Działka na Kaszubach - siódmy rok na Forum

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Działka na Kaszubach - siódmy rok na Forum

Post »

Dziękuje Marysiu za Cardinala ;:196 Skąd wiedziałaś ,że go pragnę ;:224 .Niestety nie udało mi się go w tym roku nabyć ;:174, a tak chciałam go mieć u siebie ;:174 Zapachniało i to jak ;:167 .Cudne przylaszczki ten błękit bije po oczach
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
amba19
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 kwie 2007, o 20:04
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Jadziu - no zobacz jaki przypadek A chciałam wstawić fotkę Maigolda( Przed chwilą byłam u Ciebie i widziałam, że wstawiłaś jego fotkę) - bo mi pięknie kwitł w tym roku, ale po drodze trafił się Kardynał :;230
No to pochwalę się Maigoldem hi hi :lol:

Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
EwkaEs
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2008, o 20:28

Post »

Ambo-dzięki za prawdziwie wypasionego Bubka!Długie wakacje mu służą.Cieszę się,że zdążyłaś posadzić jeszcze trochę cebulowych i oby wszystkie nornice poszły na Kargulowe.Taka ławeczka jak Twoja była moim niespełnionym marzeniem,Marek wybił mi ją z głowy wizją panów złomiarzy rzucających się na żer ledwo wyjdę z Podwórkowego na piętro.
Awatar użytkownika
asma
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 wrz 2011, o 12:16

Post »

Przepiękna drobinka ;:oj muszę się na taka ciemną rozejrzeć na wiosnę ;:108 :wit
Rózyczka śliczna :D
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Marysiu jak dla mnie to ta podpórka dla Maigolda zbyt delikutaśna ;:224 .Jeśli pędy poprowadzisz poziomo ,albo lekko nagniesz będziesz mieć o wiele więcej kwiatów .To sie nazywa kulkowanie ,bo na każdej poziomej łodyżce wyrosną w górę pędy kwiatowe.Jej łodygi są dosyć pokaźne ;:224 U mnie dolna śr, pędów ma jakieś 2-3cm
Awatar użytkownika
amba19
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ludzie, śnieg u mnie pada ;:145
O jak to dobrze, że zdążyłam posadzić cebulki! Ja wiem, że to trochę późno, ale pamiętam jak kiedyś dawno temu na poprzedniej działce sadziłam tulipany( kupione za grosze) pomiędzy Bożym Narodzeniem a Nowym Rokiem. Wszystkie pięknie zakwitły wiosną :lol:

Ewo - Bubek jest naprawdę najszczęśliwszy na działce. Całkiem podwórkowy kot się z niego zrobił!
Ławeczka ma swoją historię. Została zakupiona na mój blokowy balkon i służyła tam jako kącik palacza. Syn palił a ja kiedyś popalałam i bardzo lubiłam po pracy po obiadku usiąść sobie na ławeczce z kawką i papierosem. Minęło trochę czasu - ja przestałam palić, syn wyjechał do Anglii, a w ubiegłym roku mój blok był ocieplany i trzeba było usunąć wszystko z balkonów. Ławeczka przyjechała na wieś i miała stać zupełnie gdzie indziej (koło Białej Rabatki) a tymczasem okazało się, że idealnie pasuje rozmiarem na ganeczek. Tak wyszło!
Dla Ciebie czerwcowo kwitnąca tawuła zwana Panną Młodą

Obrazek

Asiu - ja też bardzo je lubię! Mam ich kilka w leśnej części mojej działki. Może znajdą się jakieś siewki? Na poprzedniej działce mi się rozsiewały. Te ze zdjęć rosną u mnie dopiero drugi rok. Zobaczymy na wiosnę....
A sasanki lubisz?

Obrazek

Jadziu - dzięki za cenne rady ;:180 Postaram się nie zapomnieć do wiosny! Podpórka na razie spełnia swoje zadanie, ale ja już myślałam nad mocniejszą konstrukcją. Albo kupię gotową kratkę a może mój L zrobi mi jakąś podporę... Tam koło ganeczku nawet lepiej pasuje drewno niż metal. A róża pędy ma faktycznie potężne!
Dla Jadzi różany pączek NN ( niestety :( )

Obrazek
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Marysiu u mnie też śnieg popadał, ale teraz przebija się słoneczko! Śliczne zdjecia roślin pokazujesz.
Ja też kiedyś paliłam, a teraz nie cierpię smrodu popielniczki i dymu papierosowego. Dobrego tygodnia!
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

U mnie też śniegiem sypnęło i przebijało słoneczko teraz już całe niebo zamglone i zrobiło się ponuro brrr .Wspomnieniowe fotki jak najbardziej na czasie w taką pogodę
Awatar użytkownika
amba19
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Marysiu - ja też nie lubię smrodu popielniczki. Nigdy nie znosiłam, nawet jak paliłam - to w domu były tylko takie malutkie popielniczki brydżowe na jednego peta :;230 Trzeba je było czyścić od razu - bo drugi się już nie mieścił hi hi :lol:
Fajnie, że już nie palimy, prawda! A kasa na roślinki - prawda ;:306
Dla Marysi - moja Leśna Kałuża

Obrazek

Jadziu - ja znowu widzę za oknem padający śnieg. No cóż - tak klimat...Dobrze, że możemy oglądać nasze letnie słoneczne ;:3 fotki. Od razu lepiej się człowiekowi na duszy robi :lol:
Dla Jadzi -postarałam się znaleźć bardzo słoneczną fotkę (oczywiście :lol: ) z różyczką Excelsa

Obrazek
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Marysiu bardzo lubię takie kałuże jakby nieformalne, no a jak jeszcze przy kałuży stoi czarny ogonek, to cóż chcieć więcej :lol:
Bałabym teraz bardzo nieszczęśliwa przy tych cenach, bo wtedy kiedy ja paliłam ceny były nieporównywalne a i tak oszczędności były ;:215
Awatar użytkownika
bwoj54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 wrz 2012, o 08:28

Post »

Marysiu!.. .no nareszcie znowu jestem. Cieszę się bardzo z wizyty w Twoim urokliwym ogrodzie!Leśne bajorko ;:215 a kicia przy nim urocza.
Też jestem szczęśliwa,ze uwolniłam się kilka lat temu od tego"śmierdzącego" nałogu.
Pozdrawiam serdecznie ;:168
"Ogród jest nie tylko rozkoszą dla oka, ale i ukojeniem dla duszy "(...) Pozdrawiam! Bogusia
Mój ogród na fotografii cz.10 Moje wątki
Awatar użytkownika
asma
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Armatka wodna super:))
Dziękuję ;:196 ;:196
Koło kotika to brunera?Kupiłam podobną,ale moja taka mniejsza jakby.Twoja może taka bujna przy oczku ;:215
Sasanki b.lubię i mam nawet rodzinkę :wit poluję na czerwone :wink:
Awatar użytkownika
Ignis05
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 gru 2009, o 14:08
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Marysiu :wink: ale ładnie wpasowała się ta balkonowa ławeczka na ganku. ;:138
Dzięki za foteczkę z pięknym mieczykiem. ;:180
Bubuś na zdjęciu wydgląda bardzo dostojnie i ... obficie . :lol:
Maigold ładnie kwitła. ;:138
U mnie już biało ;:145
Trzymam ;:215 za powodzenie Twoich cebulkowych nasadzeń.
:wit
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
amba19
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Marysiu - dzięki za miłe słowa pod adresem mojej Kałuży! Ogonków nad nią nie brakuje. Moje koty uwielbiają pić z niej wodę. Jak rano wypuszczamy inwentarz - to kocury od razu biegną się napić. Kranówka im nie smakuje :wink: Najrzadziej nad kałużą można spotkać tę koteczkę ze zdjęcia. Mikolina to księżniczka - nie siusia na dworze i nie pije z Kałuży Obrazek
Bogusiu - jak się cieszę! Teraz wszyscy mamy więcej czasu na wędrówki po zaprzyjaźnionych ogrodach. Jak dobrze, że jest to Forum. Jesień i zima mija nam nie tylko dużo szybciej, ale jeszcze wśród kwiatów :lol:
Asiu - "armatka" to dzieło autorskie mojego L. Służy do uzupełnienia i natleniania wody w Kałuży. A wodę podbieram prawie codziennie do podlewania...
Tak, to brunera. Moja ma już około 4 lat więc zdążyła się rozrosnąć. Twoje też urośnie - zobaczysz. Natomiast nie mam samosiejek :( Pamiętam jak widziałam u Izy(Izaziem) sporo małoletnich roślinek koło jej brunery.

Krysiu - Bubek tylko tak wygląda. On ma dużo futra z bardzo gęstym podszerstkiem. Kota pod tym futrem to już tak dużo nie ma ;:306 Ale prezentuje się nieźle, prawda?
Dzięki za wsparcie dla moich cebulek. Ale myślę, że dadzą radę! Bardziej mnie niepokoi możliwość pożarcie ich przez norniceW tamtym miejscu nie wchodziło w grę posadzenie w koszyczkach - bo tam są korzenie od pigwowca. Ale mam też nadzieję że nornicom nie będzie się chciało przeciskać pomiędzy tymi korzeniami i odpuszczą sobie....
Maigold jest bajeczna. Jeszcze chyba żadna róża tak mi nie kwitła ;:108
Awatar użytkownika
asma
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ranka się goi?
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”