Jadziu ja mam pod rynnami postawione beczki, a nawet z jednej do drugiej po napełnieniu spływa woda. Po tej nocy deszczowej zebrałem ponad 600 l wody

'Catawbiense Grandiflorum' w pełni rozkwitu.
Moniko, mówiąc o innych roślinach miałem na myśli nie jakieś specjalne, lecz te z innych ogrodów.
Przeważnie sąsiednie ogrody są takie same - wymieniamy się roślinami cały czas. A ja ... zwiedzam ogrody przyjaciół z FO i mam inne roślinki

Ale i ciekawostki się trafiają - np. porządkowałem skalniak i znalazłem zapomnianą miecznicę kupiona dwa lata temu w Pietrzykowicach. Dopiero teraz poczytałem o niej - miała za sucho, dlatego taka mizerna.
Aniu, nie tylko różaneczniki - maki też mają teraz swoje 5 minut

Dziękuję Bogusiu za miłe słowa. Staram się by to jakoś wyglądało

Teraz czekamy na kwitnienie róż - po pierwszej Theresa Bugnet chyba dzisiaj w końcu rozwiną się inne

Basiu - nie podpowiem ci o przesadzaniu, bo ja ... wariat jestem

Przesadzam co chcę i kiedy chcę - o dziwo najczęściej mi się to udaje

Teraz kupisz w sklepie, czy na targu do posadzenia, chyba więc nie przeszkodzi jak przesadzisz swoje?
Ja też walczę o utrzymanie jednego RH - sąsiad wyrzucił bo całkiem suche, brązowe liście miał - po reanimacji zaczął rosnąć. Mam go już 4 lata, ale stale pędów ubywa

Część azalii już zgubiła kwiaty, te wielkokwiatowe też sypią - na szczęście jeszcze RH będą dość długo dawały kolor - zanim róże przejmą pałeczkę.
Pozdrawiam wszystkich miłych gości

Nawet śniedki ładnie wyglądają, a często miały stulone płatki i nie było ich widać.
No i piwonie zaczęły.