Familokowy pachnacy różami -Wiosna 2013
- tara
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 16 mar 2008, o 22:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Familokowy pachnacy różami -Wiosna 2013
Tosiu brałyśmy koperkową u naszej Ewy/Glori Dei ja jeszcze dodatkowo mam od niej
Piwonie: Primevere, Scarlet O?Hara, Coral Sunset, Kanzas, Krystyna, Władysława
żółta Yellow Crown - jesiennie nabytki i wszystkie mają 1-3 pąków! co przy piwonii nie jest to standard, lubi kaprysić. Zachwyca mnie Scarlet O?Hara,.
Piwonie: Primevere, Scarlet O?Hara, Coral Sunset, Kanzas, Krystyna, Władysława
żółta Yellow Crown - jesiennie nabytki i wszystkie mają 1-3 pąków! co przy piwonii nie jest to standard, lubi kaprysić. Zachwyca mnie Scarlet O?Hara,.
- Helen

- Od: 30 sie 2010, o 19:47
Jadziu, tych nieproszonych gości u mnie chyba też nawchodziło.
Miesiąc temu posadziłam 2 nowe róże,
końcówki zaschnięte ,jakby poobgryzane, koszmar.
końcówki zaschnięte ,jakby poobgryzane, koszmar.
- Tosia1

- Od: 13 mar 2010, o 16:48
Co zasiejesz, to zbierzesz
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.
Wcześniejsze wątki.
- JAKUCH

- Od: 19 paź 2008, o 21:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Jestem padnięta tyyyyyyle roboty ,ale już różyce wszystkie posadzone ,doniczki opróżnione pozostało tylko kosmetyka i będzie jak dawniej, a może lepiej zobaczymy .Mają nakazane rosnąć i nie marudzić .Pod murem naprzeciw altanki posadziłam ,Yelow Dagmar Hastrup,Twiggy, Doktorek ,King Arthur,Angela ,Molineux, Pink Abudance i The Prince

TOSIA dopiero co wróciłam do chałupy , mam dosyć ,ale wszystko posadziłam .Na pewno sie znajdzie Twoja o'Hara .Ta moja z Ołomuńca też nie ma nic i dobrze ,ze kupiłam drugą
HELENKO u mnie też parę pączków pożegnało sie z życiem ,ale jak na razie nie psioczę bo w porównaniu z ubiegłym rokiem to PIKUŚ.Ja zaraz dla pewności takie cosik obcinam ,
ANUŚ no to konkretnie zaszalałaś u Gloryjki .Tak wyglada dzisiaj moja koperkowa .Aniu o jakim powiększaniu myślisz ja tylko chcę mieć to co mam więcej nie potrzebuję

Jaki piękny zapach roznosił sie w ogródku .Kwitną 3 wielkie bzy-lilaki, a taki mam widok z ogródku na razie

BEATKO bawię się w Holmesa ale dla dobra różyczek .Oczęta mają 4 paki ,ale jeszcze malusie .Wszystkie raczej są opączkowane
sama radość

TOSIA dopiero co wróciłam do chałupy , mam dosyć ,ale wszystko posadziłam .Na pewno sie znajdzie Twoja o'Hara .Ta moja z Ołomuńca też nie ma nic i dobrze ,ze kupiłam drugą
HELENKO u mnie też parę pączków pożegnało sie z życiem ,ale jak na razie nie psioczę bo w porównaniu z ubiegłym rokiem to PIKUŚ.Ja zaraz dla pewności takie cosik obcinam ,
ANUŚ no to konkretnie zaszalałaś u Gloryjki .Tak wyglada dzisiaj moja koperkowa .Aniu o jakim powiększaniu myślisz ja tylko chcę mieć to co mam więcej nie potrzebuję

Jaki piękny zapach roznosił sie w ogródku .Kwitną 3 wielkie bzy-lilaki, a taki mam widok z ogródku na razie

BEATKO bawię się w Holmesa ale dla dobra różyczek .Oczęta mają 4 paki ,ale jeszcze malusie .Wszystkie raczej są opączkowane

- Annes 77

- Od: 6 maja 2008, o 19:11
Gartenspass ma pączek
Koperkowa coraz piękniejsza
Koperkowa coraz piękniejsza
Jadziu u mnie już wszystkie kwiaty piwonii koperkowej były dziś otwarte za to wasze będą dłużej kwitły
trzymam kciuki, ale skoro wszystko powsadzałaś to jest na dobrej drodze.
- Tosia1

Wcześniejsze wątki.
Wcześniejsze wątki.
- JAKUCH

TOSIA w tym miejscu nie mogę sobie pozwolić na busz ,bo jak podrosną róże to mogłoby być im ciasno .Wszystkie dostały wiórów i pół literka
,ale Rosahumusu .
DANUSIU też mam taką nadzieję .Może moja jutro się otworzy, bo też czekam z utęsknieniem na jej kwiaty
ANIU ano mam 1 pączek i to od takiej od której się nie spodziewałam ,że tak wcześnie zakwitnie .LO też obsypana pąkami Burgund także .Oj już nie mogę się doczekać tego 1 kwiatu w tym sezonie
DANUSIU też mam taką nadzieję .Może moja jutro się otworzy, bo też czekam z utęsknieniem na jej kwiaty
ANIU ano mam 1 pączek i to od takiej od której się nie spodziewałam ,że tak wcześnie zakwitnie .LO też obsypana pąkami Burgund także .Oj już nie mogę się doczekać tego 1 kwiatu w tym sezonie
- Tosia1

Wcześniejsze wątki.
Wcześniejsze wątki.
- kogra
- Przyjaciel Forum

- Od: 30 maja 2007, o 18:02
Myślę, że wszystko skończy się szczęśliwie.
A skoro dzisiaj sadziłaś czyli w zasadzie już jest dobrze.
Moje pączki na Eyes i Jacqueline już ociupinkę w tyle za twoimi.
A skoro dzisiaj sadziłaś czyli w zasadzie już jest dobrze.
Moje pączki na Eyes i Jacqueline już ociupinkę w tyle za twoimi.
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- mar33

- Od: 13 mar 2012, o 16:35
Jadziu koperkowa na niedzielę szykuje niespodziankę
czy to jest pojedyncza czy pełna
zapach bzów zza ogrodzenia na pewno dociera do Ciebie, uroczo wyglądają za płotem
czekam na festiwal róż 
zapach bzów zza ogrodzenia na pewno dociera do Ciebie, uroczo wyglądają za płotem
Pozdrawiam Maria "Przyroda jest lekarstwem w każdej chorobie" Hipokrates
Moje wątki- zapraszam. Ogrodowy - aktualny cz.8
Mój wątek personalny
Moje wątki- zapraszam. Ogrodowy - aktualny cz.8
Mój wątek personalny
- Jagodka

- Od: 24 sty 2011, o 22:03
Przykra wiadomość - teraz doczytałam - z tymi mierniczymi
...może nie będzie aż tak źle ...wszak tyle [pracy w to wszystko włożyłaś , by uzyskać oazę zieleni i radości dla oczu .
Nie wyobrażam sobie ...a co by niby tam miało być ? Chyba nie budynek mieszkalny , albo nie daj Boże jakiś market
?
A powiedz mi expertko od róż ...czemu mi słabo ( trzy tygodnie temu zasadzone ) róże wypuszczają listki ...a niektóre ani drgną
...chociaż mają zielone łodygi . Od Pana Bo...róże dwie są słabiutkie ; Burgund i jeszcze jedna ( zapomniałam jak się zwie ). A z Flor taka też słaba ani drgnie - zresztą od początku , jak ją dostałam , to z niej była .... marna sadzonka 
Dostały wszystkie nawóz długo działający , holenderski do róż , na sezon dwa razy się go stosuje - teraz i w sierpniu .
Pozdrawiam bardzo serdecznie
...a jak tam Twoja / moja Jadwisia ?
Nie wyobrażam sobie ...a co by niby tam miało być ? Chyba nie budynek mieszkalny , albo nie daj Boże jakiś market
A powiedz mi expertko od róż ...czemu mi słabo ( trzy tygodnie temu zasadzone ) róże wypuszczają listki ...a niektóre ani drgną
Dostały wszystkie nawóz długo działający , holenderski do róż , na sezon dwa razy się go stosuje - teraz i w sierpniu .
Pozdrawiam bardzo serdecznie
Pozdrawiam i zapraszam serdecznie na wirtualny spacer - Jagódka
Spis moich wątków Wątek aktualny- część 6
Wątek sprzedażowy Moje tęsknoty ...malowane czesanką , pisane piórem ...
Spis moich wątków Wątek aktualny- część 6
Wątek sprzedażowy Moje tęsknoty ...malowane czesanką , pisane piórem ...
- JAKUCH

JAGÓDKO nie wiem co tam będzie ,ale wielki teren góry i doliny .Kiedyś na górze stały domy z kopalni, a w dole była kotłownia ,która ogrzewała nowo budowane osiedle hutnicze,.Teraz nie ma kopalnianych domów ,kotłowni też nie ma ,bo podłączyli wszystko do elektrociepłowni . Huty i kopalni też nie ma .Wszystko zostało wyburzone ładnych paręnaście lat temu .Teraz była to oaza zieleni, bo wyrosło mnóstwo drzew samosiejek .Sadziłam róże tylko pod domem ,bo ten teren by mi pozostał, a pracowali tam robotnicy .Jadwisia ,która miał całą zimę zielone liście stanęła w rozwoju .Nawet nie ma jeszcze korzonków ,ale spokojnie wszystko pod kontrolą w innym miejscu fajnie rośnie ODPUKAĆ .Będzie Twoja tylko ,że czas sie wydłuży
.Jedne róże szybciej sie aklimatyzują inne dłużej ,więc dopóki maja zielone łodyżki to ruszą jak nic .Ja nie narzekam na róże ani od Bogdana ani z F Trochę zaczyna padać deszczyk i tak może sobie padać chociażby calutki dzień .
MARYSIU mam nadzieję ,ze chwilowe ochłodzenie wpłynie pozytywnie na koperkową .Zapachy niczym francuskie perfumy roznoszą sie po całym ogrodzie a szczególnie wieczorem i wcześnie rano .Niestety to już chyba ostanie takie zdjęcie .Niedługo znikną te bzy i ta zieleń
i już nie będzie tak pięknie ,bo wszystko pójdzie pod piły
GRAŻYNKO u mnie tylko taka wyrywna Gartenspass .Reszta w normalnym stadium LO zapączkowana i jak zakwitnie łał . Oczęta mają tylko 4 pąki jak na razie .

MARYSIU mam nadzieję ,ze chwilowe ochłodzenie wpłynie pozytywnie na koperkową .Zapachy niczym francuskie perfumy roznoszą sie po całym ogrodzie a szczególnie wieczorem i wcześnie rano .Niestety to już chyba ostanie takie zdjęcie .Niedługo znikną te bzy i ta zieleń
GRAŻYNKO u mnie tylko taka wyrywna Gartenspass .Reszta w normalnym stadium LO zapączkowana i jak zakwitnie łał . Oczęta mają tylko 4 pąki jak na razie .

- tara

- Od: 16 mar 2008, o 22:01
Jadziu jak napiszę to pomyślę SKS miałam napisać "dalej upiększać" a napisałam dalej powiększać ale jak go zwał tak go zwał - ogródek ma być!!!!!!!!!!!!!!
A tak na usprawiedliwienie moje myśli ciągle gdzieś sobie biegną, wolę mało teraz pisać bo wiesz chlapnę
piwonie to takie bezobsługowe, mam ich sporo ale dalej chciałabym je zapraszać do ogrodu, uwielbiam festiwal kwitnienia i zapachu w ogrodzie.
A tak na usprawiedliwienie moje myśli ciągle gdzieś sobie biegną, wolę mało teraz pisać bo wiesz chlapnę
piwonie to takie bezobsługowe, mam ich sporo ale dalej chciałabym je zapraszać do ogrodu, uwielbiam festiwal kwitnienia i zapachu w ogrodzie.
- malgocha1960

- Od: 8 lut 2010, o 18:15
Jadziu,to róże juz maja pączki?U mnie ledwie odbijaja,ciekawe czy w ogóle zakwitna.Piekna ta piwonia koperkowa,ti chyba bedzie mój jedyny zakup w przyszłym roku.