Kolejna jesień w moim ogródku i znowu wiosna ...CD

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Kolejna jesień w moim ogródku i znowu wiosna ...CD

Post »

witch Aga przyznam, że ja jej nie lubię..a ona jest jedną z pierwszych roślin tworzących mój mini ogród...Mam do niej tylko sentyment... :) Ona rośnie gdzie chce...

Obrazek

Obrazek

Obrazek

anabuko1 miło,że zawitałaś do mnie! :) Roślina jasnozielona to cieszynianka . ;:108 Miejmy nadzieje,że pogoda się wreszcie poprawi...u mnie jeszcze brakuje wody ;:145 ... Cieszę się,że spodobały Ci się moje zdjęcia :heja

Obrazek

Obrazek

Obrazek

MariaWy i Tobie dziękuję, że zauważasz moje zdjęcia , to bardzo dla mnie miłe! ;:196 Dziać to się niewiele dzieje ale wyszukuję obiektywem co tam z ziemi się pokaże ! ;:306

Obrazek

Obrazek

Obrazek

ewa w i dla Ciebie serdeczności ;:168 podobają Ci się czerwone sasanki u mnie większość to czerwone różnią się lekko odcieniami i budową kwiatuszków ale tak się jakoś ułożyło. W tym sezonie dopisały mi bo nigdy nie przeżywały zim. Wczesną wiosną kupiłam białą i kwitła mi w domu na parapecie w czasie świąt. :)

Obrazek

Obrazek

Obrazek

kogra Grażynko wreszcie dzisiaj ciepełko się zapowiada a mnie oczywiście dziś się na działkę nie składa wybrać o czasie...dopiero może późnym popołudniem i już mnie aż korci z nerwów...Było zimno to siedziałam jak kołek w płocie w domu a dziś terminowe wizyty lekarskie ...
Myślę , że hortusie jak dostaną wody i ;:3 to ruszą, pocieszyłaś mnie bo się z lekka zaniepokoiłam wczoraj!

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

:wit
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
witch
1000p
1000p
Od: 9 cze 2013, o 10:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Maryniu, jesteś mistrzynią fotografii :D
Nawet malutka roślinka wygląda na Twoich zdjęciach cudownie.
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Maryniu czy ja dobrze widzę na jednym ze zdjęć hakonechloę ?
Przycinasz ją czy nie i w jakiej ziemi rośnie Ci ta trawka, na jakim stanowisku ?
Kupiłam sobie 2 sadzonki na próbę, ale nie wiem jak ją posadzić żeby nie stracić.
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

Wczoraj było znośnie, dziś wreszcie ciepło i mogłam pograsować po ogrodzie. Bałagan woła o pomstę do nieba :oops: Opieliłam połowę jednej rabaty, pocięłam róże, posprzątałam ostatnie suszki i padłam. Brak praktyki :oops:
Szykuję się na jutro-o ile pogoda pozwoli :wink:
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
Pulpa222
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 kwie 2010, o 08:45

Post »

Ostatnio zostałam 'skrytoczytczem' ;:218 . Zaglądam oczywiście do Ciebie, ale z pisaniem jakoś gorzej, wybacz ;:180 .
Mam nadzieję, że wreszcie się 'ożywię', bo sama "chodzę, jak ból po kościach" ;:14. Jakoś tak nędznie to wszystko się budzi, albo ja za wiele wymagam.
Zdjęcia i kolorku jak zwykle piękne (bez wazeliny) ;:108 . Moja hakonechloa ledwie wyłazi z ziemi, ale dobrze i tak, że ją widzę. Kiedy ja się takiej karpy doczekam ;:145 .
Jutro jedziemy na targi do Ołomuńca - ciekawe, co przytargam :;230 .
Miłego dnia ;:196
Pozdrawiam Ania
"Niebezpiecznie jest mieć rację w sprawach, w których ustanowione władze się mylą." Voltaire
Ogród "po 30-tce" Cz.I, Część II , Część III aktualna,Tillandsie są ? dla leniwych
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aga ;:167 ;:180

kogra Grażynko dobrze widzisz , to moja ulubiona " hako" po lifftingu... Rośnie sobie w jednym cienistym miejscu ok. 5 lat.Tej wiosny ją "oskubałam "z sadzonek i pozyskałam nowe rośliny. To bezproblemowa trawa. Nigdy jej nie podlewam ani nie nawożę.Nowe sadzonki posadziłam w słońcu , zobaczę jak sobie będzie radzić. Posadzona w normalnej ziemi ogrodowej a przycinam po zimie na wiosnę.

ewamaj66 witam serdecznie! ;:196 Wreszcie u mnie wczoraj było naprawdę cieplutko i słonecznie... Posuwam się i ja do przodu z pracami ogrodowymi...ale to jak wiadomo praca nigdy nie skończona... Do doskonałości nie dążę ... żyję w symbiozie z naturą ;:306
Ogarniam mój grajdołek w miarę sił i chęci ...nie wchodzę w konkurencję z nikim... :heja

Aniu jeszcze się załapałaś! Witaj ! ;:167 Dziękuję , że nie zapominasz o mnie! Pochwalisz się nowymi nabytkami mam nadzieję! ;:196

Dzisiaj zapowiada się znowu ładny dzionek i mam nadzieję na kilka godzin pracy w ogródeczku i chwilę odpoczynku na mojej ławko-huśtaweczce...w pozycji horyzontalnej ! ;:306

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
Pulpa222
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 kwie 2010, o 08:45

Post »

Pamiętasz może nazwę tej trawy na ostatnim zdjęciu?. Mam tego trochę; część bym oddała, ale nie wiem, jak to się zwie :oops: .
Zdjęcie z kwieciem na gałązce - cudne!!!.
Życzę słonka i ciepełka ;:3 .
Pozdrawiam Ania
"Niebezpiecznie jest mieć rację w sprawach, w których ustanowione władze się mylą." Voltaire
Ogród "po 30-tce" Cz.I, Część II , Część III aktualna,Tillandsie są ? dla leniwych
Awatar użytkownika
Tajka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2010, o 17:32

Post »

Maryniu wiosna już na dobre zawitała do Twojego ogrodu. Widzę astry alpejskie już kwitną, :roll: moje jeszcze pąków nie mają .
Zapewne korzystasz z pięknej pogody i pracujesz w ogrodzie. My także dzisiaj jedziemy, gdyż dwie paki roślin do wysadzenia.
Miłego dnia Ci życzę. :wit
Awatar użytkownika
witch
1000p
1000p

Post »

Maryniu, masz Ty dziewczyno talent ;:108
Mogłabyś robić fotki dla pism ogrodniczych :D
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Pulpa222 Aniu nazwę tej trawy zapomniałam...coś mi się kołacze po głowie ale nie chcę się zbłaźnić ... ;:131 Ona bardzo przyrasta ale nie jest kłopotliwa...
Masz na myśli pigwowca? To bardzo wdzięczny obiekt do fotografowania..Życzenia ciepełka i ;:3 się sprawdziły ;:180 Był piękny dzień aczkolwiek trochę wietrzny ale to drobny niuans pogodowy... :D Walczyłam z podagrycznikiem jak w ub.sezonie tyle go nawyciągałam a on sobie znowu rośnie ,nie jest go dużo ale zdominował mi pewne miejsce ok.1x1 m2.Chyba wytoczę ciężki kaliber w postaci Randapu... to miejsce przy płocie ale widoczne z alei... Wizytówka nieszczególna... :roll: ;:131

Tajka No to powodzenia w udanych kompozycjach !Ja nie mam nowości żadnych ale trochę jednorocznych balkon okupuje..Na nie jeszcze czas tym bardziej,że rosną bardzo powoli...W ogrodzie pracowałam i owszem i kaszankę grillowaną na obiado-kolacyjkę eM zorganizował ... :) Spędziliśmy dzisiaj cały dzień na działce! ;:167
Astry to u mnie jeszcze nie kwitną... masz na myśli chyba stokrotki... :roll:

witch Aga ;:167 rozpieszczasz mnie ! :oops: Do takich wpisów nie jestem przyzwyczajona... ;:180 Skoro Ci się podobają moje zdjęcia to jestem cała happy! :D :heja

coś z dzisiejszych foto-pstryknięć
fotek kwitnącej magnolii nigdy nie mam dość
Obrazek

tulipany raczej pojedynczo rozkwitają... brak wody dał się im we znaki ;:131
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
świdośliwa
Obrazek

Obrazek

MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
witch
1000p
1000p

Post »

No i co mam powiedzieć? znowu cuda ;:3
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Agusiu Ty jak błyskawica! ;:180

MARYNA pozdrawiam
spis wątków
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

Maryniu - u Ciebie na fotografiach zwyczajny patyczek, jakaś gałązka, kamień nawet to prawdziwe cudeńka. ;:138
Naturalnie kwiaty w Twoim ogródku są śliczne niezależnie od zdjęcia, czy ujęcia ... ;:215
Przy takiej pogodzie jak dzisiaj naprawdę chce się pracować. ;:224
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

Podzielam pogląd dziewczyn.
Masz talent do robienia zdjęć.
Żeby takie robić trzeba mieć artystyczną duszę i "inaczej" patrzeć na to co się widzi. ;:215
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Skoro jest ktoś ;:167 komu podoba się to co i mnie sprawia frajdę to mnie uskrzydla ! :heja :D
Aguś,Lucynko,Grażynko serdeczności! ;:196 i podziękowania szczególne! ;:180
Skrytopodglądacze też nie są mi obojętni ...skoro licznik odwiedzin się kręci to i za to dziękuję! Wielu ;:204 rozpoznaję mimo incognito ... Zaglądam czasem do innych niż zwyczajowo odwiedzane "moje "wątki ;:131 a mam podobno to oko ;:150 i bywa, że coś mi w nie wpada ;:306

Kolejny piękny dzień się zapowiada ! Działka czeka! ;:71

Wczorajszych ;:177 kilka...

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek