Majkowy zielony dom i ..... cz. 3

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2011, o 19:53
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Majkowy zielony dom i ..... cz. 3

Post »

e tam, tu chodzi o forme kwiatu albo krzaczka a to w kazdej jest inne :wink: Mam Alby Meidilandy podsadzone Swany - kwiaty roznia sie z grubsza tylko wielkoscia ale krzewy sa cakiem inne i cacanie to wyglada :lol:
Awatar użytkownika
majka300
1000p
1000p
Od: 21 sty 2010, o 21:15
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witaj Majeczko :wit pięknie zakwitły ci chryzantemki ;:138 ;:138 ;:138
"Żeby ujrzeć piękno i umieć się nim wzruszyć, Pięć zmysłów to za mało, do tego trzeba duszy..."
Mój mały świat :) cz.1, cz. 2
Zapraszam :)
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55

Post »

:wit Majeczko,
Eglantyne, to jedna z tych Austinek o której jeszcze marzę. Widać, że jest zdrowa i ma wigor. Lubię takie.
Coś mnie korci na ciemne kolory angieleczek, to świetne kolorystyczne towarzystwo do jasnego różu.
Mam Leady of Megginch. Jej koloru nie mogę się doczekać, bo to co widziałam w necie chyba nie jest do końca prawdą.
U Austina jej kolor pewnie jest oddany najlepiej.
;:108
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Eglantynka z wieczornikiem i irysami to fajna kompozycja . Tez sie staram ,żeby osiągnąć harmonię ,ale nie zawsze mi sie to udaje . Roślinki mają już fajną kołderkę i oby pomogła im przetrwać zimę
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
Deirde
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 cze 2007, o 10:41
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

U mnie Englantyne miała jeszcze delikatniejszy kolor - prawie porcelanowo różowy. Chyba trzeba będzie coś fioletowego jej dobrać.
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 17:31

Post »

Witam wszystkich miłych gości w zimowy poniedziałek. :wit
Nie dostaję powiadomień o wpisach to wcale nie zaglądałam a tu tylu gości i to jeszcze z wczoraj. ;:7
Siedziałam w różach a konkretnie w historycznych i mam troszkę problemu różami z Victor Verdier bo doszukałam się ich aż 3 stworzone przez Eugene Verdier:
- w 1863 - Madame Victor Verdier - hybryd perpetual
- w 1878 - Souvenir de Victor Verdier - hybryd perpetual
- w 1883 - Souvenir de Madame Victor verdier - hybryd perpetual
Z opisów na Helpie według mnie to są wszystko prawie takie same róże, taka sama ilość płatków, silny zapach i podobne kolory i teraz pytanie która nazwa jest ta właściwa. :?

To takie moje dylematy dotyczące mojej 'pracy' na temat Souvenirów.

Jula wiem że że nawet róże o podobnym kolorze się różnią kwiatem i pokrojem i dobrze że u Ciebie to ładnie wygląda. Też tak czasami mam posadzone ale mimo wszystko wolę jak jest kolorowo. :lol:

Majka300 jak dawno Cię nie było, co robiłaś w tym czasie? Twoja chryzantema wzbudziła zachwyt na całym forum. :lol:

Majka warszawska - marzenia dobra rzecz bo długo trzymają nas przy życiu i nie powinno się wszystkich marzeń spełniać tak od razu, zostaw sobie ją na później. Leady of Megginch ma ciekawy kolorek i też będę czekała na jej kwiatki razem z Tobą. :lol:

Jadzia ta kompozycja jest naprawdę udana tylko czy wieczorniki się tam wysiały i jakieś zakwitną bo całe rabaty były przekopywane. A kołderkę śnieżną to mamy bardzo grubą ale i tak wolę żeby te mrozy poniżej -15 st. nie przyszły. :roll:

Gosia może właśnie takie fioletowe dodatki dały jej ciemniejszy kolor, na pewno ciemniejsze kwiatki miała w sierpniu w czasie drugiego kwitnienia i rosła już w ziemi. Ciekawa jestem jakie pokaże w tym roku. :roll:
Awatar użytkownika
majka300
1000p
1000p
Od: 21 sty 2010, o 21:15

Post »

edulkot pisze: Majka300 jak dawno Cię nie było, co robiłaś w tym czasie? Twoja chryzantema wzbudziła zachwyt na całym forum. :lol:
Trochę chorowałam no i zobacz przegapiłam tak ważny moment ;:224 jakby byli chętni to mogę małe sadzonki jeszcze podzielić a co tam tak szybko się rozrastają :D
"Żeby ujrzeć piękno i umieć się nim wzruszyć, Pięć zmysłów to za mało, do tego trzeba duszy..."
Mój mały świat :) cz.1, cz. 2
Zapraszam :)
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

Dokupuję ciemniejsze róże też :D Właśnie boję się, żeby mi się róże nie zlały w bladą plamę. Jeszcze nie ogarnęłam, jak będzie wszystko razem wyglądać, ale to przecież nie koniec zamówień. Kupuję też białe.
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
Deirde
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 cze 2007, o 10:41

Post »

Majka - jak chcesz zobaczyć jak on wygląda - Victor - to u mnie są zdjęcia. Dorasta do 120 cm, ma wyjątkowy kolor bo taki odblaskowy róż - niestety choruje na mączniak. Mam już takiego 4 letniego w ogrodzie.
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55

Post »

Majka warszawska - marzenia dobra rzecz bo długo trzymają nas przy życiu i nie powinno się wszystkich marzeń spełniać tak od razu, zostaw sobie ją na później. Leady of Megginch ma ciekawy kolorek i też będę czekała na jej kwiatki razem z Tobą.

:wit Majeczko, tak ładnie napisałaś o marzeniach, że znowu się rozmarzyłam :;230 :;230 Zostawiam część na później, a teraz robię plany nasadzeń bylinek. Pewnie wiosną znowu się z nimi pogubię i pomylę gdzie, która była zaplanowana.
Majeczko kiedy kwitną orliki. ;:108
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17

Post »

A u mnie rośnie różowiutka Bonica, obok biały Chopin i poszukuję czegoś bordowego do towarzystwa. Chciałam Williama Schakespeara, ale mi odradzono, że chorowity. Chyba wybiorę Falstaffa.
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 17:31

Post »

Witam wszystkich zaglądających do mnie miłych gości. :wit
Mam doła i wszystkiego dość. Kolejny raz od świąt mam katar i wygląda na to że to alergiczny. Jak była wiosna to się nawet nie dziwiłam ale jak zrobiła się zima i wszędzie pełno śniegu to co może pylić :? Zaczynam podejrzewać Jaśmina nagokwiatowego bo nigdy do tej pory czegoś takiego nie miałam. Ledwo patrzę na ekran a z nosa cieknie na klawiaturę, coś okropnego. :evil:

Majka300 ach te choroby, dobijają człowieka i potem już się niczego nie chce. Ja właściwie nie choruję ostatnio a może raczej nie chodzę do lekarzy.Więc się cieszę że zamiast leków mogę sobie kupić jakąś różyczkę. Mam nadzieję że wróciłaś w miarę do zdrowia i będziesz częściej do nas zaglądać. ;:4
Przypomnę tę Majkową chryzantemę, kto chętny niech się zgłasza bo moja też ładnie się rozrosła.

Obrazek

Ewa najładniej wyglądają jak są pomieszane różne kolory i odcienie to wtedy nie ma jednej wielkiej plamy, to taka moja opinia, inne mogą mieć inne zdanie i wolą całą rabatę w jednym kolorze. U mnie ostatnio pojawiły się białe róże i to w dość sporych ilościach. Zawsze jakoś mi do serca podchodzi zestaw tzw 'patriotyczny' czyli biało-czerwony. Nawet kupuję maleńką białą żeby podsadzić nią Papa Meilland.

Obrazek White New Dawn z jakąś pnącą czerwoną

Obrazek parkowa z dzwonkiem

Gosiu właśnie go widziałam u Ciebie i w wątku o historycznych, czytałam dyskusję o tej róży i o róży o podobnej nazwie stworzoną przez Lacharme, na Helpie też trochę pisze ale do końca nie wiadomo jaką ma nazwę. Kolor ma fajny, szkoda że ląpie mączniaka ale chyba warto go mieć.

Majka warszawska - orliki kwitną czerwiec - lipiec, na tym zdjęciu kwitnie Flammentanz, goździki, parzydło leśne i cała kępa orlików - to 15 czerwiec

Obrazek

Na zdjęciu wyżej też kwitną orliki, takie wysokie zółte więc do czerwcowych róż jak najbardziej się dopasowują. ;:108

Wanda do takiego zestawu jak najbardziej jakaś ciemna ale czy Falstaff nie choruje to ja Ci nie odpowiem bo takiego nie mam. :uszy
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2011, o 19:53

Post »

Maja, bo to Twoje bialo-czerwone zestawienie jest cacane ;:108 Ile razy to foto stawiasz, to wzroku nie mozna oderwac.
Awatar użytkownika
adamiec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 mar 2010, o 19:30

Post »

Ja też jestem chętna na chryzantemkę Irena :oops:
Mój ogródek moja miłość.
Zapraszam Irena
Ogródek pełen marzeń cz.1, cz.2, cz.3
gloriadei
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 sty 2009, o 17:22
Kontakt:

Post »

Majeczko,
te kolorowe rabatki od razu podnoszą na duchu! ;:136

Słówko o alergii... u nas wszyscy w rodzinie alergicy i astmatycy. :roll:
Uczulenie możesz miec nie tylko na pyłki ale też roztocza, grzyby, pleśnie, które w tym czasie szaleją (rozmnażają się).
testy skórne rozwiały by wątpliwości a leczyć się łatwo, jakby co możemy pogadac na pv. ;)
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”