Nie mogę sie napatrzeć.
Róże Beaty - moja miłość, moja pasja
Re: Róże Beaty - moja miłość, moja pasja
Witaj Beata, stworzyłaś piękny różany ogród, gratulacje.
Nie mogę sie napatrzeć.
Nie mogę sie napatrzeć.
Aga
- Deirde
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 18 cze 2007, o 10:41
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Bardzo piękne, duże krzewy, tak ładnie się rozrosły.
Masz dużo miejsca - kupisz jeszcze róże?
Masz dużo miejsca - kupisz jeszcze róże?
-
Anastazja80
- 500p

- Od: 20 mar 2014, o 19:59
Beata, fajnie popodglądać Twój ogród przed snem, sama taki bym chciała, może mi się przyśni.
Pozdrawiam
Anastazja
Pozdrawiam
Anastazja
Pozdrawiam
Joanna Anastazja
Joanna Anastazja
- -Neo-
- 50p

- Od: 26 maja 2011, o 00:14
Witaj Beato
właśnie skończyłem spacer po Twoim ogrodzie. Gratuluję przepięknych, dorodnych róż, widać, że masz do nich rękę
Moją uwagę zwróciło szczególnie kilka bardzo ciemnych odmian, czy mogłabyś podać ich nazwy?
na tym zdjęciu widać jej 2 kwiaty, chodzi o tę różę po prawej

niski krzew z prawej strony:

bardzo szeroki krzew różany w tle:

2 wysokie krzewy po prawej stronie słupa:
Z góry dziękuję
na tym zdjęciu widać jej 2 kwiaty, chodzi o tę różę po prawej

niski krzew z prawej strony:

bardzo szeroki krzew różany w tle:

2 wysokie krzewy po prawej stronie słupa:
Z góry dziękuję
-
Barbara2000
- Przyjaciel Forum - silver

- Od: 29 lip 2008, o 20:49
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Zanim Beata się wypowie, myślę że ta fioletowa po prawej to może być Reine des Violetes. Mam taką i le razy na nią popatrzę to myślę "jaka ona duża rośnie". Ale ta po lewej jeszcze większa.
Jeśli już padło pytanie o odmiany róż to i ja się podłącze i zapytam co to za cudowne róże.
Na pierwszym zdjęciu - czerwona róża o dużych kwiatach po lewej.
Na drugim zdjęciu - pytanie o te dwie wysokie róźowo- cukierkowe róże.
Z góry dziekuje Beatko za uświadomienie
Na pierwszym zdjęciu - czerwona róża o dużych kwiatach po lewej.
Na drugim zdjęciu - pytanie o te dwie wysokie róźowo- cukierkowe róże.
Z góry dziekuje Beatko za uświadomienie
Aga
- beatris
- 200p

- Od: 16 mar 2008, o 15:20
Beatko dech zapiera, cudownie.
"Wer mit seinem Garten schon zufrieden ist, hat ihn nicht verdient!" Dr. Karl Foerster
Ten kto ze swojego ogrodu zadowolony jest, ten go nie zasluzyl .
Róże w Bergfelde
Ten kto ze swojego ogrodu zadowolony jest, ten go nie zasluzyl .
Róże w Bergfelde
Jagi - dziękuję Ci bardzo
, wiesz, że ja też mam wrażenie że te róże za mną tęskniły w zeszłym roku, czerwiec 2014 był najgorszym miesiącem, bardzo źle go wspominam, o różach wtedy w ogóle nie myślałam i nawet nie pamiętam jak one w zeszłym roku wyglądały, teraz kiedy spędzam przy nich każdą wolną chwilę , pokazały swoje piękno w najwyższym wydaniu.
Tolinko - w tym roku Cartier jest jeszcze większy ma chyba ze 2 metry a na szerokość , 1,5
, przysłonił mi mnóstwo roślin na rabacie.
Duju - 95 % to róże a reszta to tawułki, które bardzo lubię i w tym roku też dużo ich kupiłam, aha jeszcze się zaplątały 2 berberysyi 1 ostróżka
Samsu - dziękuję
Deirde - miło gościć różanego eksperta, cały czas dokupuję róże ale staram się zamieniać je w zamian za gorsze gatunki, które u mnie się nie sprawdzają ( o dziwo u innych rosną pięknie) a co do miejsca muszę zostawić teren do biegania dla dzieci, ale kusi mnie żeby stworzyć kolejne rabaty
Anastazja - i co przyśniło Ci się ?
Neo - to od początku, Astrid grafin von hardenberg, niski krzew to Tradescant - chyba jest najciemniejszą z róż, bardzo szeroki krzew to największa róża w moim ogrodzie Gipsy Boy, 2 krzewy koło słupa to Tuscany Superb i Charles de Mills, fioletowa po prawej to Tuscany Superb, białe to 2 white cover - w tym roku sa niewiarygodnie duże
Barbaro- Reine the Violetes mam ale jest bardzo brzydkim krzewem jak jest dorosła, kwitnie tylko na wierzchołkach pędów a cały dół i środek ma pusty, aha jeszcze dużo choruje
Samsu - ta czerwona to Benjamin Britten, a te dwa cukierki to pirouette, Lavender Lassie
Beatris- dziękuję
Tolinko - w tym roku Cartier jest jeszcze większy ma chyba ze 2 metry a na szerokość , 1,5
Duju - 95 % to róże a reszta to tawułki, które bardzo lubię i w tym roku też dużo ich kupiłam, aha jeszcze się zaplątały 2 berberysyi 1 ostróżka
Samsu - dziękuję
Deirde - miło gościć różanego eksperta, cały czas dokupuję róże ale staram się zamieniać je w zamian za gorsze gatunki, które u mnie się nie sprawdzają ( o dziwo u innych rosną pięknie) a co do miejsca muszę zostawić teren do biegania dla dzieci, ale kusi mnie żeby stworzyć kolejne rabaty
Anastazja - i co przyśniło Ci się ?
Neo - to od początku, Astrid grafin von hardenberg, niski krzew to Tradescant - chyba jest najciemniejszą z róż, bardzo szeroki krzew to największa róża w moim ogrodzie Gipsy Boy, 2 krzewy koło słupa to Tuscany Superb i Charles de Mills, fioletowa po prawej to Tuscany Superb, białe to 2 white cover - w tym roku sa niewiarygodnie duże
Barbaro- Reine the Violetes mam ale jest bardzo brzydkim krzewem jak jest dorosła, kwitnie tylko na wierzchołkach pędów a cały dół i środek ma pusty, aha jeszcze dużo choruje
Samsu - ta czerwona to Benjamin Britten, a te dwa cukierki to pirouette, Lavender Lassie
Beatris- dziękuję
pozdrawiam Beata
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 1&start=70" onclick="window.open(this.href);return false;
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 1&start=70" onclick="window.open(this.href);return false;
Róże Beaty - moja miłość, moja pasja
pozdrawiam Beata
- misia
- 500p

- Od: 28 lip 2006, o 10:40
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Bajka
Usiłuję podobne widoki zrobić w swoim ogrodzie 
Co to za róża 3 zdjęcie od dołu czerwona rzucająca się w oczy na rabacie
I jeszcze 5 zdjęcie od góry różowa róża na pierwszym planie
Co to za róża 3 zdjęcie od dołu czerwona rzucająca się w oczy na rabacie
I jeszcze 5 zdjęcie od góry różowa róża na pierwszym planie
Pozdrawiam, Beata
Ogród Misi
Ogród Misi
Beata jeszcze takiego zjawiskowego ogrodu różanego to ja nie widziałam. Spojrzałam nawet czy Ty mieszkasz w Polsce. Jak zobaczyłam okolice Bielsko Białej, to padłam z wrażenia. Dobrze, że ja nie jestem Twoją sąsiadką bo wisiałabym non stop na Twoim płocie i wyszlabym na wścibksą babę
. Stworzyłaś raj dla oczu tymi pięknymi połączeniami kolorystycznymi.
Beatko, a napisz jeszcze proszę co to za róże różowe na 2 i 3 zdjęciu oraz biała na 3, i różowa na pierwszym planie na 6.
Beatko, a napisz jeszcze proszę co to za róże różowe na 2 i 3 zdjęciu oraz biała na 3, i różowa na pierwszym planie na 6.
Aga
- Deirde

- Od: 18 cze 2007, o 10:41
Beata - dzieci kiedyś wyrosną i wtedy na pewno będziesz mogła to zrobić. Mój ogród powoli zaczyna gonić Twoje różane potwory.
Musisz u siebie mieć ciepło - dobrze sobie róże radzą zimą?
Musisz u siebie mieć ciepło - dobrze sobie róże radzą zimą?
-
Anastazja80
- 500p

- Od: 20 mar 2014, o 19:59
Beatko, niestety choć się starałam nie przyśnił mi się, za krótko spałam pobudka była o 5, a jeśli chodzi o twoje róże to nie mogę się napatrzeć, zapach też musi być niesamowity.
Pozdrawiam
Anastazja
Pozdrawiam
Anastazja
Pozdrawiam
Joanna Anastazja
Joanna Anastazja
- tara

- Od: 16 mar 2008, o 22:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Beatko czapki z głów, widoki wprost jak z bajki - pozwolisz, ze nie będę się produkować i cichutko popatrzę 
Beatko , witam jak znajdziesz chwilę zrób katalog ze zdjęciami róż wielkokwiatowych ( ale nie rabatowe - wielokwiatowe ) . Będę wdzięczna.
duduś