Ogródek Robaczka cz.12
- Alania
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 17 lip 2008, o 21:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ogródek Robaczka cz.12
Piękne łupy, Kasiu
Gratuluję nagrody i powojnika, na którego mam chrapkę od miesiąca, ale brak pomysłu na kolejne pnącze studzi moje zapały 
- ewamaj66

- Od: 19 lut 2011, o 16:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Uśmiałam się, kiedy przeczytałam o wygranej-szczęściara
Żałuję, że Poznań jest trochę za bardzo oddalony, żebym mogła się wybrać. Mieszkam w zimnym miejscu i daleko od wszystkiego 
- korzo_m

- Od: 17 kwie 2006, o 10:14
Kasiu to się nazywa mieć szczęście. Gratuluję wygranej. Pięknie suweniry, wszystkie znajdą miejsce w ogrodzie.
-
andrzejek

- Od: 17 sie 2010, o 11:45
Kasiu ,ale łupów zdobyłaś na Gardenii
Mały zapas nawozów się przyda i będzie więcej kasy na nowe róże
Mały zapas nawozów się przyda i będzie więcej kasy na nowe róże
- e-genia

- Od: 5 wrz 2008, o 19:01
Kasiu wiaderko super bardzo by się mojej wnusi Amelce spodobało , do tego łopatka , pewnie wiele roślin by mi wykopała .

- aguskac

- Od: 9 kwie 2007, o 22:28
Słodkie jest to wiaderko!!
Łupów przywiozłaś - hoho!! Zazdroszczę też wszystkich wrażeń, zapachów, nowych pomysłów... Teraz pewnie zastanawiasz się gdzie co wykorzystać
Łupów przywiozłaś - hoho!! Zazdroszczę też wszystkich wrażeń, zapachów, nowych pomysłów... Teraz pewnie zastanawiasz się gdzie co wykorzystać
- Maska

- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Kasiu jakie śliczne prezenty większość przydatna ale wiadereczko słodkie, a mnie najbardziej spodobały się koszyczki
bo ja kochać wiklinę wisteria wisi na 39 str. 
Kasiu, jeszcze raz gratulacje!!! Szczęściara! Ale masz tych gratisów, nawet nie widziałam tego
Ja dzisiaj wysadzam pół ogrodu i sadzę cisy
Piękną mamy pogodę!!! Lecę dalej do ogródka, pewnie Ty też działasz w swoim 
Kasiu, gratuluję zakupów i produktów zdobycznych. Satysfakcja z mile spędzonego czasu - bezcenna.
Pozdrawiam cieplutko
Pozdrawiam cieplutko
-
MaGorzatka
- Konto usunięte na prośbę.
- Od: 20 sty 2011, o 17:43
Kasiu - piękne łowy!
A ja się czepię glicynii, dobrze? Napisałaś:
wymagają silnego cięcia na przełomie lipca i sierpnia. Wtedy też pojawia się drugie kwitnienie, przy sprzyjających warunkach, choć mniej obfite. Silne cięcie - nad 4-5 pąkiem tegorocznego przyrostu - jest konieczne, gdyż dopiero po wykonaniu tego zabiegu roślina zawiązuje jesienią pąki kwiatowe.
Pod koniec lutego należy przyciąć pędy nad 2-3 pąkiem
Mam glicynię, którą w pierwszym roku pies przegryzł jakieś pół metra nad ziemią, więc było pozamiatane. W drugim roku urosła już bez przeszkód, ale jeszcze nie kwitła. Jest więc patykiem wysokim na 2 metry, no pojedynczym pędem.
Mam ją przyciąć teraz tak nisko nad ziemią? Przecież M. mnie zabije!
A ja się czepię glicynii, dobrze? Napisałaś:
wymagają silnego cięcia na przełomie lipca i sierpnia. Wtedy też pojawia się drugie kwitnienie, przy sprzyjających warunkach, choć mniej obfite. Silne cięcie - nad 4-5 pąkiem tegorocznego przyrostu - jest konieczne, gdyż dopiero po wykonaniu tego zabiegu roślina zawiązuje jesienią pąki kwiatowe.
Pod koniec lutego należy przyciąć pędy nad 2-3 pąkiem
Mam glicynię, którą w pierwszym roku pies przegryzł jakieś pół metra nad ziemią, więc było pozamiatane. W drugim roku urosła już bez przeszkód, ale jeszcze nie kwitła. Jest więc patykiem wysokim na 2 metry, no pojedynczym pędem.
Mam ją przyciąć teraz tak nisko nad ziemią? Przecież M. mnie zabije!
- Lukrecja
- 1000p

- Od: 31 maja 2009, o 07:38
Robaczku Robaczku, łupy jak się patrzy! Zwłaszcza, że przydatne. Bardzo żałuję, że do Poznania tak daleko... oj przydałyby się takie targi bliżej południa. Pozdrawiam niedzielnie! 
- magenta

- Od: 31 mar 2010, o 19:18
- Kontakt:
Kasiek przeżycia godne pozazdroszczenia, no i wygrana nagroda! To dopiero były emocje
Zakupy jak widzę też udane, jak wygląda "to" do formowania bukszpanów?
Mam też pytanko, jak wyglądają twoje agapanty, moje dziś komisyjnie wniesione do domu i nawiezione
Mają listki tak na 20 cm.
Mam też pytanko, jak wyglądają twoje agapanty, moje dziś komisyjnie wniesione do domu i nawiezione
- robaczek_Poznan

- Od: 30 sty 2012, o 23:42
Witajcie!
Wczorajsze bieganie po halach Gardenii i wynoszenie łupów do auta na parkingu chyba dało mi w kość, bo dzisiaj jestem przeziębiona..Nie przeszkodziło mi to jednak w spędzeniu kilku godzin w ogrodzie...
Udało mi się przyciąć połowę róż, uporządkować kolejne rabaty. Teraz już pójdzie z górki ;-))
Dzień był przepiękny, świeciło słonko, ptaki świergotały na potęgę, krokusy przyciągnęły pszczoły, obudziły się biedronki, a ja mogłam zachwycić się kolejnymi zwiastunami wiosny!
Mam nadzieję, że Wam również dzień upłynął pod znakiem słońca w ogrodzie?
Lisico, chyba powinnam puścić totka, nie sądzisz?
Pauli, mieszkam pod Poznaniem, więc to dla nas rzut beretem. Cieszę się, że taka impreza odbywa się co rok w Poznaniu, zawsze czekamy na Gardenię jak na prawdziwy początek wiosny
Dorciu, fajnie, że udało Ci się trafić cyklameny, ja nie widziałam, a miałam ochotę na bluszczolistne. Poszukam jeszcze w szkółkach wiosną, są naprawdę urocze!
Juliet, różowy szpadel był w zeszłym roku, ale teraz poszłam na całość
Kupon na wycieczkę, masa nawozów no i urocze wiadereczko jako ta wisienka na torcie
A propos Falconu - przedstawiciel firmy Bayern informował, że Falcon będzie wycofany ze sprzedaży powszechnej, będzie tylko dostępny dla profesjonalistów, w hurtowniach. Trzeba zrobić zapas
Duju, Gardenia super, łowy jeszcze lepsze
Monika, dzięki
Wiadereczko od razu wpadło mi w oko, fajniusi zestawik
Aguś, hahaha, dzięki
Bon też fajny, wykorzystamy jesienią
Sweety, środki ochrony roślin używam różnych firm, ale te faktycznie skuteczne.
Czas na wiosenne kompozycje z bratków! Ja się wybieram na giełdę w weekend
Marta, martwiłam się jak sobie poradzisz! Widać niepotrzebnie, masz powera
Dzięki za towarzystwo, pozdrowienia dla mamy!
Iwonko, mam czapeczkę z daszkiem, może być?
Wiadereczko zastąpi moje dotychczasowe, nieco wysłużone i mniejsze, z którym zawsze robię obchód obcinając róże
Monia, ja właśnie dzisiaj zastanawiałam się, gdzie posadzić nowy nabytek. Chyba znalazłam miejsce
Dobrze, że żadnej róży nie przytargałam, bo dopiero byłby problem?.a było blisko, te Parfumy mnie kusiły?
Ewa, szkoda?ale liczę, że kiedyś się jednak wybierzesz do mnie
Dorotko, wszystkie nawozy, podłoża i nasiona do wykorzystania wiosną
Bardzo użyteczne gratisy, a przy tym fajna zabawa na konkursach i miło spędzony czas
cdn.
Wczorajsze bieganie po halach Gardenii i wynoszenie łupów do auta na parkingu chyba dało mi w kość, bo dzisiaj jestem przeziębiona..Nie przeszkodziło mi to jednak w spędzeniu kilku godzin w ogrodzie...
Udało mi się przyciąć połowę róż, uporządkować kolejne rabaty. Teraz już pójdzie z górki ;-))
Dzień był przepiękny, świeciło słonko, ptaki świergotały na potęgę, krokusy przyciągnęły pszczoły, obudziły się biedronki, a ja mogłam zachwycić się kolejnymi zwiastunami wiosny!
Mam nadzieję, że Wam również dzień upłynął pod znakiem słońca w ogrodzie?
Lisico, chyba powinnam puścić totka, nie sądzisz?
Pauli, mieszkam pod Poznaniem, więc to dla nas rzut beretem. Cieszę się, że taka impreza odbywa się co rok w Poznaniu, zawsze czekamy na Gardenię jak na prawdziwy początek wiosny
Dorciu, fajnie, że udało Ci się trafić cyklameny, ja nie widziałam, a miałam ochotę na bluszczolistne. Poszukam jeszcze w szkółkach wiosną, są naprawdę urocze!
Juliet, różowy szpadel był w zeszłym roku, ale teraz poszłam na całość
A propos Falconu - przedstawiciel firmy Bayern informował, że Falcon będzie wycofany ze sprzedaży powszechnej, będzie tylko dostępny dla profesjonalistów, w hurtowniach. Trzeba zrobić zapas
Duju, Gardenia super, łowy jeszcze lepsze
Monika, dzięki
Aguś, hahaha, dzięki
Sweety, środki ochrony roślin używam różnych firm, ale te faktycznie skuteczne.
Czas na wiosenne kompozycje z bratków! Ja się wybieram na giełdę w weekend
Marta, martwiłam się jak sobie poradzisz! Widać niepotrzebnie, masz powera
Iwonko, mam czapeczkę z daszkiem, może być?
Monia, ja właśnie dzisiaj zastanawiałam się, gdzie posadzić nowy nabytek. Chyba znalazłam miejsce
Ewa, szkoda?ale liczę, że kiedyś się jednak wybierzesz do mnie
Dorotko, wszystkie nawozy, podłoża i nasiona do wykorzystania wiosną
cdn.
-
edulkot

- Od: 4 lut 2011, o 17:31
Kasiek ale łupy zdobyłaś
co jeden to fajniejszy
ale chyba najfajniejsze to wiaderko w kropeczki i łopatka do kompletu
U nas też był słoneczny dzień ale ja spędziłam go całkiem relaksowo
U nas też był słoneczny dzień ale ja spędziłam go całkiem relaksowo