Storczyki Anusski
Re: Storczyki Anusski
Aniu ale się u Ciebie dzieje...
Bardzo jestem ciekawa syjamskich keików, tzn co z nimi dalej będzie
Musisz koniecznie relacjonować. Vanda przepiekna - bardzo lubię pastelowe kolory kwiatów 
- madzik
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 27 gru 2007, o 09:12
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Aniu - Vanda podobna do mojej, bardzo mi się podoba
A takie syjamskie bliźniaczki się zdarzają, powiem więcej - ja mam na Phal. fasciata takie

A takie syjamskie bliźniaczki się zdarzają, powiem więcej - ja mam na Phal. fasciata takie
Śliczna Vandziulka 
- miaaa

- Od: 12 lut 2008, o 13:58
Aniu cudowna ta Vandzia
-
GrazynaW
- Przyjaciel Forum - Ś.P.

- Od: 14 sty 2009, o 18:33
Aniu zachwyciła mnie Twoja Vandzia.Piekny kolorek!Trudno pominąć równie pięknego falka 
- Anusska
- 1000p

- Od: 10 paź 2008, o 15:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Ostatnio
jakoś mniej czasu na odwiedziny na forum mam. Może to środek roku i przez to, dużo pracy, mało czasu wolnego, a dzisiaj jeszcze konkurs matematyczny miałam
Ale, mam nadzieję, że już niedługo będę mogla spokojnie i nie "z doskoku" zaglądać na forum, bo trochę nowych rzeczy się zadziało na nim 
Piotrze, tak sobie kiedyś myślałam i to chyba przypadłość wszystkich jest, że u siebie nic wyjątkowego nie widzą, a u innych same nowinki, perełki i wszystko takie oryginalne
Dusiu, dzięki. Hm... może teraz zaczyna się lepszy czas dla storczyków, to warto polepszyć im trochę warunki, np. zwiększyć wilgotność (piszesz, że masz kaloryfer pod spodem, może dasz na niego jakiś wilgotny ręcznik), żeby korzonki im urosły?
Gosiu, przy najbliższej okazji... no dobra, przy najbliższej chwili wolnego postaram się zrobić zdjęcia - jedno keiki ma już wyraźnie zarysowany listek
Madziu, dzięki za odwiedziny! :P A skoro piszesz, że też masz takie syjamskie... może jakieś zdjęcie?
Gogi, Priamie, Miaa, Grażynko, dziękuję Wam bardzo
Mam tylko nadzieję, że vandzia się od tych pochwał nie rozleniwi za bardzo. I wcale taka trudna w uprawie to ona nie jest 
A skoro już na forum weszłam, to napiszę Wam, co się u mnie dzieje...:
- Phal. pulchra zaczęła ostatnio wypuszczać listka
- Promenea xanthina wypuściła już nowiutką calutką pseudobulwę, a teraz u jej boku zaczynają przyrastać korzonki
- Phal. Penang Girl wypuszcza dwa ładne korzonki, jeden już jest całkiem, całkiem - ale to nie wszystko. Dzisiaj... zauważyłam u niej pędzik!
Taki mały, bo mały, ale jest i cieszy.
Piotrze, tak sobie kiedyś myślałam i to chyba przypadłość wszystkich jest, że u siebie nic wyjątkowego nie widzą, a u innych same nowinki, perełki i wszystko takie oryginalne
Dusiu, dzięki. Hm... może teraz zaczyna się lepszy czas dla storczyków, to warto polepszyć im trochę warunki, np. zwiększyć wilgotność (piszesz, że masz kaloryfer pod spodem, może dasz na niego jakiś wilgotny ręcznik), żeby korzonki im urosły?
Gosiu, przy najbliższej okazji... no dobra, przy najbliższej chwili wolnego postaram się zrobić zdjęcia - jedno keiki ma już wyraźnie zarysowany listek
Madziu, dzięki za odwiedziny! :P A skoro piszesz, że też masz takie syjamskie... może jakieś zdjęcie?
Gogi, Priamie, Miaa, Grażynko, dziękuję Wam bardzo
A skoro już na forum weszłam, to napiszę Wam, co się u mnie dzieje...:
- Phal. pulchra zaczęła ostatnio wypuszczać listka
- Promenea xanthina wypuściła już nowiutką calutką pseudobulwę, a teraz u jej boku zaczynają przyrastać korzonki
- Phal. Penang Girl wypuszcza dwa ładne korzonki, jeden już jest całkiem, całkiem - ale to nie wszystko. Dzisiaj... zauważyłam u niej pędzik!
Aniu, same radosne wieściAnusska pisze:A skoro już na forum weszłam, to napiszę Wam, co się u mnie dzieje...:
- Phal. pulchra zaczęła ostatnio wypuszczać listka![]()
- Promenea xanthina wypuściła już nowiutką calutką pseudobulwę, a teraz u jej boku zaczynają przyrastać korzonki![]()
- Phal. Penang Girl wypuszcza dwa ładne korzonki, jeden już jest całkiem, całkiem - ale to nie wszystko. Dzisiaj... zauważyłam u niej pędzik!![]()
![]()
Taki mały, bo mały, ale jest i cieszy.
Coś o tym wiem
Pozdrawiam, Joanna
Uratowane storczyki Art cz.I, Ulubione storczyki Art cz.II
Ulubione storczyki Art cz.III
Uratowane storczyki Art cz.I, Ulubione storczyki Art cz.II
Ulubione storczyki Art cz.III
- justus27

- Od: 18 mar 2009, o 18:54
Aniu-cieszę się razem z Tobą
Od kiedy zobaczyłam u Storczykowej tego kwiatuszka, zakochałam się w nim 
- Storczykowa

- Od: 7 lut 2008, o 19:31
Nie daję ręcznika, bo potem podłoga by była mokra i panele by się rozlazły.Dusiu, dzięki. Hm... może teraz zaczyna się lepszy czas dla storczyków, to warto polepszyć im trochę warunki, np. zwiększyć wilgotność (piszesz, że masz kaloryfer pod spodem, może dasz na niego jakiś wilgotny ręcznik), żeby korzonki im urosły?
Bardzo ci zazdroszczę pędzika na penang girl, mój nawet korzonka nie chce puścić, a słaby jest.
Równie słaby equestris zaczął puszczać korzonki i pędzik, pęd ma też sadzonka equestris ilocos alba.
- trzynastka

- Od: 8 paź 2009, o 18:42
Oj wspaniale że dużo pozytywnego u Ciebie się dzieje 
- Baryczka

- Od: 8 wrz 2008, o 12:25
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Aniu,
Super, że coś się zaczyna dziać
Takie poruszenie w zielonych wywołuje nadchodząca wiosna! U mnie raczej bez zmian, pojawia się niemrawo kilka nowych listków i tyle.
* Moje miejsca na forum *
Pozdrawiam! Kamila
Pozdrawiam! Kamila
- luczek95

- Od: 13 lip 2009, o 22:10
Hmm mnie zaciekawiają ostatnio takie o kwiatkach niebieskich, niebieskawo- fioletowych 
- madzik

- Od: 27 gru 2007, o 09:12
- justus27

- Od: 18 mar 2009, o 18:54
A te trojaczki to jaki storczyk wydał?... ;)