Działka na Kaszubach - siódmy rok na Forum
- JAKUCH
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 19 paź 2008, o 21:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Działka na Kaszubach - siódmy rok na Forum
Dziękuje Marysiu za Cardinala
Skąd wiedziałaś ,że go pragnę
.Niestety nie udało mi się go w tym roku nabyć
, a tak chciałam go mieć u siebie
Zapachniało i to jak
.Cudne przylaszczki ten błękit bije po oczach
- amba19

- Od: 11 kwie 2007, o 20:04
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- EwkaEs

- Od: 9 lip 2008, o 20:28
Ambo-dzięki za prawdziwie wypasionego Bubka!Długie wakacje mu służą.Cieszę się,że zdążyłaś posadzić jeszcze trochę cebulowych i oby wszystkie nornice poszły na Kargulowe.Taka ławeczka jak Twoja była moim niespełnionym marzeniem,Marek wybił mi ją z głowy wizją panów złomiarzy rzucających się na żer ledwo wyjdę z Podwórkowego na piętro.
- asma

- Od: 19 wrz 2011, o 12:16
Przepiękna drobinka
muszę się na taka ciemną rozejrzeć na wiosnę
Rózyczka śliczna
Rózyczka śliczna
- JAKUCH

Marysiu jak dla mnie to ta podpórka dla Maigolda zbyt delikutaśna
.Jeśli pędy poprowadzisz poziomo ,albo lekko nagniesz będziesz mieć o wiele więcej kwiatów .To sie nazywa kulkowanie ,bo na każdej poziomej łodyżce wyrosną w górę pędy kwiatowe.Jej łodygi są dosyć pokaźne
U mnie dolna śr, pędów ma jakieś 2-3cm
- amba19

Ludzie, śnieg u mnie pada
O jak to dobrze, że zdążyłam posadzić cebulki! Ja wiem, że to trochę późno, ale pamiętam jak kiedyś dawno temu na poprzedniej działce sadziłam tulipany( kupione za grosze) pomiędzy Bożym Narodzeniem a Nowym Rokiem. Wszystkie pięknie zakwitły wiosną
Ewo - Bubek jest naprawdę najszczęśliwszy na działce. Całkiem podwórkowy kot się z niego zrobił!
Ławeczka ma swoją historię. Została zakupiona na mój blokowy balkon i służyła tam jako kącik palacza. Syn palił a ja kiedyś popalałam i bardzo lubiłam po pracy po obiadku usiąść sobie na ławeczce z kawką i papierosem. Minęło trochę czasu - ja przestałam palić, syn wyjechał do Anglii, a w ubiegłym roku mój blok był ocieplany i trzeba było usunąć wszystko z balkonów. Ławeczka przyjechała na wieś i miała stać zupełnie gdzie indziej (koło Białej Rabatki) a tymczasem okazało się, że idealnie pasuje rozmiarem na ganeczek. Tak wyszło!
Dla Ciebie czerwcowo kwitnąca tawuła zwana Panną Młodą

Asiu - ja też bardzo je lubię! Mam ich kilka w leśnej części mojej działki. Może znajdą się jakieś siewki? Na poprzedniej działce mi się rozsiewały. Te ze zdjęć rosną u mnie dopiero drugi rok. Zobaczymy na wiosnę....
A sasanki lubisz?

Jadziu - dzięki za cenne rady
Postaram się nie zapomnieć do wiosny! Podpórka na razie spełnia swoje zadanie, ale ja już myślałam nad mocniejszą konstrukcją. Albo kupię gotową kratkę a może mój L zrobi mi jakąś podporę... Tam koło ganeczku nawet lepiej pasuje drewno niż metal. A róża pędy ma faktycznie potężne!
Dla Jadzi różany pączek NN ( niestety
)

O jak to dobrze, że zdążyłam posadzić cebulki! Ja wiem, że to trochę późno, ale pamiętam jak kiedyś dawno temu na poprzedniej działce sadziłam tulipany( kupione za grosze) pomiędzy Bożym Narodzeniem a Nowym Rokiem. Wszystkie pięknie zakwitły wiosną
Ewo - Bubek jest naprawdę najszczęśliwszy na działce. Całkiem podwórkowy kot się z niego zrobił!
Ławeczka ma swoją historię. Została zakupiona na mój blokowy balkon i służyła tam jako kącik palacza. Syn palił a ja kiedyś popalałam i bardzo lubiłam po pracy po obiadku usiąść sobie na ławeczce z kawką i papierosem. Minęło trochę czasu - ja przestałam palić, syn wyjechał do Anglii, a w ubiegłym roku mój blok był ocieplany i trzeba było usunąć wszystko z balkonów. Ławeczka przyjechała na wieś i miała stać zupełnie gdzie indziej (koło Białej Rabatki) a tymczasem okazało się, że idealnie pasuje rozmiarem na ganeczek. Tak wyszło!
Dla Ciebie czerwcowo kwitnąca tawuła zwana Panną Młodą

Asiu - ja też bardzo je lubię! Mam ich kilka w leśnej części mojej działki. Może znajdą się jakieś siewki? Na poprzedniej działce mi się rozsiewały. Te ze zdjęć rosną u mnie dopiero drugi rok. Zobaczymy na wiosnę....
A sasanki lubisz?

Jadziu - dzięki za cenne rady
Dla Jadzi różany pączek NN ( niestety

- Maska

- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Marysiu u mnie też śnieg popadał, ale teraz przebija się słoneczko! Śliczne zdjecia roślin pokazujesz.
Ja też kiedyś paliłam, a teraz nie cierpię smrodu popielniczki i dymu papierosowego. Dobrego tygodnia!
Ja też kiedyś paliłam, a teraz nie cierpię smrodu popielniczki i dymu papierosowego. Dobrego tygodnia!
- JAKUCH

U mnie też śniegiem sypnęło i przebijało słoneczko teraz już całe niebo zamglone i zrobiło się ponuro brrr .Wspomnieniowe fotki jak najbardziej na czasie w taką pogodę
- amba19

Marysiu - ja też nie lubię smrodu popielniczki. Nigdy nie znosiłam, nawet jak paliłam - to w domu były tylko takie malutkie popielniczki brydżowe na jednego peta
Trzeba je było czyścić od razu - bo drugi się już nie mieścił hi hi
Fajnie, że już nie palimy, prawda! A kasa na roślinki - prawda
Dla Marysi - moja Leśna Kałuża

Jadziu - ja znowu widzę za oknem padający śnieg. No cóż - tak klimat...Dobrze, że możemy oglądać nasze letnie słoneczne
fotki. Od razu lepiej się człowiekowi na duszy robi
Dla Jadzi -postarałam się znaleźć bardzo słoneczną fotkę (oczywiście
) z różyczką Excelsa

Fajnie, że już nie palimy, prawda! A kasa na roślinki - prawda
Dla Marysi - moja Leśna Kałuża

Jadziu - ja znowu widzę za oknem padający śnieg. No cóż - tak klimat...Dobrze, że możemy oglądać nasze letnie słoneczne
Dla Jadzi -postarałam się znaleźć bardzo słoneczną fotkę (oczywiście

- Maska

- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Marysiu bardzo lubię takie kałuże jakby nieformalne, no a jak jeszcze przy kałuży stoi czarny ogonek, to cóż chcieć więcej
Bałabym teraz bardzo nieszczęśliwa przy tych cenach, bo wtedy kiedy ja paliłam ceny były nieporównywalne a i tak oszczędności były
Bałabym teraz bardzo nieszczęśliwa przy tych cenach, bo wtedy kiedy ja paliłam ceny były nieporównywalne a i tak oszczędności były
- bwoj54

- Od: 8 wrz 2012, o 08:28
Marysiu!.. .no nareszcie znowu jestem. Cieszę się bardzo z wizyty w Twoim urokliwym ogrodzie!Leśne bajorko
a kicia przy nim urocza.
Też jestem szczęśliwa,ze uwolniłam się kilka lat temu od tego"śmierdzącego" nałogu.
Pozdrawiam serdecznie
Też jestem szczęśliwa,ze uwolniłam się kilka lat temu od tego"śmierdzącego" nałogu.
Pozdrawiam serdecznie
"Ogród jest nie tylko rozkoszą dla oka, ale i ukojeniem dla duszy "(...) Pozdrawiam! Bogusia
Mój ogród na fotografii cz.10 Moje wątki
Mój ogród na fotografii cz.10 Moje wątki
- asma

- Od: 19 wrz 2011, o 12:16
Armatka wodna super:))
Dziękuję
Koło kotika to brunera?Kupiłam podobną,ale moja taka mniejsza jakby.Twoja może taka bujna przy oczku
Sasanki b.lubię i mam nawet rodzinkę
poluję na czerwone 
Dziękuję
Koło kotika to brunera?Kupiłam podobną,ale moja taka mniejsza jakby.Twoja może taka bujna przy oczku
Sasanki b.lubię i mam nawet rodzinkę
- Ignis05

- Od: 16 gru 2009, o 14:08
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Marysiu
ale ładnie wpasowała się ta balkonowa ławeczka na ganku.
Dzięki za foteczkę z pięknym mieczykiem.
Bubuś na zdjęciu wydgląda bardzo dostojnie i ... obficie .
Maigold ładnie kwitła.
U mnie już biało
Trzymam
za powodzenie Twoich cebulkowych nasadzeń.

Dzięki za foteczkę z pięknym mieczykiem.
Bubuś na zdjęciu wydgląda bardzo dostojnie i ... obficie .
Maigold ładnie kwitła.
U mnie już biało
Trzymam
- amba19

Marysiu - dzięki za miłe słowa pod adresem mojej Kałuży! Ogonków nad nią nie brakuje. Moje koty uwielbiają pić z niej wodę. Jak rano wypuszczamy inwentarz - to kocury od razu biegną się napić. Kranówka im nie smakuje
Najrzadziej nad kałużą można spotkać tę koteczkę ze zdjęcia. Mikolina to księżniczka - nie siusia na dworze i nie pije z Kałuży 
Bogusiu - jak się cieszę! Teraz wszyscy mamy więcej czasu na wędrówki po zaprzyjaźnionych ogrodach. Jak dobrze, że jest to Forum. Jesień i zima mija nam nie tylko dużo szybciej, ale jeszcze wśród kwiatów
Asiu - "armatka" to dzieło autorskie mojego L. Służy do uzupełnienia i natleniania wody w Kałuży. A wodę podbieram prawie codziennie do podlewania...
Tak, to brunera. Moja ma już około 4 lat więc zdążyła się rozrosnąć. Twoje też urośnie - zobaczysz. Natomiast nie mam samosiejek
Pamiętam jak widziałam u Izy(Izaziem) sporo małoletnich roślinek koło jej brunery.
Krysiu - Bubek tylko tak wygląda. On ma dużo futra z bardzo gęstym podszerstkiem. Kota pod tym futrem to już tak dużo nie ma
Ale prezentuje się nieźle, prawda?
Dzięki za wsparcie dla moich cebulek. Ale myślę, że dadzą radę! Bardziej mnie niepokoi możliwość pożarcie ich przez norniceW tamtym miejscu nie wchodziło w grę posadzenie w koszyczkach - bo tam są korzenie od pigwowca. Ale mam też nadzieję że nornicom nie będzie się chciało przeciskać pomiędzy tymi korzeniami i odpuszczą sobie....
Maigold jest bajeczna. Jeszcze chyba żadna róża tak mi nie kwitła

Bogusiu - jak się cieszę! Teraz wszyscy mamy więcej czasu na wędrówki po zaprzyjaźnionych ogrodach. Jak dobrze, że jest to Forum. Jesień i zima mija nam nie tylko dużo szybciej, ale jeszcze wśród kwiatów
Asiu - "armatka" to dzieło autorskie mojego L. Służy do uzupełnienia i natleniania wody w Kałuży. A wodę podbieram prawie codziennie do podlewania...
Tak, to brunera. Moja ma już około 4 lat więc zdążyła się rozrosnąć. Twoje też urośnie - zobaczysz. Natomiast nie mam samosiejek
Krysiu - Bubek tylko tak wygląda. On ma dużo futra z bardzo gęstym podszerstkiem. Kota pod tym futrem to już tak dużo nie ma
Dzięki za wsparcie dla moich cebulek. Ale myślę, że dadzą radę! Bardziej mnie niepokoi możliwość pożarcie ich przez norniceW tamtym miejscu nie wchodziło w grę posadzenie w koszyczkach - bo tam są korzenie od pigwowca. Ale mam też nadzieję że nornicom nie będzie się chciało przeciskać pomiędzy tymi korzeniami i odpuszczą sobie....
Maigold jest bajeczna. Jeszcze chyba żadna róża tak mi nie kwitła