Ogród Andzi cz.3

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogród Andzi cz.3

Post »

Aniu szałwię wysiałam i mam kilka sporych siewek,duże już liście mają ;:333
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 kwie 2012, o 18:56

Post »

Aha, no ale i tak ten modrzew ładnie wygląda. Chciałabym wierzbę Hakuro tak prowadzić. U innych bujnie rośnie u mnie coś nie bardzo. Tzn nie marnieje ale nie szaleje z rozrostem. Mimo, że tnę ją naprawdę nisko. Mam na pniu, marzy mi się taka parasolka. Póki co, pędy sterczą do góry. Ale będziesz mieć poziomek. U mnie wyłazi kalafior i brokuł. Pomidory milczą jak zaklęte.
Awatar użytkownika
Andzia84
1000p
1000p
Od: 23 sty 2014, o 15:51

Post »

Aniu dziękuję za fotki wierzby ;:196 Trudno zobaczyć jej pokrój i jako całość w internecie. Zazwyczaj widać tylko staśmione gałązki. Myślałam, ze ona jest mniejsza ;:202 Zdecydowanie mniejsza ;:202 Ja swoją posadziłam z założeniem, ze nie przekroczy 1,5 na 1,5 metra ;:306 Chyba muszę ją gdzieś przeprowadzić, tylko gdzie? Albo silnie ciąć, ale wtedy pewnie nici ze staśmionych gałązek? Co tu zrobić..hm.. ;:130
Awatar użytkownika
kasia100780
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 lip 2014, o 16:39
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Pięknie u Ciebie. Zazdroszczę tak dojrzałego ogrodu ;:215
Awatar użytkownika
mati1999
1000p
1000p
Od: 3 maja 2013, o 13:17

Post »

Ale pięknie :!:
Aniu nie uwierzysz ale te twoje nasiona przyjechały ! Dopiero teraz , wczoraj posiałem :;230 ;:196 jeszcze raz dziękuję !!!
Awatar użytkownika
Anna11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2009, o 17:24

Post »

Ania ;:167 to teraz czekamy na kwiaty ;:333

Madziu ;:196 wierzby chyba nie da się prowadzić w formie parasolki, raczej można ją przycinać w kulę. Kalafiora i brokuła od jakiegoś czasu nie sadzę, kiedyś podczas obgotowywania zaczęły wypływać gąsienice...trzeba przez cały sezon pilnować żeby się nie rozmnażały w środku pomiędzy różyczkami :roll: Pomidory raczej szybko kiełkują, może nasiona są złe :?:

Aniu ;:3 wierzba przez pierwsze trzy lata jest niewielka, później trudno nad nią zapanować...najlepiej od początku wyprowadzić ją na jednym pniu, przycinana od początku od dołu...zacznie rosnąć do góry, w górze nie będzie przeszkadzać...staśminoe pędy na pewno będą, o to się nie martw...w tym roku grube gałęzie zostały wycięte u dołu, przejście całkiem zarosło.

Kasiu ;:167 nie ma czego zazdrościć, czas szybko płynie...z sezonu na sezon wszystko rośnie, porównać można na fotografiach robionych co roku...u Ciebie też tak będzie. Najwolniej rosną drzewa liściaste, iglaste...powinno się je sadzić jako pierwsze, ogród zaczynany było od roślin jednorocznych i bylin...brakuje szkieletu z drzew, powoli rosną ale do pełnego wzrostu potrzebują jeszcze dużo czasu.

Mati ;:167 to się poczta spisała :;230 ponad trzy miesiące nasiona szły zwykłym listem...córka się pytała czy na Marsie mieszkasz ;:306

Kilka letnich foto z życzeniami Wesołych Świąt ;:167 ;:196

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
mati1999
1000p
1000p

Post »

Jeśli już coś to na innych skałach kontynetalnych :;230
Przeciez adres ci dałem trzeba bylo sprawdzic :lol:
Ale wszysztko zasiane ! Ide zob. Czy kielkują :D
Awatar użytkownika
Anna11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Mati :wit jeszcze za wcześnie, pisałeś że nasiona zostały dopiero wysiane :;230 zastanawiam się tylko czy niektórych nie trzeba było stratyfikować...gdyby coś nie skiełkowało, zadołuj doniczkę w ogrodzie i zostaw w spokoju...nieraz sadzonki pokazują się dopiero w następnym roku.

Świecznica
Obrazek

Obrazek

Miodunka
Obrazek

Brunera Variegata
Obrazek

Brunera
Obrazek

Obrazek

Orlik
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Pierwiosnek
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
zeberka4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 sty 2009, o 17:25

Post »

Piękne ujęcia, pięknych roślin ;:167
Miło się ogląda ;:333
Awatar użytkownika
iwwa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 sty 2013, o 18:46

Post »

Aniu, ale u Ciebie pieknie ! Fajne fotki porobiłaś, od razu jestem optymistycznie nastawiona na pogodę w przyszłym tygodniu. Jak u Ciebie takie rzeczy się dzieją , znaczy wiosna jest, tylko trzeba ją przywołać ;:3 ;:3 ;:3
Świetny ogród, już nie mogę się doczekać, co będzie dalej :tan
wątek aktualny Ogródek Asi- cz 3
Awatar użytkownika
jola1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 kwie 2008, o 08:15

Post »

Aniu jestem przekonana że przykrywasz swoje roślinki kołderką na noc.
U mnie dopiero teraz wykluwa się tojad a Ty już dawno pokazywałaś swojego, u Ciebie już spora świecznica a u mnie nic nie widać, wczoraj zaglądałam do nich a mieszkamy tak blisko.
DTJ_1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 lis 2013, o 15:50
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Aniu ale piękną sesję zaserwowałaś, rabaty świetnie się prezentują, teraz tylko ;:3 i czekamy na kwitnienia :D .
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54

Post »

Cieszą maluszki wychodzące z ziemi. Co dzień coś nowego mnie zaskakuje. A rojniki....jak ich nie kochać.
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Anna11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

zeberka4 ;:3 dziękuję ;:196 kojarzę Cię z wątku sprzedażowego :) Foto jakoś wychodzi, raz lepiej raz gorzej...aparat do końca nie jest jeszcze opanowany :oops:

Asiu ;:196 wiosna już jest od wczoraj, potwierdzam oficjalnie...wczoraj widziałam lecące bociany, szpaki też przyleciały. Kawki zaczynają zasiedlać nie używany komin. Dzikie gołębie też już są, siadają na modrzewiu i hu, hu...wydają odgłosy zakochanej pary ;:173
Trawa się zieleni, na drzewach nabrzmiewają pąki. Dzisiaj nawet można było od południa popracować w ogrodzie. W końcu tawuła została przesadzona na inne miejsce, na miejscu tawuły została posadzona róża pnąca.

Jolka ;:167 w tym roku tylko róże miały kopczyki, inne rośliny dały sobie doskonale radę nie okryte. W tym roku bardzo wcześnie ziemia została zruszona przy roślinach, chyba tylko dlatego szybciej wyszły z ziemi. Żywopłot też zaczyna spełniać swoje zadanie, jest mniej wietrznie...rośliny mają cieplej.

Dorotko :wit zimne dni spowalniają kwitnienie, wszystko rośnie ale bardzo wolno...może w końcu zrobi się lepsza aura, kwitnących kwiatów jest jeszcze bardzo mało :roll:

Małgosiu ;:3 rojniki zmieniają kolor z zimowego na letni, rozetki są też coraz większe...w tym roku widać jak się zagęściły, prawdopodobnie trzeba będzie je przerzedzić. W niektórych miejscach zostały puste place, chyba coś wypadło po zimie...zimne wiatry wiały, całą zimę na skalniaku nie było śniegu. Pod koniec miesiąca się okaże.

Przy oczku jest jeszcze pusto, funkie dopiero wystawiają kiełki z ziemi...za kilka tygodni nie będzie widać ziemi ;:108
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Hortensja
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
mati1999
1000p
1000p

Post »

Ah za pare tygodni to dopiero się bedzie dziać u ciebie ;:oj :!:
Oprócz tej zieleni ;:167 zauważyłem róze przy bukszpanie co to za ...?
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”