Dziękuję bardzo za przyniesienie do mnie tulipanowca.
Ogród IGI , część 8
-
ballada
- 200p

- Od: 6 mar 2009, o 12:07
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ogród IGI , część 8
Dzień dobry!
Ruiny fantastyczne i gratuluję zakupów! Działasz jak błyskawica, tak szybciutko powstała rabatka! 
- JacekP
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 5 mar 2007, o 13:10
Iguś, piękna relacja z wycieczki
I miejsca, których nie znam z wyjątkiem Kozłówki (piękne to rosarium prawda?), gdzie byłem miesiąc temu. Za to jutro czeka mnie frajda - zamek w Opinogórze i spotkanie forumkowe 
-
iga23

- Od: 1 paź 2008, o 20:26
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Jacku, jak byłam w Kozłówce przypomniała mi się Twoja wizyta.Byliśmy tak blisko Ciebie przejazdem, a ja nie zabrałam telefonu do Ciebie.
To była moje druga wizyta w tym zamku, pierwszy raz wybraliśmy się kiedyś, ale w poniedziałek, zapominając ,że muzea są w poniedziałki nieczynne.
Miłego spotkania, choć wolę mniejsze wizyty.
Ewo, widzisz jak zobaczyłam tulipanowca , to kazałam zrobić fotkę dla Ciebie.
Taki widok to rzadkość , czasem są te drzewa w arbotetach, ale nigdy w takiej przestrzeni.
Marysiu, żurawki są tolerancyjne do pH , u mnie rosną na rabacie z Rh i azaliami, dla mnie ciekawsze jest,że ciemiernik, roślina zasadowa też rośnie.....
Co prawda podsypuję go skorupkami jaj.
Jeżeli masz mało cienia to nie ryzykowałabym Rh, ale azalie.
Marto, oj nie wcześniej niż za rok, a i to zobaczymy....
To była już trzecia moja wizyta w tych rejonach, więc kolej na inne.
Dorotko, ja długi urlop zaplanowałam na później ze względu na ogród.
Ale mąż mi zrobił niespodziankę i skończył podlewanie, teraz już spokojnie mogę wyjeżdżać.U mnie mało cienia i piaseczki, więc po 2- 3 dniach robi się susza.
Janko, okazuje się ,że wrzosów znów kupiłam za mało.
Lucynko, nasz wyjazd był krótki, 4 dnie to niewiele , i jeszcze odwiedziny u Forumków.
Ale to było najważniejsze.
A jak jechaliśmy, to widać po zdjęciach, bo są w kolejności, Ty masz tę przewagę ,że ja miałam 400 km w jedną , a Ty masz 250 mniej.
Wiolu, u nas jak są trawy to zdecydowanie tańsze , ale chciałam te co widziałam w ich ogrodzie.
Agnieszko, okazuję się,ze pół ogrody trzeba by przerobić.Wizyty w pokazowych ogrodach są niebezpieczne.
Hortensja posadzona.
Z hibiskusem jeszcze biegam.
Felu, niestety Sandomierz, Kazimierz, Ojców , Kraków, nie polecam w sezonie, Tłumy ludzi, jedynie wcześnie rano można spokojnie pochodzić.
Ale polecam wyjazdy w maju i wrześniu, tak od lat jeździmy na wakacje.
Żeby z Mazur jechać to naprawdę trzeba zaparcie, podróże po kraju nie należą do przyjemności, to najgorsza część wycieczki, jazda samochodem do celu.
Dalu, ja mam nadzieję,że niedługo pojadę z chłopcami, ale myślę o tych co mają teraz 2 i 4 lata.
Nie mam zdjęć, więc pomęczę Was żurawkami, bo jeszcze sporo zostało do pokazania, a sierpień się kończy.

To była moje druga wizyta w tym zamku, pierwszy raz wybraliśmy się kiedyś, ale w poniedziałek, zapominając ,że muzea są w poniedziałki nieczynne.
Miłego spotkania, choć wolę mniejsze wizyty.
Ewo, widzisz jak zobaczyłam tulipanowca , to kazałam zrobić fotkę dla Ciebie.
Taki widok to rzadkość , czasem są te drzewa w arbotetach, ale nigdy w takiej przestrzeni.
Marysiu, żurawki są tolerancyjne do pH , u mnie rosną na rabacie z Rh i azaliami, dla mnie ciekawsze jest,że ciemiernik, roślina zasadowa też rośnie.....
Co prawda podsypuję go skorupkami jaj.
Jeżeli masz mało cienia to nie ryzykowałabym Rh, ale azalie.
Marto, oj nie wcześniej niż za rok, a i to zobaczymy....
To była już trzecia moja wizyta w tych rejonach, więc kolej na inne.
Dorotko, ja długi urlop zaplanowałam na później ze względu na ogród.
Ale mąż mi zrobił niespodziankę i skończył podlewanie, teraz już spokojnie mogę wyjeżdżać.U mnie mało cienia i piaseczki, więc po 2- 3 dniach robi się susza.
Janko, okazuje się ,że wrzosów znów kupiłam za mało.
Lucynko, nasz wyjazd był krótki, 4 dnie to niewiele , i jeszcze odwiedziny u Forumków.
Ale to było najważniejsze.
A jak jechaliśmy, to widać po zdjęciach, bo są w kolejności, Ty masz tę przewagę ,że ja miałam 400 km w jedną , a Ty masz 250 mniej.
Wiolu, u nas jak są trawy to zdecydowanie tańsze , ale chciałam te co widziałam w ich ogrodzie.
Agnieszko, okazuję się,ze pół ogrody trzeba by przerobić.Wizyty w pokazowych ogrodach są niebezpieczne.
Hortensja posadzona.
Felu, niestety Sandomierz, Kazimierz, Ojców , Kraków, nie polecam w sezonie, Tłumy ludzi, jedynie wcześnie rano można spokojnie pochodzić.
Ale polecam wyjazdy w maju i wrześniu, tak od lat jeździmy na wakacje.
Żeby z Mazur jechać to naprawdę trzeba zaparcie, podróże po kraju nie należą do przyjemności, to najgorsza część wycieczki, jazda samochodem do celu.
Dalu, ja mam nadzieję,że niedługo pojadę z chłopcami, ale myślę o tych co mają teraz 2 i 4 lata.
Nie mam zdjęć, więc pomęczę Was żurawkami, bo jeszcze sporo zostało do pokazania, a sierpień się kończy.
- aage

- Od: 7 mar 2008, o 13:01
Iguś pięknie 
- Joyce
- 100p

- Od: 8 cze 2010, o 10:25
witam Igo
Niesamowite barwy, rośliny i wiedza
ostatnimi czasy wpadłam po nos w hosty i żurawki (pomijam już resztę moich roślinowych chciejstw
)
Będę tu stale zaglądać i cieszyć oczy niesamowitymi okazami jakie prezentujesz
Niesamowite barwy, rośliny i wiedza
Będę tu stale zaglądać i cieszyć oczy niesamowitymi okazami jakie prezentujesz
-
iga23

- Kontakt:
Witaj Agnieszko, z przyjemnością Cie będę gościć.Roślinki , nie rarytasy,a le kolorowe, dla mnie ostatnio ważna jest barwa, faktura liścia,a nie kwiat.I chyba tak pozostanę.
Nudne i nie zmienne, ale zawsze jest porządek.Te roślinki od wiosny do jesieni wyglądają dobrze.
Witaj Agnieszko.
Nudne i nie zmienne, ale zawsze jest porządek.Te roślinki od wiosny do jesieni wyglądają dobrze.
Witaj Agnieszko.
- maniusika

- Od: 18 mar 2009, o 20:50
pokazujesz takie piękne żurawki że chyba zrezygnuję z sadzenia wrzosów w ogródku przydomowym a dosadzę żurawki , szczególnie tam gdzie sięga cień a wrzosy mogą sobie rosnąć na skalniaku gdzie miałam posadzić żurawki ..
- maniusika

- Od: 18 mar 2009, o 20:50
nieuleczalnie ..świetnie wyglądają plamy kolorowych żurawek przez cały czas ..
-
iga23

- Kontakt:
A jak podsadzimy hostami , brunerami ,ciemeirnikami i miodunkami to już bosko.
No jeszcze trawy bym dodała.Jestem na etapie przerabiania następnej części ogrodu. 
- FRAGOLA
- 1000p

- Od: 4 cze 2010, o 09:34
Witaj Igo
Ja w Twoim przepięknym ogrodzie jestem częstym gościem...tak po cichutku
za każdym razem kiedy tu zaglądam jestem pod wrażeniem...cudny ogród masz...ale o tym to sama dobrze wiesz
A te Twoje słynne na całym forum żurawki...mmmmmmmiodzio po prostu
za każdym razem kiedy tu zaglądam jestem pod wrażeniem...cudny ogród masz...ale o tym to sama dobrze wiesz
A te Twoje słynne na całym forum żurawki...mmmmmmmiodzio po prostu
Ponieważ moje /Twoje ciemierniki osiągnęły całkiem ładne rozmiaryiga23 pisze:A jak podsadzimy hostami , brunerami ,ciemeirnikami i miodunkami to już bosko.No jeszcze trawy bym dodała.Jestem na etapie przerabiania następnej części ogrodu.
Iguś jak się będziesz nudzić
- marcyjanna
- 200p

- Od: 23 cze 2009, o 17:52
Ojej, przegapiłam Twoją wizytę
Durny piorun, że też akurat wtedy musiał mnie pozbawić dostępu do netu i nic nie wiedziałam 
- Babopielka

- Od: 9 wrz 2007, o 19:28
Co Ty znowu za rewolucje robisz w ogrodzie
Przecież u Ciebie już wszystko jest zagospodarowane
Kwitnie Ci to cudo z Kobrzyńca
bo moja zaczyna kwitnąć 
Przecież u Ciebie już wszystko jest zagospodarowane
Kwitnie Ci to cudo z Kobrzyńca
- aage

- Od: 7 mar 2008, o 13:01
Też się dziwię co Iga znowu tam za rewolucje robi przecież u niej rabatki dopięte na ostatni guziczek