Witam wszystkich zaglądających do mnie miłych gości.
Mam doła i wszystkiego dość. Kolejny raz od świąt mam katar i wygląda na to że to alergiczny. Jak była wiosna to się nawet nie dziwiłam ale jak zrobiła się zima i wszędzie pełno śniegu to co może pylić

Zaczynam podejrzewać Jaśmina nagokwiatowego bo nigdy do tej pory czegoś takiego nie miałam. Ledwo patrzę na ekran a z nosa cieknie na klawiaturę, coś okropnego.
Majka300 ach te choroby, dobijają człowieka i potem już się niczego nie chce. Ja właściwie nie choruję ostatnio a może raczej nie chodzę do lekarzy.Więc się cieszę że zamiast leków mogę sobie kupić jakąś różyczkę. Mam nadzieję że wróciłaś w miarę do zdrowia i będziesz częściej do nas zaglądać.
Przypomnę tę Majkową chryzantemę, kto chętny niech się zgłasza bo moja też ładnie się rozrosła.
Ewa najładniej wyglądają jak są pomieszane różne kolory i odcienie to wtedy nie ma jednej wielkiej plamy, to taka moja opinia, inne mogą mieć inne zdanie i wolą całą rabatę w jednym kolorze. U mnie ostatnio pojawiły się białe róże i to w dość sporych ilościach. Zawsze jakoś mi do serca podchodzi zestaw tzw 'patriotyczny' czyli biało-czerwony. Nawet kupuję maleńką białą żeby podsadzić nią Papa Meilland.

White New Dawn z jakąś pnącą czerwoną

parkowa z dzwonkiem
Gosiu właśnie go widziałam u Ciebie i w wątku o historycznych, czytałam dyskusję o tej róży i o róży o podobnej nazwie stworzoną przez Lacharme, na Helpie też trochę pisze ale do końca nie wiadomo jaką ma nazwę. Kolor ma fajny, szkoda że ląpie mączniaka ale chyba warto go mieć.
Majka warszawska - orliki kwitną czerwiec - lipiec, na tym zdjęciu kwitnie Flammentanz, goździki, parzydło leśne i cała kępa orlików - to 15 czerwiec
Na zdjęciu wyżej też kwitną orliki, takie wysokie zółte więc do czerwcowych róż jak najbardziej się dopasowują.
Wanda do takiego zestawu jak najbardziej jakaś ciemna ale czy Falstaff nie choruje to ja Ci nie odpowiem bo takiego nie mam.