Tajemniczy ogród Joli i Adama

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
mme33
1000p
1000p
Od: 26 lis 2008, o 21:26

Re: Tajemniczy ogród Joli i Adama

Post »

:shock: :shock: :shock: coś niesamowitego....
Pięknie komponuje się dom z ogrodem i na tarasiku chętnie przesiedziałabym cały dzień.
Altanka super,naturalna i w idealnym miejscu.
Fajny iglaczek obok domu-ten "od fryzjera" ;:138
Magdalena pozdrawia :)
Zapraszam do ogrodu
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Jolu, zwiedziłam własnie Twój magiczny ogród i dołączyłam do grupy Twoich fanów, z opadnietymi szczękami ;)
wszystko mnie zachwyca: począwszy od ukształtowania terenu, poprzez zastosowane róznorodne ale naturalne materiały, altanę krytą strzechą, kolor elewacji domu ( :), kamienie i żwir w połączeniu z korą, klimatyczne oczko z uroczym mostkiem, dojrzałe, rozrośniete dojrzałe drzewa, krzewy, byliny, aż do kompozycji doniczkowych... jestem zauroczona i będę Cię codzień odwiedzać :)
Awatar użytkownika
FRAGOLA
1000p
1000p
Od: 4 cze 2010, o 09:34
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Dzięki Joluś za foteczki ;:196 Właśnie najbardziej wykończenie szczytu mnie interesowało,bo nie wiedziałam jak tą matę tam położyc...teraz wiem :D Dzięki ;:196
A jeszcze jedno pytanko-czym ją do papy mocowaliście :?:
Mój Jędrek myślał o położeniu kilku warstw foli zamiast papy(bo mamy jej dużo) tylko myśli czym matę do foli przymocowac :?
A mnie właśnie coś wpadło do głowy...a jak by tak każdy "pasek" maty przymocowac od góry cienkimi listewkami tak po szerokości :?:I jeszcze listewki na "kantach" wzdłuż daszku...
FRAGO-linki
w 'powężowym'
Pozdrawiam-Grazia
agnieszkar1978
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 gru 2009, o 12:07

Post »

O matulko. :shock: Z wrażenia padłam i niemoge się podnieść. Wasz ogród to istny raj i spełnienie marzeń.
Moje uznanie i podziw ;:180
Awatar użytkownika
Reni4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 wrz 2009, o 15:01

Post »

Wpadłam do Ciebie ogrzać się chwileczkę...u mnie ziąb i leje bez przerwy...):
Nacieszyłam oczyska cudownymi widoczkami...a to pokrycie dachu rewelacja... ;:138
No i oczywiście ;:180 ..wielkie uznanie;))
Awatar użytkownika
jola1010
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 cze 2007, o 18:39

Post »

A ja przyszłam na chwilkę do domciu ale się ochłodzić :tan JAK TO :?: wszędzie zimno , a u nas piękne słoneczko ;:3

To życzę Wszystkim odwiedzającym mój ogród pięknej pogody .

Pozdrawiam Jola.
Awatar użytkownika
Beata T
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 18 sie 2007, o 18:40

Post »

Przecudne widoczki ;:138 Jolu nie sposób się nimi znudzisz zrobisz z innego konta i znowu będę się nimi zachwycać ;:108
Spodobał mi się pomysł tych pergoli w kamyczkach , och jakie śliczne są te stojaki o żurawiach już nie wspomnę :roll: ale gdzie jest kosz :?: Podziwiam Twoje cięcie i wprawną rękę - dobrze widziałam przy domu płożącego formowałaś ...czy ja mogę poprosić o inne jego ujęcie :lol:
Ale z Ciebie Jolu szczęściara u mnie leje dziś cały dzień :?
mm-complex
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 sie 2010, o 18:09

Post »

Mnie ,aż zatyka jak oglądam Twój ogród !!!
Cudownie i fantastycznie ;:138
;:196
marzenia się spełniają! Dana
Awatar użytkownika
agusia2410
500p
500p
Od: 30 kwie 2011, o 11:46

Post »

Wrażenia jaki robi Twój ogród, to nie da się nawet opisać :shock: ;:138 ;:114
Awatar użytkownika
jola1010
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ave , agatka123 , malgocha1960 , chyba przestanę pokazywać fotki ze swojego ogrodu... ;:108 nie chcę mieć na sumieniu Forumków i być przyczyną Waszych chorób :;230

sj410Witam Dziękuję za takie wyróżnienie ale chyba do programu "Maja w ogrodzie " to długa droga :;230

aage sekator ,nożyce dobre rękawice na łapki ,bo później odciski ... ach jak bolą ;:108
Kiedyś już opisywałam i wklejałam zdjęcia ale dzisiaj nic się nie wyświetla , a nie mogę znaleźć tych fotek;:223
Spiralkę robię tak: zawiązuję na czubeczku sznurek i okręcam iglaka do samego dołu w spiralkę, a później obcinam nad sznurkiem od góry do dołu... :?:

mme33 Ja też uwielbiam swój słoneczny tarasik ;:108 A altana to super cieniste i nastrojowe schronienie - właściwie jak kto woli - przed słońcem czy deszczem - zapraszam
Moje iglaczki to prawie wszystkie mają "wyczesane fryzurki" ;:7

aguniada Witam . Dziękuję za tak miłe odwiedzinki i zapraszam kiedy tylko chcesz ;:108

FRAGOLA cieszę się ,że mogłam pomóc.Z tego co pamiętam Adam nie wbijał gwoźdźi już na papę , żeby później nie przeciekał dach. Wiązane wszystko jest drutami .

agnieszkar1978 :wit dziękujemy. Ogród to faktycznie spełnienie naszych marzeń i nasza duma ;:108 zapraszamy jeszcze do nas.

Reni4 Na mojej nowej stacji pogodowej było dzisiaj 39 stopni - słoneczko paliło cały dzień , a ja latałam tylko z konewką :;230

Beata T to fakt fotki raz z dołu raz z góry...i już inne ujęcie :;230 A mój kosz stoi z przodu domu - a tam jeszcze robię mało fotek. Płożącego iglaka też formowałam - muszę je właśnie podciąć , bo zarosły - i wtedy cyknę fotki.

mm-complex a to bardzo miłe , bo ja wciąż podziwiam Twój wypieszczony raj ;:180

agusia2410 :wit i zapraszam ponownie.

Pozdrawiam Jola.
Awatar użytkownika
jola1010
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

;:3 dzisiaj u nas znowu pięknie świeci. Wczorajsze zdjęcia mocno naświetlone słoneczkiem ale coś tam wybrałam:

To miejsce , w którym teraz dopracowuję po raz setny przerobione schodki :;230 To te co prowadzą od tarasu do altanki ,na skarpę i dalej do ogrodu... Jednak podkłady to super sprawa. Mocne ,ciężkie i przez to stabilne. I myślę,że fajnie komponują się z kamieniami i żwirkiem. W przyszłośći chcę zmienić schody aż do samej furtki na skarpie , a póki co starczyło na tyle ;:108

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Czy po tych deszczach u was też ucierpiały doniczkowe? moje czerwone werbeny były takie ładne , a teraz ;:223 To zdjęcie z tarasu w stronę ogrodu:

Obrazek

Pozdrawiam Jola.
Awatar użytkownika
pamelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 gru 2009, o 00:34
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Joluś doniczkowe biedne po deszczu bardzo :cry: Wczoraj sprawdzałam swoje i dobrze, osłonki mogłyby służyć za narzędzia do pomiaru poziomu opadów.
Ile to będzie pena osłonka 30-40 litrów/m2 ?
Znów wylałam, a rano ulewa :(
Podkłady bardzo łądnie wyglądają i pomijając względy użytkowe urozmaicają widok, drewno miesza sie z kamieniem.
Jakby to były palisady ;:224 widok byłby monotonny, nie uważasz ;:224 Bardzo trafny wybór ;:196
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2008, o 13:01

Post »

Śliczne kręciołki. Boje się jednak że mi tak ładne nie wyjdą :( Ogród podziwiam ;:180
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Jolu już nie wiem co powiedzieć, bo każda wizyta u Ciebie to same zachwyty....ale co innego można powiedzieć, jak jest tak doskonale pięknie.....
Te schody i przepiękne kompozycje roślinne dookoła nich........bajka ;:180
Awatar użytkownika
agusia2410
500p
500p
Od: 30 kwie 2011, o 11:46

Post »

Aż tchu brak... ;:1 ;:114 ;:83
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”