Mój ogródek - Dorota T.- 2008r

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Dorota T.
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 11 mar 2007, o 12:09

Post »

Cieszy mnie Twoja uległość Jolu. :wink: :lol:
W przyszłym tygodniu będę często w Centru, więc się umówimy na PW.
Inter vepres rosae nascuntur. Róże rosną wśród cierni.
Mój ogródek-cz.1 ... Mój ogródek-cz.2 ...
Awatar użytkownika
Miiriam
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 maja 2007, o 00:17
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Dorotko - naradka już wędruje w stronę Joli :)
Szkoda, że nie mogę z wami wypić tej kawki :(
Pozostawić ciepły ślad na czyjejś ręce... - Bernadetta
Zapraszam pod Krzywą Jabłoń: Miiriam ; Rok 2012 ; Rok 2013
Awatar użytkownika
Dorota T.
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Szkoda :( , ale życie jest długie i kto wie co przyniesie. :wink:
Pozdrawiam.
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

A ja tą kawusię wypiję w domku i obejrzę wasze wirtualnie - bo fotki chyba będą, prawda ? :wink: :P
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
Miiriam
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 maja 2007, o 00:17
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

No to ja się też z domku dołączę :)
Pozostawić ciepły ślad na czyjejś ręce... - Bernadetta
Zapraszam pod Krzywą Jabłoń: Miiriam ; Rok 2012 ; Rok 2013
Awatar użytkownika
gucia
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 27 wrz 2007, o 18:27

Post »

Dorotko, dziękuję, wiosną muszę na nią zapolować koniecznie, a z oczka na pewno będziesz zadowolona...służę roślinkami wodnymi :D
Pozdrawiam serdecznie, Bożena
Moje wątki
Awatar użytkownika
Beata T
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 18 sie 2007, o 18:40

Post »

Pięknie jak zwykle wszystkie roślinki wypielęgnowane a jak się wdzięczą do obiektywu :lol: ta przy płocie jak mniemam kwitnące cudo to róża przepięknie kwitnie :P :P :P
Grzegorz B

Post »

Witam serdecznie w ten wieczór, o przepraszam, to już noc, oj zasiedziałem się Dorotko w twym zielonym królestwie, ale jako, że wiosna, lato i prawie jesień minęła od mojej ostatniej wizyty :oops: , tak więc miałem kolosalne zaległości, które oczywiście sumiennie uzupełniłem, bo jak wiadomo dobry obserwator, to ciągły obserwator :D

Lekkim krokiem stąpałem, to tu, to tam, bacząc, by nie wdepnąć i nie zniszczyć tych delikatnych, barwnych, wyszukanych roślin, jakie ścielą się na twym skalniaku. Skalniaku, który jest odpowiednikiem uśmiechu, bo uśmiechnięty człowiek to piękny człowiek, a taki właśnie jest twój skalniak. Można rzec, że skalniak, to masz wzorcowy i nie ma w tym przesady, nie zaprzeczaj, wystarczy spojrzeć...

Obrazek

...to obraz, żywcem wyrwany z baśni, jakie w dzieciństwie, każdy czytał, przemieszczając się mocą wyobraźni po miejscach, które obecnie - dla człowieka w okresie dorosłości, kiedy to należy zmagać się z szarością dnia codziennego- okryte kurzem czasu, śpią snem kamiennym. Lecz wystarczy odpowiedni bodziec, aby skorupa pękła, abyśmy znów mogli na nowo pozwolić sobie, na małe wspomnienie,choć na chwilę, nim refleksja minie a skorupa na nowo się zespoli, broniąc tego odległego wymiaru. Takim bodźcem jest twój ogród, dziecko twej artystycznej duszy, trwale uwieczniony w niby zwykłej fotografii, ale jakże głębokiej, kryjącej wrażliwość, miłość, dobroć, piękno, która staje się pokarmem, pożywką dla ludzkich zmysłów i tylko od obserwatora zależy czy jest na tyle "głodny", aby dostrzec głębszy wymiar a nie tylko powierzchowność, która choć piękna, to jednak uboższa...

Szata roślina, to chyba produkowana na bazie drożdży :D , bo co wizyta, to bardziej wyrośnięta, ale jak dobry ogrodnik, to i dobrze "wyrobiona", o zakalcu nie ma mowy :lol:
Oczami wyobraźni, widzę ognikowy żywopłot, jak kusi swą czerwienią, nie tylko przechodniów, ale i smakoszy barwnych korali. Kwitnąca hebe, wzbudziła we mnie nadzieję, że jej siostra mieszkająca u mnie, też wzniesie się na wyżyny i w przyszłym roku okryje się mlecznym kwieciem, budząc tym samym zainteresowanie spacerujących. Róże, jak kobieta, najpiękniejsze w pełnym rozkwicie, nic dodać nic ująć. Brzozowa jadalnia, skrzydlatych sąsiadów, ma nie tylko walor użytkowy, ale również dekoracyjny, super rozwiązanie, znakomity dodatek do ogrodowych kompozycji. Muszę i ja pomyśleć o podobnym, ale najpierw muszę zdobyć materiał, ale to później, bo na razie wystarczy karmnik jaki zrobiłem w weekend, może nie tak oryginalny jak twój, ale spełnia swą funkcję, co potwierdzają stołujące się w nim ptasie istnienia.

Każdy spacer ma to do siebie, że musi kiedyś nastąpić jego koniec i w tym przypadku musi tak się stać. Nie sposób wyrazić wszystkiego, co ciśnie się na język, podczas obcowania z twym ogrodem, ale bądź pewna, że twój ogród malowany paletą mistrza jest tysiącem unikalnych barw, przy których i tęcza jakby przygasa.
Piękne jest to, że jest spójny z Tobą, jest dopełnieniem Ciebie, dzięki niemu, można poznać i zajrzeć głębiej, "Dorota T", przestaję być zlepkiem liter.
Mimo anonimowości, można Ciebie "odczytać", poznać bliżej, zajrzeć w twą duszę...
bogatą, piękną, szlachetną ...

Do następnego razu :wit
Awatar użytkownika
Dorota T.
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Grażynko, Bernadko właśnie piję z wami wirtualna kawkę, a na zdjęcia musicie poczekać, bo spotkanie się odwlekło w czasie. :wink:

Bożenko ślicznie dziękuję za propozycję, chętnie skorzystam, a może coś wypatrzysz u mnie to wiosną zrobimy wymianę.

Dzięki Beatko. Mam ostatnio niewiele czasu dla moich roślinek i nawet nie zabezpieczyłam ich na zimę. Nie wiem, o którym zdjęciu mówisz, a to czerwone przy płocie to ognik.

Grzesiu............. oniemiałam. Dziękuję! ;:171
Miałam coś napisać, ale to Ty jesteś od pisania, a ja ograniczę się do zdjęć. :wink:
Już piszę się na Twój tomik poezji, wydałeś coś czy piszesz do szuflady?
Mam wrażenie, że należysz do ludzi " znających Józefa"- "Ania z Zielonego Wzgórza". :wink:
Nic nie szkodzi, że wpadasz tak rzadko, Boże Narodzenie też jest raz do roku i warto poczekać, na te wigilijne rarytasy i prezenty. :D

Pozdrawiam serdecznie wszystkich moich gości. ;:79
Awatar użytkownika
Dorota T.
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Ponieważ ostatnio więcej czasu spędzam w Centrum miasta niż w swoim ogródku i moje pasje musiały ustąpić miejsca takim atrybutom, Obrazek
to zdjęcia mam tylko archiwalne, a w ogródku tylko zaległości. :roll: :oops:
Ponieważ jest na Forum kilka miłśniczek Wrocławia, to nie obrażą się, jak wstawię foteki z Wrocławia.
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek
Kilka widoczków i krasnle w kolejności: Ossolinek, Pracz, Dryndek, Pierożnik, Kowal, W-skers + nowe krasnale głuchoniemy i niwidomy.
Pozdrawiam.
Awatar użytkownika
Fleur 78
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 17 lip 2007, o 23:21
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Dorotko, po długiej przerwie znowu do Ciebie zajrzałam... Nie mogę napatrzeć się na Twój ogród! Ten skalniak... no i ta mina- uciekinierka... :lol:
Dzięki za piękne zdjęcia Wrocławia! Niestety nie wszystkie zdjęcia mi się otworzyly, ale to nie szkodzi... będę miala pretekst, żeby tu szybko wrócić...

;:100
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Ta kamienica obrośnięta bluszczem jest super.
Taki zielony dom pełen uroku.
Ciekawe tylko jak ten bluszcz kwitnie czy otwierają wtedy okna. ;:24
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Pozdrawiam cieplutko i noworocznie z zimowego Cieszyna. :wit
Jak tam we Wrocku - czy zapadało wszystko na biało ?
Bo u mnie tak i sypie śniegiem dalej.
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
Elizabetka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 4 lip 2006, o 20:04
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witaj Dorotko w Nowym Roku. :D

Zdjęcia letniego Wrocławia bardzo sympatyczne.
Bardzo serdecznie pozdrawiam pracusiu. :wink:
Awatar użytkownika
Beata T
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 18 sie 2007, o 18:40

Post »

Skrawek zieleni Wrocławia śliczny i te krasnalki :roll: ale jak tam w ogródku - pewnie cieplej niż u innych
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”