Ogród Babopielki r.2009
- grazynarosa22
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 16 mar 2009, o 12:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ogród Babopielki r.2009
No niesamowite
Co to się teraz wyrabia na świecie

-
x_P-42
Bożenko, wszystko mogę zrozumieć, ale maki
U mnie także bergenie i prymulki teraz kwitną a goryczka i wszystkie goździki skalne powtórzyły kwitnienie.
U mnie także bergenie i prymulki teraz kwitną a goryczka i wszystkie goździki skalne powtórzyły kwitnienie.
- jollla500

- Od: 26 cze 2008, o 23:49
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Bożenko ja myślę że to lato
pakuję się i przyjeżdżam do Ciebie 
- magry

- Od: 15 wrz 2009, o 19:20
U mnie kwitnie sasanka albanska.
Pozdrawiam,Janek
Górki,pagórki i reszta.
Górki,pagórki i reszta.
- Ewelina
- Przyjaciel Forum

- Od: 4 lut 2007, o 16:26
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Też się cieszę:) Ale właśnie mam pytanie ( zamknęłaś wątek " doniczkowy" , więc muszę tutajBabopielka pisze:Ewelina-cieszę się ,że Tetrastigma wreszcie zaczęła rosnąć tak jak powinna (widać pęd)Trochę długo to trwało,ale teraz to już będzie rosnąć jak na drożdżachWidać ,że dobrze o nią dbasz ,ma takie piękne liście .Moja nic się nie zmieniła, ponieważ nie daję jej rosnąc ,tylko ścinam pędy.Wiem,że to barbarzyństwo,ale kiedyś pozwoliłam jej iść na żywioł i zarosła mi cały sufit w kuchni.Pędy miały chyba z piętnaście metrów ,albo i więcej.Miałam problem z myciem liści, a jak mieliśmy malować to musieliśmy ją ściągnąć i pociąć bo innego wyjścia nie było
![]()
- markussch01

- Od: 7 lis 2007, o 22:40
Bozenko, widoczki jesienne super, mak tez u mnie kwitnie.
Canny, nie wiem dlaczego lubie...mozesz mnie pytac sto razy...nie odpowiem.
Na przelomie 2008/9 nie zdazylem przed mrozem schowac do piwnicy-poszly wszystkie / trzymalem w altanie/
W tym roku moja "dziewczyna" posadzila dwie nowe, ogrodowy sasiad jest darczynca trzeciej/ w piwnicy czekaja na wiosne/
Pozdrawiam Markus
Canny, nie wiem dlaczego lubie...mozesz mnie pytac sto razy...nie odpowiem.
Na przelomie 2008/9 nie zdazylem przed mrozem schowac do piwnicy-poszly wszystkie / trzymalem w altanie/
W tym roku moja "dziewczyna" posadzila dwie nowe, ogrodowy sasiad jest darczynca trzeciej/ w piwnicy czekaja na wiosne/
Pozdrawiam Markus
- Babopielka

- Od: 9 wrz 2007, o 19:28
grazynarosa22 - też jestem zaskoczona tymi kwiatkami ,o tej porze roku.Oby tylko to nie zwiastowało srogiej zimy
Pola42- nawet listonosz się dziwił ,jak zobaczył kwitnące maki .Fajnie wyglądają na tle wszędobylskich liści ,których nie nadążam grabić
jollla500- zapraszam serdecznie .U mnie goście są zawsze mile widziani
magry - ja nawet nie wiem jak taka sasanka albańska wygląda
No ale u takiego kolekcjonera roślin jak Ty, to pewnie niejedno cudo by można zobaczyć
Zastanawiam się dlaczego nie chcesz pokazać nam swojego ogrodu .Boisz się ,że za dużo
będziemy od Ciebie sępić
Ja bym się pierwsza w kolejce ustawiła
A i tak mam u Ciebie dług wdzięczności
Ewelina - zależy jaki efekt chcesz osiągnąć .Czy ona ma rosnąc w z wyż czy w szerz ? Ja bym jeszcze jej nie cięła ,tylko pozwoliła jej trochę porosnąć .Jak pęd będzie starszy, to wtedy możesz go uciąć i dosadzić do tej rosnącej ,wtedy będziesz miała gęściej w doniczce.Moja mimo silnego cięcia nie rozkrzewia się zanadto.Może za mocno ją tnę
markussch01- no u Ciebie klimat cieplejszy niż u nas .Ja też lubię kanny ,ale one mnie nie lubią ,bo nie chciały u mnie kwitnąć ,więc dałam za wygraną i już ich nie uprawiam
iga23 -Iguś myślałam ,że uda mi się jeszcze w tym roku przyjechać do Ciebie i trochę Ci ogród oskubać ,ale nic z tego .W przyszłym roku na 100% się zjawię ,w końcu rewizyta Ci się należy
Pola42- nawet listonosz się dziwił ,jak zobaczył kwitnące maki .Fajnie wyglądają na tle wszędobylskich liści ,których nie nadążam grabić
jollla500- zapraszam serdecznie .U mnie goście są zawsze mile widziani
magry - ja nawet nie wiem jak taka sasanka albańska wygląda
Zastanawiam się dlaczego nie chcesz pokazać nam swojego ogrodu .Boisz się ,że za dużo
będziemy od Ciebie sępić
Ja bym się pierwsza w kolejce ustawiła
Ewelina - zależy jaki efekt chcesz osiągnąć .Czy ona ma rosnąc w z wyż czy w szerz ? Ja bym jeszcze jej nie cięła ,tylko pozwoliła jej trochę porosnąć .Jak pęd będzie starszy, to wtedy możesz go uciąć i dosadzić do tej rosnącej ,wtedy będziesz miała gęściej w doniczce.Moja mimo silnego cięcia nie rozkrzewia się zanadto.Może za mocno ją tnę
markussch01- no u Ciebie klimat cieplejszy niż u nas .Ja też lubię kanny ,ale one mnie nie lubią ,bo nie chciały u mnie kwitnąć ,więc dałam za wygraną i już ich nie uprawiam
iga23 -Iguś myślałam ,że uda mi się jeszcze w tym roku przyjechać do Ciebie i trochę Ci ogród oskubać ,ale nic z tego .W przyszłym roku na 100% się zjawię ,w końcu rewizyta Ci się należy
- magry

Babopielko witaj.Nie pokazuje swojej dzialki/to nie ogrod/bo nigdy jej nie sfotografowalem.Ale mysle o tym i w przyszlym roku
bedzie.Nie jestem rowniez kolekcjonerem i nie chce nim byc.Lubie skalniaki i staram sie je miec ale tez nie wszystkie.No bo
gdzie je upcham.Co do sepienia to zawsze podziele sie tymi roslinami ktore przygotuje do wysepienia.
Posdrawiam. Janek
bedzie.Nie jestem rowniez kolekcjonerem i nie chce nim byc.Lubie skalniaki i staram sie je miec ale tez nie wszystkie.No bo
gdzie je upcham.Co do sepienia to zawsze podziele sie tymi roslinami ktore przygotuje do wysepienia.
Posdrawiam. Janek
Pozdrawiam,Janek
Górki,pagórki i reszta.
Górki,pagórki i reszta.
- Babopielka

magry-Janek
Nieważne czy to ogród czy działka ,ważne ,że masz kawałek pola dla roślin,który chętnie bym zobaczyła i inni zapewne też .Rośliny jakie Ty uprawiasz, dla mnie są kolekcjonerskie ,o niektórych nawet nie słyszałam wcześniej
Wiem też ,że chętnie dzielisz się roślinkami, ponieważ ja dostałam więcej niż wysępiłam . ;:180Odwdzięczając się za to Czosnkiem niedżwiedzim ,którego(jak póżniej wyczytałam) Ty masz w nadmiarze 
- maryla-56_56

- Od: 16 kwie 2009, o 19:18
Witam.
Co jest na 7 zdjęciu poprzedniej str.
Różowy kwiatek przed makami.)
Pozdrawiam
Co jest na 7 zdjęciu poprzedniej str.
Różowy kwiatek przed makami.)
Pozdrawiam
- Babopielka

maryla-56_56
To jest Bodziszek krwisty .bardzo wdzięczna ,bezproblemowa roślinka
To jest Bodziszek krwisty .bardzo wdzięczna ,bezproblemowa roślinka
- magry

Ale czosnek byl poza planem.To co wybralem to dostalem i jestem zadowolony.Niepotrzebnie zamartwiasz sie.
Pole,jak mowisz,pokaze ale musze zrobic zdjecia /nie mam nawet jednego/ i wyzbyc sie kompleksow nabytych
po obejrzeniu ogrodow forumowiczow.
Pole,jak mowisz,pokaze ale musze zrobic zdjecia /nie mam nawet jednego/ i wyzbyc sie kompleksow nabytych
po obejrzeniu ogrodow forumowiczow.
Pozdrawiam,Janek
Górki,pagórki i reszta.
Górki,pagórki i reszta.
- gucia
- Przyjaciel Forum

- Od: 27 wrz 2007, o 18:27
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Bożenko, na tego maczka zapisuję się raz jeszcze, nie mam pojęcia co zrobiłam z tym poprzednim
A tulipanki już mam zapakowane, jutro Ci wysyłam
A tulipanki już mam zapakowane, jutro Ci wysyłam
Pozdrawiam serdecznie, Bożena
Moje wątki
Moje wątki
- Babopielka

magry -ja jeszcze Cię trochę pomęczę
Udzieliłeś dużo cennych wskazówek na temat uprawy Obuwików ,ale ja jestem w tym temacie kompletnie zielona i jeszcze mam do Ciebie pytanie .
Czy okrywasz czymś swoje Obuwiki na zimę
Znajoma mi pisała ,że ona zakłada taki foliowy daszek,żeby nie zagniwały w ziemi
No i nie wiem czy ja też mam tak zrobić
Przecież tych żyjących w naturalnym środowisku nikt nie okrywa i jakoś sobie radzą
Jeśli możesz mi jeszcze coś doradzić na temat uprawy Bletilla Striata to będę wdzięczna
Trzymam Cię za słowo odnośnie tych zdjęć Twojej działki w przyszłym roku ,a kompleksy każdy z nas tu ma bo przecież jest tyle pięknych ogrodów
gucia- Imienniczko już myślałam ,że będę zmuszona jechać do Łodzi i przemówić Ci do rozsądku ,żebyś się wreszcie odezwała na forum
Teraz już nie ma takiej potrzeby i mogę spokojnie czekać u siebie na najazd ''łodziaków"
Trochę mi tu brakowało Twojego towarzystwa
Czy okrywasz czymś swoje Obuwiki na zimę
Trzymam Cię za słowo odnośnie tych zdjęć Twojej działki w przyszłym roku ,a kompleksy każdy z nas tu ma bo przecież jest tyle pięknych ogrodów
gucia- Imienniczko już myślałam ,że będę zmuszona jechać do Łodzi i przemówić Ci do rozsądku ,żebyś się wreszcie odezwała na forum
Trochę mi tu brakowało Twojego towarzystwa