Pochylony świat na piasku cz.1

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Nie tylko Ty...... :;230
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
maakita
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 maja 2007, o 08:47
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Aniu powodzenia w uczeniu psa, mój tak średnio rozumie, że rabatki są wyłączone z użytkowania i nawet ma w jednym miejscu leżenie :?
pozdrawiam Magda

Na wsi u maakity
Awatar użytkownika
kubanki
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 sie 2008, o 16:34

Post »

Haniu, bardzo dziękuję za wizualizację pomysłów, zwłaszcza ta plecionka mi się podoba, bo to powyżej przerasta moje możliwości :(
Nie mam niestety takiego smaku, żeby z mnóstwa roślin wyszła mi taka spójna całość. To wygląda jak fragment Edenu...

Gabrysiu, Jollu i Grażynko, cieszę się bardzo, że moja działka podoba się Wam. Mam nadzieję, że choć w części zaspokoję Wasze oczekiwania co do efektu po zagospodarowaniu tego terenu ;) Lubię oglądać ogrodu gotowe, takie jak Twoje Grażynko, czy Gabrysi, bo mogę stamtąd czerpać inspiracje i wiedzę o uprawie, ale lubię też takie miejsca, gdzie dopiero ma coś powstać, jak moje, bo wtedy można sobie wyobrażać, co z tego kiedyś będzie (jak u Eli - Tiji na przykład :) ). A Wam bardzo dziękuję za odwiedziny, słowa zachęty i dobre rady, które są bardzo w cenie w moim przypadku.

Magdo, mam nadzieję, że choć częściowo mi się uda i nie będzie z impetem wpadała na rabatki. Przy 30 kg żywej wagi spustoszenie jest spore, roślinki z tego piachu wyłażą po jej szarży :( Na szczęście to mądry pies i chętny do nauki. Poświęcam mu tylko trochę za mało czasu :(
Ania
Mój ogród cz. 1, cz. 2
iga23
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 paź 2008, o 20:26
Kontakt:

Post »

Aniu spróbuj tak jak ja.Mój Sony bardzo szybko nauczył się ,że tam gdzie jest taśma nie wchodzi.Robiliśmy tak przy zakładaniu trawnika i teraz jak psocił i założyłam taśmę to nie wchodzi.Nawet jak mąż specjalnie wrzucił jego maskotkę to też zatrzymuje się przy taśmie.Trochę ćwiczeń jak będzie ciepło i na pewno się uda. Nie jest to może ładne ale jak roślinki urosną to pies się nauczy ,że tam nie wolno.U mnie problem się zrobił jak leżał śnieg
i nie widział ( albo nie chciał widzieć) ,że tam coś rośnie.
Awatar użytkownika
bishop
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 cze 2008, o 22:54
Kontakt:

Post »

Pozdrawiam - Krzysiek
Mój czasopożeracz
Awatar użytkownika
Jadzia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 cze 2008, o 17:39

Post »

Aniu to nie my kosiliśmy trzcinę , Jakiś Pan przyjechał tą maszyną i kosił :lol:
Kochanie nasze psy od małego były uczone ,że nie można polować na sarenki i na żadne inne zwierzęta,
chodziłam też z nimi na 6 miś szkolenie na posłuszeństwo :) teraz panujemy nad nimi w każdej sytuacji :lol:
Awatar użytkownika
hanka55
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 sty 2008, o 15:30
Kontakt:

Post »

Jeszcze coś dla Ani :
Płoty z leszczyny i wilkiny - piękne!
Obrazek
http://www.favore.pl/user/damian-wiklina.html

I przepis na zrobienie pudła, ula, skrzyni, kompostownika, gazonów, tapczanu ogrodowego (+ materac tani z pianki do zabaw, za 17zł), puff, etc.
http://www.pasieka.pszczoly.pl/index.pH ... y_ul2.html
Awatar użytkownika
kubanki
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Fajne, fajne, ale ile z tym roboty... Przygotowanie materiału jest najgorsze. No i zrobienie konstrukcji, którą będziemy oplatać. Myślę, że zrobię sobie parę niskich płotków, żeby pieska nauczyć, gdzie ma nie wchodzić i ew. jakąś mini pergolę na różę pnącą. Może jeszcze takie cudo na powojnik, bardzo mi się spodobało i do tego mojego naturalistycznego założenie super będzie pasowało :) Dziękuję Haniu :)
Ania
Mój ogród cz. 1, cz. 2
Awatar użytkownika
kubanki
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Wiosenny Kiermaszu Ogrodniczy Toruń 2009, który odbędzie się w auli Uniwersytetu Mikołaja Kopernika w Toruniu (ul. Gagarina 11) w dniach 18-19 kwietnia 2009 roku.

Czy ktoś z Was był na tej imprezie? Warto?
Ania
Mój ogród cz. 1, cz. 2
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 19:01

Post »

Aniu w Ostaszewie wybór kwiatów cebulowych i kłączy do wyboru .Są tez ciemierniki białe, białe nakrapiane i różowe nakrapiane po 12.99 a mnie udało się .kupić ostatnie 2 ciemierniki pełne ciemno różowe.Jest wszystkiego do oporu
Genia
Awatar użytkownika
Gabriela
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 gru 2007, o 17:22

Post »

kubanki pisze: Lubię oglądać ogrodu gotowe, takie jak Twoje Grażynko, czy Gabrysi, bo mogę stamtąd czerpać inspiracje i wiedzę o uprawie, ale lubię też takie miejsca, gdzie dopiero ma coś powstać, jak moje, bo wtedy można sobie wyobrażać, co z tego kiedyś będzie (jak u Eli - Tiji na przykład :) ).
Aniu, a ja bardzo lubię oglądać właśnie takie powstające ogrody jak Twój.
I to wcale nie jest tak, że mam już gotowy, urządzony ogród.
Podczas mojej obecności na forum, naoglądałam się tyle ogrodów, że czasami chciałabym wszystko zacząć od nowa.
Wiem że to głupie, bo moja działka nie jest najgorsza.
I na dodatek nie jest to tak do końca "moje".
Czasami staram się jeszcze coś upiększyć i ulepszyć, ale siły już nie te...
Awatar użytkownika
HalinaK
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 paź 2008, o 11:27

Post »

Droga Aniu, za ze spóźnionymi, ale szczerymi Życzeniami Walentynkowymi.

Obrazek
Cieplutko pozdrawiam, Halina ;:194
W moim ogródeczku :wink: HalinaK-linki :D
x-d-a

Post »

Witaj Aniu, dzisiaj po raz pierwszy odwiedziłam Twój ogród i zdołałam przejrzeć początki Twoich zmagań z piachami i skarpami. Jestem przekonana, że Twój ogród będzie piękniał z dnia na dzień, zresztą to, co zdołałaś zrobić do tej pory jest godne podziwu. Pozdrawiam Cię serdecznie
x-ja
---
Od: 11 wrz 2008, o 19:15
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Aniu w piątek rano pisałam posta w Twoim wątku , skończyłam wcisnęłam i...... internet mi się wywalił , byłam taka wściekła myślałam że klawiaturę zamorduję .
Pisałam o tym że bardzo podoba mi się Twój teren do zagospodarowania ze świerkami które bardzo lubię . Mój zagajnik to same brzozy i tu zaczyna się problem .W momencie kiedy mój pies zachorował na pokleszczowe zapalenie zrezygnowałam z zagospodarowania lasku , w drzewach liściastych są wylęgarnie kleszczy a z roku na rok w naszym rejonie przybywa ich coraz więcej . Pies duży zdrowy w ciągu kilku godzin tracił życie , tylko moja szybka reakcja i rzucenie hasła kleszcze uratowały mu życie .
Aniu oglądając Twoje pierwsze próby zagospodarowania jestem pod wielkim wrażeniem . Swojego ogrodu oczami wyobrażni nie widzę ale Twój tak i wiem że za kilka lat to będzie niesamowite miejsce z duszą . Spędzicie tam piękne chwile swojego życia czego Ci z całego serca życzę .
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 19:01

Post »

Witaj Aniu życzę Ci pięknych zakupów w Ostaszewie.Trzymam kciuki żeby były ciemierniki pełne
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”