Pozazdrościć Ci można kameleonka, może następnym razem będzie żółta z akcentem fioletu
Agita- kolejne sezony storczykowe
- lucynaf
- 1000p

- Od: 30 sty 2011, o 17:49
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Agita- kolejne sezony storczykowe
Agnieszko, ale piękna fotorelacja rozkwitu, a finał cudowny
Pozazdrościć Ci można kameleonka, może następnym razem będzie żółta z akcentem fioletu
- Agita
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 5 lis 2008, o 15:22
Kamilko, dzięki wielkie- jeszcze trochę i Ty będziesz się cieszyła takimi kwitnieniami- trzymam za to mocno kciuki! 
A jak stracisz cierpliwość do masdevalii, pamiętaj o mnie- przyjmę, podtuczę, urwę po kawałku i zwrócę kwitnące!
Heh, żartuję, gdyby to było takie łatwe... Jedna mi już padła krótko po zakupie, druga rośnie świetnie- aż się nadziwić nie mogę, trzecia na razie jeszcze niezdecydowana na współpracę...
Nie ma lekko!
Ewo, to trwało 3 albo 4 dni, tak, że nie musiałam się za bardzo śpieszyć
Cattleyki nie rozwijają się tak szybko- i dobrze, można oczy napawać do woli tym niezwykłym spektaklem :P
Też mi się marzy chociaż jeszcze jedna (chętnie kwitnąca!) vanda w jakimś ciemnym kolorku... ;)
Kasiu, racja, płatki trochę inne, ale coś tam wspólnego mają ze sobą ;) Te moje kwiaty najwyraźniej w ogóle nie rozkładają się "na płasko", bo to już drugi taki na wpół stulony kwiatek. Może i Twoja tak ma..?
Justysiu, teraz cattleyka podoba mi się dużo bardziej (jednak nie ma to jak słoneczko ;) ) i ogólnie rzecz biorąc chyba wpadłam- czuję, że "bierze mnie" na cattleyki
Lucynko, he he, Ty to zawsze masz fajne pomysły! Nie miałabym nic przeciwko, przynajmniej nie musiałabym kupować kolejnych egzemplarzy dla urozmaicenia kolekcji
A teraz kolejna nowość i mała zagadka zarazem, bo na razie nie zdradzę co to ;) Ale tylko do jutra... :

A jak stracisz cierpliwość do masdevalii, pamiętaj o mnie- przyjmę, podtuczę, urwę po kawałku i zwrócę kwitnące!
Ewo, to trwało 3 albo 4 dni, tak, że nie musiałam się za bardzo śpieszyć
Też mi się marzy chociaż jeszcze jedna (chętnie kwitnąca!) vanda w jakimś ciemnym kolorku... ;)
Kasiu, racja, płatki trochę inne, ale coś tam wspólnego mają ze sobą ;) Te moje kwiaty najwyraźniej w ogóle nie rozkładają się "na płasko", bo to już drugi taki na wpół stulony kwiatek. Może i Twoja tak ma..?
Justysiu, teraz cattleyka podoba mi się dużo bardziej (jednak nie ma to jak słoneczko ;) ) i ogólnie rzecz biorąc chyba wpadłam- czuję, że "bierze mnie" na cattleyki
Lucynko, he he, Ty to zawsze masz fajne pomysły! Nie miałabym nic przeciwko, przynajmniej nie musiałabym kupować kolejnych egzemplarzy dla urozmaicenia kolekcji
A teraz kolejna nowość i mała zagadka zarazem, bo na razie nie zdradzę co to ;) Ale tylko do jutra... :

Pozdrawiam, Agnieszka
Storczyki cz. I ; Storczyki cz. II ; Tu inne zielone
"Nie ma jednej prawdy, jeśli rzetelnie obserwuje się człowieka" Z. Zapasiewicz
- justus27

- Od: 18 mar 2009, o 18:54
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Pojęcia nie mam, co to za cudo Pokazalaś ;)
Hihi...katlejki wciągają...one to maje "we krwi". Są piękne...
Hihi...katlejki wciągają...one to maje "we krwi". Są piękne...
- lucynaf
- 1000p

Z cattleyami to lepiej nie zaczynać [ wiem coś o tym
], bo zapomniesz co to rozsadek, a takiej ''weterance'' tego forum jak Ty nie wypada
Agnieszko, co Ty kombinujesz z tą białą, gwiazdkowaną zagadką ? Mamy nie spaś całą noc ?
Agnieszko, co Ty kombinujesz z tą białą, gwiazdkowaną zagadką ? Mamy nie spaś całą noc ?
- Agita

Ależ gdzie tam, sen ważna rzecz, a ja Wam dobrze życzę- musiał się kwiatek po prostu otworzyć i pokazać w całości do oficjalnej prezentacji
Lucynko, on jest bladożółty ;) Pogoda dzisiaj u mnie kiepska do zdjęć (szaro i pada), ale od czego mamy lampę... Przedstawiam Wam kolejne keiki z mojego akwarium, które postanowiło u mnie zakwitnąć w wieku wczesnoprzedszkolnym ;) Dostałam je jesienią od Eweliny (Ewelinko
- jest piękny!) z dwoma listkami i dwoma korzonkami, dość szybko wypuścił pędzik. Listki wciąż ma dwa 
Zdjęcia ze specjalną dedykacją dla Henryka:
Bez lampy:

I z lampą:

Justynko i Lucynko, co do cattleyek, myślę, że nie ma strachu; nie mam za bardzo cierpliwości ani miejsca dla roślin, które kwitną raz w roku albo rzadziej. Dlatego nigdy nie brałam ich poważnie pod uwagę, mimo całej ich niezaprzeczalnej urody. Rok temu kupiłam z ciekawości jedną, potem dostałam kawałek drugiej od Asi Art; jedna kwitnie już drugi raz, druga się pięknie rozrasta... i chyba mnie to nieco ośmieliło
Ale myślę, że na jeszcze jednej się skończy, jakkolwiek absurdalnie to brzmi ;)
Lucynko, on jest bladożółty ;) Pogoda dzisiaj u mnie kiepska do zdjęć (szaro i pada), ale od czego mamy lampę... Przedstawiam Wam kolejne keiki z mojego akwarium, które postanowiło u mnie zakwitnąć w wieku wczesnoprzedszkolnym ;) Dostałam je jesienią od Eweliny (Ewelinko
Zdjęcia ze specjalną dedykacją dla Henryka:
Bez lampy:

I z lampą:

Justynko i Lucynko, co do cattleyek, myślę, że nie ma strachu; nie mam za bardzo cierpliwości ani miejsca dla roślin, które kwitną raz w roku albo rzadziej. Dlatego nigdy nie brałam ich poważnie pod uwagę, mimo całej ich niezaprzeczalnej urody. Rok temu kupiłam z ciekawości jedną, potem dostałam kawałek drugiej od Asi Art; jedna kwitnie już drugi raz, druga się pięknie rozrasta... i chyba mnie to nieco ośmieliło
Pozdrawiam, Agnieszka
- lucynaf
- 1000p

Niiiie, no, czy my to oszalałyśmy na punkcie jednego mężczyzny ?
dla Henryczka, wszystko dla Henryczka
a my to co ?
Ja jednak sobie skomentuję tego ślicznego kwiatuszka
Piękny i jaki silny, taki mały storczyk i całe dwa kwiatuszki będą
Widać, że cattleykom dobrze u Ciebie i ani na dwóch, ani na trzech się nie skończy, czego Ci życzę
Ja jednak sobie skomentuję tego ślicznego kwiatuszka
Widać, że cattleykom dobrze u Ciebie i ani na dwóch, ani na trzech się nie skończy, czego Ci życzę
- Agita

No ładnie... Dorzucam szybko słowo komentarza, bo jeszcze mąż szanowny zajrzy i będzie chryja
Henryk dostał od Eweliny takie samo keiki (brata bliźniaka), które niestety zimą zmarzło i nie przeżyło. Dlatego taki mały dedykowany pocieszek zdjęciowy
Dla Was też oczywiście, Lucynko!
Lucynko, źle mi życzysz..!
Ale co tam; ja mam miejsce na trzy, reszta najwyżej trafi do Ciebie! ;)
Henryk dostał od Eweliny takie samo keiki (brata bliźniaka), które niestety zimą zmarzło i nie przeżyło. Dlatego taki mały dedykowany pocieszek zdjęciowy
Dla Was też oczywiście, Lucynko!
Lucynko, źle mi życzysz..!
Pozdrawiam, Agnieszka
Agnieszko ślicznie mimo, że dla Henryczka

- lucynaf
- 1000p

Pamiętam rozpacz Henryka i wcale się nie dziwię, że to dla niego, ale podroczyć się mogę ?
Agnieszko, no wiesz ja Ci źle życzę ? ;:91
Agnieszko, no wiesz ja Ci źle życzę ? ;:91
- dorotakol

- Od: 30 maja 2009, o 20:03
Agita pisze:Zdjęcia poglądowe dla Arletki, czyli storczykowe pędy "od kuchni":
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Jak widać, są całkiem długie- niektóre krzywe i powywijane, nie zawsze je pokazuję na zdjęciach ;) Mocuję pędy dość nisko, żeby opadały, a jak za mocno idą w szybę, to jeszcze ściągam delikatnie końcówkę w dół, jak na przedostatnim zdjęciu, lub przyciągam z powrotem do podpórki, jak na większości. Jak się kwiaty rozwiną, są na tyle ciężkie, że mocowania spokojnie można zdjąć, i masz, Arletko, "kompaktowego" storczyka![]()
Na koniec zdjęcia mojej ascocendy w pełnym kwitnieniu:
![]()
![]()
Oraz jej nowy pędzik (o ile coś widać):
Wszystkie piękne, ale pomarańczowa ascocenda urzekła mnie najbardziej
Pozdrawiam Dorota!
cz.2 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=45150" onclick="window.open(this.href);return false;
cz.2 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=45150" onclick="window.open(this.href);return false;
- justus27

- Od: 18 mar 2009, o 18:54
No, no..Agnieszko...chyba będziemy Cię nazywać "Mamą keiczkową". Kolejny dzidziuś w Twoich rękach zakwitł... Piękny 
- arlet3

- Od: 5 maja 2010, o 19:30
Agnieszko
dziękuję za te zdjęcia poglądowe. Już mój jeden falek ma tak podobnie pędzik poprowadzony.
Ascocenda prześliczna i cattleya także
Ascocenda prześliczna i cattleya także
Agnieszko śliczna cattleykowa niespodzianka i kwitnący maluszek
, pomarańczowa ascocenda 
Pozdrawiam Julita
Moje Storczyki
Moje Storczyki
Agnieszko, rozpoczęłam nadrabianie forumowych zaległości od Twojego wątku.
Jakież tu cudowności
Phal. parishii - jak 4 barwne gołębie w locie (nie wiem, czy nie przesadzam z moją wyobraźnią
)
Twoje hybrydy Phalaenopsis o niezliczonej ilości kwiatów - bezkonkurencyjne
. Nie ukrywam, ze zazdroszczę Ci tej obfitości kwitnienia. Nigdy mi się to nie udało...
Gratuluję kwiatów na pięknie prowadzonym keiki od Eweliny
Ascocenda - zdrowa roślina i w jednym z moich ulubionych energetyzujących kolorów. I kolejne bogactwo kwiatów
Masdevallia pomarańczowo biała - bardzo ciekawa przez tę zmianę barwy w trakcie dojrzewania kwiatów.
Cattleya - pięknie pokazałaś spektakl otwierania pąka, co jest zawsze bardzo fascynujące na żywo. Takie stopniowe odkrywanie tajemnicy
Sprawdzałaś, czy pachnie ? A może przeoczyłam wzmiankę o tym ?
BRAWO Agnieszko za te wszystkie kwitnienia
Domyślam się, ze masdevallia, o której piszesz, że nie zdecydowała się jeszcze na współpracę, to ta ode mnie (?)
Moja cząstka też bardzo odchorowuje podział do tej pory. W dodatku złapała wtórną infekcję grzybową po ataku przędziorka.
Tego ostatniego odkryłam dopiero 3 dni temu. Tak mało widoczne to brzydactwo. Ale walka
rozpoczęta na dobre !
Jakież tu cudowności
Phal. parishii - jak 4 barwne gołębie w locie (nie wiem, czy nie przesadzam z moją wyobraźnią
Twoje hybrydy Phalaenopsis o niezliczonej ilości kwiatów - bezkonkurencyjne
Gratuluję kwiatów na pięknie prowadzonym keiki od Eweliny
Ascocenda - zdrowa roślina i w jednym z moich ulubionych energetyzujących kolorów. I kolejne bogactwo kwiatów
Masdevallia pomarańczowo biała - bardzo ciekawa przez tę zmianę barwy w trakcie dojrzewania kwiatów.
Cattleya - pięknie pokazałaś spektakl otwierania pąka, co jest zawsze bardzo fascynujące na żywo. Takie stopniowe odkrywanie tajemnicy
Sprawdzałaś, czy pachnie ? A może przeoczyłam wzmiankę o tym ?
BRAWO Agnieszko za te wszystkie kwitnienia
Domyślam się, ze masdevallia, o której piszesz, że nie zdecydowała się jeszcze na współpracę, to ta ode mnie (?)
Moja cząstka też bardzo odchorowuje podział do tej pory. W dodatku złapała wtórną infekcję grzybową po ataku przędziorka.
Tego ostatniego odkryłam dopiero 3 dni temu. Tak mało widoczne to brzydactwo. Ale walka
Pozdrawiam, Joanna
Uratowane storczyki Art cz.I, Ulubione storczyki Art cz.II
Ulubione storczyki Art cz.III
Uratowane storczyki Art cz.I, Ulubione storczyki Art cz.II
Ulubione storczyki Art cz.III
- gosiiiaczek
- 500p

- Od: 11 sty 2011, o 12:11
ale u Ciebie obfite kwitnienia

http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=80675" onclick="window.open(this.href);return false;