Już nie mogę doczekać się wiosny
Leśny ogród Moni68 cz.1
- giga45
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 28 lut 2008, o 12:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Moniu kochana, a gdzie idziesz sadzić??
ja taka zielona, więc się mi nie dziw, że będę Ciebie zasypywała pytaniami.

Obie rośliny cudne. Pierwszą nazwę znam ale nic a nic o niej nie wiem, a druga to juz dla mnie ciemna magia? I gdzie takie cuda sie kupuje???
Czytałam, że Jadzia szuka innego koloru pierwszej??
ja taka zielona, więc się mi nie dziw, że będę Ciebie zasypywała pytaniami.

Obie rośliny cudne. Pierwszą nazwę znam ale nic a nic o niej nie wiem, a druga to juz dla mnie ciemna magia? I gdzie takie cuda sie kupuje???
Czytałam, że Jadzia szuka innego koloru pierwszej??
-
Monia68

- Od: 25 wrz 2007, o 18:21
Kochana, odpowiadam Ci i znikam, bo mnie zwolnią od 1- go
Mam duży zadaszony taras, więc tam będę sadzić, przynajmniej śnieg nie będzie mi na głowę padał
To rośliny domowe.
Na pierwszym zdjęciu jest Eucomis bicolor. To roślina cebulowa, sadzi się ją wiosną i wykopuje jesienią. Zimą przechowuje się cebule lekko przysypane piaskiem lub trocinami w temperaturze 5-8 st. Są jeszcze dwie inne odmiany, polujemy na nie z Jadzią
Na drugim zdjęciu jest jakaś odmiana lawendy francuskiej. To prezent od M, żadnej etykiety przy niej nie było, więc nic bliższego na jej temat powiedzieć nie mogę.
98% roślin, które posiadam, kupiłam w swoim sklepie ogrodniczym. Reszta to zamówienia internetowe i prezenty od miłych forumowych Przyjaciółek
Mam duży zadaszony taras, więc tam będę sadzić, przynajmniej śnieg nie będzie mi na głowę padał
Na pierwszym zdjęciu jest Eucomis bicolor. To roślina cebulowa, sadzi się ją wiosną i wykopuje jesienią. Zimą przechowuje się cebule lekko przysypane piaskiem lub trocinami w temperaturze 5-8 st. Są jeszcze dwie inne odmiany, polujemy na nie z Jadzią
Na drugim zdjęciu jest jakaś odmiana lawendy francuskiej. To prezent od M, żadnej etykiety przy niej nie było, więc nic bliższego na jej temat powiedzieć nie mogę.
98% roślin, które posiadam, kupiłam w swoim sklepie ogrodniczym. Reszta to zamówienia internetowe i prezenty od miłych forumowych Przyjaciółek
-
x-d-a
-
Monia68

- Od: 25 wrz 2007, o 18:21
Dalo, dziękuję za piękne życznia
Mam kilka takich wymarzonych miejsc: Etiopia- ze względu na koptyjskie dziedzictwo, Tybet, Syberia i Alaska. Marzę też o rejsie z Islandii przez Grenlandię do północnej Kanady. Niestety, to już trochę droga impreza, bo 1000 USD dziennie od osoby...
Teresko, łabędzie słodkie, dziękuję

Teresko, łabędzie słodkie, dziękuję