Ogród Babopielki r.2009

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
grazynarosa22
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2009, o 12:18
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogród Babopielki r.2009

Post »

No niesamowite :shock: Co to się teraz wyrabia na świecie :shock: :wink:
Pozdrowionka...Grażyna
Moje wątki. aktualny
Moje rękodzieło
x_P-42

Post »

Bożenko, wszystko mogę zrozumieć, ale maki :?:
U mnie także bergenie i prymulki teraz kwitną a goryczka i wszystkie goździki skalne powtórzyły kwitnienie. ;:7
Awatar użytkownika
jollla500
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 cze 2008, o 23:49
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Bożenko ja myślę że to lato ;:109 pakuję się i przyjeżdżam do Ciebie :wink:
Jolllinki ;:3Do Jollla500
Miłością moją są ogrody, wschody słońca i jego zachody......
Awatar użytkownika
magry
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 wrz 2009, o 19:20

Post »

U mnie kwitnie sasanka albanska.
Pozdrawiam,Janek
Górki,pagórki i reszta.
Awatar użytkownika
Ewelina
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 4 lut 2007, o 16:26
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Babopielka pisze:Ewelina-cieszę się ,że Tetrastigma wreszcie zaczęła rosnąć tak jak powinna (widać pęd)Trochę długo to trwało,ale teraz to już będzie rosnąć jak na drożdżach :lol: Widać ,że dobrze o nią dbasz ,ma takie piękne liście .Moja nic się nie zmieniła, ponieważ nie daję jej rosnąc ,tylko ścinam pędy.Wiem,że to barbarzyństwo,ale kiedyś pozwoliłam jej iść na żywioł i zarosła mi cały sufit w kuchni.Pędy miały chyba z piętnaście metrów ,albo i więcej.Miałam problem z myciem liści, a jak mieliśmy malować to musieliśmy ją ściągnąć i pociąć bo innego wyjścia nie było :roll:
Też się cieszę:) Ale właśnie mam pytanie ( zamknęłaś wątek " doniczkowy" , więc muszę tutaj :( ) - ten pęd ma już ...0,5 metra ! Rozumiem , że mogę go ciachnąć ? Czy wtedy roślina się rozkrzewi , bo na razie jest taka "jednopędowa" ?
* Mój Ogród - cz.7 (aktualna)
Wizytówkai inne moje wątki
"Mam śródziemnomorskie poczucie czasu..."
Awatar użytkownika
markussch01
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lis 2007, o 22:40

Post »

Bozenko, widoczki jesienne super, mak tez u mnie kwitnie.

Canny, nie wiem dlaczego lubie...mozesz mnie pytac sto razy...nie odpowiem.
Na przelomie 2008/9 nie zdazylem przed mrozem schowac do piwnicy-poszly wszystkie / trzymalem w altanie/
W tym roku moja "dziewczyna" posadzila dwie nowe, ogrodowy sasiad jest darczynca trzeciej/ w piwnicy czekaja na wiosne/

Pozdrawiam Markus
iga23
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 paź 2008, o 20:26
Kontakt:

Post »

Piękna wiosna jest U Ciebie Bożenko tej jesieni.
;:3
Awatar użytkownika
Babopielka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 wrz 2007, o 19:28

Post »

grazynarosa22 - też jestem zaskoczona tymi kwiatkami ,o tej porze roku.Oby tylko to nie zwiastowało srogiej zimy :roll:

Pola42- nawet listonosz się dziwił ,jak zobaczył kwitnące maki .Fajnie wyglądają na tle wszędobylskich liści ,których nie nadążam grabić :lol:

jollla500- zapraszam serdecznie .U mnie goście są zawsze mile widziani :D

magry - ja nawet nie wiem jak taka sasanka albańska wygląda :oops: No ale u takiego kolekcjonera roślin jak Ty, to pewnie niejedno cudo by można zobaczyć :roll:
Zastanawiam się dlaczego nie chcesz pokazać nam swojego ogrodu .Boisz się ,że za dużo
będziemy od Ciebie sępić ;:7
Ja bym się pierwsza w kolejce ustawiła :wink: A i tak mam u Ciebie dług wdzięczności ;:171

Ewelina - zależy jaki efekt chcesz osiągnąć .Czy ona ma rosnąc w z wyż czy w szerz ? Ja bym jeszcze jej nie cięła ,tylko pozwoliła jej trochę porosnąć .Jak pęd będzie starszy, to wtedy możesz go uciąć i dosadzić do tej rosnącej ,wtedy będziesz miała gęściej w doniczce.Moja mimo silnego cięcia nie rozkrzewia się zanadto.Może za mocno ją tnę :roll:

markussch01- no u Ciebie klimat cieplejszy niż u nas .Ja też lubię kanny ,ale one mnie nie lubią ,bo nie chciały u mnie kwitnąć ,więc dałam za wygraną i już ich nie uprawiam :(

iga23 -Iguś myślałam ,że uda mi się jeszcze w tym roku przyjechać do Ciebie i trochę Ci ogród oskubać ,ale nic z tego .W przyszłym roku na 100% się zjawię ,w końcu rewizyta Ci się należy :D
Awatar użytkownika
magry
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Babopielko witaj.Nie pokazuje swojej dzialki/to nie ogrod/bo nigdy jej nie sfotografowalem.Ale mysle o tym i w przyszlym roku
bedzie.Nie jestem rowniez kolekcjonerem i nie chce nim byc.Lubie skalniaki i staram sie je miec ale tez nie wszystkie.No bo
gdzie je upcham.Co do sepienia to zawsze podziele sie tymi roslinami ktore przygotuje do wysepienia.

Posdrawiam. Janek
Pozdrawiam,Janek
Górki,pagórki i reszta.
Awatar użytkownika
Babopielka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

magry-Janek :D Nieważne czy to ogród czy działka ,ważne ,że masz kawałek pola dla roślin,który chętnie bym zobaczyła i inni zapewne też .Rośliny jakie Ty uprawiasz, dla mnie są kolekcjonerskie ,o niektórych nawet nie słyszałam wcześniej :roll: Wiem też ,że chętnie dzielisz się roślinkami, ponieważ ja dostałam więcej niż wysępiłam . ;:180Odwdzięczając się za to Czosnkiem niedżwiedzim ,którego(jak póżniej wyczytałam) Ty masz w nadmiarze ;:223
Awatar użytkownika
maryla-56_56
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 kwie 2009, o 19:18

Post »

Witam.
Co jest na 7 zdjęciu poprzedniej str.
Różowy kwiatek przed makami.)
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
Babopielka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

maryla-56_56 :D
To jest Bodziszek krwisty .bardzo wdzięczna ,bezproblemowa roślinka :D
Awatar użytkownika
magry
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ale czosnek byl poza planem.To co wybralem to dostalem i jestem zadowolony.Niepotrzebnie zamartwiasz sie.

Pole,jak mowisz,pokaze ale musze zrobic zdjecia /nie mam nawet jednego/ i wyzbyc sie kompleksow nabytych

po obejrzeniu ogrodow forumowiczow.
Pozdrawiam,Janek
Górki,pagórki i reszta.
Awatar użytkownika
gucia
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 27 wrz 2007, o 18:27

Post »

Bożenko, na tego maczka zapisuję się raz jeszcze, nie mam pojęcia co zrobiłam z tym poprzednim :oops:
A tulipanki już mam zapakowane, jutro Ci wysyłam :heja
Pozdrawiam serdecznie, Bożena
Moje wątki
Awatar użytkownika
Babopielka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

magry -ja jeszcze Cię trochę pomęczę :roll: Udzieliłeś dużo cennych wskazówek na temat uprawy Obuwików ,ale ja jestem w tym temacie kompletnie zielona i jeszcze mam do Ciebie pytanie .
Czy okrywasz czymś swoje Obuwiki na zimę :?: Znajoma mi pisała ,że ona zakłada taki foliowy daszek,żeby nie zagniwały w ziemi :? No i nie wiem czy ja też mam tak zrobić :roll: Przecież tych żyjących w naturalnym środowisku nikt nie okrywa i jakoś sobie radzą :roll: Jeśli możesz mi jeszcze coś doradzić na temat uprawy Bletilla Striata to będę wdzięczna :D
Trzymam Cię za słowo odnośnie tych zdjęć Twojej działki w przyszłym roku ,a kompleksy każdy z nas tu ma bo przecież jest tyle pięknych ogrodów :shock:

gucia- Imienniczko już myślałam ,że będę zmuszona jechać do Łodzi i przemówić Ci do rozsądku ,żebyś się wreszcie odezwała na forum :? Teraz już nie ma takiej potrzeby i mogę spokojnie czekać u siebie na najazd ''łodziaków" :tan
Trochę mi tu brakowało Twojego towarzystwa ;:196
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”