Moje zielone cztery kąty

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
hanka55
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 sty 2008, o 15:30
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

AniaDS pisze:ja wyczaiłam u sąsiada różę..
pełną, w pięknym, łososiowym kolorze, jeszcze takiej w żadnym katalogu nie widziałam :shock:
Wielokwiatowa, ma gdzieś metr wysokości i ponad 20 lat :shock:

jakby mu rosła gdzieś przy płocie, to normalnie już bym kawałek ciachła..... :oops:
Normalnie, mówisz jak tutejsza góralka.:evil:
Aż mi się Aniu, Obrazek
Właśnie dlatego, ja mam przy płocie połamane róże.
Hmmm, ciekawa jestem kiedy do Ciebie zaczną zaglądać amatorzy róż. :?

Gorzatko, nie gniewaj się proszę za tą wymianę słów z Anią
ale adrenlina mi się podniosła tak, że małom apopleksji nie dostała.
Awatar użytkownika
100krotka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 gru 2008, o 20:11
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Gosia, jak ty mi jeżówkę przy hortensjach, to ja Ci dziewannę ukradnę. Jaka ona śliczna, ach...
"Dużo ludzi nie wie, co robić z czasem. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu. " (Magdalena Samozwaniec)
Moje linki - i aktualny
Wizytówka
Awatar użytkownika
Jaśmina
100p
100p
Od: 11 cze 2009, o 15:51

Post »

Gosiu , popadało u Was trochę?Wziął się trawnik w garść?? :D Czy M kosiarkę? W garść wziął? :D
Tyś pewnie myślami już w Pradze ...
Nie obruszaj się na szwarną dziołchę(-siedem lat mieszkałam na Śląsku-)to duża rzecz.To perła :D
Awatar użytkownika
AniaDS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sie 2008, o 00:13
Kontakt:

Post »

Haniu, spokojnie :wink: :lol: :lol:
na pewno nie ciachłabym tyle, żeby róży zrobić krzywdę, a raczej tyle, żeby śladu nie było widać :roll:
Malutką gałązkę..
:oops: :oops: :oops:

A najlepiej to by było za jego zgodą, nawet mu wczoraj napomkłam, żeby mi uszczknął tej cudowności :roll:
tylko ze mnie marna ukorzeniaczka, nic mi nie wychodzi :cry: ;:145

Małgosiu, poważnie będziesz liście wybierać??
A dużo ich masz? :shock:
Przecież one i tak zaschną :wink:
Awatar użytkownika
gorzata76
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2009, o 14:41

Post »

Kochani... chwilowo jestem zabiegana i muszę Was trochę zaniedbać, ale wczoraj jeszcze co nieco obfociłam, więc wieczorkiem postaram się wrzucić :wink:
No wiecie... rodzinka... hurtowa impreza pt. urodzinki dzieci (w pół drogi :wink: )... i jeszcze odwiedziny u przyjaciółki... i ciocią wczoraj zostałam po raz drugi :D
Tylko tyle słowem wyjaśnienia... reszta później ;:197
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 19:01
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witaj ale jesteś zakręcona :;230
Czekamy wieczorkiem
Awatar użytkownika
stasia109
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lip 2008, o 10:44

Post »

Drogi Gosiaczku, nie tłumacz się, bo winni sie tłumaczą. Ja rozumiem, po prostu chwilowo Ci się nie chce z nami gadać. Ale my zaglądamy zza płotu i podziwiamy. Jak się nazywają drobne kwiatki, różowe (trzy strony do przodu)? Czy je sama sadzisz z nasion, z rozsady, czy coś innego. Ja mam takie, kupiłam jako dodatek do pelargonii, ładne są bo cały czas kwitną, zrywam tylko zeschniete kwiatuszki. Po kinderbalu prosimy o zdjęcia. Trzymaj sie kochanienka, pa, udanej imprezy.
Coś do śmiechu:
Dlaczego zwolniłem swoją sekretarkę? - Posłuchaj! Dwa tygodnie temu były moje urodziny, ale jakby tego nikt nie zauważył. Miałem nadzieję, że rano przy śniadaniu żona złoży mi życzenia. Może nawet będzie miała jakiś prezent. Nie powiedziała nawet "cześć kochanie", nie mówiąc już o życzeniach. Pomyślałem, że chociaż dzieci będą pamiętały, - ale zjadły śniadanie, nie odzywając się ani słowem. Kiedy jechałem do pracy czułem się samotny i niedowartościowany. Jak tylko wszedłem do biura, sekretarka złożyła mi życzenia urodzinowe i od razu poczułem się dużo lepiej. Ktoś pamiętał. Pracowałem do drugiej. Około drugiej sekretarka weszła i powiedziała:
- Dzisiaj jest taki piękny dzień, w dodatku są pana urodziny, może zjemy gdzieś razem obiad? Zgodziłem się, - bo była to najmilsza rzecz, jaką od rana usłyszałem. Poszliśmy do cudownej restauracji, zjedliśmy obiad w przyjemnej atmosferze i wypiliśmy po lampce wina. W drodze powrotnej do biura sekretarka powiedziała:
- Dzisiaj jest taki piękny dzień - czy musimy wracać do biura?
- Właściwie to nie - stwierdziłem.
- No to chodźmy do mnie - zaproponowała.
U niej wypiliśmy jeszcze po lampce koniaku, porozmawialiśmy chwilę, a ona zaproponowała:
- Czy nie będziesz miał nic przeciwko temu, jeśli pójdę do sypialni przebrać się w coś wygodniejszego?
- Jasne - zgodziłem się bez wahania.
Poszła do sypialni, a po kilku minutach wyszła niosąc tort urodzinowy, razem z moją żoną, dziećmi i teściową. Wszyscy śpiewali "Sto lat" a ja. k..wa, siedziałem na kanapie... w samych skarpetkach. :;230 :;230 :;230 :;230
Adresy do moich wątków
Zwierzęta też odczuwają głód, pragnienie, ból, strach... i to już powód by nie zadawać im cierpienia i krzywdy.
Awatar użytkownika
g.kiecko
1000p
1000p
Od: 19 wrz 2007, o 23:19

Post »

Stasiu!!! - Ty jak zawsze potrafisz poprawić człowiekowi humor :;230 :;230 :;230

Rozumiem zabieganie Gosi i ... jej współczuję :wink:

Gorzatko gratuluję miana - powtórnej- cioci!!! :P :P :P Na tym pewnie nie koniec ...
Pogratuluj ode mnie szczęśliwej mamusi :D :D
Pozdrawiam Gośka
Mój ogród
Awatar użytkownika
stasia109
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dobra, dobra. Jesteś usprawiedliwiona.
Lekarz radzi pacjentce:
– Zalecam pani częste kąpiele, dużo ruchu na świeżym powietrzu i bardzo proszę ubierać się ciepło.
Po powrocie do domu pacjentka relacjonuje mężowi:
– Lekarz polecił mi pojechać na tydzień na Bermudy, później w Alpy na narty... Ach! I upierał się jeszcze, żebyś mi kupił futro.

Polecam odzywke dla M..... ;:87
Adresy do moich wątków
Zwierzęta też odczuwają głód, pragnienie, ból, strach... i to już powód by nie zadawać im cierpienia i krzywdy.
Awatar użytkownika
g.kiecko
1000p
1000p

Post »

:P :P :P Proszę mi natychmiast polecić takiego lekarza 8) a i mąż łatwowierny (okresowo :wink: ) by się przydał :;230 :;230 :;230
Pozdrawiam Gośka
Mój ogród
dawidbanan
---
Od: 29 cze 2009, o 13:22

Post »

stasia109 pisze:Lekarz radzi pacjentce:
– Zalecam pani częste kąpiele, dużo ruchu na świeżym powietrzu i bardzo proszę ubierać się ciepło.
Po powrocie do domu pacjentka relacjonuje mężowi:
– Lekarz polecił mi pojechać na tydzień na Bermudy, później w Alpy na narty... Ach! I upierał się jeszcze, żebyś mi kupił futro.
:;230 :;230 :;230
Awatar użytkownika
gorzata76
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2009, o 14:41

Post »

Ależ mnie tłumnie odwiedzacie - dziękuję ;:196

Jolu - witam u mnie :D

iwa27 -do Goczałkowic też daleko, ale radzę sobie - w sezonie spory wybór jest w podgliwickich Czechowicach...

Jolu druga :wink: - tylko piachem nie syp :lol:

Haniu, Aniu - nie gniewam się wcale, dopuszczam każdą wymianę poglądów - byle cenzuralną :lol:

100krotko - wirtualnie jak najbardziej :lol:

Jaśminko - trawnik powoli powstaje z martwych :roll: M trzymam z dala od kosiarki :wink:
Kret póki co ryje na rabatkach, jak zobaczę pierwszy kopiec na trawniku, to nie ręczę za siebie ;:163

Aniu - czy dużo liści? :roll: Dwa stuletnie "drzewka" na dróżce opodal: klon - jawor i jesion (czyli "noski" i "łyżeczki" :evil: )... takie baaardzo wysokie i zasypujące wszystko w promieniu kilkunastu metrów... a nie dające cienia, bo rosną od północy...

geniu - zakręcona jak słoik z wiśniami, co to jutro do tortu będą :wink:

Stasiu - czyżbym miała wejść w komitywę z sekretarką mojego M? :lol: A kwiatuszki małe, różowe... czyżby o diascję chodziło? Kupiłam na wiosnę dwie, jedna kwitnie na okrągło, drugą mrówki wykończyły, ale z pomocą magicznego proszku :lol: chyba się pozbiera...
A za Bermudy i Alpy wystarczy Praga :D ... Futer nie lubię...

Gosiu - ja myślę, że nie koniec :lol: To dopiero siostra mojego M, a ja mam jeszcze młodszego brata i siostrę :wink:

A teraz obiecane zdjęcia :wink:

Stasieńko - czy o to chodziło?

Obrazek

Różowy - ulubiony kolor wszystkich dziewczynek :lol:

Obrazek

No dobra... nie pamiętam co kupowałam :oops: chyba rudbekię...

Obrazek

Panna dziewanna - niby chwast, ale jaki uroczy :D

Obrazek

Dzwonek irlandzki - zieleninka do kwadratu :lol:

Obrazek

Jeżówka

Obrazek

Ulubione kwiatki każdej Małgorzatki :wink:

Obrazek

Kosmos przekwita, zbieram nasionka na przyszły rok
Gosia - pomarańczowy 0:1 :lol:

Obrazek

Kocinko - wierzba po egzekucji, jeszcze te listki oskubię i jak tylko znajdę chwilę - i pogodę... psik, psik... nie takim sprzęcichem, jak Twoje, ale zawsze :wink:

Obrazek
Awatar użytkownika
g.kiecko
1000p
1000p

Post »

:shock: :shock: :shock:
Mogę nieśmiało poprosić przyśpieszony kurs fotografii? :lol:
Pozdrawiam Gośka
Mój ogród
Awatar użytkownika
stasia109
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Gosieńko, ja jestem bardzo grzeczna dziewczynka i lubię różowy kolor. Kwiatki diascji, tak o nie mi chodziło. Gosiu, czy dobrze zrozumiałam, że teraz można przyciąć wierzbę? Ja przycinałam ją późna wiosną, po kotkach i listkach, ale teraz tak urosły witki, że sięgają ziemi. Mogę ją drugi raz przyciąć? pozdrawiam, a na deser......

Młody chłopak w aptece:
- Poproszę dwa testy ciążowe.
W tym momencie otrzymuje sms-a. Wyciąga komórkę i czyta:
- Co za dzień... Jeszcze jeden proszę... ;:223 ;:223 ;:223
Adresy do moich wątków
Awatar użytkownika
Kocina
1000p
1000p
Od: 22 lip 2008, o 22:27

Post »

Łoj! Ta wierzba faktycznie obcięta na łysiutko :)
A jaka to wierzba? Jeśli chodzi o gatunki drzew, to noga zupełnie ze mnie.

Na kreta polecam plastikową rurkę z dwiema zapadkami.
W zeszłym roku jesienią wyłapałam wszystkie i miałam spokój... do wczoraj.
Wczoraj pojawiły się pierwsze kopce, a już dziś krecik siedział w rurce.
Jeśli to jedyny, to możliwe że kolejną pułapkę będę musiała zastawic dopiero wiosną :)
Pozdrawiam ? Ogródek Marty: 1, 2
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”