???
Danusiu o przyjechaniu po igły do Was juz myślałam, bo przydałoby się wyściółkować borówki, ale nie bardzo mam kiedy, a jeśli mielibyście ochotę zjechać do mnie to bardzo zapraszam nawet bez igieł ;:108
Awatar użytkownika
promyk
200p
200p
Od: 18 kwie 2011, o 22:02

Post »

Witaj Iwonko ale ruch u Ciebie... możesz wyjaśnić o co chodzi z tymi igłami i ściółkowaniem borówek tzn w jakim celu to się robi... bo mam u siebie jedną to może i swoją by podsypała bo igieł się trochę znajdzie....
Staraj się dojrzeć promyk światła tam, gdzie inni widzą tylko ciemności.
Pozdrowienia z Doliny Wieprza - Sylwia
Promyczkowy przed ogródek
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”