Ogródek Pszczółki cz.1
- abeille
- 1000p

- Od: 4 mar 2009, o 12:08
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witam wszystkich serdecznie, porannie i słonecznie
podoba, ale ponieważ bardzo się rozsiewała u mnie poszła do sąsiadki by wypełniać jej puste przestrzenie.
i to nie tylko na zdjęciu, aż sama byłam zdziwiona.
Miał ponad 15 cm średnicy, dla porównania na zdjęciu donica ma 40 cm. Wczoraj przekwitł, ale ma następne pączki które
niedługo trzasną. Destined to See wypuścił wczoraj pączusia HURAAAAAA
Obejrzę niedługo jego piękne kwiaty. A przyszedł do mnie dopiero w marcu i był taki malutki że nie miałam żadnej
nadzieji.
bo jest śliczny, tylko musi poczekać w donicy by się miejsce zwolniło na rabatach.
pomarańczowe u sasiadki. Ona z nimi walczy co roku z widłami bo bardzo się rozprzestrzeniają i nie daje rady.
Ale jak będą takie ładne jak ten różowy to też jestem gotowa powalczyć.
Ewciu lubie ten różowo łososiowy kolor i zazdraszczam Ci rabaty w tym kolorze. Czarnuszka też badzo mi sięgloriadei pisze:Liliowiec jest 1. klasa!![]()
Zakladam zabatę z kwiatami w takim kolorze i kupiłam jakiegoś nn, ale kwiat nie będzie taki duży jak twój.
Róże mogę oglądać dzień i noc więc pokazuj jeszcze!!! :o![]()
![]()
A czarnuszka jest taka wdzięczna! Też pozwalam się jej rozsiewać![]()
pozdrawiam
podoba, ale ponieważ bardzo się rozsiewała u mnie poszła do sąsiadki by wypełniać jej puste przestrzenie.
Witaj Grażynko kwiat był faktycznie niesamowicie dużykogra pisze:Pisałam Wiesiu, że wyjątkowy, bo ma strasznie duży kwiat - chyba, że to tak wyszło tylko na zdjęciu.
Możesz powiedzieć ile cm miał średnicy ?
Ja też mam Destined to See, ale też jeszcze nie widać pączka kwiatowego.![]()
Kupiony w zeszłym roku jesienią i zimowany w szklarni teraz siedzi już w ziemi i czekam na pierwsze kwiaty.
O ile to będzie on a nie co innego - bo to często się zdarza.
Miał ponad 15 cm średnicy, dla porównania na zdjęciu donica ma 40 cm. Wczoraj przekwitł, ale ma następne pączki które
niedługo trzasną. Destined to See wypuścił wczoraj pączusia HURAAAAAA
Obejrzę niedługo jego piękne kwiaty. A przyszedł do mnie dopiero w marcu i był taki malutki że nie miałam żadnej
nadzieji.
Grażko to był jeszcze jeden nie przemyślany zakup tegoroczny bo był taki dorodny i niedrogi. Ale nie żałujęgrazynarosa22 pisze:Kiedys u kogoś oglądałam ich sporo(sama nie mam) i wpadł mi w oko właśnie taki jak Ty masz-i kolor i ten kszałtŚliczny jest
bo jest śliczny, tylko musi poczekać w donicy by się miejsce zwolniło na rabatach.
Agnieszko dzięki za wizytę i za pochwały. Cieszę się bardzo że Ci się podoba mój strumyczek.AGNESS pisze:Wiesiu ależ się naoglądałam kolejnych piękności u Ciebiekamienny strumyczek śliczny
ależ masz świetne pomysły
![]()
Róże jak zawsze bajeczne, liliowiec cudo ,ma faktycznie wspaniały, ogromny kwiat
![]()
czarnuszka prześliczna
Alu do liliowców zaczynam dopiero powoli się przekonywać i lubić. Do tej pory widziałam tylko te zwykłesnowflake pisze:Wiesiu nic tylko się zachwycać... uwielbiam Twoje róże i powojniki... a liliowiec... kocham je !
pomarańczowe u sasiadki. Ona z nimi walczy co roku z widłami bo bardzo się rozprzestrzeniają i nie daje rady.
Ale jak będą takie ładne jak ten różowy to też jestem gotowa powalczyć.
Cieplutko pozdrawiam Wiesia
Wątki Pszczółki
Wątek Wisienki i nasze klimaty "Francja znana i nieznana"
Wątki Pszczółki
- kogra
- Przyjaciel Forum

- Od: 30 maja 2007, o 18:02
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Wiesiu w twoich rękach to nawet kamień korzenie by zapuścił.
Czego się nie dotkniesz to zaraz rozkwita.
No to ciekawa jestem tego Destineta - mój nie ma jeszcze pączka, ale rośnie.

No to ciekawa jestem tego Destineta - mój nie ma jeszcze pączka, ale rośnie.
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- abeille
- 1000p

Witam wszystkich serdecznie
Parc de Bagatelle
Dzisiaj był dzień na wycieczkę do Parku Bagateli. Jest tam jedno z dwóch najładniejszych francuskich rosariów.
Wybieram sie tam co roku w czasie kiedy najwięcej róz jest w kwiatach by naoglądać sie i nawąchać do syta.
Można tez obejrzeć nowości bo co roku jest konkurs na najpiękniejszą różę roku i róże startujące w konkursie
rosną tam oznaczone numerkiem.
Wejście do rosarium

Było bardzo dużo wielbicieli róż i większość z aparatami foto.

Róże są pięknie wkomponowane w ogólny krajobraz.

A róże były po prostu boskie. Wybaczcie że jakość zdjęć nie dorównuje ich pięknu.
Przedstawię te które najbardziej mi się podobały, najpierw róża a potem jej tabliczka.

Róża o pięknym kształcie kwiatów

Pokażę jeszcze więcej ślicznotek.
CDN
Grażynko no kamień to chyba nie, ale lubię jak mi roślinki rosną i kwitną i one chyba o tym wiedząkogra pisze:Wiesiu w twoich rękach to nawet kamień korzenie by zapuścił.
No to ciekawa jestem tego Destineta - mój nie ma jeszcze pączka, ale rośnie.![]()
Parc de Bagatelle
Dzisiaj był dzień na wycieczkę do Parku Bagateli. Jest tam jedno z dwóch najładniejszych francuskich rosariów.
Wybieram sie tam co roku w czasie kiedy najwięcej róz jest w kwiatach by naoglądać sie i nawąchać do syta.
Można tez obejrzeć nowości bo co roku jest konkurs na najpiękniejszą różę roku i róże startujące w konkursie
rosną tam oznaczone numerkiem.
Wejście do rosarium

Było bardzo dużo wielbicieli róż i większość z aparatami foto.

Róże są pięknie wkomponowane w ogólny krajobraz.

A róże były po prostu boskie. Wybaczcie że jakość zdjęć nie dorównuje ich pięknu.
Przedstawię te które najbardziej mi się podobały, najpierw róża a potem jej tabliczka.

Róża o pięknym kształcie kwiatów

Pokażę jeszcze więcej ślicznotek.
CDN
Wątki Pszczółki
Wątki Pszczółki
- kogra
- Przyjaciel Forum

- Od: 30 maja 2007, o 18:02
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
A ja na dobranoc przynoszę Ci piękne z najpiękniejszych liliowców.
http://www.daylilygardens.com.au/recent.html
Pewno u Ciebie prędzej dostanie się kupić takie rarytaski niż u nas.
Zatem liliowcowych snów Wiesiu.
http://www.daylilygardens.com.au/recent.html
Pewno u Ciebie prędzej dostanie się kupić takie rarytaski niż u nas.
Zatem liliowcowych snów Wiesiu.
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- abeille
- 1000p

Grażynko, Magdziu, Moniu już daję następne róże na dobre różane sny.
Grażynko ale mi ślinka pociekła na te prześliczne liliowce co pokazałaś na linku. Oj trzeba będzie porobić jeszcze więcej miejsca na nie.
Moniu a w jakim chcesz kolorze tą różyczkę, czy ma dużo się rozrastać czy tylko przykryć pergolę?
Parc de bagatelle Ciąg Dalszy
Na początek wielki klasyk

Przepiękne kwiaty CIMAROSA Lens

Jedna z czerwonych róż Delbarda

Prawdziwe cudo

I jeszcze widok ogólny

Jeszcze będą następne różyczki, ale to chyba już jutro.
Różanych snów życzę wam dziewczyny i chłopaki.
Grażynko ale mi ślinka pociekła na te prześliczne liliowce co pokazałaś na linku. Oj trzeba będzie porobić jeszcze więcej miejsca na nie.
Moniu a w jakim chcesz kolorze tą różyczkę, czy ma dużo się rozrastać czy tylko przykryć pergolę?
Parc de bagatelle Ciąg Dalszy
Na początek wielki klasyk

Przepiękne kwiaty CIMAROSA Lens

Jedna z czerwonych róż Delbarda

Prawdziwe cudo

I jeszcze widok ogólny

Jeszcze będą następne różyczki, ale to chyba już jutro.
Różanych snów życzę wam dziewczyny i chłopaki.
Wątki Pszczółki
Wątki Pszczółki
- Alania
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 17 lip 2008, o 21:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Wiesiu, poszukuję rózy w odcieniach różu lub bieli,która jest zdrowa, ma ładne kwiaty i powtarza kwitnienie. Chciałabym pergolę/przejście z łukiem. Mam tam wsadzone Rosarium, ale ona nie wyrosnie tak wysoko, żeby zakryć łuk, bo w ogóle wolno rośnie. Musi być taka, która wyrośnie na min.2m wys. Widziałam u Ciebie taką różową. Co to za odmiana? Myślałam jeszcze o New Dawn, ale nie wiem czy nie będzie zbyt blado