Mój ogródek - chatte - 3cz. 2008r

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 19 paź 2006, o 08:52
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Bożenko, ja tez nie wiem, czy masz ;:113 , ale nie martw się, jeżeli są u Ciebie, to w tym tygodniu powinny się ujawnic :D Zapowiadają ciepełko ;:87
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

Izuś - masz już miejsce na wiosenne kwiateczki ?
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
Fleur 78
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 17 lip 2007, o 23:21
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Ekspresem przebiegłam przez zaległe strony, trochę pooglądałam, trochę poczytałam... i pędzę dalej! ;:65 Ale wkrótce wrócę, nie ma obawy! :D
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Mam, Grażynko :D Naszukałam sie nieźle, bo jeszcze nie wszystko z ziemi wychodzi. Najgorzej z cebulowymi. Sadziłam mnóstwo narcyzów, ale za Chiny ludowe nie wiem gdzie? :shock: Bylin też niektórych nie jestem pewna, a jeszcze ich z ziemi nie widać. Znalazłam jednak miejsce, gdzie na pewno nic nie sadziłam ;:49

Alutka, nawet nie wiesz, jak miło zobaczyć Cię na moich stronach :D Jak tak biegasz, to chyba jesteś juz całkiem zdrowa ;:138
Będę czekać na Twój powrót ;) :D
Awatar użytkownika
jolciajci
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 26 lut 2007, o 13:00

Post »

Witam Izuniu :P .
Jak bedziesz coś chciała z moich roslinek to śmialo pisz a o tamtym pamiętam :lol: Ja się wcale nie czaję :heja i już ci podaję co bym chciała od ciebie :D .
Z pierwszej strony o ile się nie mylę 1 części post z poniedziałku 23 pazdziernika 2006 godz 20;20.
Tam na tym zdjęciu masz Izuniu taką lila lub rózową , lekki fiolet chryzantemkę ,po prawej stronie zdjęcia :D . Jakbyś mogła to prosiłabym o szczepeczkę :oops:
I mam jeszcze jedną prosbę :oops:
Zdjęcie ostatnie z tego postu :D . Na nim masz bardzo piękne białe lilie :shock: .
Prosiła bym o taką jedną cebulkę , jakby ci to nie sprawiło kłopotu :P .
To już wszystkie moje chciejstwa :wink: .

Pozdrawiam cieplutko.
Jestem jaka jestem - pozdrawiam serdecznie Jola
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Jolciu! Zawiodłaś mnie srodze! Obrazek

Tylko dwie roślinki? Tylko dwie? ;:199

Te chryzantemki są czysto różowe. Zaraz pokażę. A lilie, to lilie królewskie (Lilium regale).
Oczywiście możesz uważać, że już je masz :D

Obrazek

Chciej coś jeszcze Joluś...
Awatar użytkownika
jolciajci
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 26 lut 2007, o 13:00

Post »

Witaj Izuniu.
Jak na razie to tylko dwie roślinki , ale ja czekam na twoją wiosenkę jak przyjdzie i pokaże się w pełni :P .
Nie wiem czy to jest ta chryzantemka , ale ja ją znalazłam u ciebie taką i to jest ta po prawej stronie.
http://profession.pl/forumogrodnicze/up/chatte7.jpg.jpg
Izuniu muszę ci się przyznać że jeszcze trochę chcę u ciebie pooglądać bo miałam coś jeszcze zapisane i gdzieś podziałam :oops: .Jak poszukam i znajdę to dam znać :D .Coś na bakier z moją pamięcią :evil: .

Pozdrawiam cieplutko bo u nas jest chłodniej.
Jestem jaka jestem - pozdrawiam serdecznie Jola
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

No, to już brzmi inaczej ;) Ok, Jolciu, poczekamy na moją i Twoją wiosnę :lol:
Ta chryzantemka wygląda tak, jak Ci pokazałam. Poza nią mam jeszcze tylko żółtą i "złocistą", a od ubiegłego roku także białą.
U mnie miało byc dziś 15 stopni. Na razie jest 10...
Buziaki dla Ciebie!
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

Izuś - wyślę w poniedziałek chyba, bo do niedzieli przy sprawności naszej poczty mogłyby nie dojść a szkoda ich męczyć w paczce. Co jeszcze mam dołączyć ?
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Dzięki Grażynko! ;:196 Na razie nic więcej nie dołączaj. Poczekajmy jeszcze. Mam wielka ochotę już zacząć przesadzać, ale się trochę boję. W ubiegłym roku wiosenne przymrozki zniszczyły mi kilka świeżo posadzonych roślinek i nie chcę, żeby to się powtórzyło. Można na noc zabezpieczyć to i owo, ale jak będzie tego za dużo, to mogę sobie nie poradzić.

Chyba jednak wezmę sie za przesadzanie jałowców :? Korzonki mogę zabezpieczyć obsypując ziemią i liśćmi. To im powinno wystarczyć? Z bylinami jeszcze się wstrzymam.
Chciałam popracować przy zdewastowanym oczku, ale okazało się, ze piasek przesechł i nie da się nic robić, bo się sypie. Muszę poczekać na deszcz albo aż mąż zamontuje mi wąż :D

Chciałam jeszcze pokazać Wam moje zdewastowane oczko, ale mam tak szybki internet :twisted: , ze do rana może by mi się udało, ale zamierzam nieco wcześniej pójść spac :lol:
Awatar użytkownika
Dorota T.
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 11 mar 2007, o 12:09

Post »

Izuniu czekam na dalszy ciąg wiosennych widoczków.Jak krokusiki?
Nie zapomnij rozłożyć prac, po zimie kondycja gorsza niż w sezonie, bynajmniej u mnie. :wink:
Pozdrawiam.
Inter vepres rosae nascuntur. Róże rosną wśród cierni.
Mój ogródek-cz.1 ... Mój ogródek-cz.2 ...
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Z kondycją nie jest tak źle Dorotko, bo już trochę pracowałam w ogródku, więc zaprawę mam ;) Teraz mogę się już wziąć ostro do roboty :D
Krokuski dopiero centymetr wystają nad ziemię, za to ranniki rozwinęły kwiatki i hiacynty dzielnie rosną. mam nadzieję, że w przyszłym tygodniu pokażą już pierwsze kwiatki? :roll:
Widziałam tu i ówdzie narcyzy, które lada dzień zakwitną, a moje dopiero wystawiają czubki i muszę bardzo uważać, jak chodzę, żeby ich nie podeptać.
Awatar użytkownika
bogusia177
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 wrz 2007, o 08:38

Post »

Jak z pogodą Izuniu ,bo wczoraj to można było robić w ogródku a dziś jak popadało to nie bardzo ,ale byłam zmuszona bo miałam tanią siłę roboczą :lol:
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

U mnie padało tylko przed południem, ale było zimno, tylko 7 stopni. Nie wychodziłam z domu :oops: Jutro ma być lepiej to chyba popracuję :D
Jak masz tania siłę roboczą, to korzystaj do oporu! Będziesz potrzebowała duzo miejsca :D
Awatar użytkownika
bogusia177
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 wrz 2007, o 08:38

Post »

A skąd Tobie Izuniu wiadomo ,że będę potrzebowała dużo miejsca na kwiaty a :?: :lol:
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”