Ogród w słońcu

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Ogród w słońcu

Post »

Podoba mi się podejście Beaty-tak rób i nie przejmuj się gadaniem :D
Venrosa w zeszłym roku bujnęła się na dobre 180 cm, jeśli nie więcej :D Posadziłam ją ze względu na zapach i nie zawiodłam się.
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
Ruda_Zaba
1000p
1000p
Od: 28 cze 2012, o 19:29
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Ja do towarzystwa mojej Nostalgii dosadziłam w akcie desperacji pomidorki koktajlowe, bo rośnie prawie solo :;230
Chusteczka na R.O.D <-- wątek ogólny
róże na chusteczce <-- wątek różany
Awatar użytkownika
nifredil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 mar 2012, o 23:21
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Dzięki dziewczyny ;:4 a hasło od Beatki zwala mnie z fotela..że ja wcześniej tego nie znałam ;:306 Ewo, nawet mi nie mów że Venrosa to taki ogrom jest :shock: . Już ma spokojnie ponad metr i myślałam (może bardziej- miałam nadzieję), że to jej szczytowa forma :roll: A może to i lepiej..zasłoni mnie przed wścibskimi oczyskami :twisted:
Żabko, ty mi nawet nie mów. Widziałam w programie Maja w ogrodzie takie rozwiązanie. Kobieta sadziła pomidory w całym ogrodzie obok roślin ozdobnych i wyglądało to genialnie..Chciałam w tym roku obrzeża robić z koktajlówek, ale eM popatrzył na mnie takim wzrokiem jak na szaleńca i przeniosłam pomidorki na grządkę :lol:
Aneczko, ja domyślam się, że to zazdrość przemawia, jak zaczynałam, wsadzać rośliny to był śmiech, że na takiej patelni to mi nic nie urośnie. Potem było, że na tej powierzchni nic nie będzie widać jak zrobię busz, bo rośliny z przodu zasłonią te z tyłu. Rabata w najszerszym miejscu ma 3 m. A ja uparcie nasadziłam wszystko rozmiarowo jak w amfiteatrze i teraz wygląda to świetnie..trochę to pracy kosztowało, ale zaczynam widzieć efekt końcowy ;:173 Ech, najlepiej faktycznie olać wszystko i robić swoje :roll:
Marto, Syringa, dzięki wam za komentarze. To bardzo motywujące kiedy komuś podoba się to co pokazuję..Mimo że jeszcze tyle do zrobienia.
Iwonka, czasem mam taką ochotę iść w zaparte. Wiesz ktoś ci mówi, że kupę kasy wydajesz na róże a ty na to "no fakt, a z drugiej strony zmieści mi się jakieś 30 szt..pasuje zacząć kupować" ;:306 :;230 Nie wiem tylko czy nie przysporzyłabym sobie więcej zawiści ;:224 Swoją drogą licząc tak na "czuja" to faktycznie powinnam zmieścić jeszcze z 30 róż ;:183 gdyby tylko mój eM miał czas na murowanie obrzeży ;:124
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

Sadź róże i już :D Dla zmylenia przeciwnika etapami, a wybieranie jest tak przyjemne, że można długo szukać :D
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
ann_30
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2012, o 10:36

Post »

Sabinko dobrze Cię rozumiem bo i ja spotykałam się z różnymi opiniami na temat mojego ogrodomaniactwa.Najważniejsze to po prostu robić swoje i puszczać takie uwagi mimo uszu.Wczoraj zapytałam mojego męża czy nie jest zły o to,że dokupuję i dosadzam ciągle nowe rośliny a on mi odpowiedział: "Jak ciebie to cieszy to mnie też".Jego opinia jest dla mnie najważniejsza i reszta się nie liczy ;:108
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44

Post »

Ruda_Zaba pisze:Ja do towarzystwa mojej Nostalgii dosadziłam w akcie desperacji pomidorki koktajlowe, bo rośnie prawie solo :;230
Lepszy pomidorek koktajlowy obok jak lawenda u sąsiada. :;230

I ja muszę zapamiętać to powiedzenie. Jest super!
Awatar użytkownika
Ruda_Zaba
1000p
1000p
Od: 28 cze 2012, o 19:29
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

O widzicie - eureka, dam jej po prostu białe towarzystwo :D Dzięki za podsuniecie pomysłu ;)
Chusteczka na R.O.D <-- wątek ogólny
róże na chusteczce <-- wątek różany
Awatar użytkownika
stasia_ogrod
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2011, o 16:48

Post »

Sabinko, głowa do góry ;:215 ci zazdrośnicy z biegiem czasu zaczną odgapiać i też będą upiększać swój świat ;:306 a Ty będziesz dla nich guru.
Twoje ostróżki już jesienią pokarzą swoje oblicza i mam nadzieję, że się pochwalisz. ;:224
Powojnikami się nie zrażaj, to na początku tak wygląda, jak przestaniesz stale o nich myśleć, to wtedy dadzą czadu. ;:oj
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Sabinko wiele róź mi zmarzło pamiętnej zimy,ale wcale mnie ta poraźka nie zniechęciła.
Jubilee Celebration ładnie Ci zakwitła :uszy Moja juz przekwitła,ale na szczęście powtarza,więc to kwestia czasu.
Moźe jestem czasami złośliwa,ale jak ktos ironizuje na temat mojej pasji ja nie jestem dłuzna i mówie,ze nie palę i moge sobie pozwolić na moje hobby,jakze zdrowe,miłe i pachnące...i cisza zapada :wink:
U mnie slaba pogoda,zimno,nie byłam juz z 5 dni na działce i tęsknię ;:185
Awatar użytkownika
MariaWy
1000p
1000p
Od: 3 lip 2011, o 22:12

Post »

Sabinko piękne te Twoje faworytki ;:215 ale i pozostałe są cudowne .
heliofitka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2010, o 11:02

Post »

Nie mam problemu z zawiścią, bo praktycznie mało kto zagląda do mojego ogrodu.
Znajomi zazwyczaj skupiają się na żarciu (grill), a sąsiadki mają podobnego fioła, jak ja.
Nie przejmuj się, bo zazdrość istnieje od zawsze i tego nie zmienisz ;:168 a róże masz fantastyczne i o to przecież chodzi ;:333
Pozdrawiam Iwona
Domowe Ogród
Spis treści
Awatar użytkownika
nifredil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 mar 2012, o 23:21

Post »

witajcie. Pozwólcie że odpowiem wam zbiorowo:
Fajnie jest mieć takie miejsce, gdzie można pochwalić się swoją pasją. Spotkać ludzi, którzy myślą podobnie, choćby to było spotkanie wirtualne. Nikt cię nie ocenia i nie wytyka każdej sadzonki :roll: Już nawet łapię się na tym, że jak coś przekopuję czy ogólnie robię coś na swojej rabacie, na pytania męża dlaczego tak a nie inaczej odpowiadam "bo tak dziewczyny mówiły". -No jakie dziewczyny? - No dziewczyny z forum :lol:
Dzięki wszystkim ;:196 "W kupie siła" ;:306
tak jak wiele osób przewidywało - zaczęło dzisiaj padać. Może to i lepiej bo moje spojówki ledwo znosiły ostatnie pylenia i chodzę jak wampir :evil: a na dokładkę idę na wesele w tą sobotę i chyba nie muszę wspominać jak będę wyglądała.. oczy pod kolor kiecy :;230 taki nowy trend ;:306 Dodatkowo kilka róż zaczęła atakować czarna plamistość..liście te najbliżej ziemi są dosłownie usłane czarnymi kropkami. Czy jest na to jakiś oprysk? najlepiej taki który działa też na inne choróbska, bo wyszukałam też biały nalot na Chopinie ;:223
Póki co wszystko dzielnie się trzyma, ale po tych deszczach hmn..wolę nie krakać :roll:

Zdjęcia zacznę od First Lady..jest jakaś taka żarówiasta (w rzeczywistości bardziej daje po oczach)..ale i tak piękna

Obrazek

Obrazek

Chopin..ciekawe czy zdąży zakwitnąć zanim go choróbsko zje..

Obrazek

Comte de Chambord powtarza kwitnienie..

Obrazek

Czy Lady Emma Hamilton zwiesza główki? Oto zdjęcie całości..delikatnie zwieszone..

Obrazek

..ale nie tak jak Jubilee Celebration..podwiązałam ją żeby jako tako wyglądała ;:224

Obrazek

U Ani Sweety zachwyciłam się Kronenbourg..wyglądała czarownie i dostojnie..ja do swojej nie byłam przekonana, aż do rozkwitu..Zobaczcie, czy ktokolwiek powiedziałby że to ta sama róża którą mam w awatarze. W tym roku zakwitła zdecydowanie na czerwono ;:oj

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Monika rozpoczyna kolejną serię kwitnień

Obrazek

Nostalgie niezniszczalne rażą nadal swoją czerwienią

Obrazek

ktoś może wie co to może być za maluszek? Kwiatuszki bardzo drobne, podobno ma być pnąca, praktycznie bez zapachu

Obrazek

Obrazek

Ostatni jaskier w sezonie..one nie powtarzają, prawda?

Obrazek

lawenda, posadzona obok jako jakaś chora sadzonka, bo dziwnie się wybarwiała..okazało się, że jest biała ;:173

Obrazek

Obrazek

zakwitł OBIowy powojnik..

Obrazek

i zaczęła upragniona vanilka

Obrazek

a już niedługo pokaz dadzą juki

Obrazek

Proszę państwa, sezon liliowy uważam za otwarty

Obrazek

Obrazek

Obrazek

zaczęła pięknie..

Obrazek

po dłuższej ekspozycji na słońcu już nie wygląda tak fajnie

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44

Post »

Sabinko piękny ten OBIowy powojnik. Wiesz, że on nie zimuje w gruncie?
Podoba Ci się biała lawenda? Ja chętnie upoluję jeszcze różową. :D
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
stasia_ogrod
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2011, o 16:48

Post »

Cudowne różyczki i kolekcja lilii zachwycająca. ;:138 ;:138
Aneczka ma rację, on nie zimuje w gruncie tylko w ogrodzie zimowym pod szkłem, wtedy kwitnie II / III ;:222
To powojnik Sieboldii wytrzymuje do -12*C jak go będziesz uprawiać w donicy a na zimę schowasz do chłodnego pomieszczenia to zakwitnie właśnie teraz VI-IX / X jest wys. do 4m. cięcie grupa 2/3.
Może przydadzą Ci się te informacje. Jest śliczny, ale ja nie mam go gdzie przechować, choć kiedyś go szukałam. ;:108
Pozdrawiam milutko i słonecznie, bo właśnie przestało padać. ;:3
iwonaPM
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 13 sie 2011, o 18:01

Post »

Sabinko przepiękne różyczki , chyba przestanę odwiedzać ogrody bo moja choroba się pogłębia z dnia na dzień :wink:
Ja też zastanawiałam się nad białą lawendą na nową rabatkę ,ale stwierdziłam , że może być za monotonnie choć z niebieską też tak będzie ;:306
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”