Ogród Andzi cz.3
- Annes 77
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 6 maja 2008, o 19:11
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ogród Andzi cz.3
Aniu szałwię wysiałam i mam kilka sporych siewek,duże już liście mają 

-
- Od: 12 kwie 2012, o 18:56
Aha, no ale i tak ten modrzew ładnie wygląda. Chciałabym wierzbę Hakuro tak prowadzić. U innych bujnie rośnie u mnie coś nie bardzo. Tzn nie marnieje ale nie szaleje z rozrostem. Mimo, że tnę ją naprawdę nisko. Mam na pniu, marzy mi się taka parasolka. Póki co, pędy sterczą do góry. Ale będziesz mieć poziomek. U mnie wyłazi kalafior i brokuł. Pomidory milczą jak zaklęte.
- Andzia84
- 1000p
- Od: 23 sty 2014, o 15:51
Aniu dziękuję za fotki wierzby
Trudno zobaczyć jej pokrój i jako całość w internecie. Zazwyczaj widać tylko staśmione gałązki. Myślałam, ze ona jest mniejsza
Zdecydowanie mniejsza
Ja swoją posadziłam z założeniem, ze nie przekroczy 1,5 na 1,5 metra
Chyba muszę ją gdzieś przeprowadzić, tylko gdzie? Albo silnie ciąć, ale wtedy pewnie nici ze staśmionych gałązek? Co tu zrobić..hm.. 

Zbudowałam dom, urodziłam syna, czas posadzić drzewo 
Gdzieś tam na końcu świata...mój raczkujący ogródek
Gdzieś tam na końcu świata cz.2

Gdzieś tam na końcu świata...mój raczkujący ogródek
Gdzieś tam na końcu świata cz.2
- kasia100780
- Od: 31 lip 2014, o 16:39
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Pięknie u Ciebie. Zazdroszczę tak dojrzałego ogrodu 

- mati1999
- 1000p
- Od: 3 maja 2013, o 13:17
Ale pięknie
Aniu nie uwierzysz ale te twoje nasiona przyjechały ! Dopiero teraz , wczoraj posiałem
jeszcze raz dziękuję !!!

Aniu nie uwierzysz ale te twoje nasiona przyjechały ! Dopiero teraz , wczoraj posiałem

Ania
to teraz czekamy na kwiaty
Madziu
wierzby chyba nie da się prowadzić w formie parasolki, raczej można ją przycinać w kulę. Kalafiora i brokuła od jakiegoś czasu nie sadzę, kiedyś podczas obgotowywania zaczęły wypływać gąsienice...trzeba przez cały sezon pilnować żeby się nie rozmnażały w środku pomiędzy różyczkami
Pomidory raczej szybko kiełkują, może nasiona są złe
Aniu
wierzba przez pierwsze trzy lata jest niewielka, później trudno nad nią zapanować...najlepiej od początku wyprowadzić ją na jednym pniu, przycinana od początku od dołu...zacznie rosnąć do góry, w górze nie będzie przeszkadzać...staśminoe pędy na pewno będą, o to się nie martw...w tym roku grube gałęzie zostały wycięte u dołu, przejście całkiem zarosło.
Kasiu
nie ma czego zazdrościć, czas szybko płynie...z sezonu na sezon wszystko rośnie, porównać można na fotografiach robionych co roku...u Ciebie też tak będzie. Najwolniej rosną drzewa liściaste, iglaste...powinno się je sadzić jako pierwsze, ogród zaczynany było od roślin jednorocznych i bylin...brakuje szkieletu z drzew, powoli rosną ale do pełnego wzrostu potrzebują jeszcze dużo czasu.
Mati
to się poczta spisała
ponad trzy miesiące nasiona szły zwykłym listem...córka się pytała czy na Marsie mieszkasz
Kilka letnich foto z życzeniami Wesołych Świąt

Madziu

Aniu

Kasiu

Mati

Kilka letnich foto z życzeniami Wesołych Świąt

- mati1999
- 1000p
Jeśli już coś to na innych skałach kontynetalnych
Przeciez adres ci dałem trzeba bylo sprawdzic
Ale wszysztko zasiane ! Ide zob. Czy kielkują

Przeciez adres ci dałem trzeba bylo sprawdzic

Ale wszysztko zasiane ! Ide zob. Czy kielkują

Mati
jeszcze za wcześnie, pisałeś że nasiona zostały dopiero wysiane
zastanawiam się tylko czy niektórych nie trzeba było stratyfikować...gdyby coś nie skiełkowało, zadołuj doniczkę w ogrodzie i zostaw w spokoju...nieraz sadzonki pokazują się dopiero w następnym roku.
Świecznica

Miodunka

Brunera Variegata

Brunera

Orlik

Pierwiosnek

Świecznica

Miodunka

Brunera Variegata

Brunera

Orlik

Pierwiosnek

- zeberka4
- Od: 10 sty 2009, o 17:25
Piękne ujęcia, pięknych roślin
Miło się ogląda

Miło się ogląda

- iwwa
- Od: 27 sty 2013, o 18:46
Aniu, ale u Ciebie pieknie ! Fajne fotki porobiłaś, od razu jestem optymistycznie nastawiona na pogodę w przyszłym tygodniu. Jak u Ciebie takie rzeczy się dzieją , znaczy wiosna jest, tylko trzeba ją przywołać
Świetny ogród, już nie mogę się doczekać, co będzie dalej

Świetny ogród, już nie mogę się doczekać, co będzie dalej

wątek aktualny Ogródek Asi- cz 3
- jola1
- Od: 4 kwie 2008, o 08:15
Aniu jestem przekonana że przykrywasz swoje roślinki kołderką na noc.
U mnie dopiero teraz wykluwa się tojad a Ty już dawno pokazywałaś swojego, u Ciebie już spora świecznica a u mnie nic nie widać, wczoraj zaglądałam do nich a mieszkamy tak blisko.
U mnie dopiero teraz wykluwa się tojad a Ty już dawno pokazywałaś swojego, u Ciebie już spora świecznica a u mnie nic nie widać, wczoraj zaglądałam do nich a mieszkamy tak blisko.
-
- Od: 14 lis 2013, o 15:50
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Aniu ale piękną sesję zaserwowałaś, rabaty świetnie się prezentują, teraz tylko
i czekamy na kwitnienia
.

-
- Od: 20 sty 2013, o 10:54
Cieszą maluszki wychodzące z ziemi. Co dzień coś nowego mnie zaskakuje. A rojniki....jak ich nie kochać.
zeberka4
dziękuję
kojarzę Cię z wątku sprzedażowego
Foto jakoś wychodzi, raz lepiej raz gorzej...aparat do końca nie jest jeszcze opanowany
Asiu
wiosna już jest od wczoraj, potwierdzam oficjalnie...wczoraj widziałam lecące bociany, szpaki też przyleciały. Kawki zaczynają zasiedlać nie używany komin. Dzikie gołębie też już są, siadają na modrzewiu i hu, hu...wydają odgłosy zakochanej pary
Trawa się zieleni, na drzewach nabrzmiewają pąki. Dzisiaj nawet można było od południa popracować w ogrodzie. W końcu tawuła została przesadzona na inne miejsce, na miejscu tawuły została posadzona róża pnąca.
Jolka
w tym roku tylko róże miały kopczyki, inne rośliny dały sobie doskonale radę nie okryte. W tym roku bardzo wcześnie ziemia została zruszona przy roślinach, chyba tylko dlatego szybciej wyszły z ziemi. Żywopłot też zaczyna spełniać swoje zadanie, jest mniej wietrznie...rośliny mają cieplej.
Dorotko
zimne dni spowalniają kwitnienie, wszystko rośnie ale bardzo wolno...może w końcu zrobi się lepsza aura, kwitnących kwiatów jest jeszcze bardzo mało
Małgosiu
rojniki zmieniają kolor z zimowego na letni, rozetki są też coraz większe...w tym roku widać jak się zagęściły, prawdopodobnie trzeba będzie je przerzedzić. W niektórych miejscach zostały puste place, chyba coś wypadło po zimie...zimne wiatry wiały, całą zimę na skalniaku nie było śniegu. Pod koniec miesiąca się okaże.
Przy oczku jest jeszcze pusto, funkie dopiero wystawiają kiełki z ziemi...za kilka tygodni nie będzie widać ziemi

Hortensja

Asiu

Trawa się zieleni, na drzewach nabrzmiewają pąki. Dzisiaj nawet można było od południa popracować w ogrodzie. W końcu tawuła została przesadzona na inne miejsce, na miejscu tawuły została posadzona róża pnąca.
Jolka

Dorotko

Małgosiu

Przy oczku jest jeszcze pusto, funkie dopiero wystawiają kiełki z ziemi...za kilka tygodni nie będzie widać ziemi

Hortensja

- mati1999
- 1000p
Ah za pare tygodni to dopiero się bedzie dziać u ciebie
Oprócz tej zieleni
zauważyłem róze przy bukszpanie co to za ...?

Oprócz tej zieleni