Moje początki hodowli storczyków...
- madusia
- 1000p

- Od: 19 paź 2013, o 20:15
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Re: Moje początki hodowli storczyków...
Śliczny ma kolor i muszę Ci powiedzieć, że śliczne robisz zdjęcia. Te słoneczne ujęcie są na prawdę wspaniałe, aż miło patrzeć
.
- Karnova
- 1000p

- Od: 7 kwie 2011, o 14:17
Jaki żółty cudny
Piękny okaz
"Choćbyśmy cały świat przemierzyli w poszukiwaniu Piękna, nie znajdziemy go nigdzie, jeżeli nie nosimy go w sobie... "
Moje storczyki - Karnova
Moje storczyki - Karnova
- oxalis
- 1000p

- Od: 24 mar 2012, o 00:47
Śliczny phalenopsis...i jak widać nie usychają Ci pączusie, w przeciwieństwie do moich
.
Gratuluję i życzę nieustającego wydłużania się pędu kwiatowego
Gratuluję i życzę nieustającego wydłużania się pędu kwiatowego
-
e-babcia
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 31 paź 2011, o 16:34
Arku ,urokliwe masz storczyki
.Miłej niedzieli 
- deissy

- Od: 22 sie 2008, o 17:28
Piękne storczyki i cudownie sfotografowane 
- Paula15

- Od: 23 sie 2008, o 16:15
Ten żółty jest cuudny 
- fiskomp

- Od: 1 wrz 2010, o 21:22
Arku napisz ja Ci się sprawuje, trudny jest w uprawie, oj skusiłabym się na takiego.Arkadius121 pisze: Mój kolejny nabytek kupiony jako cambria to inaczej Spider Orchid a po naszemu-pajęczy storczyk,gdyż jego pachnące kwiaty kształtem przypominają pająka.Mam problem z właściwą jego nazwą?Ze względu na żółty kolor jego kwiatów można by podciągnąć go pod Brassia arcuigera z wiekiem jednakże kwiaty nabierają ponoć barwy pomarańczowo-żółtej i równie dobrze może to być Brassia orange dellicht?
![]()
[url=http://imageshack.us/photo/my-images/812/cthk.jpg/]
- Russski

- Od: 3 lut 2013, o 13:32
Piękny 
Ja skusiłem się na brassie, śmierdzi niemiłosiernie jak stara skarpeta, ale wygląda ładnie.
Ja skusiłem się na brassie, śmierdzi niemiłosiernie jak stara skarpeta, ale wygląda ładnie.
- kahim

- Od: 30 cze 2011, o 10:55
Wow Arku, ależ piękna kolekcja
I tylko sobie się dziwię, że dopiero teraz znalazłam Twój wątek
Ten cytrynowy w czerwone kreseczki jest niesamowity ! Może zdradzisz po cichu tajemnicę, gdzie żeś takie cudeńko upolował....
Ten cytrynowy w czerwone kreseczki jest niesamowity ! Może zdradzisz po cichu tajemnicę, gdzie żeś takie cudeńko upolował....
- Arkadius121

- Od: 30 kwie 2011, o 13:34
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Magdziu - Andziu - Wiki - Kasiu - Jadziu
Deissy - Paulinko - Basiu - Russski - Kahim
Kasiu - Mnie również przez dłuższy okres czasu usychały pączki,dopiero od pół roku po przeniesieniu ich do słabo a nawet rzadko ogrzewanego pokoju o temp.15°C maximum nie usychają i prawidłowo się rozwijają
Basiu - To moja druga pachnąca cambria kupiona na początku grudnia ub.r. tyle co przekwitła i jak na razie nic złego się z nią nie dzieje-odpukać...Pierwsza-Nelly Isler/ta czerwona w zbiorówce/sprawuje się b.dobrze,po przekwitnieniu wypuściła kilka nowych pędów i obficie kwitła ale było to na przełomie wiosny i lata ub.r.Obecnie wypuszcza nowe liście i czekam na pojawienie się nowego pędu.
Russski - Zgadza się,niektóry odmiany brzydko pachną-no jak to w życiu tak i w przyrodzie bywa,coś za coś-"śmierdzi" ale jest piękna
Kahim-Kasiu - I vice-versa,nie wiem jak to się stało,że i ja jeszcze do Twego wątku nie zawitałem a ten" cytrynowy w czerwone kreseczki" to "tygrysek" upolowany 20.03.2012. w biedrze-sorki w R.....za jedyne 15 zeta.
Poraz kolejny miło mi było gościć Was u siebie i czytać Wasze pełne życzliwości posty.Dziękuję za odwiedziny,posty i poświęcony czas
Miło mi również powitać moich nowych Gości.Zapraszam do ponownych odwiedzin i serdecznie pozdrawiam
Dziś drugi z trzech zakupionych przed świętami storczyków,może nie powala ale wg mnie coś w sobie ma i najważniejsze,że nadal dobrze się ma i rozwija kolejne pąki,kupiłem go z dwoma kwiatkami a obecnie ma już cztery i pozostało jeszcze do rozwinięcia się sześć pączków.

Pozdrawiam Wszystkich raz jeszcze
Deissy - Paulinko - Basiu - Russski - Kahim
Kasiu - Mnie również przez dłuższy okres czasu usychały pączki,dopiero od pół roku po przeniesieniu ich do słabo a nawet rzadko ogrzewanego pokoju o temp.15°C maximum nie usychają i prawidłowo się rozwijają
Basiu - To moja druga pachnąca cambria kupiona na początku grudnia ub.r. tyle co przekwitła i jak na razie nic złego się z nią nie dzieje-odpukać...Pierwsza-Nelly Isler/ta czerwona w zbiorówce/sprawuje się b.dobrze,po przekwitnieniu wypuściła kilka nowych pędów i obficie kwitła ale było to na przełomie wiosny i lata ub.r.Obecnie wypuszcza nowe liście i czekam na pojawienie się nowego pędu.
Russski - Zgadza się,niektóry odmiany brzydko pachną-no jak to w życiu tak i w przyrodzie bywa,coś za coś-"śmierdzi" ale jest piękna
Kahim-Kasiu - I vice-versa,nie wiem jak to się stało,że i ja jeszcze do Twego wątku nie zawitałem a ten" cytrynowy w czerwone kreseczki" to "tygrysek" upolowany 20.03.2012. w biedrze-sorki w R.....za jedyne 15 zeta.
Poraz kolejny miło mi było gościć Was u siebie i czytać Wasze pełne życzliwości posty.Dziękuję za odwiedziny,posty i poświęcony czas
Miło mi również powitać moich nowych Gości.Zapraszam do ponownych odwiedzin i serdecznie pozdrawiam
Dziś drugi z trzech zakupionych przed świętami storczyków,może nie powala ale wg mnie coś w sobie ma i najważniejsze,że nadal dobrze się ma i rozwija kolejne pąki,kupiłem go z dwoma kwiatkami a obecnie ma już cztery i pozostało jeszcze do rozwinięcia się sześć pączków.

Pozdrawiam Wszystkich raz jeszcze
Arku - drugi, równie piękny jak pierwszy
Oczyma wyobraźni widzę tego trzeciego, o którym między wierszami wspominasz. Czyżbyś najpiękniejszego zostawił do zaprezentowania na końcu?
Z pozdrowieniami - Janka
Tropiki (triki) cz.1, cz.2, W objęciach tęczy...
Wieści z warsztatu WarmJanki...
Tropiki (triki) cz.1, cz.2, W objęciach tęczy...
Wieści z warsztatu WarmJanki...
-
e-babcia

- Od: 31 paź 2011, o 16:34
Arku- naprawde wkładasz całe serce w swoje roślinki
i to widać 
Pozdrawiam Kasia
Zielony parapet;