Moje różne zakątki.... cz.2
- Shire
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 3 kwie 2016, o 21:33
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Moje różne zakątki.... cz.2
Aniu owady wygrzewają się u Ciebie w słoneczku, a u nas prawie powódź, na działce inwazja ślimaków, zaczął przeciekać dach- nieustannie pada od 3 dni. Okropna pogoda i w ogóle jakiś ten lipiec nieciekawy. Nawet się nie da na działkę jechać, a co tu myśleć o spaniu tam...
Piękne kompozycja doniczkowe.
Piękne kompozycja doniczkowe.
- kasia100780

- Od: 31 lip 2014, o 16:39
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Aniu też tak muszę zrobić, bo obcinanie tych obrzeży to masakra.
Trzeba ułatwiać sobie życie i mieć więcej czasu na przyjemności
Trzeba ułatwiać sobie życie i mieć więcej czasu na przyjemności
- korzo_m

- Od: 17 kwie 2006, o 10:14
Kolorowe rudbekie bardzo lubię. Szkoda, że floksy kupione rok temu nie zakwitły, na pewno będą piękne.
Mizianko dla Fiony.
Mizianko dla Fiony.
- kania

- Od: 25 maja 2009, o 10:09
Takich słonecznych widoków właśnie mi trzeba teraz, kiedy ciągle pada i pada. Śliczne masz Aniu doniczkowce. Jaka roślina jest w pierwszej donicy? Millionbells?
- ewka36jj

- Od: 10 cze 2012, o 18:31
Gdzie jest tyle słońca? Aniu, powtórzę, że słoneczne zdjęcia są kapitalne. Cały czas czekam na słoneczne dni, teraz u nas tak pada, że niemalże wszystkie róże wyglądają jak strachy na wróble. Teraz widać przewagę innych kwiatów nad nimi. Pokazałaś ( tak mi się wydaje) kwiat begoni, powiem Ci, ze to jeden z moich ulubionych kwiatów. Wspaniale rozrastają się posadzone w donicach. W przyszłym roku dokupię ich więcej, teraz mam 5 - i to one przy takiej pogodzie jaką mamy okazały się najbardziej wytrzymałe. Róże nie sięgają im do pięt, dalie może do kolan. Floksy nieźle radzą sobie z deszczem, ale roznoszą mączniaka.
Aniu, wracam do Twoich zdjęć i opisów wieczorkiem z kieliszkiem wina w ręce, pomarzę sobie o lecie, które pokazujesz
Aniu, wracam do Twoich zdjęć i opisów wieczorkiem z kieliszkiem wina w ręce, pomarzę sobie o lecie, które pokazujesz
- Ignis05

- Od: 16 gru 2009, o 14:08
Aniu
masz teraz taką piękną pogodę.
U nas pada już ciurkiem drugi dzień, ale mnie to cieszy, bo moje roślinki bardzo spragnione deszczówki.
Urlop na działce, kiedy wszystko tak pięknie kwitnie to jest to co lubimy.
Miłego urlopowania i dobrej pogody
masz teraz taką piękną pogodę.
U nas pada już ciurkiem drugi dzień, ale mnie to cieszy, bo moje roślinki bardzo spragnione deszczówki.
Urlop na działce, kiedy wszystko tak pięknie kwitnie to jest to co lubimy.
Miłego urlopowania i dobrej pogody
-
plocczanka
- Przyjaciel Forum - Ś.P.

- Od: 31 lip 2014, o 21:16
Rudbekie same w sobie są śliczne, takie słoneczne, a już oblegane przez bzykacze tworzą naprawdę uroczy obrazek.
Fantastycznie pokazujesz to na swoich zdjęciach, Aniu!

Fantastycznie pokazujesz to na swoich zdjęciach, Aniu!
- anabuko1

- Od: 16 sty 2013, o 17:19
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kochani, dziękuję ,za odwiedziny,,i każdy wpis
U mnie upał , słońce i znowu chyba mnie podlewanie.Ale straszą tytmi deszczami,że do mnie przyjdą.
Dzień był intensywny, malowałam huśtawkę, robiłam ogórki kiszone.Potem wypad do miasta na zakupy,
I fajne rzeczy też kupiłam do ogrodu.Jutro wam pokażę.
Także teraz tylko wrzucę trochę ogrodowych i jutro odpowiem

Błękitny Anioł

Clematis Paul Farges - Summer Snow

powojnik Ville de Lyon

powojnik Etoile Violette

liliowce = nazwałabym królowymi lipca

Oriental Princess

Serene Madonna ???

liliowiec Holiday Deligh

Liliowiec cara mia

U mnie upał , słońce i znowu chyba mnie podlewanie.Ale straszą tytmi deszczami,że do mnie przyjdą.
Dzień był intensywny, malowałam huśtawkę, robiłam ogórki kiszone.Potem wypad do miasta na zakupy,
I fajne rzeczy też kupiłam do ogrodu.Jutro wam pokażę.
Także teraz tylko wrzucę trochę ogrodowych i jutro odpowiem

Błękitny Anioł

Clematis Paul Farges - Summer Snow

powojnik Ville de Lyon

powojnik Etoile Violette

liliowce = nazwałabym królowymi lipca

Oriental Princess

Serene Madonna ???

liliowiec Holiday Deligh

Liliowiec cara mia

- anabuko1

- Od: 16 sty 2013, o 17:19
Shire-Moniś ; kania-Kasiu ewka36jj-Ewuś;Ignis05-Krysiu Lubię takie rośliny, co przyciągają owady.Dlatego i mikołajka mam.Może nie za-specjalny .Ale tam jest tak tłoczno od tych owadów.Fajny to widok.
U mnie na lubelszczyżnie.W chełmskim jest pełno słońca!!
Hmm, u mnie cały czas jest dobra pogoda, ciepło, często upalnie, słonko cały czas,Czasami trochę chmurek.Czasami deszczyk był w nocy.A le już kilka dni temu padał i sucho. podlewam :roll:Także lipiec mam piękny
Na wiuosnę kupowałam do donic trochę petuni i Millionbells też.Ale to na pierwszym miejscu to faktycznie jest Millionbells .
Tak, pokazałam i kwiat begoni .Mam begonek kilka.
O takie wieczorne posiedzenie na forum i z kieliszkiem wina, to suuper sprawa.I ja czasami tak lubię
Kasiu100780 Tak mam dużo tych kamieni i rabat,że inaczej nie dałabym rady .Człowiek trochę sobie pomaga.Może to nie takie ekologiczne.Ale nie mam wyjścia.
korzo_m-Dorotko; plocczanka-Lucynko Ja też bardzo lubię rudekie.Ale i owady je lubią.Mam ich trochę za dużo.Wysiewają się.,że wiosną sporo siewek usuwam. Fionka wygłaskana.Mam nadzieję,że te floksy w przyszłym roku już w końcu zakwitną
Dziękuję wam za miłe słowa
iliowce

Liliowiec Crimson Pirate

liliowiec Strawberry Candy

Liliowiec Catherine Woodbury

Liliowiec Oriental Princess

Liliowiec PURPLELICIOUS - jest piękny

U mnie na lubelszczyżnie.W chełmskim jest pełno słońca!!
Hmm, u mnie cały czas jest dobra pogoda, ciepło, często upalnie, słonko cały czas,Czasami trochę chmurek.Czasami deszczyk był w nocy.A le już kilka dni temu padał i sucho. podlewam :roll:Także lipiec mam piękny
Na wiuosnę kupowałam do donic trochę petuni i Millionbells też.Ale to na pierwszym miejscu to faktycznie jest Millionbells .
Tak, pokazałam i kwiat begoni .Mam begonek kilka.
O takie wieczorne posiedzenie na forum i z kieliszkiem wina, to suuper sprawa.I ja czasami tak lubię
Kasiu100780 Tak mam dużo tych kamieni i rabat,że inaczej nie dałabym rady .Człowiek trochę sobie pomaga.Może to nie takie ekologiczne.Ale nie mam wyjścia.
korzo_m-Dorotko; plocczanka-Lucynko Ja też bardzo lubię rudekie.Ale i owady je lubią.Mam ich trochę za dużo.Wysiewają się.,że wiosną sporo siewek usuwam. Fionka wygłaskana.Mam nadzieję,że te floksy w przyszłym roku już w końcu zakwitną
Dziękuję wam za miłe słowa
iliowce

Liliowiec Crimson Pirate

liliowiec Strawberry Candy

Liliowiec Catherine Woodbury

Liliowiec Oriental Princess

Liliowiec PURPLELICIOUS - jest piękny

-
kropelka

- Od: 30 kwie 2008, o 13:05
Aniu, pięknie u Ciebie. Liliowce to faktycznie królowe lata. No tylko muszą trochę cisnąć się na tronie z liliami, jeżówkami, floksami, powojnikami, hortensjami 
- Beaby

- Od: 16 lut 2014, o 13:16
Podziwiam Aniu u Ciebie ten łan nachyłka. Czy on u Ciebie zimuje?
- ewelkacha88

- Od: 22 maja 2013, o 17:54
Witaj
. Nie byłam u Ciebie kilka dni a u Ciebie takie szaleństwo
. Wspaniale i kolorowo u Ciebie
. Doniczkowce bardzo ładne a zdjęcia wszelakich owadów na kwiatach robisz perfekcyjnie
. Bardzo fajnie, że u Ciebie pogoda dopisuje
. Pozdrawiam i udanego weekendu Ci życzę
.
-
Iwonka1

- Od: 10 wrz 2015, o 20:35
Fantastyczne zdjęcia
Nie tylko owadzie, chociaż akurat te robisz wyjątkowe. Mnóstwo cudownych roślin u Ciebie kwitnie. Liliowiec Serene Madonna, spodobał mi się najbardziej. Niby nic w nim nie ma nadzwyczajnego, ani falbanek, ani koloru- a jest najpiękniejszy w swej prostocie. Śliczne kwiaty mają hosty, moje w większości już przekwitły.
Taki urlop na działeczce, to super sprawa. Wypoczywaj i baw się dobrze
Taki urlop na działeczce, to super sprawa. Wypoczywaj i baw się dobrze
- christinkrysia

- Od: 26 maja 2006, o 18:37
Aniu obrzeża z kamieni w moim guście. U mnie takich też sporo bo tak naturalnie wkomponowują się w całość i sa uniwersalne.
Mam tez obrzeża z miodunek i jedno białe wokół hostowej rabaty z opakowań ( recykling). Cenię sobie wykorzystywanie opakowań itp bo dzięki temu zmniejsza się ilość śmieci.
Kwiaty host cudnie ujęłaś - u mnie pada i sporo z nich przykleja się do liści ...źle prawda?
Dlatego przeglądam je i z tego powodu dość szybko wycinam pędy aby uchronić je przed plamami lub tfu tfu ... chorobami ...
Jak ma na imię hosta na tym zdjęciu ciepły słoneczny kolor ?
Owadzi świat ma u Ciebie RAJ przez duże R
Mam tez obrzeża z miodunek i jedno białe wokół hostowej rabaty z opakowań ( recykling). Cenię sobie wykorzystywanie opakowań itp bo dzięki temu zmniejsza się ilość śmieci.
Kwiaty host cudnie ujęłaś - u mnie pada i sporo z nich przykleja się do liści ...źle prawda?
Dlatego przeglądam je i z tego powodu dość szybko wycinam pędy aby uchronić je przed plamami lub tfu tfu ... chorobami ...
Jak ma na imię hosta na tym zdjęciu ciepły słoneczny kolor ?
Owadzi świat ma u Ciebie RAJ przez duże R
- Maska

- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Aniu w głowie mi się zakręciło od bogactwa flory i fauny...nawet mi się zdaje że niektóre zdjęcia widziałam dwa razy, ale może mi się coś pokićkało
Syjamczyk to był pierwszy kot w mojej rodzinie, byłam młoda dziewczyną jak dostali takiego kota moi wujostwo ...jaki to był pieszczoch! Teraz nie ma za wiele takich kotków