Mój ogródek - chatte - 3cz. 2008r
- chatte
- Przyjaciel Forum

- Od: 19 paź 2006, o 08:52
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Mam, Grażynko
Naszukałam sie nieźle, bo jeszcze nie wszystko z ziemi wychodzi. Najgorzej z cebulowymi. Sadziłam mnóstwo narcyzów, ale za Chiny ludowe nie wiem gdzie?
Bylin też niektórych nie jestem pewna, a jeszcze ich z ziemi nie widać. Znalazłam jednak miejsce, gdzie na pewno nic nie sadziłam ;:49
Alutka, nawet nie wiesz, jak miło zobaczyć Cię na moich stronach
Jak tak biegasz, to chyba jesteś juz całkiem zdrowa
Będę czekać na Twój powrót ;)
Alutka, nawet nie wiesz, jak miło zobaczyć Cię na moich stronach
Będę czekać na Twój powrót ;)
- jolciajci
- Przyjaciel Forum

- Od: 26 lut 2007, o 13:00
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Witam Izuniu :P .
Jak bedziesz coś chciała z moich roslinek to śmialo pisz a o tamtym pamiętam
Ja się wcale nie czaję
i już ci podaję co bym chciała od ciebie
.
Z pierwszej strony o ile się nie mylę 1 części post z poniedziałku 23 pazdziernika 2006 godz 20;20.
Tam na tym zdjęciu masz Izuniu taką lila lub rózową , lekki fiolet chryzantemkę ,po prawej stronie zdjęcia
. Jakbyś mogła to prosiłabym o szczepeczkę
I mam jeszcze jedną prosbę
Zdjęcie ostatnie z tego postu
. Na nim masz bardzo piękne białe lilie
.
Prosiła bym o taką jedną cebulkę , jakby ci to nie sprawiło kłopotu :P .
To już wszystkie moje chciejstwa
.
Pozdrawiam cieplutko.
Jak bedziesz coś chciała z moich roslinek to śmialo pisz a o tamtym pamiętam
Z pierwszej strony o ile się nie mylę 1 części post z poniedziałku 23 pazdziernika 2006 godz 20;20.
Tam na tym zdjęciu masz Izuniu taką lila lub rózową , lekki fiolet chryzantemkę ,po prawej stronie zdjęcia
I mam jeszcze jedną prosbę
Zdjęcie ostatnie z tego postu
Prosiła bym o taką jedną cebulkę , jakby ci to nie sprawiło kłopotu :P .
To już wszystkie moje chciejstwa
Pozdrawiam cieplutko.
Jestem jaka jestem - pozdrawiam serdecznie Jola
- jolciajci
- Przyjaciel Forum

- Od: 26 lut 2007, o 13:00
Witaj Izuniu.
Jak na razie to tylko dwie roślinki , ale ja czekam na twoją wiosenkę jak przyjdzie i pokaże się w pełni :P .
Nie wiem czy to jest ta chryzantemka , ale ja ją znalazłam u ciebie taką i to jest ta po prawej stronie.
http://profession.pl/forumogrodnicze/up/chatte7.jpg.jpg
Izuniu muszę ci się przyznać że jeszcze trochę chcę u ciebie pooglądać bo miałam coś jeszcze zapisane i gdzieś podziałam
.Jak poszukam i znajdę to dam znać
.Coś na bakier z moją pamięcią
.
Pozdrawiam cieplutko bo u nas jest chłodniej.
Jak na razie to tylko dwie roślinki , ale ja czekam na twoją wiosenkę jak przyjdzie i pokaże się w pełni :P .
Nie wiem czy to jest ta chryzantemka , ale ja ją znalazłam u ciebie taką i to jest ta po prawej stronie.
http://profession.pl/forumogrodnicze/up/chatte7.jpg.jpg
Izuniu muszę ci się przyznać że jeszcze trochę chcę u ciebie pooglądać bo miałam coś jeszcze zapisane i gdzieś podziałam
Pozdrawiam cieplutko bo u nas jest chłodniej.
Jestem jaka jestem - pozdrawiam serdecznie Jola
- kogra
- Przyjaciel Forum

- Od: 30 maja 2007, o 18:02
Izuś - wyślę w poniedziałek chyba, bo do niedzieli przy sprawności naszej poczty mogłyby nie dojść a szkoda ich męczyć w paczce. Co jeszcze mam dołączyć ?
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- chatte
- Przyjaciel Forum

Dzięki Grażynko!
Na razie nic więcej nie dołączaj. Poczekajmy jeszcze. Mam wielka ochotę już zacząć przesadzać, ale się trochę boję. W ubiegłym roku wiosenne przymrozki zniszczyły mi kilka świeżo posadzonych roślinek i nie chcę, żeby to się powtórzyło. Można na noc zabezpieczyć to i owo, ale jak będzie tego za dużo, to mogę sobie nie poradzić.
Chyba jednak wezmę sie za przesadzanie jałowców
Korzonki mogę zabezpieczyć obsypując ziemią i liśćmi. To im powinno wystarczyć? Z bylinami jeszcze się wstrzymam.
Chciałam popracować przy zdewastowanym oczku, ale okazało się, ze piasek przesechł i nie da się nic robić, bo się sypie. Muszę poczekać na deszcz albo aż mąż zamontuje mi wąż
Chciałam jeszcze pokazać Wam moje zdewastowane oczko, ale mam tak szybki internet
, ze do rana może by mi się udało, ale zamierzam nieco wcześniej pójść spac 
Chyba jednak wezmę sie za przesadzanie jałowców
Chciałam popracować przy zdewastowanym oczku, ale okazało się, ze piasek przesechł i nie da się nic robić, bo się sypie. Muszę poczekać na deszcz albo aż mąż zamontuje mi wąż
Chciałam jeszcze pokazać Wam moje zdewastowane oczko, ale mam tak szybki internet
- chatte
- Przyjaciel Forum

Z kondycją nie jest tak źle Dorotko, bo już trochę pracowałam w ogródku, więc zaprawę mam ;) Teraz mogę się już wziąć ostro do roboty 
Krokuski dopiero centymetr wystają nad ziemię, za to ranniki rozwinęły kwiatki i hiacynty dzielnie rosną. mam nadzieję, że w przyszłym tygodniu pokażą już pierwsze kwiatki?
Widziałam tu i ówdzie narcyzy, które lada dzień zakwitną, a moje dopiero wystawiają czubki i muszę bardzo uważać, jak chodzę, żeby ich nie podeptać.
Krokuski dopiero centymetr wystają nad ziemię, za to ranniki rozwinęły kwiatki i hiacynty dzielnie rosną. mam nadzieję, że w przyszłym tygodniu pokażą już pierwsze kwiatki?
Widziałam tu i ówdzie narcyzy, które lada dzień zakwitną, a moje dopiero wystawiają czubki i muszę bardzo uważać, jak chodzę, żeby ich nie podeptać.
- bogusia177
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 14 wrz 2007, o 08:38
- bogusia177
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 14 wrz 2007, o 08:38